ترس از سخنرانی چیست و راه های مدیریت آن چگونه است؟ + ویدیو
مدیریت ترس از سخنرانی چیست ؟ چرا اغلب افراد از سخنرانی و صحبت در جمع ترس دارند؟ چگونه میتوانیم در جمعهای مختلف تاثیرگذار و راحت حرف بزنیم ؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، مقاله مناسبی را انتخاب کردهاید. در این مقاله بهطور کامل به موضوع ترس از صحبت، نشانهها، ریشهها، راههای کنترل آن و… پرداختهایم.
قبل از اینکه خواندن مقاله را آغاز کنید، توصیه میکنم ویدیوی کوتاه زیر را حتما مشاهده کنید تا با ذهنیتی آماده متن مقاله را بخوانید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleترس مشترک اغلب انسانها چیست؟
همه انسانها از ترسهای مشترکی از جمله مرگ، زلزله، سیل، حیوانات، خزندگان، ارتفاع، تاریکی، صاعقه، ترس از صحبت در جمع و… رنج میبرند. اگر این ترسها شناخته و درمان نشوند، میتوانند به فوبیا (ترس شدید) تبدیل شده و مشکلات جدی ایجاد کنند.
تحقیقات نشان دادهاند که ترس از صحبت بالاتر از همه ترسها قرار دارد و 75% مردم از این ترس رنج میبرند. تقریبا هر فرد عادی قبل از صحبت تا حدودی این ترس را تجربه میکند. در این مقاله قصد داریم در مورد این نوع ترس بهطور مفصل صحبت کنیم.
جالب است بدانید که حتی سخنرانان بزرگ دنیا نیز در اوایل سخنرانیهای خود این ترس را داشتهاند.
اگر برخی از افراد مانند سخنرانان، وکلا، مجریان و گویندگان رادیو و تلویزیون، گزارشگران و… توانستهاند بر این ترس خود غلبه کنند، شما هم حتما میتوانید. تنها کافی است قبل از هر چیز آن را بپذیرید و سپس برای رفع آن اقدام کنید. خواندن این مقاله مفصل، میتواند به شما در این راه کمک بسزایی کند.
البته لازم به ذکر است که این مقاله تنها برای سخنرانها نیست، بلکه برای افرادی که از صحبت کردن عادی و روزمره خود در مقابل دیگران و جمعهای مختلف ترس دارند، نیز بسیار کاربردی خواهد بود. به عبارت دیگر ما باید بیاموزیم که چگونه راحت حرف بزنیم ، خواه در برابر والدین و آشنایان، خواه با افراد غریبه.
پیشنهاد ویژه
بهترین راه غلبه بر ترس، آموزش دیدن در زمینه فن بیان و تقویت آن است. اگر به خوبی در این زمینه آموزش ببینید، در مدت زمان کوتاهی از پیشرفتی که داشتهاید نهایت لذت را برده و تغییرات را احساس خواهید کرد. در نتیجه این احساس خوشایند باعث میشود تا از صحبت در جمع هیچگونه ترسی نداشته باشید.
اگر بیان خوبی داشته باشید و اعتماد به نفس را جایگزین ترس و استرس کنید، میتوانید به موفقیت و جایگاهی که انتظارش را دارید، برسید.
بدین ترتیب پیشنهاد میکنیم در دورههای آموزشی فن بیان شرکت کرده و از مدرسان حرفهای آموزش ببینید. در دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی به بیان نکات و تکنیکهایی که به آنها نیاز دارید، پرداختهایم. با انجام تمرینات مکرر بیان شده در این دوره میتوانید به بیانی فوقالعاده برسید.
ترس از سخنرانی در مقابل دیگران طبیعی است؟
این نوع ترس کاملا طبیعی است زیرا برای تقویت بیان و رفع آن آموزش ندیدهایم. اما باید این نکته را بدانید که اگر ترس شما به اندازهای برسد که مانع بزرگی برای رسیدن به اهدافتان باشد، باید آن را برطرف کنید.
همه ما برای رشد و پیشرفت به توانایی صحبت کردن در مقابل دیگران نیاز داریم و این ترس باعث میشود موقعیتهای زیادی را از دست بدهیم. از جمله:
- مصاحبههای شغلی،
- گرفتن ترفیع شغلی،
- دفاع از پایاننامه،
- متقاعدسازی دیگران برای رسیدن به خواستهها،
- مذاکره کردن با دیگران در مورد مسائل مختلف،
- و… .
البته این نوع ترس تا اندازهای برای ما لازم است. زیرا اگر وجود نداشته باشد، سعی نمیکنیم اطلاعات و سواد خود را برای صحبت کردن در موقعیتهای مختلف افزایش دهیم و مهارتهای صداسازی و شیوا صحبت کردن را بیاموزیم تا مورد تایید دیگران قرار بگیریم.
خواندن این مقاله برای چه کسانی لازم است؟
اگر پاسختان به هر یک از سوالات زیر مثبت است، لازم است بر ترس خود در حین صحبت غلبه کرده و این مقاله را تا انتها بخوانید.
- از صحبت در مقابل دیگران ترس دارید؟
- ترجیح میدهید در جمعهای مختلف شنونده باشید تا گوینده؟
- در هنگام صحبت، نشانهها و علائمی مانند خشکی گلو، لرزش صدا، تعرق دست و… را دارید؟
- زمانی که باید در برابر دیگران توضیحاتی را ارائه دهید، متن صحبتهایتان را به دلیل ترس فراموش میکنید؟
- تاکنون موقعیتهای زیادی را به دلیل نداشتن توانایی صحبت در مقابل دیگران و ترس از دست دادهاید؟
- زمانهایی را تجربه کردهاید که در مورد موضوع مورد بحث، بیش از دیگران اطلاعات داشتهاید ولی از صحبت کردن ترسیدهاید؟
- زمانهایی بوده که به دلیل این نوع ترس، مورد تمسخر و تحقیر دیگران قرار گرفته باشید؟
نشانهها و علائم ترس از سخنرانی در جمع چیست ؟
این نوع ترس یکی از مهمترین ترسهایی است که شما را از رسیدن به موفقیتها و خواستههایتان دور میکند. اگر از این ترس در وجودتان بیاطلاع هستید، نشانههایی که در ادامه بیان میکنیم را بخوانید و به علائم و نشانههای خود در حین صحبت، توجه کنید.
در ادامه مثاله به پاسخ این سوال میرسید که چگونه با از بیان بردن این نشانهها میتوانیم راحت حرف بزنیم ؟
برای پی بردن به ترس خود و اینکه تا چه اندازه در وجودتان شدت دارد، تنها کافی است در مواقعی که قصد صحبت جلوی جمعی را دارید (چه جمعهای کوچک و چه جمعهای بزرگ) به این نشانهها دقت کنید. توجه داشته باشید که شدت این علائم در هر فردی متفاوت است.
نشانهها عبارتند از:
- عرق کردن،
- خشک شدن دهان،
- لرزش صدا،
- لرزش دست و پا،
- تعرق شدید کف دست،
- مشکل تنفسی (مانند نفس نفس زدن)،
- بالا رفتن ضربان قلب،
- سردی دست و پا،
- اضطراب و استرس شدید،
- تهوع و سرگیجه،
- تار شدن دید،
- تمایل به فرار از موقعیت،
- احساس ضعف در پاها،
- داغ شدن صورت،
- و ناراحتیهای گوارشی.
مدیریت ترس از سخنرانی چیست :مهار کردن لرزش صدا
لرزش صدا از مهمترین نشانههای بیم سخنرانی در جمع است. زیرا به خوبی از طرف مخاطبان قابل تشخیص است. به همین دلیل قبل از بیان هر موضوعی در ابتدا ترجیح دادهایم در این رابطه راهکارهایی را ارائه دهیم. زیرا شما میتوانید با یادگیری این راهکارها، ترس خود را از دیگران تا اندازه زیادی پنهان کنید.
فراموش نکنید که لرزش صدا باعث میشود ترس بیشتری به سراغتان بیاید. در ادامه راهحلهایی را برای مدیریت لرزش صدا در هنگام بروز ترس از سخنرانی برایتان بیان میکنیم تا بدانید که چگونه میتوانیم راحت حرف بزنیم ؟
قبل از آن ویدیوی زیر را حتما ببینید.
راهکارها
1)در مواقعی که ترس به سراغتان میآید، تن صدایتان پایین آمده و این لرزش در صدایتان مشهودتر میشود. بنابراین زمانی که احساس کردید صدای شما دچار لرزش شده، لازم است تن صدایتان را بالاتر برده و بلندتر صحبت کنید. سپس میکروفن را از دهان خود کمی فاصله دهید تا لرزش صدای شما واضح نباشد.
2)در مکانی که صحبت میکنید راه بروید و به صحبت کردن خود ادامه دهید، این روش نیز برای کاهش ترس و استرس و مهار کردن لرزش صدایتان بسیار موثر خواهد بود.
لازمه مهار کردن لرزش صدا در حین صحبت
برای اینکه به اهمیت این موضوع پی ببرید باید بدانید که لرزش صدا باعث میشود تا:
- تاثیر کلامتان کاهش پیدا کند،
- مخاطبان به خوبی متوجه صحبتهای شما نشوند،
- اعتبارتان در مقابل دیگران از بین برود،
- دیگران به صحبتهای شما اعتماد نکنند،
- دیگران به کمبود اعتماد به نفستان پی ببرند،
- مورد تمسخر قرار بگیرید،
- و… .
لازمه مدیریت ترس از سخنرانی چیست ؟
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که در حال حاضر ما نه سخنران هستیم، نه وکیل و نه شخصی که بخواهیم در جمعهای مختلف حضور یافته و صحبت کنیم، چرا باید راهکارهای کنترل بیم و واهمه حرف زدن را بدانیم و تلاش کنیم تا آن را از خودمان دور کنیم؟
جواب این سوال بسیار ساده است. شما در مهمترین تصمیمگیریها و موقعیتهای زندگیتان باید بتوانید بدون ترس و استرس با دیگران صحبت کنید. به بیان دیگر یکی از مهمترین راههایی که میتوانید با استفاده از آن با دیگران ارتباط برقرار کرده و با نظرات خود متقاعدشان کنید این است که به بتوانید به این سوال به درستی پاسخ دهید که چگونه راحت حرف بزنیم ؟
موقعیتها و تصمیمگیریهایی که ترس آنها را خراب میکند عبارتند از:
- مصاحبههای شغلی،
- ارائه مقاله و پایاننامه،
- بیان ایدههای جدید به دیگران،
- متقاعد کردن دیگران و رسیدن به خواستههای خود،
- در مراسم خاستگاری و تصمیمگیری برای ازدواج،
- بیان خواستهها به والدین و اطرافیان،
- صحبت کردن در مورد افزایش حقوق و یا ترفیع شغلی،
- و… .
بهطور کلی تمام ارتباطات شما با دیگران حول محور صحبت کردن، میچرخند. بدین ترتیب باید بیش از پیش به این موضوع اهمیت دهید.
علت به وجود آمدن ترس از سخنرانی چیست ؟
اکثر ترسها اغلب از دوران کودکی و یا اوایل بزرگسالی نشات گرفتهاند و حاصل تجربیات و احساسات تلخ و ناخوشایند هستند. در ادامه به بیان دو نمونه از مهمترین تجربیات تلخی که ممکن است برای همه افراد اتفاق افتاده باشد، میپردازیم.
- بسیاری از والدین از زیاد صحبت کردن فرزندانشان کلافه شده و واکنشهای تندی از خود نشان میدهند تا آنها را ساکت کنند. در برخی از مواقع نیز ممکن است فرزندانشان را از صحبتهایی که در مقابل دیگران به زبان آوردهاند، سرزنش کنند. این اتفاق یکی از مهمترین دلایل ترس است که فرد را از راحت صحبت کردن در سنین بزرگسالی محروم میکند.
- ممکن است زمانی که فرد وارد مدرسه میشود و در جمعهای دوستانه صحبت میکند، مورد تمسخر دوستانش قرار بگیرد. یا اینکه در کلاس درس، معلم او را سرزنش کند. در این صورت آن فرد از صحبت کردن و حضور در جمع دوستانش کنارهگیری میکند. زیرا ترس از تمسخر و تحقیر مانع صحبت کردن او میشود.
بنابراین دلیل به وجود آمدن این ترس را میتوان در رفتارهای والدین و اطرافیان جستجو کرد. ترس از قضاوت شدن و مورد تحقیر، تمسخر و سرزنش قرار گرفتن، به مرور زمان این نوع ترس را در فرد ایجاد میکند.
آیا مدیریت ترس از سخنرانی ممکن است؟
پاسخ این سوال مثبت است. زیرا ما با این ترس به دنیا نمیآییم و مشکلی ژنتیکی نیست که غیر قابل حل شدن باشد. شما به خوبی میتوانید با آموزش دیدن و انجام تمرینات مکرر، ترس خود را مهار کرده تا به موفقیت برسید. تنها باید در این راه صبور باشید تا نتیجه دلخواهتان را ببینید.
استرس خود را درمان کنید
قبل از هر چیز لازم است تا استرس و اضطراب خود را از ترسی که دارید، درمان کنید. با این کار بهتر میتوانید خود را در موقعیتهایی که از حضور در آن ترس دارید مانند جمعهای شلوغ، سخنرانیها، صحبت با مدیر، در جمع همکاران و… قرار دهید و با ترستان رو به رو شوید. اما اگر بخواهید ترس و استرس داشته باشید، این کار ممکن نخواهد شد.
برای درمان استرس پیشنهاد میکنم به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید تا دلیل استرستان را ریشهیابی کنند. مقاله چگونه استرس را مدیریت کنیم نیز در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند. با کنترل استرس خود بهتر میتوانید به این سوال پاسخ دهید که چگونه راحت حرف بزنیم ؟
اغلب در چه جمعهایی ترس داریم؟
اغلب افراد از صحبت کردن در جمعهای مختلف ترس دارند. از جمله:
- جمعهای رسمی و اداری (جلسات)،
- در جمع افراد خانواده،
- در حضور افراد غریبه،
- جمع افرادی که اطلاعاتشان از ما بیشتر است،
- در کلاسهای درس و دانشگاه،
- اگر خانم باشند در حضور آقایان و برعکس،
- و در جمعهای شلوغ.
ریشه اصلی ترس از سخنرانی چیست ؟
اگر از صحبت در مقابل دیگران ترس دارید، ریشه آن در بیخبری از آینده و اتفاقاتی است که در انتظارتان است. شما به این دلیل که نمیدانید در آینده چه چیزی در انتظارتان است، ترس دارید.
این عدم آگاهی باعث میشود تا مدام به این موضوعات فکر کنید که:
- اگر مورد تحقیر و تمسخر دیگران قرار بگیرم؟
- زمانی که صحبت میکنم، اگر دیگران به من بخندند و به صحبتهای من گوش ندهند؟
- اگر محتوای صحبتهای خود را فراموش کنم؟
- نتوانم به سوالات دیگران به درستی پاسخ دهم؟
- اطلاعاتی که دارم درست نباشد؟
- و… .
وجود باورهای محدود کننده و تفکرات منفی نیز باعث میشوند تا این نوع ترس را تجربه کنیم.
بنابراین لازم است ابتدا ریشه ترس خود را شناخته و سپس تکنیکهای مدیریت ترس از سخنرانی را که در ادامه بیان میکنیم، بیاموزید.
2 دسته ترس وجود دارد
تمام ترسهای ما در 2 دسته قرار میگیرند:
- ترس از قضاوت شدن: این ترس بیشتر مربوط به بیان محتوا و اطلاعات ما بوده و تحتتاثیر واکنشهای دیگران در گذشته شکل گرفته است،
- ترس از اشتباهات و به وجود آمدن اتفاقات ناخوشایند: جنس این ترس مهارتی است و باید با تمریناتی که در بخشهای دیگر بیان میکنیم، مهار شود.
در ادامه دلایل ترس را بهطور کامل برایتان شرح میدهیم.
دلایل ترس از سخنرانی در جمع چیست ؟
باید دلایل ترس خود را بشناسید تا بتوانید آنها را حل کرده و به موفقیتی که محق آن هستید، برسید. در این ویدیو به بیان ریشههای بیم صحبت پرداختهایم. ابتدا ویدیو را ببینید، سپس متن را بخوانید تا با دلایل بیشتری آشنا شوید. دلایلی که برای تمامشان، راهحلی اساسی وجود دارد.
این دلایل عبارتند از:
- محتوای خود را به اشتباه و غلط بیان کنید،
- دیگران شما را از نوع پوشش، تن صدا و… مورد قضاوت قرار دهند،
- محتوایی که قرار است توضیح دهید را فراموش کنید،
- شکستها و تجربیات تلخ گذشته را به یاد داشته باشید،
- در حضور دیگران و هنگام صحبت تپق زده و مورد تمسخر قرار بگیرید،
- اعتماد به نفس کافی برای صحبت نداشته باشید،
- اطلاعات کافی در مورد موضوع مورد بحث نداشته باشید،
- ترس از بقا، یکی از واکنشهای مغز در زمانهای ترسیدن است،
- اینکه دیگران متوجه استرس شما شوند،
- از خودتان رضایت کافی نداشته باشید،
- نحوه تنفس صحیح را ندانید،
- نتوانید حرکات بدن خود را به خوبی کنترل کنید،
- بیش از حد هیجان داشته باشید،
- تجربه کافی نداشته و مدام خود را با دیگران مقایسه کنید،
- فردی درونگرا بوده و از حضور در جمعهای شلوغ ناراضی باشید،
- ترس از رو به رو شدن با افراد غریبه داشته باشید،
- برنامهای درست و منظم برای صحبتهایتان نداشته باشید،
- ذهنیات و تصورات منفی از برگزاری سخنرانی خود داشته باشید.
در مقاله دلایل ترس از سخنرانی در مورد هر یک از موارد بیان شده، توضیحات مفصلی را ارائه دادهایم. خواندن این مقاله را از دست ندهید.
اگر برای صحبت نکردن در جمعهای مختلف، دلیلی به جز دلایل بیان شده دارید، حتما در کامنتها بنویسید تا راهحل مناسب را در اختیارتان قرار دهیم.
چگونه بر فرار از صحبت غلبه کنیم؟
چگونه راحت در حضور دیگران حرف بزنیم ؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال و توانایی مدیریت ترس از سخنرانی و صحبت کردن در حضور دیگران، لازم است به تکنیکهایی که در ادامه بیان میکنیم، توجه کافی داشته باشید.
موثرترین تکنیکها عبارتند از:
- شکستها و تجربیات تلخ گذشته خود را بپذیرید،
- ترسهایتان را بشناسید و با آنها رو به رو شوید،
- به تواناییها و مهارتهای خود باور داشته باشید،
- آگاهی خود را نسبت به موضوعات مهم افزایش دهید،
- اطلاعات تخصصی خود را در حیطه فعالیتتان افزایش دهید،
- مخاطبان خود را به خوبی بشناسید،
- استفاده از ابزارهای مورد استفاده در سخنرانی را یاد بگیرید،
- ترس و استرس داشتن را بپذیرید اما اجازه ندهید بیش از حد معمول شوند،
- تا میتوانید تمرین کنید و خود را وادار به صحبت در موقعیتهای مختلف کنید،
- کمالگرایی خود را در موارد مختلف کنار بگذارید،
- در ذهنتان، موفقیتهایتان را تصویرسازی کنید،
- اعتماد به نفس خود را افزایش دهید،
- دوستان پر انگیزه و امید دهندهای را در اطراف خود داشته باشید،
- و برنامهای منظم برای سخنرانیهایتان در نظر بگیرید.
در مقاله ترس از سخنرانی در جمع، بهطور مفصل در مورد هر کدام از تکنیکهای بیان شده، صحبت کردهایم. به همین دلیل در این بخش تنها به بیان این موارد بسنده میکنیم. توصیه میکنم برای از بین بردن ترس خود از خواندن این مقاله غافل نشوید.
راهکارهای مدریرت ترس از صحبت در هنگام سخنرانی چیست ؟
یک سری از مهارتها وجود دارند که باید بیاموزید تا بتوانید مدیریت بیم و واهمه در هنگام صحبت را به دست آورید.
- تصویرسازی ذهنی را فراموش نکنید،
- برای غلبه از فراموشی محتوا حتما با خود دستنوشته به همراه داشته باشید (مقاله مایندمپ چیست را بخوانید)،
- از سخنرانان موفق الگوبرداری کنید و بدانید که در مواقع مختلف چه واکنشی از خود نشان میدهند،
- حتما زمان خود را مدیریت کنید (مقاله مدیریت زمان در سخنرانی با پاورپوینت را از دست ندهید)،
- چندین بار آب بنوشید،
- با صدای بلند و رسا صحبت کنید،
- هر از چندگاهی نفس عمیق بکشید (تنفس صحیح در صداسازی را بیاموزید)،
- قبل از شروع با جملات تاکیدی مثبت به خودتان انگیزه دهید،
- با مخاطبانتان مشارکت کنید (با سوال، فعالیت و تمرین).
مقاله غلبه بر ترس از سخنرانی را بخوانید تا بتوانید در حین صحبت، واکنش صحیحی به مشکلات و چالشها داشته باشید.
تمرینات تضمینی مدیریت ترس از صحبت در سخنرانی چیست ؟
انجام یک سری از تمرینات قبل از شروع سخنرانی و یا بهطور کلی برای صحبت در جمع، به شما کمک میکند تا:
- به متن صحبتهای خود تسلط کافی داشته باشید،
- بتوانید اعتماد به نفستان را افزایش دهید،
- بدانید که چگونه راحت حرف بزنیم ،
- در نظر دیگران به عنوان سخنرانی حرفهای شناخته شوید.
شما باید به گونهای تمرین کنید که به حرکات بدن، نوع راه رفتن، برقراری ارتباط چشمی در سخنرانی و استفاده از روشهای جلب توجه مخاطب در سخنرانی مانند سوال پرسیدن، استفاده از ابزار، بیان داستان، استفاده از آمارهای عجیب و غریب و… مسلط شوید.
تمرینات کاربردی برای مهار ترس
در ادامه تمریناتی را برای شما ذکر میکنیم که با انجام آنها بهطور مکرر و منظم میتوانید ترس خود را از بین ببرید.
- حتما لیستی از ترسهای خود را برای فرار از صحبت کردن، بنویسید. این تمرین را بعد از هر سخنرانی انجام دهید تا متوجه تغییرات مثبت و منفی خود شوید،
- موفقیت خود را در انتهای سخنرانی به صورت ذهنی تصویرسازی کنید. برای مثال تصور کنید که در پایان سخنرانی همه حضار ایستاده شما را تشویق کرده و از صحبتهایتان لذت بردهاند،
- در حین تمرین صدای خود را ضبط کنید تا در پایان آن را گوش داده و نواقص آن را بر طرف کنید،
- سوالات احتمالی مخاطبانتان را در رابطه با موضوع سخنرانی خود پیشبینی کنید و پاسخ آنها را بنویسید،
- تمرینات خود را در مقابل آینه انجام دهید تا به رفتارها و حرکات خود مسلط شود،
- در حضور یکی از نزدیکانتان تمرین کنید، خواه دوستتان باشد و خواه یکی از اعضای خانواده. سپس از او بخواهید شما را نقد کند،
- در حضور جمعی از نزدیکانتان سخنرانی کنید و از آنها بازخورد بگیرید.
- خود را موظف کنید در هر جمعی شروع به صحبت کرده و در بحثها شرکت کنید تا ترستان از بین برود. البته نباید در رابطه با هر موضوعی که از آن اطلاعی ندارید، اظهار نظر کیند. زیرا این کار باعث میشود در نظر دیگران به فردی کمسواد و حراف تبدیل شوید.
- سعی کنید با همان لباسهایی که قصد دارید سخنرانی کنید، تمرین داشته باشید.
در مقاله تمرینات ترس از سخنرانی، تمام تمرینات را بهطور مفصلتر توضیح دادهایم و همچنین در پایان آن نکات مهمی که در انجام تمرینات باید به آنها توجه کنید را ذکر کردهایم. خواندن مقاله را از دست ندهید و از انجام تمرینات آن غافل نشوید.
مدیریت ترس از سخنرانی در جلسات اداری چیست ؟
بسیاری از افراد به دلیل ترس از صحبت، همیشه از شرکت در جلسات رسمی و اداری فراری هستند. این اتفاق را باید کنترل کرد، زیرا مانع بزرگی برای عدم پیشرفت در رابطه با مسائل شغلی است.
در ادامه این بخش راهکارهایی را ارائه خواهیم داد تا بدانید که چگونه در جلسات رسمی و اداری راحت حرف بزنیم ؟
1)دلایل فراری بودن از صحبت در جلسات اداری
اگر بتوانید دلایل این نوع ترس را بشناسید و برای رفع کردن آنها نهایت تلاشتان را به کار بگیرید، به راحتی میتوانید در جمعهای اداری و در حضور مدیران صحبت کنید. این دلایل عبارتند از:
- نداشتن اطلاعات کافی در مورد موضوع جلسه،
- خجالتی بودن و کمرویی،
- نداشتن اعتماد به نفس کافی،
- دیگران را برتر از خود دیدن،
- عدم شناخت افراد حاضر در جلسه،
- ترس از فراموش کردن محتوا،
- ترس از ندانستن پاسخ سوالات دیگران.
2)روشهای مدیریت ترس از صحبت
روشهایی که در ادامه بیان میکنیم را اگر با دقت بخوانید و به کار بگیرید، حتما در جلسات اداری برای صحبت کردن پیشقدم خواهید شد.
- همیشه با اطلاعات کافی در رابطه با موضوع مورد بحث در جلسه حضور پیدا کنید،
- از قبل در مورد اعضای حاضر در جلسه و اخلاقیات و روحیاتشان در حد لزوم اطلاعات به دست آورید،
- سوالات احتمالی که ممکن است از شما پرسیده شود را پیشبینی کنید و پاسخشان را تمرین کنید،
- دستنوشتهای کوچک با خود به همراه داشته باشید،
- برای اثبات صحبتهای خود از مدرک و سند معتبر استفاده کنید،
- زودتر از موعد تعیین شده در جلسه حاضر شوید،
- از مدت زمانی که قرار است صحبت کنید، اطلاع داشته باشید،
- با مخاطبانتان ارتباط چشمی برقرار کنید تا نشان دهید که به موضوع مورد بحث مسلط هستید،
- با صدای بلند، رسا و واضح صحبت کنید.
در مورد هر کدام از بخشهای بالا در مقاله ترس از صحبت در جلسات اداری بهطور مفصل توضیحاتی را ارائه دادهایم. حتما مقاله را بخونید تا توانید با غلبه بر این ترس، در هر کسب و کاری که به آن مشغول هستید به موفقیت برسید.
مدیریت ترس از سخنرانی در جمع خانواده و دوستان چیست ؟
اگر میخواهید ارتباط مؤثر و صحیحی با نزدیکانتان برقراری کنید، باید توانایی غلبه بر این ترس را داشته باشید. در غیر این صورت به فردی گوشهگیر و منزوی تبدیل میشوید که از حضور در جمعهای مختلف فراری است.
این نکته را به یاد داشته باشید که اگر بتوانید به راحتی در جمع خانواده و دوستانتان صحبت کنید، از صحبت در جمعهای غریبه نیز واهمهای نخواهید داشت. در ادامه روشهای مدیریت را به شما آموزش خواهیم داد.
قبل از خواندن ادامه متن، ویدیوی 4 دقیقهای زیر را تماشا کنید.
1) 5 گام مدیریت
- اولین گام این است که فکر خود را تغییر دهید و از خودتان بپرسید که «من باید چی بگم؟»،
- دومین گام این است که از قبل به این فکر کنید که تمایل دارید در آن جمع با چه کسی همصحبت شوید،
- سپس به این فکر کنید که مایل هستید در رابطه با چه موضوعی با آن فرد صحبت کنید. موضوعی انتخاب کنید که هم شما به آن علاقهمند باشید و هم مخاطبتان (مقاله موضوع سخنرانی در این زمینه شما را راهنمایی میکند)،
- حتما در مهمانیهای بعدی با افراد دیگری همصحبت شویم،
- در گروههای خانوادگی شبکههای اجتماعی حتما عضو شوید و سعی کنید در صحبتها مشارکت کنید.
2)نتایج کنترل ترس
اگر با توجه به گامهای بیان شده در بالا توانستید بر این ترس خود غلبه کنید، متوجه میشوید که:
- رفتارها و نحوه صحبت کردنتان تغییر کرده و اجتماعیتر شدهاید،
- ترس از صحبتتان از بین رفته و میتوانید راحتتر با دیگران صحبت کنید،
- اطرافیان خود را بهتر میشناسید،
- خودتان را به خوبی به دیگران ثابت میکنید،
- میدانید که چگونه باید راحت حرف بزنیم .
پیشنهاد میکنم حتما مقاله ترس از صحبت در خانواده را بخوانید تا بهتر با این موضوع آشنا شوید. توانایی کنترل این نوع ترس از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا باید برای رسیدن به اهداف و خواستههایتان، توانایی متقاعد کردن اطرافیانتان به دست آورید.
مدیریت ترس از صحبت و سخنرانی در مصاحبه کاری چیست ؟
برای اینکه بتوانید به شغل محبوبتان برسید، قبل از هر کاری ابتدا باید ترس خود را از حضور در مصاحبههای کاری و رسمی از بین ببرید. به عبارت دیگر علاوه بر اینکه مدرک تحصیلی شما چیست و تا چه مقطعی درست خواندهاید، مهمترین مسئله این است که بتوانید با کلامتان دیگران را متقاعد کنید که فردی مناسب برای انجام این کار هستید/
زیرا ترس شما باعث میشود تا:
- نتوانید به درستی به سوالات پاسخ دهید،
- صدای رسا و واضحی نداشته باشید،
- نتوانید به خوبی صحبت کنید،
- دستپاچه شده و دانستههایتان را فراموش کنید،
- مورد تمسخر مصاحبه کنندهها قرار بگیرید،
- و در نهایت از پذیرش رد شوید.
بنابراین باید راههای کنترل ترس در مصاحبههای کاری را بیاموزید. قبل از خواندن ادامه متن، ابتدا ویدیوی زیر را ببینید.
1)دلایل ترس در مصاحبه شغلی
به دلایل زیر ما از شرکت در مصاحبههای شغلی ترس داریم:
- فراموشی محتوا،
- تپق زدن،
- پذیرفته نشدن،
- لایق نبودن،
- قضاوت شدن،
- و… .
2)گامهای مدیریت ترس از صحبت در مصاحبههای کاری
در ادامه گامهایی را برایتان معرفی میکنیم که باعث میشوند در مصاحبههای کاری، سربلند شوید و به شغل ایدهآل و دلخواهتان برسید. به عبارت دیگر بتوانید به راحتی به این سوال پاسخ دهید که چگونه میتوانیم در مصاحبههای کاری، راحت حرف بزنیم .
- ابتدا لازم است نگرش خود را از اینکه دیگران تنها قصد دارند برای استخدام نکردتان بهانه بیاورند و فرد دیگری را از قبل در نظر گرفتهاند، تغییر دهید. این واقعیت را بپذیرید که شرکتها به دنبال بهترینها برای استخدام هستند، همانطور که شما به دنبال استخدام شدن در شرکتهای معتبر و درجه یک هستید،
- در مورد اهداف و برنامههای شرکت و خصوصیات و روحیات مدیر آن، از قبل اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید،
- به موقع و سر زمان تعیین شده، برای مصاحبه در شرکت حاضر شوید. این کار باعث میشود علاوه بر خوشقول بودن و انضباط، استرس کمتری را تجربه کنید،
- استرستان را کنترل کنید. زیرا استرس همه چیز را خراب میکند. قبل از شروع چند نفس عمیق بکشید، آب بنوشید و حتی اگر میتوانید قبل از آن کمی ورزشهای هوازی انجام دهید،
- سوالات احتمالی پر تکرار را از قبل برایشان برنامهریزی کنید تا بتوانید بهترین پاسخ را بدهید،
- از همه مهمتر باید ثابت کنید که اهل رشد و آموزش هستید و برای یادگیری اشتیاق دارید. زیرا ممکن است کارهایی را از شما بخواهند انجام دهید، که اطلاعی از نحوه انجام آن ندارید،
- و از همه مهمتر باور داشته باشید که دنیا، دنیای فراوانی است و شما میتوانید با طرز فکر، مهارتها و تواناییهایی که دارید، به جایگاه دلخواهتان برسید.
پیشنهاد میکنم حتما مقاله ترس از صحبت در مصاحبه کاری را بخوانید. زیرا در این مقاله گامهای بیان شده در بالا را بهطور کامل توضیح دادهایم. از همه مهمتر این که در پایان مقاله راهکارهایی پیشنهاد دادهایم که با انجام آنها میتوانید از نظر جسمی و ذهنی در روز مصاحبه به آرامش برسید و استرستان را کاهش دهید. خواندن این مقاله را به هر فردی که مصاحبه دارد، پیشنهاد دهید.
داروی کاهش ترس از سخنرانی چیست ؟
یکی دیگر از روشهای کنار گذاشتن این نوع ترس، مصرف دارو است. در ادامه این بخش به معرفی این دارو میپردازیم.
1-قرص پروپرانولول
قرص پروپرانولول برای کاهش استرس موثر بوده و برای درمان بیماریهای فشار خون و تپش قلب استفاده میشود. نکته مهمی که در مصرف این قرص باید به آن توجه کنید این است که ابدا نباید بدون تجویز پزشک آن را مصرف کنید.
بنابراین اگر استرس و ترس زیادی را در حین صحبت تجربه میکنید، برای مصرف این دارو و کنترل این مسئله، حتما به پزشک مراجعه کنید.
به جای مصرف این دارو نیز میتوانید از راهکارهای معرفی شده در این مقاله استفاده کنید.
سخن پایانی
اگر بتوانید از تمام راهکارهای بیان شده در این مقاله استفاده کنید و تمرینات لازم را انجام دهید، سپس برای متن صحبتهای خود از قبل برنامه ریزی و تمرین کنید، مطمئن باشید که مدیریت و کنترل ترس از صحبت و سخنرانی را به دست آورده و میتوانید به راحتی در هر جمعی صحبت کنید.
این نکته را همواره به یاد داشته باشید که اگر برای همیشه با ترس خود مبارزه کنید و بدانید که چگونه در هر جمعی راحت حرف بزنیم ، صد در صد به موفقیتهای چشمگیری که انتظارش را ندارید، میرسید.
شما با این ترس دست و پنجه نرم میکنید یا آن را حل کردهاید؟ در کامنتها برای ما بنویسید. همچنین برای ما بنویسید که چه موقعیتهایی را در زندگی فردی و اجتماعی خود به خاطر این ترس از دست دادهاید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ببخشید من نمیتونم با کسی مکالمه کنم اصلا نمیتونم تا یکی بهم زنگ میزنه دست پام میلرزه راه حرف زدنمو گم میکنم خیلی استرس دارم نمیدونم چی کار کنم…
سلام وقت شما بخیر از همراهیتون متشکریم
بهتون پیشنهاد می کنم دوره رایکان فن بیان رو از طریق لینک زیر ببینید
و تمریناتش رو انجام بدید
https://memariezendegi.com/product/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%81%d9%86-%d8%a8%db%8c%d8%a7%d9%86/