17 راهکار طلایی و کاربردی برای از بین بردن ترس از سخنرانی در جمع
از بین بردن ترس از سخنرانی در جمع ، از جمله مهارتهایی است که برای رسیدن به اهداف و خواستههایمان به آن نیاز داریم. در این مقاله قصد داریم به بیان موثرترین راهکارهای غلبه بر ترس از صحبت بپردازیم تا به خوبی بدانید که چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم ؟
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه یادگیری راه های ترس از سخنرانی در جمع
اگر از ترس و استرسی که موقع صحبت با دیگران تجربه میکنید، خسته شدهاید و به یقین رسیدهاید که نمیتوانید با وجود این ترس به خواستهها و آرزوهایتان برسید، مقاله درستی را برای مطالعه انتخاب کردهاید.
بسیاری از افراد گمان میکنند که توانایی خوب صحبت کردن و سخنرانی در جمع، تنها برای سخنرانها امری ضروری است. لازم است بدانید که این دیدگاه کاملا اشتباه است. همه ما در طول روز در حال صحبت کردن با دیگران هستیم و به همین دلیل باید این مهارت را به خوبی بیاموزیم.
بنابراین اگر نتوانید ترس خود را از صحبت در جمع کنترل کنید، بدون شک در زندگی به موفقیتی که انتظارش را دارید، نخواهید رسید. زیرا ترس از صحبت باعث میشود نتوانید:
- حق خود را از دیگران بگیرید،
- ارتباط مؤثر و خوبی با دیگران برقرار کنید،
- در شغل خود پیشرفت کنید،
- شغل مورد علاقه خود را به دست آورید،
- عقاید و باورهایتان را با دیگران به اشتراک بگذارید،
- نظراتتان را در مورد موضوع مورد بحث بیان کنید،
- و… .
بنابراین لازم است راههای کنترل ترس از صحبت را بیاموزید. این نکات نه تنها ترس شما را از بین میبرند، بلکه شما را به فردی قوی، موفق و مورد تایید دیگران تبدیل میکنند.
برای یادگیری مطالب بیشتر در این زمنیه، توصیه میکنم مقاله مفصل ترس از سخنرانی را با دقت بخوانید. در این مقاله به بیان تمام نکات و تکنیکهای لازم پرداختهایم.
راه های از بین بردن ترس از سخنرانی در جمع
در ادامه قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه بر ترس خود از سخنرانی غلبه کنیم و آن را از بین ببریم؟ تنها کافی است راهکارهایی که در ادامه بیان میکنیم را با دقت بخوانید و به نکات توجه کنید.
1)پذیرش شکستها
برای غلبه بر ترس از سخنرانی، ابتدا باید اشتباهات خود را بپذیرید. اغلب افراد بعد از هر اشتباه و شکستی که در زندگی تجربه میکنند، تصور میکنند فردی شکستخورده هستند و هیچ راه گریزی از این موقعیت ندارند. این تفکر کاملا اشتباه است و به این دلیل اتفاق میافتد که افراد اشتباهاتشان را نمیپذیرند، مسئولیت کارهایشان را به عهده نمیگیرند و در نتیجه هیچ اقدامی نمیکنند.
اشتباهات و شکستها تنها تجربههایی در زندگی هستند که باید مسئولیتشان را بهطور تمام و کمال به عهده بگیرید و دیگران را مقصر ندانید. تنها باید از آنها درس بگیرید تا به موفقیت برسید.
بنابراین اگر ترس شما در حین صحبت در جمعی باعث شده تا تپق بزنید و یا محتوایتان را فراموش کنید، باید بپذیرید که بیتوجهی به کسب برخی از مهارتها باعث این اتفاق شده است. در ابتدا باید این شکست را بپذیرید و سپس برای اینکه مجددا این اتفاق تکرار نشود، برای یادگیری مهمترین مهارتهای فن بیان و راهکارهای کنترل ترس اقدام کنید.
هر اندازه در برابر اشتباهات و شکستهایتان خود را سرزنش کنید، به مروز زمان توانایی غلبه بر ترس از سخنرانی و یادگیری مهارتها را از دست میدهید. بنابراین تنها کافی است به خودتان بگویید که این اشتباهات طبیعی است و برای هر کسی ممکن است رخ دهد. اما تکرار مجدد آن بدون بخشش است.
2)از بین بردن ترس از سخنرانی در جمع : مواجهه با ترسها
کنترل صد در صد ترس از سخنرانی در صورتی امکانپذیر است که با ترسهایتان مواجه شوید. برای مثال بسیاری از سخنرانها ترس دارند از اینکه صحبتهایشان، مورد تمسخر دیگران قرار بگیرد و یا اینکه نتوانند به درستی به سوالات مخاطبان پاسخ دهند.
اگر به خاطر چنین ترسهایی خود را از موقعیتهایی که باعث موفقیتتان میشوند، محروم کنید ابدا در طول زندگی به اهداف و خواستههایتان نخواهید رسید. بنابراین با یادگیری راهکارهای کاربردی میتوانید مهارتهایتان را افزایش دهید و با صحبت کردن در موقعیتهای مختلف بر تجربیات و تواناییهایتان اضافه کنید.
اگر از صجبت کردن در حضور دیگران واهمه دارید، میتوانید 2 راه انجام دهید. یا سخنرانی را برای همیشه کنار بگذارید و از رویاهایتان دست بکشید و یا به اندازهای تمرین کنید و در حضور دیگران صحبت کنید تا این ترس را کاملا از بین ببرید. انتخاب با شما است.
3)ایمان به تواناییها و خودباوری
نقطه مقابل ترس، ایمان است. اگر قصد دارید ترس خود را از صحبت در جمع از بین ببرید، قبل از هر چیز باید به تواناییهایتان ایمان بالایی داشته باشید. ایمان داشتن و باور به تواناییهای خود باعث میشود تا تمریناتی که انجام میدهید به مرور زمان ترستان را کاهش دهند و رفته رفته از بین ببرند. به عبارت دیگر باور داشتن به خود در اثرگذاری تمرینات نقش مهمی ایفا میکنند.
زمانی که به مهارتهای خود ایمان داشته باشید میتوانید با هر مسئله و مشکلی مقابله کنید. برای مثال اگر در حین صحبت تپق بزنید و یا کلمات را به اشتباه بیان کنید، میتوانید با تکرار آن کلمه و با شوخی و خنده این مسئله را در ذهن مخاطبانتان کمرنگ کنید.
پیشنهاد میکنم برای پی بردن به استعدادها و تواناییهای خود، مقالههای استعداد چیست و استعدادیابی را مطالعه کنید.
4)چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم : افزایش آگاهی
اگر در مورد چگونگی سخنرانی و صحبت در جمع، اطلاعات کافی داشته باشید بدون شک واهمه و استرستان از صحبت کردن در برابر دیگران کاهش پیدا خواهد کرد. شما به عنوان یک سخنران لازم است تمامی اصول و مهارتهای لازم در سخنرانی را بیاموزید.
اصولی مانند: زبان بدن در سخنرانی، شناخت مخاطب، تقویت و تغییر صدا، تنفس صحیح در صداسازی، تکنیک های بهبود فن بیان، نحوه شروع و پایان سخنرانی، برنامه ریزی صحیح، مدیریت زمان در سخنرانی با پاورپوینت ، روش های جلب توجه مخاطب در سخنرانی و… .
اگر برای یادگیری این اصول و مهارتها آموزش ببینید، بدون شک از دیگران متمایز خواهید شد.
5)ترس از سخنرانی در جمع : افزایش اطلاعات تخصصی
برای از بین بردن ترس از صحبت در جمع سعی کنید در رابطه با موضوعی که قصد دارید در مورد آن صحبت کنید، اطلاعات کافی به دست آورید. هر چه اطلاعات و معلوماتتان بیشتر باشد، ترستان کمتر خواهد بود و میتوانید با اعتماد به نفس بیشتر و روانتر صحبت کنید.
بنابراین لازم است در حیطه تخصصی خود، به اندازهای اطلاعات کسب کنید که در نظر دیگران به فردی حرفهای تبدیل شوید. در این صورت ترس از فراموشی محتوا و عدم ناتوانی در پاسخگویی به سوالات دیگران را نخواهید داشت.
6)شناخت مخاطب
بخش عمدهای از ترسهای شما به دلیل حضور در جمعهای غریبه است. چون مخاطبان خود را به خوبی نمیشناسید، از صحبت در برابرشان ترس و واهمه دارید.
برای رفع این مشکل بهتر است قبل از سخنرانی و یا قبل از حضور در جمعی که قرار است در آن صحبت کنید، شناختی از مخاطبانتان به دست آورید. به این معنی که لازم است در مورد اعتقادات، فرهنگ، میانگین سنی، جنسیت اغلب افراد، میزان تحصیلات و… اطلاعات کسب کنید.
برای این کار میتوانید از میزبان مراسم، برگههای نظرسنجی، دیدار با مخاطبان قبل از شروع صحبت و… استفاده کنید.
7)پذیرش ترس و استرس
اغلب افراد نمیپذیرند که ترس از صحبت، ترسی همگانی بوده و تقریبا همه افراد از آن رنج میبرند. آنها گمان میکنند که تنها خودشان با این مسئله مواجه هستند و به سخنرانان ماهر و چیرهدست غبطه میخورند.
در صورتی که این عقیده اصلا درست نیست. بسیاری از مشهورترین سخنرانان جهان، بارها از ترسهایشان در حین صحبت سخن گفتهاند و احساسات ناخوشایندی که در آن لحظهها تجربه کردهاند را توضیح دادهاند.
بنابراین لازم است بپذیرید که این ترس طبیعی است و همه افراد کم یا زیاد به آن دچار هستند. موفقیت سخنرانان بزرگ، پذیرش ترس و تقویت تواناهاییهایشان هست.
8)چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم :شناخت ابزار
ترس و استرس در هنگام سخنرانی و صحبت در برابر دیگران کاملا طبیعی است. اما اگر کار با ابزارهای مورد نیاز را قبل از شروع سخنرانی یاد نگیرید، ترس و استرستان بیشتر خواهد شد. زیرا نمیتوانید در صورت بروز مسئلهای آن را رفع کنید.
بنابراین لازم است نحوه استفاده از ابزارهایی مانند ویدیو پرژکتور، پرزنتر، ضبط کننده صدا، بلندگو و… را به خوبی بیاموزید.
9)ترس از سخنرانی در جمع : تمرین زیاد
هر چه بیشتر متن سخنرانی خود را تمرین کنید و به آن مسلط شوید، ترس از فراموش کردن محتوا و سوال و جواب مخاطبان را از بین خواهید برد. تمرین زیاد خیال شما را آسوده میکند و اگر هم ترس و استرسی باشد، بدون شک ترس از محتوا نخواهد بود.
از همه مهمتر با تمرین زیاد میتوانید محتوایی که قصد بیانش را دارید، درک کنید تا نیازی به حفظ کردن آن نداشته باشید.
10)کنار گذاشتن کمالگرایی
یکی دیگر از راههای از بین بردن ترس ، کنار گذاشتن ویژگی کمالگرایی است. کمالگرایی ویژگی است که در همه افراد وجود دارد و لازم است برای رسیدن به موفقیت در هر کاری، مهارت کنترل آن را بیاموزید.
بسیاری از افراد به واسطه کمالگرایی خود فکر میکنند که باید از همه نظر عالی باشند تا بتوانند در مقابل جمع حاضر شده و صحبت کنند. به همین دلیل زمان زیادی را به انتخاب لباس و یا درست کردن اسلایدها اختصاص میدهند.
در صورتی که مخاطبان بیشتر به سطح سواد و گفتههای سخنران توجه میکنند و تنها در چند دقیقه اول ظواهر را میبینند.
برای رفع این مشکل، ابتدا باید کمالگرایی خود را بپذیرید و با علم بر آن فعالیتهای خود را کنترل کنید. مقاله کمال گرایی چیست در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند.
11)تصویرسازی ذهنی از موفقیت
اغلب افراد از تاثیر تصویرسازی ذهنی برای رسیدن به موفقیت غافل هستند، به خصوص در سخنرانی. تصویرسازی در سخنرانی میتواند در کاهش ترس و استرس شما نقش بسزایی داشته باشد.
تصویرسازی اینگونه است که هر زمان احساس کردید برای سخنرانی و صحبت در حضور دیگران ترس دارید، در ذهن خود موفقیت را تصور کنید. تصور کنید که سخنرانی را به پایان رساندهاید و حضار ایستاده شما را تشویق میکنند. تصور کنید که همه از موضوع و صحبتهای شما لذت بردهاند و قصد دارند بیشتر با شما آشنا شوند تا بتوانند در سخنرانیهای بعدیتان نیز حضور پیدا کنند.
از تصویرسازی ذهنی غافل نشوید. توصیه میکنم هر شب، قبل از خواب و هر روز صبح، بعد از بیداری موفقیتهایی که دوست دارید به آنها دست پیدا کنید را در ذهنتان تصور کنید.
12)افزایش اعتماد به نفس
افرادی که اعتماد به نفس کمی داشته و به تواناییها و استعدادهایشان باور ندارند، بدون شک دچار ترس از سخنرانی در جمع میشوند.
اگر شما نیز احساس میکنید اعتماد به نفس کمی دارید باید تمرینات و تکنیکهای افزایش اعتماد به نفس را بیاموزید. بنابراین توصیه میکنم کتابهای نوشته شده در این زمینه را مطالعه کنید. در مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس به معرفی بهترین و کاربردیترین کتابها پرداختهایم.
13)دوستان امید دهنده
یکی دیگر از پاسخهای این سوال که چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم این است که دوستان امید دهنده را در کنار خود حفظ کنید.
اطرافیان و دوستان شما به دلیل واکنشهایی که در برابر رفتارها و عملکردهایتان از خود نشان میدهند، تاثیر زیادی در کاهش و یا افزایش میزان ترس و استرس شما دارند. بنابراین لازم است سعی کنید افراد امید دهنده و تشویق کننده را در اطراف خود داشته باشید تا به شما در کاهش ترس و استرس کمک کنند.
14)از بین بردن ترس از سخنرانی در جمع : داشتن برنامه منظم
برای خودتان برنامهای کلی و منظم ترتیب دهید تا بتوانید در تمام سخنرانیهایتان از آن استفاده کنید. این روش باعث از بین بردن ترستان میشود. زیرا برنامه خود را بارها و بارها تمرین کرده و در سخنرانیهای به کار بردهاید. در نتیجه به این اطمینان رسیدهاید که با انجام آن به موفقیت میرسید.
15)شروع با قدرت
اگر در هنگام شروع صحبت بتوانید با صدایی محکم و رسا صحبت کنید و شروعی قدرتمندانه داشته باشید، میتوانید بر ترس خود غلبه کنید و اعتماد به نفستان را افزایش دهید.
در مقابل اگر در شروع، صحبتهای خود را با صدایی آرام بیان کنید، با دیدن واکنشهای مخاطبانتان دچار استرس خواهید شد و در ادامه نیز تغییر شرایط برایتان سخت خواهد بود.
16)ورزش کنید
ورزش کردن نیز باعث میشود تا به شکل معجزهآسایی استرس شما کاهش پیدا کند. لازم نیست با ورزشهای حرفهای و سخت شروع کنید. تنها کافی است روزانه چند دقیقه پیادهروی کنید و یا یوگا و مدیتیشن انجام دهید.
با انجام این کار در مدت زمان کوتاهی به تاثیرات آن پی خواهید برد.
17)نفش عمیق بکشید
قبل از شروع صحبت چند نفس عمیق بکشید تا استرستان کاهش پیدا کند. نفس کشیدن باعث میشود تا اکسیژن بیشتری به مغزتان برسد و در نتیجه حال بهتری داشته باشید.
چگونه بر ترس از سخنرانی در جمع غلبه کنیم
در این مقاله برای از بین بردن ترس از سخنرانی ، 17 راهکار موثر و کاربردی را ارائه دادهایم تا دیگر بهانهای برای گوشهگیری و فرار از صحبت نداشته باشید. فراموش نکنید که این ترس مانع بزرگی بر سر راه رسیدن به اهداف و خواستههایتان خواهد بود.
شما چه راهکارهای دیگری برای کنترل ترس از سخنرانی پیشنهاد میکنید؟ در کامنتها بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید