راههای درمان خجالت و کمرویی را بشناسید تا به موفقیت برسید
درمان خجالت را برای فرار از درجا زدن و داشتن احساس بد انتخاب کنید تا بتوانید به موقعیتها و جایگاههایی که دوستشان دارید، برسید. در این مقاله راههای کنار گذاشتن خجالت و کمرویی را بیان کردهایم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleخجالت چیست؟
در تعریف کمرویی و خجالت اغلب آمده است که فردی خجالتی است که جرات انجام هیچ کاری را نداشته باشد.
به عبارت دیگر کمرویی مانع بزرگی است برای:
- برقراری ارتباط با دیگران،
- شناخت استعدادها و تواناییهای خود،
- پیشرفت در کسب و کار،
- انجام فعالیتهایی که نیاز به دقت کافی دارند،
- انجام فعالیتهای فکری،
- نگرانی و استرس از قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف،
- ترس از رویارویی با دیگران و به خصوص افراد غریبه،
- بیان افکار، عقاید و احساسات درونی.
برای رهایی از این موانع و رسیدن به موفقیتی که انتظار آن را دارید، تنها باید در جهت رفع خجالت و کمرویی اقدام کنید. مقاله خجالتی بودن به شما کمک میکند تا این ویژگی را بهتر بشناسید و به ریشههای شکلگیری آن پی ببرید.
راههای درمان خجالت
برخورداری از ویژگی خجالت و کمرویی، در تمامی موقعیتهای زندگی فردی و اجتماعی برای شما تشویش و نگرانی ایجاد میکند. برای اینکه بتوانید این مانع بزرگ را از سر راه خود کنار بگذارید، به راهکارهایی که در ادامه بیان میکنیم، عمل کنید.
1)افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس به معنای باوری است که یک فرد به تواناییها و استعدادهای خود دارد. بنابراین اگر بتوانید اعتماد به نفس خود را در زمینههایی که به آن نیاز دارید، افزایش دهید، به خودباوری رسیده و میتوانید خجالت و کمرویی خود را کنار بگذارید.
لازم است به این موضوع توجه کنید که اعتماد به نفس یک ویژگی کلی نیست و شما نمیتوانید بهطور کلی بگویید که من اعتماد به نفس دارم یا ندارم. برای مثال ممکن است فردی در آشپزی اعتماد به نفس کافی داشته باشد ولی در خیاطی نه.
با توجه به این موضوع در ابتدا لازم است حیطههایی که در آنها به اعتماد به نفس بالایی نیاز دارید را بشناسید و سپس برای افزایش آن اقدام کنید. مثلا اگر در حرفه وکالت مشغول به کار هستید، باید اعتماد به نفس بالایی در صحبت کردن داشته باشید.
در مقاله اعتماد به نفس چیست در مورد ویژگیهای افراد با اعتماد به نفس و راههای تقویت آن بهطور مفصل صحبت کردهایم. از خواندن این مقاله مفید و کاربردی غافل نشوید.
مقاله زبان بدن افراد با اعتماد به نفس هم در این زمینه میتواند به شما کمک بسزایی کند. با خواندن این مقاله به خوبی متوجه میشوید که حالت بدنتان باید چگونه باشد تا نزد دیگران قاطع و محکم به نظر برسید.
راهکارهای مهم
برای اینکه بتوانید با افزایش اعتماد به نفس، خجالتتان را کنار بگذارید، تمرینات زیر را انجام دهید:
- در مهمانیها به جایی که اکثر افراد حضور دارند، بروید و تک و تنها در گوشهای به دور از جمع ننشینید،
- در رستوران و یا کافه، صندلی مقابل درب ورودی را انتخاب کنید،
- دست و پاهایتان را با اعتماد به نفس حرکت بدهید و در برابر دیگران خودتان را جمع نکنید،
- در حین حرف زدن، مدام دستتان را به صورتتان نکشید و یا با وسیله درون دستتان بازی نکنید،
- در حین حرف زدن به چشمهای فرد مقابلتان نگاه کنید و بدنتان را به سمت او متمایل کنید،
- قبل از حضور در جمع و همصحبتی با دیگران، به موضوعی که قصد دارید در مورد آن صحبت کنید، فکر کنید.
2)افزایش عزت نفس
عزت نفس به این معنی است که شما تا چه اندازه خودتان را دوست دارید. هر چه عزت نفستان بیشتر باشد، میتوانید با ارزش و احترامی که در حین برقراری ارتباط و در موقعیتهای مختلف برای خودتان قائل میشوید، به مرور زمان کمرویی را کنار بگذارید.
به این نکته توجه کنید که عزت نفس برخلاف اعتماد به نفس، ویژگی کلی است و علاوه بر افزایش آن باید برای حفظ آن نیز اقداماتی را انجام دهید. به عبارت دیگر شما یا عزت نفس دارید، یا ندارید.
برای اینکه متوجه شوید از عزت نفس کافی برخوردار هستید یا نه، به سوالات زیر پاسخ دهید:
- به نظرات و عقایدتان احترام میگذارید؟
- برای آینده خود اهدافی را در نظر گرفتهاید؟
- از ظاهر خود رضایت دارید و یا مدام خود را بابت ظاهرتان سرزنش میکنید؟
- به خودتان عشق میورزید و خودتان را فرد ارزشمندی میدانید؟
- در موقعیتهای مختلف حقتان را از دیگران گرفتهاید؟
اگر پاسخ شما به سوالات بالا منفی است، باید بدانید که از عزت نفس پایینی برخوردار هستید و باید راهکارهای افزایش آن را بیاموزید.
مقاله عزت نفس چیست را حتما مطالعه کنید. در این مقاله بهطور مفصل به این موضوع پرداختهایم و تمام نکات و تکنیکهای لازم را بیان کردهایم، مانند راهکارهای افزایش عزت نفس در زنان و در کودکان. به همین دلیل در این بخش از بیان توضیحات اضافهتر خودداری میکنیم.
3)درمان خجالت :ارتباط چشمی
فرد کمرو زمانیکه در برابر دیگران قرار میگیرد از این میترسد که نکند آن فرد بخواهد با او صحبت کند و یا سوالی را مطرح کند که او نتواند به آن پاسخ بدهد. به همین دلیل مدام از همصحبتی با دیگران فرار میکند.
اگر شما هم این رفتار را انجام میدهید و از صحبت با دیگران فراری هستید، از امروز با خودتان قرار بگذارید که بایستید و با نگاه کردن در چشمهای فرد مقابلتان صحبت کنید.
برخی از افراد برای کمک به فرد کمرو، پشنهاد میکنند که برای دوری از خجالت در حین صحبت به دماغ، ابرو، وسط دو چشم و… نگاه کنید. این پیشنهاد هیچ مشکلی را برطرف نمیکند. تنها باید به چشمهای فرد مقابلتان نگاه کنید تا بتوانید ارتباط چشمی قدرتمندی برقرار کنید و به نتیجه دلخواهتان برسید.
در مقاله ارتباط چشمی در سخنرانی با این تکنیک بهتر آشنا میشوید. لازم به ذکر است که نباید تصور کنید این مقاله و یا این تکنیک تنها به سخنرانان و کسانی که دائما با دیگران در حال صحبت هستند، اختصاص دارد. همه افراد در هر موقعیت و جایگاه اجتماعی که باشند، باید این مهارت را بیاموزند.
4)لبخند زدن
برقراری ارتباط چشمی بدون لبخند، هیچ فایدهای ندارد. فرد خجالتی موقع لبخند زدن تنها به نشان دادن دندانهایش اکتفا میکند. این کار به معنی لبخند زدن نیست، بلکه به معنی فرار از موقعیت است.
باید لبخند واقعی و گشاده روی لب داشته باشید. برای این کار در مقابل آینه پر نوری بایستید، به خودتان نگاه کنید و از ته دل لبخند بزنید. سعی کنید تمام حالتهای متفاوت لبخند را روی لبتان بیاورید، لبخند غمگین، لبخند عصبی، لبخند جذاب، لبخند ناشی از ترس و… .
این تمرین باعث میشود تا چهره خود را موقع لبخند زدن، بشناسید و بتوانید در موقعیتهای مختلف روی لبخندتان کنترل زیادی داشته باشید. به یاد داشته باشید لبخندی واقعی است که علاوه بر لبهایتان، چشمهایتان نیز بخندند.
5)برقراری ارتباط
باید در هر موقعیتی خود را مجبور به برقراری ارتباط با دیگران کنید. برای مثال میتوانید زمانیکه در تاکسی و یا فروشگاه هستید با دیگران صحبت کنید، یا اینکه بیهوده در خیابان از دیگران آدرس و یا ساعت بپرسید.
مهمترین تمرین این است که در مهمانیهای خانوادگی و یا دوستانه، خودتان را مجبور به همصحبتی با دیگران کنید. میتوانید در ابتدا با کسانی همصحبت شوید که آنها را به خوبی میشناسید و سپس به سراغ افراد غریبهتر بروید.
خواندن مقاله ارتباط مؤثر را از دست ندهید. هر چه بتوانید دایره ارتباطاتتان را گستردهتر کنید، زودتر به موفقیت رسیده و کمرویی را کنار میگذارید.
6)درمان خجالت :تغییر در پوشش
معمولا افراد خجالتی و کمرو، لباسهایی با رنگهای خنثی و تیره میپوشند تا توجه دیگران را به خود جلب نکنند.
بنابرایین یکی از راههای ترک کمرویی این است که لباسهای متفاوت با رنگهای جیغ و روشن بپوشید و از خانه بیرون بروید. تغییر پوشش، رفتارها و عملکرد شما را نیز به کلی تغییر میدهد. شاید در ابتدا این کار برای شما سخت باشد و گمان کنید که با لباس جدیدتان مورد توجه همه افراد قرار گرفتهاید، اما مطمئن باشید که به سرعت عادت میکنید.
علاوه بر این پوشیدن لباسهای تیره به مرور زمان شما را به فردی افسرده و منزوی تبدیل میکند.
7)تهیه کردن لیست
یکی از راههای برطرف کردن خجالت این است که دفترچهای تهیه کنید و در آن موقعیتهایی که باعث تشدید خجالت و کمرویی شما میشوند را یادداشت کنید. سعی کنید به مرور زمان این لیست را کامل کنید تا بتوانید کمرویی را به مرور زمان در خود ریشهکن کنید.
برای مثال ممکن است در موقعیتهای زیر احساس خجالت کنید:
- پرسیدن سوال و همصحبتی با افراد غریبه،
- وارد شدن به فروشگاه و بدون خرید خارج شدن،
- پرسیدن مواد غذایی به کار گرفته شده در منوی رستوانها و کافهها،
- گرفتن حقتان از فردی که نوبت شما را گرفته است،
- و… .
تمام این موقعیتها را یادداشت کنید و سپس خود را مجبور کنید تا در آن موقعیتها قرار بگیرید.
برای درمان و رفع خجالت و کمرویی اقدام کنید
هر چه به این ویژگی مهم بیاهمیت باشید و ترجیح بدهید در ناحیه امنی که برای خودتان ایجاد کردهاید، بمانید، بدون شک کنار گذاشتن آن کاری سخت و طاقتفرسا خواهد بود. در مقابل نیز با این ویژگی از رسیدن به خواستهها و آروزهایتان باز خواهید ماند.
بنابراین تصمیم بگیرید با توجه به راهکارهای تضمینی بیان شده در این مقاله برای رفع این ویژگی اقدام کنید. هر سوالی در این زمینه دارید، در کامنتها با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید