نرم افزارهای آموزش مجازی که من در تدریس از آنها استفاده میکنم چه نرم افزارهایی هستند؟
نرم افزارهای آموزش و تدریس مجازی به شما کمک میکنند تدریسی حرفهای و متفاوت از دیگر مدرسان داشته باشید. در این مقاله از نرم افزارهایی که برای تدریس استفاده میکنیم نام برده و برایتان توضیح میدهیم که استفاده از آنها چه فوایدی برای شما و مخاطبانتان دارد. اگر مدرس هستید و یا قصد دارید وارد این حرفه شوید، از خواندن این مقاله غافل نشوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتعریف
امروزه و به دلیل کرونا اغلب مدرسان تدریس به صورت مجازی را شروع کردهاند. زیرا برگزاری کلاسهای حضوری به دلیل کرونا سخت شده و بسیاری از افراد حاضر نیستند به کلاسهای حضوری بروند و ریسک مبتلا به کرونا را بپذیرند.
از طرف دیگر تدریس مجازی فرصت مناسبی برای مدرسان فراهم آورده است تا بتوانند از این راه توجه مخاطبان بیشتری را به آموزشهای خود جلب کرده و در نتیجه درآمد بیشتری کسب کنند.
اگر به دنبال اطلاعاتی در زمینه تدریس هستید، مقاله تدریس چیست را مطالعه بفرمایید.
پیشنهاد ویژه
از مهمترین فواید آموزش دادن این است که در هر زمینهای که اطلاعات و مهارت کافی داشته باشید میتوانید وارد حرفه تدریس شده و درآمد کسب کنید.
در وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش به معرفی ۸ گام مهم و اساسی برای مدرس شدن پرداختهایم. پیشنهاد میکنم حتما وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش را تهیه کنید تا از آموزشها و هدایای آن بهرهمند شوید. با مشاهده این آموزش میتوانید گام موثری در تبدیل شدن به مدرسی حرفهای بردارید.
لازمه استفاده از پلتفرمها و نرم افزارها در آموزش مجازی
برای اینکه بتوانید به مدرسی تبدیل شوید که افراد با لذت پای تدریس او بنشینند و با دقت به صحبتهایش گوش دهند، باید استفاده از پلتفرمها و نرم افزارهای مختلف را بیاموزید تا بتوانید از آنها به درستی در تدریس های مجازی استفاده کرد.
ابدا لازم نیست به تمام نرمافزارها و پلتفرمها تسلط داشته باشید و بهطور همزمان از همه آنها در تدریس خود استفاده کنید. بلکه تنها کافی است یکی از پرکاربردترینها را انتخاب کرده و به خوبی از آن استفاده کنید تا تدریس موثری داشته باشید.
امروزه نرمافزارهای درجه یک زیادی وجود دارند که اگر بتوانید به عنوان مدرس انتخاب درستی داشته باشید، نسبت به دیگران قدرتمندتر خواهید بود و اگر انتخاب نادرستی داشته باشید و یا ضعیف از آنها استفاده کنید برای شما نتیجه معکوس داشته و آموزشهایتان را خستهکننده و بینتیجه خواهند کرد.
آیا نرم افزارهای موجود فقط مناسب آموزش مجازی هستند؟
پاسخ این سوال بدون شک منفی است. شما میتوانید از برخی نرمافزارها در تدریسهای حضوری خود نیز استفاده کنید مانند نرمافزار پاورپوینت. شما لازم دارید که نکات مهم تدریس خود را در پاورپوینت بنویسید و با ویدیو پروژکتور روی صفحه نمایش دهید تا مخاطبانتان از آن استفاده کنند.
حتی پلتفرمهایی مانند skyroom، adobe connect و… به شما در تدریسهای حضوری کمک بسزایی میکنند. به این صورت که میتوانید امکان شرکت در کلاسهایتان را به افرادی از دیگر شهرها و حتی خارج از کشور را بدهید و یا حتی افرادی که به دلیل مشکلات جسمی و حرکتی نمیتوانند از خانه خارج شوند.
شما میتوانید بر خلاف دیگر مدرسان، امکان شرکت کردن به صورت غیر حضوری را نیز با استفاده از پلتفرمهای آنلاین در کلاسهای حضوریتان فراهم کنید تا دیگران هم بتوانند با خیالی آسوده در کلاسهای شما شرکت کنند. در این صورت هم زمان هم کلاس حضوری میتوانید برگزار کنید و هم کلاس غیرحضوری.
سعی کنید متفاوتتر از دیگر مدرسان تدریس کنید تا افراد زیادی را به کلاسهای خود جذب کنید.
نرم افزارهای آموزش و تدریس مجازی را بشناسید
در ادامه قصد دارم نرمافزارهایی را به شما معرفی کنم که در تدریسها از آنها استفاده میکنم.
برای هر کاری چندین نرمافزار متفاوت وجود دارد و همانطور که قبلا هم گفتم اصلا لازم نیست تمام آنها را بیاموزید و بهطور همزمان از همه آنها استفاده کنید.
تنها باید یکی از بهترینها را انتخاب کرده و به درستی آن را به کار ببرید. برای این کار باید کمالگرایی را کنار بگذارید و به اصل مطلب، یعنی تدریس صحیح و حرفهای توجه کنید.
1)تدریس با پاورپوینت
یکی از بهترین ابزارها برای جلبتوجه مخاطب و ارائه تدریس حرفهای، پاورپوینت است. این نرمافزار برای کمک بصری طراحی شده و استفاده از آن کار شما را در تدریس راحتتر خواهد کرد.
پاورپوینت به یادگیری درس و انتقال مفاهیم به شما کمک بسیاری میکند. کافی است در گوگل سرچ کنید آموزش رایگان پاورپوینت، در این صورت به آسانی و بدون پرداخت کمترین هزینه، کار با این نرمافزار ارزشمند را به راحتی میآموزید.
با نرمافزار پاورپوینت میتوانید:
- نمودارها و تصویرهای جذابی را برای تدریس طراحی کنید،
- به مفهوم موضوع مورد بحث به مخاطبانتان کمک کنید،
- تدریسی متفاوتتر و جذابتر نسبت به سایر مدرسان داشته باشید،
- پاورپوینت را به عنوان جزوه به مخاطبانتان ارائه دهید،
- و از همه مهمتر مدیریت زمان داشته باشید.
1)نقشهای مختلف پاورپوینت در تدریس شما
پاورپوینت میتواند نقشهای مختلفی در تدریس و سخنرانی شما داشته باشد. در نهایت این شما هستید که باید در مورد نحوه استفاده از آن تصمیم بگیرید. این نقشها عبارتند از:
- نقش اول: پاورپوینت میتواند وسیلهای برای برقراری ارتباط مؤثر بین شما و مخاطبانتان باشد. به این صورت که شما اسلایدهایی را به مخاطبانتان ارائه میدهید که باعث به وجود آمدن تعامل، ارائه نظر و همفکری آنها با شما میشوند. در این صورت پاورپوینت نقش مهمی در افزایش تمرکز مخاطب در موضوع مورد بحث خواهد داشت.
- نقش دوم: پاورپوینت میتواند نقش برگههای یادداشت را برای شما داشته باشد و مباحث را به شما یادآوری کند. در این صورت دیگر لازم نیست برای یادآوری موضوعی که قرار است در مورد آن صحبت کنید به برگههای یادداشت خود نگاه کرده و بین صحبتهایتان مکث کنید.
- نقش سوم: پاورپوینت در یادداشتبرداری نکات ارائه به مخاطبانتان کمک بسیاری میکند و باعث میشود مجبور نباشید مدام صحبتهای خود را تکرار کنید تا دیگران آنها را بنویسند. البته باید به گونهای اسلایدها را بنویسید که افراد مدام در حال نوشتن نباشند و تمرکزشان را به صحبتهای شما از دست ندهند.
- نقش سوم: مدیریت زمان مهمترین موضوعی است که در حین صحبت باید به آن توجه کنید و پاورپوینت در حل این مسئله به شما کمک بسزایی میکند. به این صورت که با استفاه از تب Rehearse Timings، به راحتی میتوانید در حین تمریناتتان از زمانیکه برای هر اسلاید استفاده میکنید، آگاه شوید و در صورت لزوم برخی از مطالب را اضافه و یا کم کنید تا به زمان مورد انتظارتان برسید. برای یادگیری این نکته از مقاله مدیریت زمان در سخنرانی با پاورپوینت استفاده کنید. در این مقاله آموزشها را به صورت تصویری ارائه کردهایم.
2)نکات مهم در استفاده از نرمافزار پاورپوینت
برای استفاده از این نرمافزار به نکات زیر بهطور ویژه توجه داشته باشید تا تدریستان جذابتر شود:
- در اسلایدها بهطور محدود از متن استفاده کنید و بیشتر تصویر قرار دهید تا تمرکز مخاطب به جای صحبتهای شما به متن اسلایدها نباشد.
- متنها و تصاویر را متناسب با موضوع تدریستان انتخاب کنید و از به کار بردن متنها و تصویرهای خارج از موضوع خودداری کنید. زیرا مخاطب هر متن و تصویری که میبیند به دنبال ارتباط آن با موضوع مورد بحث میگردد. اگر مرتبط با موضوع باشد به فهم موضوع تدریس شما کمک بسزایی میکند.
- ظاهر اسلایدهای خود را ساده در نظر بگیرید تا توجه مخاطب را به خود جلب نکنند. این نکته را به یاد داشته باشید که مهم صحبتها و نحوه تدریس شما است، نه طرح و رنگهای روی اسلاید. بنابراین از زمینهای ساده و خنثی استفاده کنید.
- در صورت امکان به مخاطبانتان در ابتدای تدریس بگویید که فایل پاورپوینت را در اختیارشان قرار خواهید داد. این کار باعث میشود تا مخاطبانتان مدام در حال یادداشتبرداری از محتوای پاورپوینت نباشند و به صحبتهای شما گوش دهند.
برای یادگیری مطالب بیشتر مقاله اصول ارائه سخنرانی با پاورپوینت را مطالعه کنید.
2)نرم افزارهای آموزش و تدریس مجازی : اسکایروم
یکی از بهترین پلتفرمهایی که میتوانید برای برگزاری کلاسهای مجازی از آن استفاده کنید، پلتفرم اسکایروم است. تنها باید به صورت ماهیانه هزینهای را با توجه به تعداد شکرتکنندهها و مدت زمان برگزاری کلاسها پرداخت کنید.
برای رفع مشکلات و سوالاتتان نیز پشتیبان خواهید داشت.
پلتفرمهای دیگر
میتوانید به جز اسکایروم از اسکایپ، سیروم، zoom ،adobe connect و… نیز برای برگزاری کلاسهایتان استفاده کنید. در انتخاب پلتفرمها حساسیت نشان ندهید. اما توصیه میکنم از پرکابردترینشان استفاده کنید.
3)تدریس مجازی با گوشی همراه
بسیاری از افراد تصور میکنند که برای برگزاری کلاس حتما باید دوربین و یا گوشی همراه حرفهای، پروژکتور، پایه نگهدارنده گوشی و یا دوربین، میکروفون و چندین ابزار دیگر داشته باشند تا بتوانند تدریس و آموزش را شروع کنند.
این تصور کاملا اشتباه است. تنها کافی است یک گوشی همراه در اختیاز داشته باشید و تدریس را شروع کنید. حتی نیازی به پایه نگهدارنده هم ندارید، با چندکتاب و یک صندلی کارتان راه میافتد.
پیشنهاد میکنم در ابتدای کار خودتان را محدود نکنید و هزینه برای تجهیزات صرف نکنید. تنها تدریس را پر قدرت شروع کنید. در ادامه راه میتوانید به مرور زمان و با درآمدی که از راه تدریس به دست میآورید، تجهیزاتتان را کاملتر و حرفهایتر کنید.
ابزارها و نرم افزارهای آموزش مجازی و حرفهایتر شدن در تدریس
در این مقاله سادهترین نرمافزارها و ابزارها را برای شروع کار تدریس در فضای مجازی به شما معرفی کردهایم. آموزش کار با این ابزارها را به راحتی و به صورت رایگان میتوانید در گوگل پیدا کنید و کار تدریس و آموزش را شروع کنید.
اگر شما نیز از ابزارهای دیگری برای تدریس استفاده میکنید و از نتیجه کار با آنها رضایت دارید، در کامنتها به ما معرفی کنید و از تجربیاتتان برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید