چگونه تدریس را شروع کنیم تا از دیگران متمایز بوده و آموزش موفق و مداوم داشته باشیم؟
چگونه تدریس را شروع کنیم ؟ این سوال را بسیاری از افراد در مصاحبهها و دورههای مدرسان از من میپرسند و به دنبال راهحلهایی برای شروع تدریس و وارد شدن به این حرفه هستند. در این مقاله توضیحات مفصلی را در پاسخ به این سوال مهم و اساسی ارائه میکنم. این مقاله را با دقت بخوانید و به دیگران توصیه کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتدریس چیست؟
تدریس یکی از چالشبرانگیزترین و در عین حال جذابترین شغلهایی است که فرد میتواند آن را انتخاب کند و در آن حرفهای شود و از طرف دیگر نیز فعالیتی آگاهانه است که بر اساس اهداف خاصی شکل میگیرد. فعالیتی که برای موفق شدن در آن باید قبل از هر کاری شناخت مخاطب را جدی بگیرید و بکوشید اعتمادشان را جلب کنید.
به عبارت دیگر تدریس عبارت است از تعامل یا رفتار متقابل بین مدرس و مخاطب، که بر اساس طرحی منظم و هدفدار شکل گرفته است.
مقاله تدریس چیست را بخوانید تا اطلاعات بیشتر و کاملتری در این زمینه به دست آورید.
پیشنهاد ویژه
از مهمترین فواید آموزش این است که شما هر ایده و مهارتی که داشته باشید را میتوانید به دیگران آموزش دهید.
در وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش به معرفی گامهای مهم و اساسی در این حوزه پرداختهایم. پیشنهاد میکنیم برای آموختن این گامها حتما وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش را تهیه کنید. در کنار این وبینار هدایایی برای شما در نظر گرفتهایم که به یادگیری مطالب بیان شده کمک بسزایی میکنند.
آیاهمه افراد میتوانند به آموزش و تدریس بپردازند؟
جواب این سوال مثبت است اما کاملا به علاقه فرد بستگی دارد. در این حرفه بیش از هر حرفه دیگری خیلی مهم است که فرد علاقه کافی داشته باشد تا بتواند با تحمل سختیها و چالشهای مسیر به موفقیت برسد. بسیاری از افراد اصلا مناسب وارد شدن به این حرفه نیستند، زیرا این حرفه علاوه بر داشتن مهارت و اطلاعات کافی نیاز به یادگیری مهارتهایی دارد که در ادامه آنها را بیان میکنیم.
بدون داشتن این مهارتها نمیتوانید در این حرفه توجه مخاطبان زیادی را به خود جذب کنید و به درآمدی که انتظارش را دارید، برسید.
اما باید این نکته را بیان کنیم که همه افراد میتوانند در هر حیطهای که مشغول به کار هستند، آموزش دادن به دیگران را شروع کنند. لازم است به این موضوع توجه کنید که برای آموزش برخی از مهارتها و موضوعات حتی نیازی به داشتن مدرک مرتبط نیست.
حتی اگر فردی اطلاعات اندکی در مورد یک هنر خاص مانند گلدوزی، بافتنی، خطاطی، نقاشی و… داشته باشد، میتواند از همین امروز کار آموزش دادن را شروع کند.
امروزه اکثر افراد به این باور رسیدهاند که برای هر حرفه و هنری باید آموزش ببینند. به همین دلیل شما میتوانید در رابطه با هر موضوعی تدریس کنید.
لازمه اهمیت دادن به شروع تدریس
اگر بدانید که چگونه باید تدریس را شروع کنیم و شروعی حرفهای و جذاب داشته باشیم، بدون شک مدرس موفقی خواهید شد. شروع خوب و حرفهای به این بستگی دارد که شما به عنوان مدرس قبل از شروع کار چه مهارتهایی را، به چه میزانی آموختهاید و چقدر برای افزایش سطح سواد و آگاهی خود تلاش کردهاید.
البته لازم به ذکر است که شما باید کمالگرایی را کنار بگذارید تا بتوانید تدریس را شروع کنید. مقاله درمان کمال گرایی در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند.
بسیاری از افراد تدریس را شروع نمیکنند چون باور دارند که:
- هنوز برای تدریس آمادگی کافی ندارند،
- فن بیان لازم برای توضیح مطالب را ندارند،
- هنوز اطلاعات و سوادشان برای شروع تدریس کافی نیست،
- باید مدرک مرتبط بگیرند و بعد تدریس را شروع کنند،
- هنوز به اندازه دیگران مدرسان این حوزه خوب نیستند،
- اگر فردی سوالی از آنها بپرسد توانایی پاسخ دادن ندارند،
و دیگر بهانههایی که مانع شروع کار میشوند. باید برنامهریزی و هدف دقیقی برای تدریس داشته باشید. زمانی میتوانید این کار را بهطور دقیق انجام دهید که در مورد مدرس شدن آموزش ببینید و تلاش کنید.
توصیه میکنم در ابتدا مقاله هدف چیست را بخوانید تا بتوانید به این نتیجه برسید که برای این حرفه فرد مناسبی هستید و مدرس شدن جزو اهدافتان هست یا نه. سپس مقاله برنامه ریزی را با دقت بخوانید تا بتوانید رسیدن به اهدافتان را ممکن کنید. در این مقالات بهطور مفصل به بیان نکات و تکنیکهای لازم پرداختهایم.
چگونه تدریس را شروع کنیم ؟
برای اینکه بتوانید وارد حرفه تدریس شوید به یک سری از مهارت اساسی نیاز دارید که در ادامه مقاله به معرفی آنها میپردازیم. اما قبل از آن باید در رابطه با یک سری از مسائل تکلیف خود را مشخص کنید. مسائلی که به شما کمک میکنند تا بتوانید شروع جذابی را در این حرفه رقم بزنید.
1)میزان علاقه به تدریس
در ابتدا باید تعیین کنید که آموزش دادن و وارد شدن به حرفه تدریس جزو علاقههایتان هست یا نه.
شما باید ساعتهای طولانی را در برابر مخاطبانتان بایستید و دانش و اطلاعاتی که در اختیار دارید را متناسب با سن، تحصیلات، جنسیت، فرهنگ و عقلاید آنها بیان کنید. یعنی باید بتوانید مخاطبان خود را به خوبی بشناسید تا به مدرسی تاثیرگذار و حرفهای تبدیل شوید.
همه افراد مناسب وارد شدن به حرفه تدریس نیستند. مانند افرادی که:
- نمیتوانند رفتارهای خود را در مقابل دیگران کنترل کنند،
- اخلاق خوب و شایستهای ندارند،
- نمیتوانند با دیگران به درستی ارتباط مؤثر برقرار کنند،
- در روابطشان با دیگران انعطافپذیر نیستند،
- صبر و حوصله کافی در برخورد با مخاطبان ندارند،
- و… .
اگر شما نیز این خصوصیات را دارید، توصیه میکنم یا برای رشد شخصی خود آموزش ببیند و یا وارد این حرفه نشوید. زیرا مجبور هستید در طول آموزش با افراد متفاوتی برخورد داشته باشید و رضایت تمامی آنها را جلب کنید.
2)چگونه تدریس را شروع کنیم : آموزش دیدن
برای اینکه بتوانید شروع خوبی داشته باشید باید برای مدرس شدن، آموزش ببینید. زیرا در این صورت میتوانید:
- روش مناسب برای تدریس انتخاب کنید،
- خلاق و متفاوت از دیگران باشید،
- بتوانید انگیزه و انرژی خود را افزایش دهید،
- اعتماد به نفس مناسب برای تدریس را پیدا کنید،
- بتوانید به خوبی اطلاعات خود را به دیگران انتقال دهید،
- موضوع مناسب برای تدریس انتخاب کنید،
- و… .
آموزش دیدن، خیال شما را برای شروع و وارد شدن به این حرفه راحت میکند و به شما میفهماند که آیا مناسب این حرفه هستید یا خیر. در سایت معماری زندگی بهطور مفصل در رابطه با هر یک از این موارد مقالات متعددی را نوشتهایم. در قسمت جستجو عبارت موردنظرتان را بنویسید و از مقالات نوشته شده استفاده کنید.
3)انتخاب موضوع مناسب
بسیاری از افراد تدریس را دوست دارند اما نمیدانند که چه موضوعی برای تدریس انتخاب کنند. باید بگوییم که موضوعات زیادی برای تدریس وجود دارند و همه افراد میتوانند با توجه به مهارت و توانایی خود یکی از موضوعات را انتخاب کنند.
اما انتخاب موضوع شرایطی دارد که عبارتند از:
- در ابتدا باید لیستی از مهارتها و اطلاعاتی که در اختیار دارید را بنویسید،
- سپس لیستی از موضوعات و مهارتهایی که به آن علاقه دارید را بنویسید،
- و در نهایت در مورد موضوعات متناسب با نیاز کاربران تحقیق کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
اما مهمترین نکته این است که شما باید به موضوعی که برای تدریس انتخاب میکنید، علاقهمند باشید تا بتوانید در هنگام تدریس شور و هیجان داشته و اطلاعات را به درستی به مخاطبانتان منتقل کنید.
در مقاله موضوع سخنرانی به توضیحات مفصلتری در این رابطه پرداختهایم. به همین دلیل در این بخش از بیان توضیحات اضافهتر خودداری میکنیم.
4)چگونه تدریس را شروع کنیم : یادگیری مهارتهای لازم
در مقاله مهارت های تدریس بهطور مفصل در این رابطه توضیحاتی را ارائه دادهایم. برای شروع تدریس باید تمام مهارتها را در حد معقولی بشناسید و برای هر کدام آموزش ببینید. مهارتهایی که هم در رابطه با رشد شخصی شما هستند و هم در رابطه با نحوه ارائه و فروش به مخاطبان.
در این مقاله نیز قصد داریم بهطور مختصر و فهرستوار مهارتها را مرور میکنیم. برای خواندن مطالب بیشتر به مقاله اصلی رجوع کنید:
- تکنیک های بهبود فن بیان و سخنرانی،
- توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران،
- شناخت دقیق مخاطب،
- یادگیری ابزارها و تجهیزات لازم برای تدریس،
- افزایش اعتماد به نفس،
- داشتن صبر و حوصله،
- استفاده از زبان بدن،
- تفکر خلاق.
5)آموزش رشد شخصی
برای اینکه بتوانید بهترین شروع تدریس را داشته باشید باید قبل از هر چیز مهارتهایی را آموزش ببینید که به رشد شخصی شما کمک بسزایی میکنند. مهارتهایی مانند:
- تندخوانی،
- رسم مایندمپ،
- مدیریت زمان،
- مدیریت انرژی،
- آداب معاشرت با دیگران،
- با نشاط بودن در تمام مدت کلاس،
- برنامهریزی عملی،
- مدیریت تمرکز،
- دوری از کمالگرایی،
- و… .
با دیدن این آموزشها و کمک به رشد شخصی خود، بدون شک تدریس عالی و جذابی خواهید داشت.
چگونه حرفهای تدریس را شروع کنیم ؟
در این مقاله به بیان کردیم که شما باید میزان علاقه خود را به تدریس بشناسید، آموزش ببینید، موضوعی متناسب با علاقه خود و نیاز مخاطب انتخاب کنید، مهارتهای لازم را کسب کنید و از همه مهمتر برای رشد شخصی خودتان تلاش کنید.
با این کارها بدون شک در مسیر تدریس به موفقیت و درآمد خواهید رسید. اگر به این حرفه علاقه دارید ولی نمیدانید باید چه راهی را طی کنید و چگونه آموزش ببینید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید.
شما چه نکات دیگری برای شروع تدریس پیشنهاد میکنید؟ در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون برای توضیحات کاملتون. موفق باشید.
سپاس از همراهیتون
معمار زندگی خود باشید
بسیار عالی و کارآمد بود
سلام وقت شما بخیر سپاس از همراهیتون
خوب بود اما پیدا کردن مخاطب قدری زمان بر هست.
سلام جناب کشاورز از همراهیتون متشکرم
برای جذب مخاطب نیاز هست در خصوص بازاریابی و فروش در اموزش مطالعه کنیم و نکته مهم این هست که بایستی از یک نقطه کار رو شروع کنیم
از نظر من بسیار خوب موضوع است مگر یگان درس های نمونه ای,ام داشته باشید
سلام خانم اکبری عزیز
سپاس از همراهیتون