چرا صدامو دوست ندارم ؟ من خجالت میکشم فایل صوتی برای دیگران ارسال کنم
چرا صدامو دوست ندارم ؟ اگر شما هم در مورد صدایتان اینگونه فکر میکنید و از صدایتان ناراضی هستید، به شما تبریک میگویم! شما نمیتوانید در موقعیتهای مختلف به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و در نهایت به فردی خجالتی تبدیل میشوید.
مهمترین راه ارتباطی شما با دیگران از طریق صدایتان است و زمانی که خودتان از صدایی که دارید ناراضی هستید، نمیتوانید به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید زیرا:
- از قضاوت دیگران میترسید،
- فکر میکنید مورد تمسخر دیگران قرار میگیرید،
- بلد نیستید چطوری حرف بزنید و از چه کلماتی استفاده کنید،
- نمیتوانید خواستههایتان را با دیگران در میان بگذارید و حقتان را بگیرید،
- در موقعیتهای شغلی پیشرفتی نخواهید داشت،
- و بهطور کلی حرف زدن برایتان سخت خواهد شد.
در این مقاله ابتدا تعریف مختصری از صدا را بیان میکنم و به شما میگوییم که چرا مقالهای با این موضوع را برای نوشتن انتخاب کردهایم، سپس در ادامه نیز به بیان تجربیات ناخوشایند، آسیبها، دلیل تفاوت صدای ضبط شده خود با صدایی که میشنویم و در نهایت نیز تمرینها و راهحلهای تضمینی میپردازم. به شما قول میدهیم که با استفاده از نکات بیان شده و انجام تمرینات مکرر میتوانید با صدای خود ارتباط برقرار کنید و صدایتان را دوست داشته باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleصدا چیست؟
شاید این سوال به نظرتان بدیهی باشد اما بد نیست تعریفی از آن را در همین ابتدای مقاله برایتان توضیح دهیم تا بهتر به اهمیت آن پی ببرید.
صدا وسیله ارتباطی شما با دیگران است. زیرا میتوانید خواستهها، نظرات، عواطف، تفکرات و احساسات خود را با دیگران در میان میگذارید.
برای اینکه بتوانید ارتباط مؤثر با دیگران برقرار کنید، شاید بهتر باشد که قبل از هر چیزی صدایتان را دوست داشته باشید و آن را با کلماتی مانند بم، نازک، زشت، خشدار و… توصیف نکنید.
مقالههای تغییر صدا و صداسازی چیست به شما کمک میکنند تا با نکات مهم آشنا شوید. توصیه میکنم حتما این مقالههای مفصل و کاربردی را با دقت مطالعه کنید.
چرا صدامو دوست ندارم ؟
زمانیکه از دیگران میخواهیم فایل صوتی و یا ویدویی ارسال کنند (چه در پیج ایسنتاگرام و چه در دورههایی که برگزار میکنیم)، اغلب با جملاتی روبهرو میشویم که از شنیدن آن تعجب میکنیم. جملاتی از این قبیل که:
- من صدای زشتی دارم و خجالت میکشم حرف بزنم،
- صدای من زیادی نازک و یا زیادی کلفت است،
- حس میکنم صدام یه جوریه و اصلا جذاب نیست،
- از صدام در ویدیو و یا ویس متنفرم،
- وقتی صدام را گوش میدم متنفر میشم از صدام،
- از صدای خودم خوشم نمیاد،
- و… .
البته دلایل دیگری هم وجود دارد که ارتباطی با نوع صدا ندارد. دلایلی مانند:
- من اصلا نمیدونم چی بگم،
- من بلد نیستم حرف بزنم،
- من خجالت میکشم،
- حرف زدن برام سخته،
و از این قبیل بهانهها که باعث میشوند در مورد خودتان با بیرحمی قضاوت کنید و اعتماد به نفس و عزت نفستان را کاهش دهید.
ممکن است در گذشته و یا در کودکی تجربیاتی داشته باشید که باعث شوند از صدای خودتان متنفر باشید. بخش بعدی را بخوانید تا با این تجربیات آشنا شوید.
چرا صدامو دوست ندارم : تجربیات گذشته
بسیاری از والدین و بزرگترها گمان میکنند که بچهها همهچیز را در بزرگسالی فراموش میکنند، به همین دلیل در حین صحبت کردن کودکان، رفتارها و واکنشهایی را از خود نشان میدهند که در آینده نتایج خوبی را به همراه ندارند. برای مثال موقعی که کودکشان در حال حرف زدن است به او میگویند:
- ساکت باش،
- تو حرف نزن،
- انقدر بلند حرف نزن،
- صدات خیلی اعصاب خورد کنه،
- جیغ نزن موقع حرف زدن،
- چرا انقدر آروم حرف میزنی،
- جلوی بزرگترها حرف نزن،
- تو دخالت نکن،
- ساکت باش داریم صحبت میکنیم،
- الان حوصله حرف زدن با تو را ندارم،
- و… .
این حرفها و واکنشها در ذهن بچهها باقی میمانند و باعث میشوند در آینده از حرف زدن و صدای خودشان ناراضی باشند. مراقب باشید در مواجهه با بچهها مراقب رفتارها و واکنشهایتان باشید.
باید بدانید که راهحلهایی برای زیباتر کردن و تغییر صدا وجود دارد که به راحتی میتوانید با استفاده از آنها صدای جذاب و گیرایی داشته باشید و از صحبت کردن در مقابل دیگران خجالت نکشید.
اما قبل از آن قصد داریم به شما بگوییم علاوه بر واکنشهای دیگران در کودکی، چه آسیبهایی را ناخواسته به تارهای صوتی خود وارد میکنید که صدایتان با مشکل روبهرو شده و باعث میشود از شنیدن صدایتان بیزار باشید.
چرا صدامو دوست ندارم : آسیبهای صدا
اغلب ما ناخواسته آسیبهایی را به صدای خود وارد میکنیم که باعث میشوند به تارهای صوتی خود صدمه زده و صدای بدی داشته باشیم. آسیبهایی مانند:
- پچ پج کردن و آرام صحبت کردن،
- تغذیه ناسالم و خوردن غذاهای چرب و یا سوخته،
- مصرف دخانیات مانند قلیون و سیگار و…،
- با صدای بلند حرف زدن،
- فریاد کشیدن و جیغ زدن،
- وجود بیماری و درمان نکردن آن مانند سرفه،
- گریه کردن بیش از حد،
- خندیدن با صدای بلند و قهقهه زدن،
- و… .
تنها وجود یکی از این دلایل کافی است که تارهای صوتی شما خراب شوند و در نتیجه صدایتان را دوست نداشته باشید. به رفتارها و کارهایی که در طور روز انجام میدهید، دقت کنید. تا چه اندازه به تارهای صوتیتان آسیب وارد میکنید؟
حال جدا از بیان آسیبهایی که خواسته و یا ناخواسته به تارهای صوتیمان وارد میکنیم، لازم است بررسی کنیم که چرا صدای ضبط شده ما با صدایی که میشنویم، متفاوت است و حاضر نیستیم برای دیگران پیام صوتی و یا ویدیویی ارسال کنیم.
چرا صدای ضبط شده ما متفاوت است؟
بدون شک میتوان گفت که همه ما زمانیکه برای اولین بار صدای ضبط شده خودمان را شنیدهایم، ناراضی بوده و اصلا صدایمان را دوست نداشتهایم. این اتفاق کاملا طبیعی است زیرا ما به شنیدن این صدا عادت نداریم.
زمانیکه با دیگران صحبت میکنیم صدای خودمان را از طریق مغز و گوشمان میشنویم ولی زمانیکه صدای ضبط شده خودمان را فقط از طریق گوش میشنویم، بدون دخالت مغز. به همین دلیل صداهایمان متفاوت و برای ما غریبه هستند. اصلا انگار صدای خودمان را نمیشناسیم.
زیرا صدایی که از طریق مغز میشنویم به دلیل ارتعاشات و امواجی که به گوش میرسانند کاملا متفاوت میشوند. اما لازم است بدانید که این مشکل کاملا قابل حل است. چگونه؟ ادامه مقاله را حتما بخوانید.
چرا صدامو دوست ندارم : راهکار قشنگ شدن صدا
در این بخش راهحلها و تمریناتی را برای تغییر و تقویت صدا به شما معرفی میکنیم. اما لطفا به این مسئله توجه کنید که تنها دانستن این نکات مشکل شما را حل نمیکنند و باید تمرینات را بهطور مکرر انجام دهید.
- با دقت به صداهای اطرافتان گوش دهید،
- تنفستان را به تنفس شکمی تغییر دهید (برای یادگیری این نوع تنفس مقاله تنفس صحیح در صداسازی را مطالعه کنید)،
- تمرین مشددخوانی عبارات را انجام دهید،
- یک صفحه از کتاب را بل صدایی بلندتر از حالت معمولی بخوانید،
- خودکاری را به صورت افقی بین دندانهایتان قرار دهید و سعی کنید بهطور واضح صحبت کنید،
- سعی کنید کاغذ کوچیکی را با فوت به دیوار نگه دارید،
- آواهای صوتی مانند آآآآآ، اِوممممم و… را بیان کنید،
- و… .
در این بخش تنها به معرفی و بیان این تمرینات بسنده کردهایم زیرا در مقاله چگونه صدایمان را تقویت کنیم بهطور مفصل در مورد هر کدام از تمرینات و نحوه انجام آنها صحبت کردهایم و همچنین تمرینات بیشتری را نیز معرفی کردهام. بنابراین توصیه میکنم برای یادگیری دقیق این تمرینات از خواندن این مقاله غافل نشوید.
اما در بخش بعدی تصمیم داریم یکی از مهمترین تمرینات را بهطور کامل برایتان توضیح دهیم.
تمرین ضبط فایل صوتی
این تمرین یکی از مهمترین و بهترین تمریناتی است که با انجام آن میتوانید صدای خود را تقویت کنید و به مرور زمان صدای خود را به آسانی و بدون بهانه ضبط کنید.
در ابتدا صدای خود را با گوشی همراهتان ضبط کنید. نرمافزاهای زیادی برای ضبط صدا وجود دارند که تنها کافی است آنها را دانلود و نصب کنید. اصلا هم لازم نیست به این فکر کنید که گوشی همراهتان قدیمی است و یا نیاز به میکروفون دارید. به هیچ مسئلهای به جز ضبط صدا فکر نکنید.
در مرحله بعد صدایتان را بارها و بارها گوش دهید و در برگهای اشکالاتتان را یادداشت کنید. سپس سعی کنید دوباره صدای خود را ضبط کنید و هر بار یکی از اشکالاتی که نوشتهاید را برطرف کنید. آنقدر این کار را انجام دهید تا از صدای خودتان راضی شوید.
با انجام این تمرین بدون شک میتوانید لهجه خودتان را نیز کاهش دهید. البته برای کنترل لهجه باید تمرینات دیگری را انجام دهید که در مقاله چگونه لهجه زیبا داشته باشیم کامل توضیح دادهایم.
فراموش نکنید که در این تمرین به نکات زیر توجه کنید:
- با صدای بلند و رسا صحبت کنید،
- از قبل متنی را برای خواندن در نظر بگیرید،
- از روی متن روخوانی نکنید،
- این تمرین را در مکانی ساکت و بدون حضور دیگران انجام دهید،
- و از انجام مکرر این تمرین غافل نشوید.
مطمئن باشید که به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید.
چرا صدای خودمان را دوست نداریم ؟
در این مقاله ابتدا دلیل انتخاب این موضوع را برای نوشتن مقاله بیان کردهایم و سپس به بیان تجربیات کودکی، آسیبهایی که ناخواسته به صدایمان وارد میکنیم، تفاوت صدای ضبط شده با صدایی که میشنویم و در آخر به بیان تمرینات و راهحلهای مهم و تضمینی پرداختهام و مهمترین تمرین که ضبط صدا است را بهطور کامل توضیح دادم.
همانطور که در ابتدای مقاله به شما قول داده بودیم، این مطالب را بیان کردیم و تضمین میکنیم که با خواندن این مقاله احساس بهتری نسبت به صدایتان خواهید داشت. البته اگر از انجام تمرینات غافل نشوید. زیرا اکثر افراد گمان میکنند که هیچ راهی برای بهتر کردن صدایشان وجود ندارد.
دوباره توصیه میکنیم که تمام مقالات معرفی شده در این مقاله را با دقت بخوانید تا موفقتر عمل کنید.
در کامنتها برای ما بنویسید که با خواندن این مقاله آیا به این نتیجه رسیدهاید که میتوانید صدای خودتان را تغییر دهید و از شنیدن آن لذت ببرید یا هنوز هم شک دارید و بنویسید چرا صدای خودتان را دوست ندارید ؟
دیدگاهتان را بنویسید