چرا کارهایی که میدونیم درسته را انجام نمیدیم ؟ (بیان دلایل و راهحل عملی کردن دانسته ها )
عملی کردن دانسته ها ، برای شما سخت است؟ جزو افرادی هستید که بسیاری از کارها را با وجود اینکه میدانند باید انجام شوند باز هم پشت گوش میاندازند؟
بدون شک شما اطلاعات زیادی در مورد زندگی بهتر دارید. اینکه چه کارهایی انجام دهید تا از نظر جسمی و روحی سالم باشید و به اهداف و خواستههایی که در سر دارید، برسید. اما سوال این است که آیا شما از همه اطلاعات و دانستههایی که دارید، به درستی استفاده میکنید؟
شاید در ابتدا بگویید بله، اما اگر کمی دقیقتر فکر کنید و خواستهها و آرزوهایتان را مرور کنید، متوجه میشوید که با اینکه راه و مسیر را بلد هستید و اطلاعات کافی برای به سرانجام رساندن خواستههایتان دارید، باز هم به موفقیت نرسیدهاید.
در این مقاله دلایل این اتفاق را برایتان توضیح میدهیم. دلایلی که به شما کمک میکنند تا از دانستههایی که در ذهن دارید، به درستی استفاده کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleعملی کردن دانسته ها
همه ما میتوانیم چندین کتاب بنویسیم با این موضوع که انجام چه کارهایی ما را به خواستهها و آرزوهایی که داریم، میرسانند. اما چه اتفاقی میافتد که:
- همیشه در حال درجا زدن هستیم؟
- از موفقیتهای دیگران خوشحال نمیشویم؟
- قیافهای که داریم را دوست نداریم؟
- نحوه درس خوندنمان ما را راضی نمیکند؟
- برای رسیدن به شغل مورد دلخواهمان تلاش نمیکنیم؟
- و به طور کلی به خواستهها و آرزوهایمان نمیرسیم؟
جواب این سوالات بسیار ساده است. ما به خوبی میدانیم که چه کارهایی باید انجام دهیم تا بهترین نتیجه را بگیریم، اما آن کارها را بنابه دلایلی انجام نمیدهیم.
برای مثال
میدانیم که برای:
- رسیدن به موفقیت و شغل دلخواهمان باید شبانهروز تلاش کنیم و آموزش ببینیم،
- لاغر شدن باید ورزش کنیم و غذاهای سالم مصرف کنیم،
- یادگیری زبان باید زمان بگذاریم و آموزش ببینیم،
- داشتن ارتباط مؤثر با اطرافیانمان باید زمان بیشتری بذاریم،
- و… .
اما همانطور که گفتیم از انجام این کارها فراری هستیم. جالب اینجا است که میتوانیم ساعتها دیگران را مورد نصیحت خود قرار دهیم و راهکارهایی را برای بهتر شدن شرایطشان عنوان کنیم. راهکارهایی که حتی یکبار هم از آنها استفاده نکردهایم.
در حقیقت فاصله بین آنچه که میدانیم (یعنی اطلاعاتی که از کتابها، ویدیوها، پادکستهای آموزشی و… به دست آوردهایم) و آنچه که به آن عمل میکنیم، بسیار زیاد است.
در ادامه دلایل را برایتان نام برده و تک تکشان را توضیح میدهیم.
چرا کاری که میدونیم درسته را انجام نمیدیم؟
ابتدا به شما توصیه میکنم فایل ویدیویی زیر را تماشا کنید و سپس ادامه مقاله را بخوانید تا با دلایل اقدام نکردن بیشتر آشنا شوید. در این فایل به بیان دلیل منفعتطلبی پرداختهایم.
1)عملی کردن دانسته ها : منفعت طلب بودن
یکی از دلایلی که باعث میشود از انجام کارهایی که میدانیم درست و الزامی هستند، شانه خالی کنیم این است که در ازای انجام کارهای نادرستمان یک سری منفعتها میبریم. منفعتهایی که ما را از انجام کارهای درست باز میدارند.
برای مثال کسی که معتاد است، میداند ترک کردن کار خوبی است ولی لذتی که از مصرف مواد میبرد، آن را از ترک کردن باز میدارد. یا فردی که اضافه وزن دارد، به خوب میداند که باید با ورزش و رژیم وزنش را کم کند، چون وزن زیاد باعث بیماری و بروز مشکلات زیادی میشود. ولی لذت خوردن و تنبلی کردن برایش برتری دارد تا رژیم گرفتن و ورزش کردن.
یا اینکه همه ما میدانیم سحرخیزی کار خوبی است ولی منفعت و لذتی که از خوابیدن میبریم به ما اجازه سحرخیزی نمیدهد. بهطور کلی بسیاری از موارد دیگری که باید انجام دهیم، ولی انجامش نمیدهیم. مثل برنامه ریزی، کتاب خواندن و… .
راهحل
راهحلی که میتواند شما را از شر منفعتطلبی خلاص کند تا کارهایی که لازم است را به درستی و به موقع انجام دهید این است که به نحوه زندگی و رفتارهای روزانهتان به خوبی دقت کنید.
بررسی کنید برای انجام کارهایی که باید انجام بدهید چه منفعتها و لذتهای جدیدی وجود دارد که میتوانید آن را جایگزین منفعتها و لذتهای قدیمیتر کنید. به عبارت دیگر لذتها و منفعتهایتان را تغییر دهید تا به موفقیت برسید.
برای مثال اگر ورزش کردن برایتان کار دشواری است، به این فکر کنید که میتوانید با ورزش کردن و رسیدن به تناسب اندام به سراغ ورزشهای حرفهایتر بروید و یا لباسهای که دوست دارید را بپوشید.
2)اضافه بار دانستهها
در برخی از مواقع ممکن است شروع نکردن کاری به این دلیل باشد که حجم زیادی از دانستهها در ذهن وجود دارد. بعضی از افراد تمایل دارند فقط اطلاعات زیادی به دست بیاورند بدون اینکه از آنها استفاده کنند. زیرا همیشه خواندن و یادگیری راحتتر و کم ریسکتر از عمل کردن بوده است.
برای مثال همه ما زمانی که میخواهیم کاری را شروع کنیم، در رابطه با آن موضوع کلی کتاب میخوانیم، دورههای آموزشی شرکت میکنیم، از افراد مطلع پرس و جو میکنیم و… .
این کار باعث میشود تا همیشه به این موضوع فکر کنیم که هنوز اطلاعات و مهارت کافی برای شروع نداریم و از عمل کردن ترس داشته باشیم.
راهحل
یادگیری زیاد را کنار بگذارید و به کارهایی که تا الان آموختهاید، عمل کنید. یک جمله نیز میتواند زندگی شما را دگرگون کند و نیازی به یادگیری حجم زیادی از مطالب نیست. تنها باید به دانستههای خودتان ایمان داشته باشید.
به یاد داشته باشید که خواندن 4 بار یک کتاب و عمل به آموزشهای آن مهمتر از خواندن 4 تا کتاب بدون توجه به آموزشها است.
3)عملی کردن دانسته ها : طرز تفکر منفی
دلیل سوم این است که ما در اکثر مواقع طرز فکر منفی داریم و دوست داریم خیلی از نکتههایی که یاد میگیریم را فیلتر کنیم. حتی اگر آن نکته و موضوع مثبت در مورد خودمان باشد.
برای مثال ما دوست داریم صدای خوبی داشته باشیم و برای آن آموزش میبینیم، کتاب میخوانیم و… . اما همیشه به خودمان میگوییم «نه تو هر کاری هم که انجام بدهی، باز هم صدای خوبی نداری» یا اینکه «چه تضمینی وجود دارد که تو از این تمرینها استفاده کنی و مورد تشویق و تحسین دیگران قرار بگیرد؟».
این نگرشهای منفی و باورهای محدود کننده هم ما را از عمل کردن باز میدارند. حتی اگر به دانستههایمان ایمان داشته باشیم.
راهحل
سعی کنید طرز فکرتان را تغییر دهید. باید بدانید که ابدا این کار راحت نیست اما غیر ممکن هم نیست. تنها کافی است از جملات مثبت استفاده کنید و صحبتهای درونیتان را هم تغییر دهید. مقاله تغییر تفکر در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند. آن را با دقت بخوانید و به نکات آن توجه کنید.
4)سختی تغییر عادتها
این موضوع را با یک مثال برایتان توضیح میدهیم.
به نظر شما کسی که سیگار میکشد، از مضرات و ضررهای آن هیچ اطلاعی ندارد؟ بدون شک همه چیز را میداند. اما عادتی که به سیگار کشیدن دارد باعث میشود ترک کردن برایش سخت باشد.
بسیاری از عادتها در تار و پود زندگی ما ریشه کردهاند و جدا شدن از آنها و ترک کردنشان کار سختی است. زیرا ذهن ما راحتی و تنبلی را بیشتر دوست دارد و ما را از تغییر منصرف میکند.
راه حل
کارهای زیادی برای ترک کردن عادتها وجود دارد که میتوانید از طریق مقاله ترک عادت های بد آنها را بشناسید و در زندگی به کار ببرید. در این مقاله به بیان تکنیک ترک عادتها در 21 روز پرداختهایم، خواندن آن را از دست ندهید.
عملی کردن دانسته ها را جدی بگیرید
در این مقاله به بیان 4 دلیل از دلایل عقب انداختن کارها و بیتوجهی به دانستهها و مهارتها پرداختیم. دلایل و راهحلهایی که اگر در زندگیتان به آنها توجه کنید، بدون شک فاصله دانستهها و اقدام کردنتان را کوتاه خواهید کرد.
شما چه دلایل دیگری میشناسید که ما را از انجام دادن کارهایی که میدانیم درست هستند، باز میدارند؟ در کامنتها برای ما بنویسید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عاااالی بود واقعن ممنونم
این موضوع ک من کلی دانسته دارم ولی چراا نمیتونم بهشون عمل کنم واقعن دغدغه بزرگی شده بود براام
مرسیی واقعن الان دیگه میدونم مشکلم کجاست و باید چیکار کنم
مچکرممم
خوشحالیم که همراهانی مثل شما داریم
معمار زندگی خود باشید
سلام. ممنونم از مقاله خوب تون. واقعا موثر بود و از بین تمامی سایت ها و مقاله هایی که مدتی هست میخونم، مقاله شما واقعا کاربردی بود. در ارتباط با باور به خود و رهایی از اندیشه های مخرب هم مطلب در سایت قراز بدید. ممنون از زحماتتون🙏🏻
سلام وقت شما بخیر
از همراهیتون با سایت معماری زندگی متشکرم
خوشحالم که مقاله برای شما مفید بوده است
حتما درباره این موضوعات مطالب رو بیشتر خواهیم کرد
عالی بود، سپاس ازتون بابت نشر این مقاله، من تو قسمت مشکل شناسی شخصیتی هستم ، و یکی از مشکلات که دارم همین موضوع بود، بی شک باید استمرار داشت و به صورت صحیح کار کرد رو این مسئله تا جواب بده، متاسفانه ادمای دور و اطراف و جو بد جامعه واس عادت های بد یخوره اوضاع رو سخت میکنه ولی شدنیه، بعد ما تو عصر اطلاعات هستیم و به همین خاطر داده های زیادی و اکثر بدون فیلتر وارد ذهنمون میشه که این کار هم باعث به وجود اومدن همین علته که خودتون بهش اشاره کردید، یه جمله از انیشتین هست که میگه ، بهتر ان است که ذهن را برای اندیشیدن مورد استفاده قرار دهیم ، نه انبار اطلاعت .
سلام، ممنون از همراهیتون جناب دودانگه
برای رهایی از این مشکل پیشنهاد میکنیم برای ذهنتان فیلتر بذارید.
به این معنی که تنها با افرادی ارتباط برقرار کنید که میتوانند به شما کمک کنند و همفکر شما هستند، سعی کنید تماشای تلویزیون و یا استفاده از شبکههای اجتماعی را کاهش دهید و در محیطهایی که به رشد و پیشرفتتان کمک زیادی نمیکنند کمتر حضور پیدا کنید.
این کارها به شما کمک میکنند تا ورودیهای ذهنتان را کنترل کنید و بتوانید تمام تمرکزتان را به کارهای مهمتر اختصاص دهید.
در نهایت نیز هدفگذاری درستی بر اساس مهارتها، استعدادها و تواناییهاتون داشته باشید و با برنامهریزی اصولی شروع به اقدام کنید.
در این صورت میتوانید با حذف ذهن مشغولیهای بیهوده، راحتتر به اهداف و خواستههایی که در ذهن دارید، برسید.
برای داشتن هدفگذاری و برنامهریزی صحیح، میتوانید مقالههای زیر را مطالعه کنید.
https://memariezendegi.com/%d9%87%d8%af%d9%81-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%da%86%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d8%a7%db%8c%d8%af-%d9%87%d8%af%d9%81-%d8%af%d8%a7%d8%b4%d8%aa%d9%87-%d8%a8%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%85/
https://memariezendegi.com/9%da%af%d8%a7%d9%85-%d8%b9%d8%a7%d9%84%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%b1%db%8c%d8%b2%db%8c-%d9%85%d9%88%d9%81%d9%82/
هر سوالی در این زمینه داشتید، روی کمک ما حساب کنید.
ممنونم ازت
این نظرت و مقاله هات به من کمک زیادی کرد . ممنون که بخشی از وجود من رو بیدار کردی- برایت ارزوی بهترینا رو دارم
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که نظر خودتون رو در مورد مقالات آموزشی مجموعه معماری زندگی با ما به اشتراک گذاشتید.
خوشحالیم که در این مسیر همراهانی چون شما داریم.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
معمار زندگی خود باشید
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که نظر خودتون رو در مورد مقالات آموزشی مجموعه معماری زندگی با ما به اشتراک گذاشتید.
خوشحالیم که در این مسیر همراهانی چون شما داریم.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
معمار زندگی خود باشید