چگونه حاضر جواب باشیم و در حین صحبت حرف کم نیاوریم؟
چگونه حاضر جواب باشیم ؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
بدون شک شما نیز این تجربه را داشتهاید که بعد از صحبت با دیگران، افسوس خوردهاید که چرا در آن لحظه پاسخی به ذهنتان نرسیده و یا نتوانستهاید پاسخ درستی بدهید.
برای اینکه بتوانید افسوس خوردن را کنار بگذارید و در حین صحبت با دیگران بیعرضه و خنگ به نظر نرسید، کافی است حاضرجوابی را تمرین کنید. برای حاضرجواب شدن در این مقاله تمریناتی را ارائه کردهایم که به شما در این امر کمک بسزایی میکنند، همراه ما باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتعریف حاضر جوابی
حاضر جوابی به معنای بیادبی و گستاخی نیست. بسیاری از افراد گمان میکنند همین که بتوانند جواب دیگران را به هر شکلی بدهند، به موفقیت رسیدهاند و با این ذهنیت نادرست به شخصیت فرد مقابلشان توجهی ندارند.
این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که تعریف درستی از حاضر جوابی نداریم و تنها جنبه منفی آن را میبینیم. حاضر جوابی به این معناست که بدانیم چه حرفی را در چه موقعیتی و به چه کسی بگوییم.
حتما شما هم این احساس را تجربه کردهاید که چند ساعت بعد از صحبت با دیگران به خود گفتهاید، «کاش در پاسخ جواب دیگری را میدادم»، «کاش این حرف را میزدم»، «اشتباه کردم این واکنش را نشان دادم» و… .
شما با یادگیری حاضر جوابی و نکات و تکنیکهای آن میتوانید نحوه صحیح جواب دادن به دیگران را میآموزید.
مقاله چگونه با جرات حرف بزنیم در کنار این مقاله به شما کمک میکند تا موقع صحبت کردن، جرات کافی داشته باشید. با جرات داشتن، دستیابی به مهارت حاضرجوابی سخت نخواهد بود.
اهمیت یادگیری حاضر جوابی
برای اینکه بتوانید در صحبت با دیگران پاسخ درست را به زبان بیاورید، باید حاضر جواب خوبی باشید. زیرا حاضر جوابی باعث میشود:
- دیگران از همصحبتی با شما لذت ببرند،
- بتوانید از شوخ طبعی و طنز استفاده کنید،
- حق خود را از دیگران بگیرید،
- در مقابل تمسخر و توهین بایستید،
- به سوالات دیگران به درستی پاسخ دهید،
- در حین صحبت، حرف کم نیاورید،
- و… .
به یاد داشته باشید که هرگز نباید حاضر جوابی و شیرین زبانی را با گستاخی و بیادبی اشتباه بگیرید.
چگونه حاضر جواب باشیم ؟
برای حاضر جواب بودن و اینکه بدانید چه حرفی را به موقع و کجا به زبان آورید، این تکنیکها به شما کمک زیادی میکنند.
1)کتاب بخوانید
اگر مطالعه را به یکی از عادتهای خود تبدیل کنید، حاضر جوابتر خواهید بود. با خواندن کتابهای متنوع میتوانید دایره لغات خود را افزایش دهید تا موقع صحبت کردن حرف کم نیاورید. حرف کم نیاوردن به این معنی است که شما در حین صحبت بتوانید کلمه و عبارت مناسب را پیدا کنید تا پاسخ صحیحی به صحبتهای طرف مقابلتان بدهید.
با کتاب خواندن حتی میتوانید جملهبندیهای درستی در حین صحبت داشته باشید و در نتیجه در نظر دیگران به فردی باسواد تبدیل شوید.
2)چگونه حاضر جواب باشیم :از طنز استفاده کنید
در حین صحبت با دیگران میتوانید از طنز و شوخی استفاده کنید. این کار باعث میشود دیگران شما را فرد شوخطبعی بدانند. البته باید به این نکته توجه کنید که استفاده از طنز و شوخی در حین صحبت مانند راه رفتن روی یک شمشیر دو لبه است. همانطور که میتواند دیگران را بخنداند، به همان سرعت نیز میتواند باعث ایجاد دلخوری و ناراحتی شود.
زمانی از طنز در صحبتهایتان استفاده کنید که از مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشید. از طرف دیگر نیز باید به سن، شخصیت و جنسیت طرف مقابلتان توجه کنید. شما نمیتوانید همانطور که با دوست صمیمیتان شوخی میکنید، با بزرگان خانواده نیز شوخی کنید.
از طرف دیگر نیز در برخی از مواقع دیگران دوست دارند واکنش شما را به حرفهایی که میدانند گفتنشان صحیح نیست، ببینید. اگر شما بتوانید به جای ناراحتی و عصبانیت از طنز استفاده کنید، بهترین واکنش را خواهید داشت. البته باید مراقب باشید که از شوخی و طنز به شکل زننده خودداری کنید.
3)با سوال جواب بدهید
یکی دیگر از راهکارها این است که بتوانید به موقع از دیگران سوالات حساب شده بپرسید.
اگر در صحبت با دیگران با انتقادهایی روبهرو شدید که چندان خوشایند شما نبود، بهتر است به جای پرخاش و ناراحتی سوال بپرسید.
برای مثال اگر فردی به شما گفت که «چقدر لجباز هستی»، بهتر است به او بگویید «چه اتفاقی باعث شده به این نتیجه برسی و چرا این حرف را زدی.»
سوال پرسیدن میتواند شما را به فردی با هوش و ذکاوت بالا تبدیل کند که هیچ چیز نمیتواند او را بیهوده عصبی و ناراحت کند.
4)منکر نشوید
بدون شک در بسیاری از مواقع سعی کردهاید تا خود را از اتهامات و انتقادهایی که به شما میشوند، مبرا کنید. برای مثال دوستتان به شما میگوید که «چقدر خنگ هستی» و شما شدیدا واکنش نشان میدهید که «نه من خنگ نیستم».
در اینگونه مواقع بیان کردن کلمه «نه»، مهر تاییدی به اتهامات و انتقادهای وارد شده به شما است. باید تمرین کنید که در این شرایط واکنش تندی از خود نشان ندهید و خونسردیتان را حفظ کنید.
5)چگونه حاضر جواب باشیم :برداشت مثبت داشته باشید
برای اینکه بتوانید واکنش مثبتی به صحبتهای دیگران داشته باشید، باید تلاش کنید تا حرفهای دیگران را بد و اشتباه برداشت نکنید. به این فکر نکنید که همه سعی دارند شما را مورد تحقیر و تمسخر قرار دهند.
نباید از حرفهای دیگران ناراحت شوید (حتی اگر منظور خوبی از بیان کردن آن نداشته باشند)، بلکه باید بتوانید به درستی و با احترام جواب آنها را بدهید. در این صورت فرد حاضرجواب و هوشیاری خواهید بود.
6)اعتماد به نفستان را افزایش دهید
افزایش اعتماد به نفس به شما کمک میکند تا در حین صحبت، خودتان را کمتر و بیارزشتر از فرد مقابلتان نبینید و به اطلاعات و دانستههای خود ایمان داشته باشید. عدم اعتماد به نفس کافی شما را از جواب دادن باز میدارد. زیرا باعث میشود تا به مهارتها و استعدادهایتان باور نداشته باشید.
خواندن کتاب در این زمینه یکی از موثرترین راههای تقویت اعتماد به نفس است. به همین دلیل پیشنهاد میکنم مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید. در این مقاله به معرفی بهترین و پر فروشترین کتابها پرداختهایم.
7)چگونه حاضر جواب باشیم :شنونده خوبی باشید
در حین صحبت با دیگران باید بیاموزید شنونده خوبی باشید و به صحبتهای دیگران به خوبی گوش دهید. این کار باعث میشود تا از صحبتهای دیگران سوءبرداشت نکنید و بتوانید همصحبت خوبی باشید. اگر در حین صحبت حرفی را به اشتباه برداشت کنید و جواب نادرستی بدهید، طرف مقابلتان از ادامه صحبت با شما دلسرد خواهد شد.
برای خوب گوش دادن به صحبتهای دیگران و اینکه ثبت کنید در حال گوش دادن هستید، راهکارهای زیر را انجام دهید:
- در بین صحبتهای فرد مقابل صحبت نکنید،
- سرتان را در تایید صحبتها تکان دهید،
- ارتباط چشمی برقرار کنید و به اطراف نگاه نکنید،
- سوالات مرتبط بپرسید،
- هر از چندگاهی از کلمات تاکیدی استفاده کنید،
- و بخشی از صحبتهای بیان شده را تکرار کنید.
8)فن بیانتان را تقویت کنید
برخورداری از فن بیان قوی نیز به شما کمک میکند تا حاضرجواب شوید. برای تقویت این مهارت توصیه میکنم محصول رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را کرده و از آموزشهای کاربردی و عملی آن استفاده کنید.
در کنار این دوره نیز مقاله تکنیک های بهبود فن بیان را مطالعه کنید. در این دوره و مقاله به بیان مفصل نکات و تکنیکهای لازم پرداختهایم. به همین دلیل در این بخش از بیان توضیحات اضافهتر خودداری میکنیم.
سخن پایانی
در این مقاله با بیان راهکارهای اساسی آموختیم که چگونه حاضر جواب باشیم . حاضر جوابی که ما را به همصحبت خوبی با دیگران تبدیل میکند، نه به فردی که مدام به دیگران نیش و کنایه میزند.
در کامنتها بنویسید که شما چه راهکارهای دیگری را میشناسید که به حاضر جوابی کمک میکنند؟
شما حاضر جواب هستید یا اینکه نمیدانید چه حرفی را کجا به زبان آورید؟
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من سی سالمه و پانزده سال از زندگی مشترک مان میشه دوتا دختر دارم خیلی اعتماد به نفس پایین دارم و جرات بیان حرف و یا آمادگی میگیرم که درس بدم اما پا تخته میرم قاطی میکنم شایدم سرزنش دلیل این موضوع باشه میخوام کمکم کنید.ممنون
سلام وقت بخیر
پیشنهاد میکنم دوره رایگان اعتماد به نفس و دوره رایگان فن بیان رو از داخل سایت ببینید و تمرینات مربوط بهش رو انجام بدین
سپاس از همراهی شما
سلام
من احساس میکنم اصلا خوب نیستم تو حاضر جوابی.. خیلی سریع عصبی میشم ولی با این حال واکنش بدی نشون نمیدم و نمیزارم دل طرف بشکنه با اینکه خودش منو تحقیر یا تمسخر میکنه یا تیکه هایی میندازه که منو خیلی عصبی میکنه اما تهش به این ختم میشه طرف جوری حرف میزنه که انگار خیلی دارم چرتو پرت میگم
دلم میخاد انقدر خونسرد باشم که هرکسی چیزی بهم گفت و خاست تمرکزمو بهم بریزه تهش خودش ضایع شه..
سلام وقت بخیر
پیشنهاد میکنم از طریق لینک زیر دوره رایگان فن بیان رو ببینید
https://memariezendegi.com/product/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%81%d9%86-%d8%a8%db%8c%d8%a7%d9%86/
من خیلی ساده وبی عرضه هستم اصلابلدنیستم حاضرجواب کنم یاازخودم دفاع کنم هروقت کسی بهم تیکه انداخته یابه حریم شخصیم واردشده ودخالت کرده نتونستم جواب بهش بدم و منفعلانه فقط نگاهش گردم کمکم کنیدبعدازهشت سال زندگیموبچه هاموبامظلومیت بیش ازاندازم وکوتاه اومدنام متاسفانه ازدست دادم کمککنید حاضرجواب وزرنگ بشم همه هم بهم میگن خیلی مظلوم وپپه هستم
سلام خانم میرفضلی از همراهیتون متشکرم
پیشنهاد می کنم ابتدا دوره رایگان فن بیان و سخنرانی را از طریق لینک زیر مشاهده کنید
https://memariezendegi.com/product/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%81%d9%86-%d8%a8%db%8c%d8%a7%d9%86/
معمار زندگی خود باشید
سلام من سی سالمه و پانزده سال از زندگی مشترک مان میشه دوتا دختر دارم خیلی اعتماد به نفس پایین دارم و جرات بیان حرف و یا آمادگی میگیرم که درس بدم اما پا تخته میرم قاطی میکنم شایدم سرزنش دلیل این موضوع باشه میخوام کمکم کنید.ممنون
همدردیم