کتاب انگیزه اثر برایان تریسی ؛ چگونه به عنوان مدیر در کارکنان انگیزه ایجاد کنیم؟
کتاب انگیزه نوشته برایان تریسی، به شما کمک میکند تا به عنوان مدیر یک سازمان بتوانید با افزایش انگیزه، بهترین عملکرد را از کارکنانتان دریافت کنید. اگر فرصت کافی برای خواندن این کتاب ارزشمند را ندارید، پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمشخصات کلی کتاب
نویسنده: برایان تریسی
مترجم: مهدی قراچه داغی
انتشارات: ذهن آویز
پیشنهاد میکنم مقاله کامل انگیزه چیست را حتما مطالعه کنید تا با تعریف انگیزه و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی آشنا شوید.
موضوع کتاب انگیزه برایان تریسی
با خواندن مقدمه کتاب، به خوبی میتوانید هدف از نوشتن این کتاب را متوجه شوید:
«در هر سازمانی، بزرگترین و ارزشمندترین منبع، نیروی انسانی است. بیشترین و بزرگترین عامل رشد، بهرهوری، عملکرد، موفقیت و سوددهی را باید در محدوده مهارتها و توانمندیهای کارکنان یک سازمان جستجو نمود. در این کتاب با یکی از مهمترین عملکردهای مدیریت آشنا میشوید و آن توانایی انرژی مضاعف دادن به دیگران است تا در حد اعلای عملکرد خود ظاهر شوند.
در این کتاب با برخی از بهترین و پیشرفتهترین عقاید و نظراتی آشنا میشوید که طی ۵۰ سال گذشته به کارکنان سازمان شما امکان داده تا حداکثر توانمندی خود را صرف شرکت و سازمان شما بکنند. یکی از نکاتی که میدانیم این است که نمیتوانید به دیگران انگیزه بدهید اما میتوانید موانعی را که سبب می شود کارکنانتان نتوانند به خود انگیزه بدهند، از میان بردارید.
همه انگیزه، در انگیزه دادن به خود خلاصه میشود. شما به عنوان یک مدیر میتوانید فضایی ایجاد کنید که توانمندی انگیزه دادن به خود، بهطور طبیعی و خود به خود آزاد شود.»
در کنار خواندن این کتاب، مقاله راه های افزایش انگیزه در محیط کار را نیز مطالعه بفرمایید.
درباره نویسنده کتاب
تریسی نویسنده کتابهای خودیاری و موفقیت و همچنین رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت برایان تریسی اینترنشنال است. او این شرکت را در سال 1984 در شهر ونکوور کانادا تاسیس کرد و در آن به ارائه خدمات مشاورهای در زمینههای رهبری، فروش، اعتماد به نفس، هدفگذاری، خلاقیت و روانشناسی موفقیت پرداخت.
وی سمینارهای فراوانی را با موضوعات رهبری، فروش، مدیریت موثر و استراتژی کسب و کار ارائه داده و توانسته است طرفداران زیادی را با سمینارها و کتابهای خود در سراسر دنیا پیدا کند.
علاوه بر این موارد تریسی در زمینه فروش و بازاریابی، سرمایهگذاری، ساختساز، واردات و توزیع نیز فعالیتهایی داشته است. تریسی تاکنون 4 بار به ایران سفر کرده و در مرکز همایشهای صدا و سیما به سخنرانی پرداخته است.
آثار دیگر نویسنده
تریسی کتابهای بسیاری نوشته است که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- قورباغهات را قورت بده
- فقط ساکت شو و انجامش بده
- 21 راز میلیونرهای خودساخته
- مدیریت زمان
- هنر جذب دیگران
- سخنرانی موفق
- فقط این 7 کار را انجام بده و موفق شو
- نیروی اعتماد به نفس
- فکرت را تغییر بده تا زندگیات تغییر کند
- علم تاثیرگذار بودن
فصلهای کتاب انگیزه برایان تریسی
تریسی کتاب را در 21 فصل نوشته که در ادامه توضیحات مختصری از هر فصل را ارائه میکنیم:
1)عامل ایکس
به عامل ایکس، عامل روانشناختی نیز میگویند. با شناخت این عامل به خوبی میتوانید به عنوان یک مدیر، تغییر چشمگیری در اثربخشی خود در میان کارکنانتان داشته باشید.
به عنوان یک مدیر به 7 روش میتوانید در کارکنان خود انگیزه ایجاد کنید. این 7 روش عبارتند از:
- چالش ایجاد کنید،
- آزادی و استقلال عمل به کارکنانتان بدهید،
- همهچیز را تحت کنترل و ارزیابی خود قرار دهید،
- به نظرات کارکنانتان احترام بگذارید،
- در محیط کار، گرمی و صمیمیت ایجاد کنید،
- تجربههای موفق کارکنانتان را عنوان کنید،
- از کارکنانتان انتظارات مثبت داشته باشید.
2)کارکنان مناسب را انتخاب کنید
استخدام افراد مناسب کلید موفقیت و نقطه شروع برتری در مدیریت است. 95 درصد از موفقیت شما به عنوان مدیر به این بستگی دارد که چه افرادی را استخدام میکنید.
جیم کالینز در کتاب از خوب به عالی نوشته است که: «اولین وظیفه مدیر سوار کردن افراد مناسب به اتوبوس، هدایت افراد مناسب به صندلیهای مناسب و سپس پیاده کردن افراد نامناسب است.»
در مقاله از خوب به عالی جیم کالینز، معرفی این کتاب ارزشمند را بخوانید.
3)کتاب انگیزه : قدرتمند شروع کنید
افرادی را استخدام کنید که با انتخاب خود بخواهند در کنار شما کار کنند. سپس کارهایی را به عهده آنان بگذارید که بیش از حد توانشان باشد تا سخت کوشتر شوند.
4)انتظارات خود را در میان بگذارید
هر کاری که به کارکنانتان میسپارید، لازم است تنها در چند دقیقه در مورد آن کار توصیح دهید و حتما عنوان کنید که زمان ارزیابی و موعد تحویل آن چه زمانی است. سپس بار دیگر از او بخواهید گفتههای شما را تکرار کند تا متوجه شوید که منظورتان را درست متوجه شده است یا نه.
5)کتاب انگیزه :مدیریت مشارکتی را تمرین کنید
به گونهای رفتار کنید که کارکنانتان احساس مالکیت بیشتری نسبت به محیط کارشان داشته باشند. یعنی در مورد کاری که قصد دارید انجام دهید و پیدا کردن بهترین روش، با کارکنانتان مشورت کنید.
6)چهار عامل انگیزهدهنده
4 عامل وجود دارد که مبنای انگیزه دادن به کارکنان است. این 4 عامل عبارتند از:
- شیوه رهبری،
- سیستم پاداشدهی،
- جو سازمانی،
- و ساختار کار.
7)کتاب انگیزه : سه مورد مهم
3 اصل انگیزه در هر سازمان و کسب و کاری وجود دارد که اگر به عنوان مدیر آنها را بشناسید، با استفاده از آنها میتوانید اشتیاق و تعهد کارکنانتان را افزایش دهید. این 3 اصل عبارتند از:
- پاداشهایی را بر مبنای انجام موفقیتآمیز کارها و برنامهها تعیین کنید،
- کارکنان برتر و کوشای خود را به رسمیت بشناسید،
- با تحسین کار کارکنان خود، رفتار و عملکردشان را تقویت کنید.
8)مدیریت بر اساس ارزشها
هر شخص، منعکسکننده درون خود است و ارزشها، هویت و شخصیت را مشخص میکنند. بنابراین باید فهرستی از 5 ارزش مهم کسب و کار خود را بنویسید تا بتوانید اهداف خود را بر اساس آنها تعیین کنید.
برای یادگیری مفهوم ارزش و راهکارهای شناخت ارزشها، مقاله ارزش های انسانی چیست را حتما مطالعه کنید.
9)مدیریت بر اساس هدفها
این نوع مدیریت یکی از نیرومندترین و استوارترین روشهای افزایش انگیزه در دنیای کار است. به این صورت که به عنوان مدیر باید کل کار را به فرد شایستهای بسپارید و سپس به او اختیار کافی برای انجام آن کار را به روش خودش بدهید.
مقاله هدف چیست به شما کمک میکند هدفگذاری صحیح و اصولی داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
10)کتاب انگیزه : مدیریت استثنایی
افراد تنها از 50 درصد از تواناییهای خود استفاده کرده و 50 درصد دیگر را تلف میکنند. بنابراین شما باید به عنوان یک مدیر، 50 درصد تلف شده را به سمت بهترین عملکرد ببرید. تنها باید دو نیاز استقلال و وابستگی را در کارکنان خود برطرف کنید.
11)اصل پارتو را به کار بگیرید
اصل پارتو میگوید که 80 درصد موفقیت شما، نتیجه انجام 20 درصد از مهمترین کارهای شما است. برای افزایش درصد موفقیت از کارکنان خود بخواهید تا 3 مورد از کارهای اساسی که در سازمان انجام میدهند را بنویسند. سپس از آنها بخواهید که قبل از هر کاری ابتدا به آن 3 مورد مهم بپردازند.
برای شناخت 20 درصد از مهمترین کارها، مقاله برنامه ریزی را مطالعه کنید.
12)معلم باشید
باید کارهای مهم روزانه خود را مشخص کنید و سپس به سراغ افرادی بروید که بتوانند آن کارها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. از کارکنانتان بپرسید که دوست دارند چه مهارتهایی را یاد بگیرند تا بتوانند بهترین عملکرد را در سازمان داشته باشند.
13)کتاب انگیزه : پیوسته آموزش بدهید
کلید انگیزه دادن به کارمندان، ایجاد محیط کاری شاد است. هرگاه افراد باور داشته باشند که در حال رشد و پیشرفت هستند، بهتر کار میکنند. بنابراین سعی کنید همواره به آنها آموزش دهید.
14)به اصل عیب و نقص در حد صفر اصرار بورزید
90 درصد موفقیت کسب و کار به توانایی شما در تولید محصول و یا ارائه خدمات عالی بستگی دارد. به عبارت دیگر سودآورترین شرکتها و سازمانهایی که میتوانند بیشترین قیمتها را دریافت کنند، آنهایی هستند که با عنوان با کیفیتترین تامینکنندهها در بازار کسب و کارشان شناخته میشوند.
15)دوایر کیفی و تیمهای کیفی ایجاد کنید
همه کارها توسط تیم انجام میشود. بازده مدیر در واقع، بازده تیم است. بنابراین هر چه همکاری اعضای یک تیم با یکدیگر بهتر و کاراتر باشد، میتوان نتیجه بهتری دریافت کرد.
16)به طور منظم سیالسازی ذهنی بکنید
طوفان فکری (بارش فکری) یکی از سریعترین و بهترین راهها برای آزادسازی تفکر خلاق و ایجاد انگیزه در بین کارکنان است. طوفان ذهنی یا فکری یکی از ابزاهای مدیریت برای حل مشکلات، غلبه بر موانع، دستیابی به اهداف و ایجاد تیمی قدرتمند است.
اگر در مورد این مهارت اطلاعاتی ندارید، پیشنهاد میکنم خواندن مقاله طوفان فکری را از دست ندهید.
17)کتاب انگیزه : مرشد و راهنما بشوید
هیچکس به تنهایی موفق نمیشود، این نکته را هرگز فراموش نکنید. بنابراین برای رسیدن به موفقیت لازم است به کار تکتک کارکنان خود توجه نشان دهید و آنها را تا حد توان خود، راهنمایی کنید.
18)الگو بشوید
یکی از مهمترین سوالاتی که باید از خود بپرسید این است که «اگر تمام کارکنانم مانند من بودند، شرکت و سازمانم چگونه میشد؟» با پاسخ دادن به این سوال و شناخت خود سعی کنید به الگویی برای کارمندانتان تبدیل شوید.
19)به صحبت کارکنانتان گوش بدهید
مدیران برتر یک کسب و کار باید 2 برابر مقداری که حرف میزنند، گوش دهند. باید کیفیت ارتباط بین خود و کارمندانتان را با گوش دادن به صحبتها و مشکلاتشان بالا ببرید.
20)کتاب انگیزه : عامل دوستی را به خاطر بسپارید
ایجاد عامل دوستی در بین کارکنان و مدیر باعث میشود تا افراد نهایت تلاش خود را برای بهبود بخشیدن به کارها به کار بگیرند و تلاش مضاعف داشته باشند. بنابراین سعی کنید بین خود و کارکنانتان ارتباط دوستانه ایجاد کنید.
21)جادوی انگیزه را خلق کنید
موفقیت شما به عنوان یک مدیر به توانایی دریافت عملکرد فوقالعاده از افراد معمولی بستگی دارد. 7 عادت وجود دارد که اگر آنها را انجام دهید، بدون شک میتوانید انگیزه کارکنان خود را افزایش دهید:
- لبخند بزنید،
- از دیگران سوال کنید،
- به آنها گوش دهید،
- مودب باشید،
- تشکر کنید،
- افراد را مطلع نگه دارید،
- پیشرفت مداوم را تشویق کنید.
به کارکنان خود انگیزه دهید
به عنوان یک مدیر این نکته را فراموش نکنید که شما نمیتوانید از بیرون به کارکنان خود انگیزه لازم برای تلاش و پشتکار کافی را بدهید. فقط میتوانید محیط و شرایطی را فراهم کنید که انگیزه درونی افراد را برای تلاش و پشتکار بیشتر، بیدار کند.
کتاب ارزشمند انگیزه برایان تریسی به خوبی در این زمینه صحبت کرده و راهکارهای عالی در اختیار مدیران قرار داده است. اگر مدیر یک سازمان هستید و یا حتی مدیر یک بخش کوچک هستید، توصیه میکنم خواندن این کتاب را از دست ندهید.
اگر کتابهای دیگری در زمینه انگیزه میشناسید و مطالعه کردهاید را در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید