گام های فوق العاده برای مدیریت ترس از صحبت در مصاحبه کاری
مدیریت ترس از صحبت در مصاحبه کاری لازمه رسیدن به موفقیت، آرامش و استقلال مالی است که همه ما آرزوی آن را داریم. در این مقاله ابتدا به دلیل و ریشه ترس از صحبت در مصاحبه پرداخته و در ادامه گامهایی برای رفع آن بیان میکنیم. با خواندن این مقاله و انجام گامهای بیان شده، بدون شک میتوانید این ترس را کنار بگذارید و در مصاحبه شغل مورد علاقه خود پیروز شوید.
در ویدیوی زیر به معرفی 7 گام موثر برای کنترل ترس در مصاحبه کاری پرداختهایم، پیشنهاد میکنم حتما ببینید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleدلیل ترس از صحبت در مصاحبه کاری
اغلب افراد از مصاحبه کاری ترس و وحشت دارند و به همین دلیل بسیاری از فرصتهای خوب و استثنایی را از دست میدهند. این ترسها به این دلیل اتفاق میافتند که ما از نتیجه مصاحبه میترسیم.
جالب است بدانید که هم از رد شدن ترس داریم و هم از پذیرفته شدن. از رد شدن میترسیم چون معلوماتمان زیر سوال میرود و مدام از خود میپرسیم «مشکل از کجا بود که باعث شد من رد بشم؟». از پذیرفته شدن هم میترسیم چون استرس داریم که اگر در آینده کاری که از ما میخواهند را بلد نباشیم انجام دهیم، حتما از پذیرفتن ما پشیمان میشوند و ما را مورد سرزنش قرار میدهند.
این ترسها و نگرانیها کاملا طبیعی است و اغلب افراد با آن دستوپنجه نرم میکنند. در ادامه راهحلهای کاربردی را برای از بین بردن و کاهش ترس از صحبت در مصاحبه برایتان توضیح میدهیم. اگر بتوانید نحوه صحبت در مصاحبه کاری را بهبود ببخشید، به موفقیت چشمگیری خواهید رسید.
قبل از آن توصیه میکنم بعد از خواندن این مقاله، حتما مقاله مفصل ترس از سخنرانی را بخوانید تا بتوانید ابتدا به دلایل و ریشههای ترس خود پی برده و سپس با راههایی که بیان شده ترس خود را در تمام موقعیتها مهار و مدیریت کنید.
7 گام مدیریت ترس از صحبت در مصاحبه کاری
در این بخش گامهایی را به شما آموزش میدهیم که با توجه به آنها بتوانید بر این ترس خود غلبه کرده و در مصاحبه موفقیتآمیزی را تجربه کنید.
1)تغییر دادن نگرش
برای پذیرفته شدن در مصاحبههای کاری، ابتدا باید در نگرش خود تغییر ایجاد کنید. اکثر ما با این تصور و نگرش در مصاحبههای کاری شرکت میکنیم که مصاحبهکننده حتما قصد دارد با بهانهگیریها و سوالات بیمورد ما را رد کند. در صورتیکه این نگرش کاملا نادرست است.
باید بدانید همانطور که شما به دنبال استخدام در شرکتهای معتبر و خوب هستید، آنها نیز به دنبال جذب نیروی عالی هستند و از سختیهای مصاحبه اطلاع دارند.
2)داشتن اطلاعات کافی
قبل از هر چیز در مورد شرکتی که قرار است برای مصاحبه کاری به آن مراجعه کنید، حتما اطلاعات کافی به دست آورید. این اطلاعات را میتوانید از افرادی که در آن شرکت کار میکنند، بپرسید.
اگر در مورد برنامههای شرکت اطلاعات مختصری هم داشته باشید، در هنگام مصاحبه این احساس را به مصاحبهکننده منتقل میکنید که اهداف و برنامههای شرکت با اهداف و برنامههای شما یکسان است.
زیرا مهمترین سوالی که حتما از شما میپرسند این است که چرا میخواهید در این شرکت کار کنید؟ مطمئنا پاسخ شما در نتیجه مصاحبه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
3)ترس از صحبت در مصاحبه کاری : حاضر شدن به موقع
حتما برای مصاحبه سر زمان مقرر شده، حاضر شوید. اگر دیر کنید، مصاحبهکننده از همان ابتدا شما را به عنوان فردی بیمسئولیت و بینظم خواهد شناخت. به یاد داشته باشید استرسی که موقع رسیدن تحمل میکنید، بهطور حتم ترستان را از روبهرو شدن با مصاحبهکننده افزایش میدهد.
4)کاهش دادن استرس
قبل از اینکه برای مصاحبه وارد اتاق شوید، بهتر است کمی صبر کنید تا آرام شده و استرس و ضربان قلبتان کاهش پیدا کند. تپش قلب باعث افزایش ترس از صحبت شما خواهد شد.
قبل از وارد شدن به اتاق چند نفس عمیق بکشید و اگر امکان دارد کمی آب بنوشید تا خشکی گلو و گرفتگی صدایتان رفع شود.
5)سوالات احتمالی پر تکرار
از قبل پاسخ برخی از سوالات احتمالی را پیدا کنید و پاسخ سوالات را تمرین کنید. حتی لازم است پاسخهای خود را در برگهای یادداشت کنید. باید خودتان را خوب بشناسید تا زمانیکه از شما سوالاتی شخصی پرسیده میشود، بدون فکر و تردید به سوالات پاسخ دهید.
برای مثال بدون شک از شما میپرسند که در مورد خودتان، مهارتهایتان، تواناییهایتان و… توضیح دهید. اگر از قبل پاسخ خود را برنامه ریزی کرده باشید و بتوانید نحوه صحبت در مصاحبه کاری را بیاموزید، میتوانید با اعتماد به نفس کامل و بدون ترس و استرس صحبت کنید.
6)ترس از صحبت در مصاحبه کاری : اهل رشد بودن
باید نشان دهید اهل آموزش و یادگیری هستید. ممکن است کارهایی از شما انتظار داشته باشند انجام دهید که تبحر کافی در آن ندارید. اگر خودتان را مشتاق یادگیری نشان دهید، احتمال اینکه شما را استخدام کنند بیشتر از افرادی است که تنها عنوان میکنند که برای انجام آن کار تبحر ندارند.
همچنین ترس و نگرانی شما نیز کاهش مییابد زیرا مطمئن هستید که اگر در حین انجام کاری که از شما خواستهاند با چالشی روبهرو شوید، حتما در یادگیری و انجام بهتر آن به شما آموزشهای لازم را میدهند. زیرا از قبل ادعایی در انجام آن نداشتهاید.
7)دنیا، دنیای فراوانی است
دنیا پر از مشاغل و فرصتهای شغلی فراوانی است که از آنها اطلاعی ندارید. بنابراین اگر قصد دارید برای مصاحبه کاری به شرکتی بروید، گمان نکنید که این فرصت آخرین فرصت شماست. اصلا این طرزفکر درست نیست.
برای شما هزاران موقعیت و شغل دیگر هم وجود دارد. تنها باید از هر مصاحبه کاری تجربه کافی برای مصاحبههای دیگر به دست آورید تا بتوانید بهتر ظاهر شوید.
آمادگی برای مدیریت ترس از صحبت در مصاحبه کاری
کارهایی را باید در روز مصاحبه و روز قبل از آن انجام دهید تا از نظر جسمی و فکری به آمادگی لازم برسید و ترس و استرستان کاهش پیدا کند.
1)روز قبل از مصاحبه
درروز قبل از مصاحبه باید کارهایی انجام دهید تا روز مصاحبه انرژی زیادی داشته باشید. کارهایی از جمله:
- ورزش کنید (اگر اهل ورزش نیستید تنها ورزشهای سبک و هوازی انجام دهید)،
- پیادهروی کنید و به موسیقی دلخواهتان گوش دهید،
- تغذیه درست داشته باشید،
- به اندازه کافی بخوابید،
- با افراد مثبت رفت و آمد داشته باشید،
- مصاحبه خود را کمی تمرین کنید.
2)روز مصاحبه
در روز مصاحبه برای داشتن انرژی کافی و نحوه صحیح صحبت در مصاحبه کاری لازم است:
- حتما صبحانه مقوی میل کنید،
- لباسهایی بپوشید که دوست دارید و در آنها احساس راحتی میکنید،
- در صورت امکان مسیری را پیدا طی کنید،
- آب بنوشید،
- چند نفس عمیق بکشید،
- جملات مثبت و تاکیدی را با خود تکرار کنید،
- رسیدن به موفقیت و به دست آوردن آن شغل را در ذهنتتان تصویرسازی کنید.
نحوه صحبت در مصاحبه کاری
برای مدیریت ترس از صحبت در مصاحبه کاری و شغلی باید یک سری اصول را در هنگام صحبت رعایت کنید. اصول عبارتند از:
1)استفاده از کلمات مثبت
باید در مصاحبه کاری از کلمات مثبت استفاده کنید تا بتوانید به مصاحبهکننده احساس اطمینان و اینکه فرد مناسبی هستید را منتقل کنید. برای مثال از کلمات «نمیدانم، نمیتوانم، نه، بلد نیستم، اِمممم و…» استفاده نکنید، بلکه از کلمات «میتوانم، مطمئنم، یاد میگیرم، بله و…» استفاده کنید.
در حین مصاحبه لازم است به قدرت کلمات توجه کافی داشته باشید تا در انتخاب کلمات مناسب موفق عمل کنید.
2)نشان دادن اعتماد به نفس
نکته بعدی که باید در هنگام صحبت کردن رعایت کنید این است که با صدای بلند، محکم و با اعتماد به نفس صحبت کنید تا قابل باور باشید.
برای موفقیت در این امر مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید تا بتوانید با کتابهای ارزشمندی برای افزایش اعتماد به نفس آشنا شوید.
برای اثبات اعتماد به نفس خود باید صدای خود را به بهترین شکل تغییر دهید تا پر قدرت و مطمئن صحبت کنید. توصیه میکنم مقاله تغییر صدا را نیز حتما مطالعه کنید.
3)صادق بودن
حتما در صحبتهای خود صداقت داشته باشید و دروغ نگویید. زیرا اگر با دروغ استخدام شوید همیشه ترس از برملا شدن آن را به همراه خواهید داشت و این ترس در نحوه انجام کارهایتان اختلال ایجاد میکند.
4)برخورداری از فن بیان قوی
بسیاری از افراد برای موفقیت در مصاحبه، تمرینات زیادی انجام میدهند و مدام به نحوه صحبت کردن و پاسخ دادن به سوالات فکر میکنند، اما از تقویت فن بیانشان غافل هستند.
اگر فن بیان مناسبی نداشته باشید بدون شک در روز مصاحبه به موفقیت که اننتظارش را دارید، نخواهید رسید.
در مقاله تکنیک های بهبود فن بیان بهطور مفصل راههای افزایش فن بیان را توضیحدادهایم. به همین دلیل در این بخش از بیان توضیحات اضافه خودداری میکنیم.
پیشنهاد میکنم در کنار خواندن این مقاله دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را دانلود کنید و با دقت فایلهای ویدیویی را تماشا کنید. تا میتوانید آموزش ببینید تا بتوانید نحوه صحیح و اصولی صحبت در مصاحبه کاری را بیاموزید.
ترس از صحبت در مصاحبه کاری را کنار بگذارید
این نکته را به خاطر داشته باشید که ترس از مصاحبه جلوی پیشرفت و موفقیت شما را گرفته و سد محکمی در مقابلتان ایجاد میکند. باید این سد را بشکنید تا به جایی که دوست دارید برسید.
اگر تجربهای از مصاحبههای کاری خود دارید، در کامنتها با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید