4 مورد از انواع روش های تولید محتوا برای تبدیل شدن به مدرس حرفه ای
انواع روش های تولید محتوا را برای تبدیل شدن به مدرس حرفهای بشناسید تا بتوانید اطلاعات و مهارتهای خود را به دیگران منتقل کنید. در این مقاله به معرفی قالب های محتوا و بهترین ابزارهای تولید هر کدام از آنها پرداختهایم.
مقاله را با دقت بخوانید و اگر سوالی دارید در کامنتها با ما در میان بگذارید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتولید محتوا چیست و چرا اهمیت دارد؟
برای اینکه بتوانید اطلاعات و مهارت خود را به دیگران ثابت کنید و توجه آنها را به خود جلب کنید، باید روشهای تولید محتوا را بیاموزید. زیرا امروزه مدرسین زیادی در هر حیطهای که شما برای تدریس انتخاب کنید، وجود دارند که برخی از آنها از شما بسیار با تجربهتر، معروفتر و محبوبتر هستند.
بنابراین اگر شما بخواهید توجه دیگران را جلب کنید، باید بتوانید با استفاده از بهترین ابزارهای تولید محتوا، آموزشهایی حرفهایتر بسازید. با استفاده از این ابزارها میتوانید به صورت منظم در شبکههای اجتماعی و یا سایت خود پستهای متنی، صوتی، ویدیویی و یا حتی عکس منتشر کنید و میزان اطلاعات و سواد خود را به دیگران نشان دهید.
از طرف دیگر نیز میتوانید با تولید دورههای آموزشی رایگان، مخاطبان بیشتری داشته باشید. به یاد داشته باشید که اگر بتوانید با کمک انواع قالبهای محتوای بیان شده در این مقاله، ایدهها و کارهای جدید انجام دهید، سریعتر به مقصود خود خواهید رسید.
برای یادگیری مفهوم تدریس و خواندن مطالب مفید در این زمینه، مقاله تدریس چیست را حتما مطالعه کنید.
پیشنهاد ویژه
از مهمترین فواید آموزش دادن این است که در هر زمینهای که اطلاعات و مهارت کافی داشته باشید میتوانید وارد حرفه تدریس شده و درآمد کسب کنید.
در وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش به معرفی ۸ گام مهم و اساسی برای مدرس شدن پرداختهایم. پیشنهاد میکنم حتما وبینار نقشه راه کسب درآمد از آموزش را تهیه کنید تا از آموزشها و هدایای آن بهرهمند شوید. با مشاهده این آموزش میتوانید گام موثری در تبدیل شدن به مدرسی حرفهای بردارید.
نکات مهم در بهکارگیری انواع روش های تولید محتوا
برای اینکه محتوای شما مورد علاقه مخاطبانتان قرار بگیرد و برای خواندن، دیدن و یا گوش دادن به آن زمان بگذارند باید به نکاتی که در ادامه بیان میکنیم، توجه ویژه داشته باشید. به بیانی دیگر باید محتوایی که تولید میکنید ویژگیهای زیر را داشته باشد.
1)با کیفیت باشد
اگر ویدیویی در اختیار شما قرار داده شود که نه کیفیت صدای مناسبی داشته باشد و نه وضوح تصویر مناسبی، شما تا چه اندازه تحمل تماشای آن ویدیو را خواهید داشت؟ حتی اگر بدانید مطالب مورد نیاز شما در آن ویدیو بیان شدهاند تا چه اندازه حاضر میشوید برای دیدن آن زمان بگذارید و بدون کلافگی آن را تا انتها ببینید؟
یا تصور کنید متنی را در اختیار شما قرار دادهاند که پر از غلطهای املایی و ناخوانایی است. آیا حاضر هستید تا انتهای متن را با دقت بخوانید؟
بدون شک هیچ کس حاضر نیست زمان خود را صرف محتوای بیکیفیت کند. زیرا تنها با یک سرچ کوتاه در گوگل میتوان محتواهایی با کیفیتتر را پیدا کرد. بنابراین اگر به این نکته توجه نکنید، به راحتی کنار گذاشته خواهید شد.
2)متفاوت باشد
اگر بتوانید محتوایی تولید کنید که متفاوت از دیگر محتواهای موجود در بازار و یا گوگل باشد، به احتمال زیاد میتوانید توجه مخاطبان را به محتوای خود جلب کنید.
برای این کار به محتواهای تولید شده توسط دیگران در حیطه کاری خود دقت کنید. به این نکته توجه کنید که دیگران چه روشهایی را برای جلب توجه مخاطبان در قالب های محتوا به کار گرفتهاند. سپس تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا محتوایی تولید کنید که از دیگران متفاوت باشد.
برای مثال از عکسهای جذاب استفاده کنید، رنگ زمینه را جذابتر انتخاب کنید، ویدیوهای خود را با افکتهای جذاب بسازید و… .
3)روش کار با ابزارها را بیاموزید
اگر بتوانید روش کار کردن با ابزارهای مناسب تولید محتوا را بیاموزید و به خوبی از آنها استفاده کنید، بدون شک میتوانید محتوای حرفهایتری تولید کنید.
بدون شک شما نمیتوانید تمام ابزارهای حرفهای را بیاموزید. تنها لازم است یک قالب تولید محتوا را انتخاب کنید و حداقل یک ابزار حرفهای آن را به خوبی بیاموزید.
مزایای بهرهمندی از این مهارت به اندازهای است که اگر بدانید حاضر میشوید اگر در طول روز زمان ندارید، شب تا صبح برای یادگیری آنها زمان بگذارید.
مزایای آن عبارتند از:
- از همه مهمتر این است که میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی کنید تا مجبور نباشید حتی ساختن یک پوستر را به دیگران سفارش دهید.
- میتوانید با توجه به سلیقه خود محتوایتان را تولید کنید و مجبور نباشید مدام کار انجام شده را برای فردی که آن را تولید کرده باز ارسال کنید. هر چه فرد حرفهای باشد، باز هم به سختی میتواند محتوای دلخواه شما را تولید کنید. زیرا سلیقهها با یکدیگر متفاوت است.
- در زمان خود صرفهجویی خواهید کرد. زیرا اگر شما کار را به عهده فرد دیگری بگذارید، کم پیش میآید محتوا را در زمان دلخواه شما تحویل دهد. به همین دلیل شما به سختی میتوانید طبق برنامه پیش بروید. بنابراین یادگیری ابزارها باعث میشود تا انتشار محتوا را مطابق با زمان دلخواهتان پیش ببرید.
انواع روش های تولید محتوا ویژه مدرسان
به عنوان یک مدرس میتوانید محتوای خود را در 4 قالب عکس، متن، ویدیو و صوت منتشر کنید. در این بخش بهترین ابزارهای مناسب برای تولید هر یک از قالبهای محتوایی را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید محتوایی جذاب تولید کنید.
نکته مهمی که در انتخاب قالب مناسب باید بدانید این است که مهمترین قالب برای تدریس، ویدیو است. در ادامه در رابطه با این نکته بیشتر و کاملتر توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
1)انواع قالب های محتوا :عکس
افراد علاقه زیادی به دیدن عکس دارند. برای تایید این جمله به این موضوع توجه کنید که آنها تا چه اندازه از زمان خود را برای دیدن عکسهای دیگران در اینستاگرام صرف میکنند. حتی افراد عکس را به ویدیو ترجیح میدهند زیرا زمان کمتری را صرف دیدن آن میکنند و میتوانند بلافاصله به سراغ عکس بعدی بروند.
به همین دلیل باید در انتخاب عکسها دقت کافی داشته باشید و عکسهای با کیفیت و جدید انتخاب کنید. توصیه میکنیم از عکسهایی در محتواهای خود استفاده کنید که خودتان آنها را گرفتهاید و متعلق به شما هستند. این عکسها توجه زیادی را به خود جلب میکنند تا عکسهای تکراری که همه از آنها استفاده میکنند.
برای درک بهتر این موضوع، توجه کنید که سخنران در اسلایدهایش به جای استفاده از عکسهای خود، از عکسهای سخنرانهای دیگر استفاده کند. او با این کار به جای تایید خودش، دیگران را تایید میکند و به آنها ارزش میگذارد و در نظر دیگران کم ارزش و مبتدی جلوه میکند.
ابزارهای لازم
برای اینکه بتوانید عکسهای جذاب، منحصر به فرد و با کیفیتی تولید کنید، پیشنهاد میکنیم از ابزارهای زیر استفاده کنید.
- فتوشاپ
دورههای رایگان زیادی در اینترنت وجود دارند که شما میتوانید به صورت مقدماتی تا پیشرفته این ابزار مفید و کاربردی را بیاموزید. نکته مهم این است که یادگیری فتوشاپ به صورت مقدماتی زمان زیادی از شما نمیگیرد و به سرعت میتوانید آن را بیاموزید.
- ابزارهای موبایل
راحتترین راه برای ساخت عکسهای جذاب و حرفهای (به خصوص برای پیج اینستاگرامتان)، استفاده از نرمافزاهای موبایل است. مهمترین نرمافزارها عبارتند از:
- Canva،
- Inshot،
- PicsArt photo،
- Adobe Photoshop Express.
یادگیری این ابزارها حتی نیاز به آموزش دیدن هم ندارند. شما با کمی زمان گذاشتن، میتوانید نحوه استفاده از آنها را به خوبی یاد بگیرید. حتی بعضی از این نرمافزارها قالب و یا استیکرهایی نیز برای استفاده در عکسها دارند که خروجی را جذابتر میکنند.
2)انواع قالب ها و روش های تولید محتوا :متن
تا به حال به این موضوع توجه کردهاید که چرا مقالات علمی و تحقیقاتی به صورت متن منتشر میشوند، نه به صورت ویدیو یا صوت؟ به این دلیل که استفاده از متن بیش از قابل های دیگر محتوا مانند ویدیو یا صوت میتواند اعتماد مخاطبان را به خود جلب کند و اگر جذاب نوشته شود مخاطبان آن را تا انتها و با دقت میخوانند.
برای اهمیت متن میتوانید به این نکته دقت کنید که فیلمهای ساخته شده از روی کتابها، بیشتر جنبه سرگرمی پیدا میکنند. اما خود کتاب جنبه یادگیری داشته و فرد با دقت تکتک جملات آن را میخواند.
بنابراین اگر میخواهید تدریس کنید و به مدرس حرفهای تبدیل شوید، باید مقالهنویسی را بیاموزید تا بتوانید این نوع محتوا را نیز به خوبی تولید کنید. شما میتوانید از این مهارت در نوشتن متنهای اینستاگرام نیز موفقتر از دیگران عمل کنید و پیجی متمایزتر از دیگران داشته باشید.
لازم است متنی که مینویسید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- بدون غلط املایی باشد،
- خوانایی در آن رعایت شود،
- از علائم نگارشی استفاده شود،
- جملات آن طولانی نباشد،
- قابل تصویرسازی باشد،
- مفید و معتبر باشد،
- خواننده را تا پایان مجذوب کند،
- ارزش خواندن داشته باشد،
- و از همه مهمتر تکراری نباشد.
ابزارهای لازم
ابزارهای تولید محتوای متنی از دیگر ابزارهای تولید محتوا سادهتر و پرکاربردتر هستند. بدون شک شما هم تابه امروز حتما با آنها سر و کار داشته اید. این ابزارها عبارتند از:
- Word،
- PowerPoint،
- متننگار (نسخه اندروید).
3)انواع روش های تولید محتوا :ویدیو
شما در هر حیطهای که مهارت و اطلاعات کافی داشته باشید، میتوانید ویدیو تولید کنید. این نوع از قالب های تولید محتوا نسبت به دیگر قالبها خواهان بیشتری دارند و افراد بیشتری حاضر هستند برای دیدن فایلهای ویدیویی آموزشی شما هزینه پرداخت کنند.
برخی از افراد اعتقاد دارند که این علاقه به دلیل دیدن برنامههای تلویزیونی در افراد شکل گرفته است و به همین دلیل ویدیو را به خواندن متن و یا گوش دادن به صوت ترجیح میدهند.
البته دلیل دیگری نیز میتواند وجود داشته باشد. اینکه افراد زمانی که تنها متنی را میخوانند و یا به صوتی گوش میدهند، بعد از مدتی حواسشان از مطالب پرت شده و به موضوعات دیگر فکر میکنند. اما ویدیو اینگونه نیست. افراد با دیدن ویدیو کاملا میتوانند حواس خود را به مطالب بیان شده جلب کنند.
انواع ضبط ویدیو و ابزارهای آن
برای اینکه بتوانید ویدیوهای آموزشی تولید کنید، میتوانید از دو روش استفاده کنید:
- روش اول) ضبط ویدیو از خودتان
شما میتوانید خودتان در مقابل دوربین صحبت کنید و آموزش دهید. این کار باعث میشود تا اعتماد مخاطبان را بیشتر به آموزشهای خود جلب کنید.
برای تولید این نوع محتوا تنها به یک گوشی همراه و سهپایه نیاز دارید. حتی به جای سهپایه هم میتوانید از میز یا صندلی و چندین کتاب استفاده کنید، بدون خرج کردن هزینه اضافه.
- روش دوم) ضبط ویدیو از صفحه دسکتاپ
نوع دیگری از ضبط ویدیو این است که شما از صفحه دسکتاپ خود استفاده کنید و آموزشها را ضبط کنید. در استفاده از این روش میتوانید پاورپوینت بسازید و از روی آنها آموزش دهید و یا استفاده از یک ابزار را در حین استفاده از آن آموزش دهید.
در این نوع از ویدیو میتوانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:
- Camtasia
- Snag It
- Ocam
نکته مهم
ابزار کمتازیا (Camtasia) این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که تصویرتان را در کادر کوچکتری در پایین صفحه نمایش قرار دهید. این کار باعث میشود تا همزمان از اطلاعات صفحه نمایش استفاده کنید و هم با نمایش تصویر خود اعتماد دیگران را جلب کنید و آموزشی جذابتر ضبط کنید.
4)انواع قالب ها و روش های تولید محتوا :صوت
امروزه محتوای صوتی و پادکست نیز جایگاه ویژهای بین مخاطبان دارد. زیرا همانطور که به انجام کارهای خود میپردازند، میتوانند به پادکست گوش دهند. استفاده از پادکست امروزه باعث شده است که افراد بتوانند در حین رانندگی، پیادهروی، انجام کارهای منزل و… زمان خود را تلف نکنند و به گوش دادن نکات آموزشی مفید بپردازند.
برای اینکه بتوانید در محیط خانه خود صوت و پادکست ضبط کنید باید:
- با صدای بلند و رسا صحبت کنید،
- دهان خود را به خوبی در حین صحبت باز و بسته کنید،
- تنفس خود را کنترل کنید،
- سرعت صحبت کردن خود را کنترل کنید،
- مطالب را واضح بیان کنید،
- به توانایی خود باور داشته باشید،
- در حین صحبت لبخند بزنید،
و به طور کلی تمام تکنیک های بهبود فن بیان را بهطور کامل بیاموزید. تکنیکهایی که برای ضبط ویدیو نیز به شما کمک بسزایی میکنند.
ابزارهای مناسب
برای ضبط حرفهای صدای خود به ابزارهای زیر نیاز دارید:
- میکروفون،
- رکوردر صدا،
- نرمافزارهای موبایل (مانند نرمافزار ضبط صوت خبرنگاری).
نکته مهم
شما میتوانید نویزهای اضافی را با استفاده از نرمافزار Adode Audition، برطرف کنید. خیالتان از این موضوع راحت باشد.
انواع قالب ها و روش های تولید محتوا برای تدریس
برای اینکه بتوانید به مدرس حرفهای تبدیل شوید، باید بتوانید از تمام قالبهای محتوا استفاده کنید. به این دلیل که هر کدام از قالبهای محتوای بیان شده در بالا مخاطبان مخصوص به خود را دارد و شما باید برای جذب همه افراد از محتواهای مختلف متن، ویدیو، صوت و عکس استفاده کنید.
در کامنتها برای ما بنویسید شما برای استفاده از کدام قالبها مهارت کافی دارید و تاکنون از آن استفاده کردهاید؟ اگر سوالی در رابطه با قالبهای محتوا داشتید، با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید