تعریف کمال گرایی در زندگی فردی و اجتماعی چیست ؟
کمال گرایی چیست ؟ آیا شما هم فکر میکنید که خوب بودن اصلا کافی نیست و حتما باید عالی باشید و بدرخشید؟ حتما باید درجه یک، نفر اول و منحصربهفرد باشید و کارهایتان را به بهترین شکل ممکن انجام دهید؟ اگر طرز تفکرتان اینگونه است، باید بدانید که شما فرد کمالگرایی هستید و باید برای رسیدن به موفقیت این ویژگی را کنار بگذارید.
در این مقاله با ما همراه باشید تا با تعریف کمال گرایی، ویژگیها، انواع، راههای درمان و… آشنا شوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتعریف کمال گرایی چیست ؟
به بیان ساده کمالگرایی یا کمالطلبی انجام کارها به بهترین شکل ممکن با حالتی وسواسگونه است. فرد کمالگرا نسبت به خود و محیط اطرافش باورهای غیرمنطقی دارد و همیشه سعی میکند تمام کارهای خود را بدون عیب و نقص و عالی انجام دهند و در تمامی جنبههای زندگی خود بهترین باشد.
آنها عقیده دارند که تمام کارهایشان باید به دور از اشتباه و خطا باشد. به عبارت دیگر تنها به دنبال نمره بیست هستند و 18 و 19 برایشان هیچ معنایی ندارد.
دلیل کمال گرایی چیست ؟
کمالگرایی از دوران کودکی در فرد شکل میگیرد و در جوانی بروز پیدا میکند. مهمترین دلیل کمالگرا شدن فرد نیز آموزشها و انتظارات نادرست خانواده است. زیرا والدین از دوران کودکی از فرزندشان انتظار دارند که در هر کاری بهترین باشد. به این معنی که در کلاسهای مختلف ورزشی، موسیقی، زبان و… شرکت کند، در مدرسه بهترین نمرات را کسب کند، رفتاری معقول داشته باشد و… .
بهطور کلی والدین از فرزندانشان انتظار دارند به رویاها و خواستههایی که خودشان در زندگی داشته و به آنها نرسیدهاند، برسند و زبانزد خاص و عام باشند.
اما کمالگرا شدن فرد تنها به خواستههای والدین مربوط نمیشوند، بلکه به رفتارها و واکنشهای آنها مربوط میشود. در حقیقت کمالگرایی از آنجایی شکل میگیرد که والدین به مقایسه فرزندانشان با دیگران میپردازند و فرزندان خود را تحقیر میکنند، برای اتفاقات جزئی سرزنش و تنبیه میکنند و باعث زجر کشیدنشان میشوند. اینگونه والدین هیچکدام از کارهای فرزندانشان را تایید نمیکنند و همیشه از همه رفتارها و عملکردهای آنها ایراد میگیرند.
بنابراین بدون شک والدین نقش پر رنگی در کمالگرایی فرد ایفا میکنند.
تعریف کمال گرایی منفی و مثبت
هر ویژگی و خصلتی هم ویژگی منفی دارد و هم ویژگی مثبت. اگر فردی کمالگرایی را در حد اعتدال رعایت کند، کمالگرایی مثبت دارد. به این صورت که تمام تلاش خود را برای به انجام رساندن کارها به کار بگیرد اما از شکست نترسد.
اما اگر فردی در کمالگرایی افراط کند و تنها در صورتی کاری را شروع کند که به موفقیت آن ایمان 100درصد داشته باشد، کمالگرایی منفی دارد. ویژگی کمالگرایی برای اینگونه افراد به عاملی بازدارنده تبدیل شده است و مانع بزرگی برای آنها است. زیرا آنها باور دارند که اگر در انجام هر کاری بهترین و ماهرترین نباشند، بدون شک محبوب دیگران نخواهند بود.
تفاوت کمال گرایی و کامل گرایی چیست ؟
تفاوت کاملگرایی و کمالگرایی در همان تعریف کمالگرایی مثبت و منفی است. یعنی فردی که کمالگرایی منفی دارد را کاملگرا گویند و فردی که کمالگرایی مثبت دارد را کمالگرا.
تفاوت مهمی که لازم است به آن اشاره کنیم، نحوه شروع کارهای فرد کمالگرا و کاملگرا است. فرد کمالگرا انجام کارها را شروع میکند و سعی دارد با آرامش کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. اما فرد کاملگرا هیچ کاری را شروع نمیکند. زیرا گمان میکند هنوز برای انجام آن کار مهارت و اطلاعات کافی ندارد.
نکته مهم
در حقیقت ما باید در این مقاله از واژه کاملگرا استفاده کنیم اما چون واژه کمالگرایی بیشتر در بین افراد جا افتاده و از آن به عنوان ویژگی منفی یاد میشود، ما هم این واژه را در کل مقاله به کار میبریم.
تاثیرات کمال گرایی چیست ؟
در اشخاص کمالگرا اعتقاد به باورهای نادرست، تاثیرات و نتایج ناخوشایندی در پی دارد که کل زندگی را تحتتاثیر قرار میدهد. این تاثیرات عباتند از:
1)کاهش اعتماد به نفس
مهمترین تاثیری که کمالگرایی روی افراد دارد، کاهش اعتماد به نفس است. زیرا اینگونه افراد در هیچکدام از جنبههای زندگی خود از انجام کارهایشان رضایت ندارند و مدام خود را از دیگران عقبتر میبینند.
فرد کمالگرا به این باور رسیده است که در انجام هیچ کاری موفق نیست و این تصور اعتماد به نفس او را کاهش میدهد.
توصیه میکنم مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید. در این مقاله به معرفی بهترین کتابها پرداختهایم. کتابهایی که به شما کمک میکنند اعتماد به نفستان را افزایش دهید.
2)احساس گناه
افراد کمالگرا از اینکه در زندگی هیچ کاری را شروع نکردهاند و یا اینکه شروع کرده ولی به پایان نرساندهاند، احساس گناه و خجالت دارند. به خصوص اگر در این راه هزینهای صرف کرده ولی نتیجهای نگرفتهاند. آنها همیشه از خود به عنوان فردی شکستخورده یاد میکنند.
3)بدبینی
باور غلطی که در این افراد وجود دارد این است که هیچ کاری به بهترین شکل به سرانجام نمیرسد و بنابراین رسیدن به ایدهآلها در زندگی غیرممکن است. این باور باعث میشود تا از شروع و به سرانجام رساندن کارها ناامید و بدبین باشند.
این افراد حتی اگر کاری را به سرانجام برسانند، باز هم احساس رضایت ندارند. حتی از انجام کارهای دیگران نیز مدام ایراد میگیرند.
4)افسردگی
افسردگی شایعترین اتفاقی است که در افراد کمالگرا رخ میدهد. زیرا همیشه نیازمند تکامل و برتری هستند و باور دارند که رسیدن به آن غیرممکن است.
5)انعطافپذیر نبودن
این افراد به این دلیل که دوست دارند همهچیز کامل و بینقص باشد و متناسب با خواستههای آنها پیش برود، در زندگی انعطافناپذیر و سختگیر هستد.
انعطافپذیر بودن نیز باعث میشود تا فرد نتواند حتی با اعضای خانواده خود نیز ارتباط مؤثر برقرار کند.
6)وسواس
افراد کمالگرا برای هر کاری استانداردهای خاص خود را دارند که باعث میشود کارهای خود را وسواسگونه و افراطی انجام دهند. به این صورت که برای انجام هر کاری به جزئیات آن بیشتر توجه میکنند تا به اصل.
7)وسواس در انتخاب شغل
کمالگرایی باعث میشود تا فرد به دنبال بهترین و پردرآمدترین شغل باشد. به گونهای که دیگران حسرت شغل او را داشته و او را تحسین کنند. به همین دلیل ابدا به شغلهای کمدرآمد و معمولی رضایت نداده و به استقلال مالی نخواهند رسید.
8)وسواس در انتخاب همسر
فرد کمالگرا برای انتخاب همسر سختگیرتر عمل میکند و به دنبال فردی است که از همه نظر عالی باشد، از نظر فرهنگ، خانواده، درآمد، ظاهر و… . اگر فرد کمالگرا شخصی را به عنوان همسر انتخاب کند، همواره سعی میکند او را به فردی تبدیل کند که خودش دوست دارد.
8)باورهای محدود کننده
کمالگرایی باعث به وجود آمدن باورهایی در فرد میشود که مانع بزرگی در انجام تمام کارهای آنها است. باورهای محدود کننده ای که به او میفهماند در انجام هیچ کاری موفق نبوده و فردی بدون لیاقت است.
ویژگیهای کمال گرایی در افراد چیست ؟
کمالگرایی روی رفتار، احساسات، اعمال و تفکرات افراد تاثیرات مخربی بر جای میگذارند. بنابراین اگر تعریف و ویژگیهای کمال گرایی را بدانید، به خوبی میتوانید خود را کنترل کنید.
لازم به ذکر است که شناخت ویژگیها باعث میشود تا علاوه بر کنترل خود، بتوانید میزان کمالگرایی نزدیکانتان را نیز به راحتی تشخیص دهید و با دانستن دلیل رفتارهای آنها، ارتباط موثرتری برقرار کنید.
ویژگیهای کمالگرایی عبارتند از:
- بیش از حد عصبی بودن،
- دو نوع من داشتن، من واقعی و من غیرواقعی،
- خیالپردازی کردن،
- ترسیدن از شکست،
- جاهطلبی بدون شناخت استعدادها و تواناییهای خود،
- مغرور و خودشیفته بودن،
- داشتن افکاری مقایسهگر و رقابتی،
- خود را عقلکل دانستن،
- دیکتاتور و سلطهجو بودن،
- انتظار تایید شدن از طرف دیگران،
- انتقادپذیر نبودن،
- داشتن احساس تملکگرایی به دیگران.
در مقاله ویژگی های افراد کمال گرا به 22 مورد از ویژگیها پرداختهایم و هر مورد را بهطور مفصل توضیح دادهایم. همچنین میتوانید 10 مورد از تاثیرات منفی کمالگرایی در زندگی را نیز در این مقاله بخوانید. خواندن این مقاله را از دست ندهید.
10 مورد از باورهای رایج در کمال گرایی چیست ؟
کمالگرایی، باورها و عقایدی در افراد به وجود میآورد که اگر از آنها شناختی نداشته باشید، بدون شک نمیتوانید کمالگرایی خود و اطرافیانتان را درمان کنید. این باورها عبارتند از:
- اطرافیانم همیشه باید کارها و رفتارهای من را بپسندند و تایید کنند،
- بعضی از کارها و رفتارها، افتضاح و غیر قابلقبول هستند و از کسانی که این رفتارها را دارند باید دوری کرد،
- اگر همهچیز آنطور که من میخواهم پیش نرود، اتفاق جبرانناپذیری رخ میدهد،
- رفتارهای دیگران و اتفاقاتی که رخ میدهند، دلیل بدبختی و حال بد من هستند،
- بهتر است از مشکلات زندگی و مسئولیتهای خود فرار کنم تا اینکه با آنها روبهرو شوم،
- همیشه باید به چیزی قویتر از خودم متکی باشم،
- من همیشه باید در تمام کارهایم، باهوش و موفق باشم،
- اگر زمانی زندگیام دگرگون شود و در کاری شکست بخورم، ناچارم بپذیرم زیرا هیچچیز قابل جبران نیست،
- باید همیشه بر همهچیز کنترل و احاطه کامل داشته باشم، زیرا دیگران هیچ کاری را درست انجام نمیدهند،
- من عالی هستم و هیچ نقصی ندارم، به همین دلیل دیگران باید مانند من شوند،
- من کارهایم را به بهترین شکل انجام میدهم و دیگران نیز باید مانند من عمل کنند،
- تا من در کاری مداخله نکنم، دیگران نمیتوانند کارهایشان را بدون نقص و کامل انجام دهند،
- انسان با بیحالی و تنبلی هم میتواند به خوشبختی و رویاهای خود برسد. تلاش زیادی لازم نیست.
سطح انتظارات کمال گرایی چیست ؟
در تعریف کمال گرایی باید گفت که اینگونه افراد سطح انتظارات بسیار بالایی از خود، زندگی و دیگران دارد و چون هیچگاه نمیتوانند به ایدهآلها و آرزوهایشان برسند، شرایط، حال خوب و از همه مهمتر آرامش ندارد.
در ادامه به سطح انتظارات فرد کمالگرا در سه حوزهای که بیان کردهایم، میپردازیم.
1)سطح انتظار فرد از خودش
سطح انتظار فرد کمالگرا از خود بسیار بالا و غیر منطقی است. او بدون شناخت تواناییها و استعدادهای خود تلاش میکند تا کارهایی فراتر از تواناییها و استعدادهایش انجام دهد. نتیجه این کارها بدون شک شکست و یا خستگی در نیمه راه و ناتمام گذاشتن کارهایی است که باعث میشود فرد به خاطر آنها خود را تحقیر و سرزش کند.
فردی که کمالگرا نیست، سعی میکند ابتدا تواناییها و استعدادهای خود را کشف کند تا متناسب با آنها بتواند کارهای خود را در مدت زمان کوتاهی به سرانجام برساند. اینگونه افراد با خود واقعبینانه رفتار میکنند.
2)سطح انتظار فرد از زندگی
فرد کمالگرا به قدری از زندگی انتظار دارد که انگار تمام هستی برای نرسیدنها و ناکامیها به او بدهکار است. او زندگی را بیش از حد سخت میگیرد و مدام غر میزند که چرا زندگی نمیتواند انتظارات من را برآورده کند و من را به آرزوهایی که دارم، برساند.
3)سطح انتظار فرد از دیگران
فرد کمالگرا اصلا نمیتواند ارتباط خوب و موثری با دیگران برقرار کند زیرا عقیده دارد که دیگران باید مانند او فکر کنند و رفتار و احساساتی مانند او داشته باشند. او با این انتظار زندگی را برای اطرافیان و خانوادهاش سخت و غیر قابلتحمل میکند.
فرد کاملگرا علاوه بر اطرافیان خود از مردم شهر و کشورش نیز گلهمند است و مدام دیگران را قضاوت کرده و آنها را بیفرهنگ و بیملاحظه خطاب میکند.
نکته مهم
با دانستن تعریف کمال گرایی ، به خوبی میتوان به این نکته پی برد که هیچکدام از انتظارات اینگونه افراد چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی برآورده نمیشود. زیرا بیشترشان غیر واقعی و خودخواهانه هستند.
فرد کمال کرا در هیچکدام از جنبههای زندگی خود نیز نمیتواند به موفقیتی که انتظارش را دارد، برسد.
انواع کمال گرایی چیست ؟
بسیاری از افراد گمان میکنند که کمالگرا نیستند و این صفت تنها برای دیگران است. درصورتیکه همه ما به نوعی کمالگرایی داریم.
شناخت انواع کمالگرایی لازم و ضروری است زیرا با شناخت نوع کمالگرایی خود، بهتر میتوانیم رفتارها و احساسات خود را کنترل و به مرور زمان رفع کنیم.
انواع کمالگرایی عبارتند از:
- 1-کمالگرایی شناختی
- 2-کمالگرایی در احساس
- 3-کمالگرایی در رفتار
- 4-کمالگرایی در اخلاق
- 5-کمالگرایی در ظاهر
- 6-کمالگرایی در شغل
- 7-کمالگرایی در علم و تحصیل
- 8-کمالگرایی در سلامت
- 9-کمالگرایی در خانواده
- 10-کمالگرایی در ثروت
- 11-کمالگرایی در تغذیه
در مقاله انواع کمالگرایی سعی کردهایم هر کدام را بهطور کامل توضیح دهیم. توصیه میکنم حتما بخوانید.
مشکلات و معایب کمال گرایی چیست ؟
مشکلات کمالگرایی را هر کدام از شما به خوبی میشناسید و میدانید به اندازهای زیاد هستند که نمیتوان آنها را تنها در چند خط خلاصه کرد. بنابراین تنها به چند مورد از آنها اشاره میکنیم تا با دانستنشان بیشتر به فکر غلبه بر کمالگرایی خود باشید. معایب و مشکلات کمالگرایی عبارت است از:
- تعیین معیارهای بسیار بزرگ و غیر واقعی،
- تفکر عالی و کامل بودن در انجام کارها و رضایت ندادن به معمولی و خوب بودن،
- تفکر موفق و خوب نبودن در انجام کارها،
- شروع نکردن کارها با ترس از شکست،
- انتظار فوقالعاده بودن در انجام هر کاری،
- پنهان کردن عیبهای خود،
- ترس از رویارویی با دیگران و به خصوص افراد غریبه،
- عدم توانایی در انتخاب شغل مناسب،
- عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر و اصولی با دیگران،
و مشکلات دیگری که به راحتی میتوانید با راهکارهایی که در بخش بعدی بیان میکنیم، آنها را بهبود بخشید.
راههای درمان کمال گرایی چیست ؟
با تعریف کمال گرایی دانستید که این ویژگی باعث به وجود آمدن استانداردهای غیر معمول و دور از انتظاری میشود که برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی بهتر حتما باید برای رفع آن اقداماتی را انجام دهید.
در این بخش راهکارهایی را برایتان بیان میکنیم که میتوانید با استفاده از آنها کمالگرایی خود را درمان کنید. لازم به ذکر است که در مقاله درمان کمال گرایی در مورد هر کدام از راهکارهای بیان شده توضیحات مفصلی ارائه کردهایم، به همین دلیل در این مقاله از بیان توضیحات اضافهتر خودداری میکنیم.
1)خود را بشناسید
در ابتدا باید خود را به گونهای ارزیابی کنید تا بدانید در چه زمینههایی کمالگرا هستید. بهتر است چند سوال از خود بپرسید تا بتوانید به شناختی دقیقتری از خود برسید. (سوالات را میتوانید در مقاله درمان کمال گرایی بخوانید). سپس سعی کنید رفتارها، احساسات و تفکر خود را کنترل کنید.
2)تفکر واقعبینانه داشته باشید
کمالگرایی باعث خیالپردازی میشود. باید حتما از توهم و خیالپردازی خارج شوید. برای رسیدن به تفکر واقعبینانه خود را مورد انتقاد قرار داده و مدام رفتارها و احساسات خود را تجزیه و تحلیل کنید. در مرحله دوم نیز از دیگران بخواهید رفتارها و احساسات شما را نقد کنند.
3)چشمانداز را جدی بگیرید
فرد کمالگرا از کاری که انجام میدهد رضایت نداشته و همیشه خود را سرزنش میکند. بنابراین اگر کمالگرا هستید، باید چشمانداز داشته باشید. یعنی رفتارها و کارهای خود را از دید دیگران بررسی کنید.
4)جزئینگر نباشید
دلیل شروع نکردن کارها، جزئینگر بودن شما است. کمالگرایی شما را جزئینگر میکند و باعث میشود برای شروع و یا به سرانجام رساندن هر کاری به اندازهای جزئیات را بررسی کنید تا در نهایت بهطور کلی آن کار را کنار بگذارید. به همین دلیل باید تلاش کنید که در هر کاری کلیات را ببینید و زود اقدام کنید.
5)سازشپذیر باشید
انعطاف نداشتن در کارها شما را خسته و کلافه میکند زیرا هر چیزی را سیاه و سفید و یا ناقص و کامل میبینید. انعطافپذیر بودن و سازش داشتن، حال شما را در زندگی بهتر کرده و روابطتان را با دیگران بهبود میبخشد.
6)رفتار خود را تغییر دهید
فرد کمالگرا بیش از هر فرد دیگری از اشتباه کردن، شکست و سرزنش گریزان است. به همین دلیل هیچ یک از کارهای خود را آنطور که باید، انجام نمیدهد.
اگر شما هم فرد کمالگرایی هستید باید در ابتدا تفکرتان را تغییر دهید تا رفتارتان تغییر کند.
نحوه رفتار با افراد کمالگرا
حال که به خوبی آموختید که تعریف کمال گرایی چیست و چه ویژگیهایی دارد، باید نحوه رفتار با افراد کمالگرا را نیز بدانید تا بتوانید در آرامش با اطرافیان خود زندگی کنید. زیرا ممکن است فرد کمالگرا همسر شما باشد یا والدین، دوست و همکارتان.
اگر نتوانید رفتار درستی با فرد کمالگرا داشته باشید، همواره در حال کشمکش بوده و احساسات خوشایندی را تجربه نخواهید کرد.
بنابراین لازم است در رفتار با فرد کمالگرا:
- نقشها و مسئولیتهای خود را بهطور واضح و روشن تعیین کنید،
- استانداردهای فرد کمالگرا را در انجام کارها بدانید،
- طرف مقابل خود را به خوبی بشناسید، چه همسر باشد، چه همکار و چه دوست،
- در برخورد با اختلاف نظرها، میانه را انتخاب کنید،
- تمام احتمالات و شکستها را با فرد مقابلتان در میان بگذارید،
- سعی کنید در چالشهایی که سر راهتان قرار دارد، واکنش خود را کنترل کنید،
- در صحبت با فرد، از جملات منفی استفاده نکنید،
- بر نکات مثبت او تمرکز کنید و آنها را به او بگویید،
- به هیچ عنوان او را سرزنش و تحقیر نکنید،
- برای برخورد بهتر از مشاور و روانشناس کمک بگیرید،
- انعطافپذیر باشید،
- هرگز او را با دیگران مقایسه نکنید.
بسیاری از افراد زمانیکه در مقابل فرد کمالگرا قرار میگیرند، به جای سازش و کنترل رفتارهای خود سعی در لجبازی و بیاهمیت دانستن نطرات و باورهای او دارند. باید بدانید که این کار اشتباهترین کار ممکن است و هیچ کمکی به شما و یا فرد کمالگرا نمیکند.
برای خواندن مطالب کاملتر و راهکارهای عالی و کاربردی، مقاله رفتار با افراد کمال گرا را بخوانید.
ازدواج با افراد کمال گرا
اگر ندانید با همسر کمالگرای خود چگونه رفتار کنید، زندگی به میدان جنگ تبدیل خواهد شد. کمالگرایی برای زندگی زناشویی مرگبار است. زیرا فرد کمالگرا همیشه در حال ایراد گرفتن، سرزنش کردن و انتقاد کردن است و از شما انتظار دارد حرفهای او را بی چون و چرا بپذیرید و مطایق خواستههای او رفتار کنید.
در ادامه به شما میآموزیم که در مقابل همسر کمالگرا چگونه رفتار کنید.
1)رفتارهای مربوط به کمال گرایی چیست ؟
فرد کمالگرا ذهنیتها و رفتارهایی دارد که اگر آنها را بشناسید، میتوانید موفقتر عمل کنید. بدون شک با شناخت این موارد، کمتر ناراحت شده و سعی میکنید فرد مقابلتان را نیز آرام کنید.
لازم است بدانید فرد کمالگرا:
- همیشه کم اهمیتترین مسائل را به مهمترین و حادترین مسائل تبدیل میکند،
- مدام ذهنشان به مسائل بیاهمیت و پیش پا افتاده مشغول است،
- برای بیان هر مسئلهای بیش از حد واکنش نشان داده و پرخاش میکند،
- همهچیز را با عصبانیت، انتقاد و کینه بیان میکند،
- نسبت به همهچیز و همهکس بدبین هستند،
- و به سختی احساسات عاطفی خود را بروز میدهد، زیرا احساس میکند که این کار باعث میشود در نظر فرد مقابلش ضعیف به نظر برسد.
2)نحوه برخورد با همسر کمالگرا
اگر همسر شما کمالگرا است باید بدانید که کمالگرایی او قابل درمان است و نباید گمان کنید که زندگی شما به پایان رسیده است. شما میتوانید با رفتارها و برخوردهایی که در ادامه بیان میکنیم، همسر خود را از کمالگرایی نجات دهید.
- نکات مثبت همسر خود را مدام به خودتان یادآوری کنید،
- به او کمک کنید تا ضعفهای خود را بشناسد و بپذیرد که هیچکسی کامل نیست،
- موفقیتهایی که به دست میآورد را پر رنگ نشان دهید و او را تشویق کنید،
- به هیچوجه با او لجبازی نکنید و سعی نکنید خواستههایتان را عملی کنید،
- کارها را بین خودتان تقسیم کنید و استانداردهای او را در انجام کارها بدانید،
- دلیل رفتارهای او را بشناسید، زیرا هر رفتاری ریشهای در گذشته دارد،
- احساسات او را بشناسید و سعی کنید در مواقع لزوم او را درک کنید،
- و از همه مهمتر واکنشهای خود را در مقابل رفتارها و کارهای او، کنترل کنید.
پیشنهاد میکنم مقاله ازدواج با افراد کمال گرا را بخوانید تا بهتر بتوانید با همسر کمالگرای خود آنگونه که باید رفتار کنید و به مرور کمالگرایی او را از بین ببرید. در این مقاله توضیحات مفصلی را در رابطه با هر کدام از راهکارها بیان کردهایم.
شغل مناسب کمال گرایی چیست ؟
افراد کمالگرا کارهای خود را با دقت و وسواس خاصی انجام میدهند، به همین دلیل برای شغلهایی که به دقت و حساسیت بالایی نیاز دارند، افراد مناسبی هستند.
اگر شما نیز کمالگرا هستید و یا قصد دارید به فرد کمالگرایی در انتخاب شغل کمک کنید، تنها نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که انتخاب شغل باید بر اساس استعدادها و تواناییها باشد تا در آن موفقیت حاصل شود.
شغلهایی که برای افرد کمالگرا مناسب هستند عبارتند از:
- خلبان
- کارگردان
- حسابدار
- تکنسین آزمایشگاه
- خبرنگار دادگاه
- داروساز
- ویرایشگر
- تکنسین دامپزشکی
- مترجم
- نماینده بیمه
- برنامهنویس
- نقاش
مقاله شغل مناسب افراد کمال گرا را با دقت بخوانید تا بتوانید شغلی انتخاب کنید که در آینده رضایت و موفقیت را برایتان به ارمغان داشته باشد. در این مقاله به توضیحاتی در مورد هر کدام از این مشاغل و ارتباط آنها با کمالگرایی پرداختهایم.
شما کمالگرایی مثبت دارید یا منفی؟
حال که به طور کامل با تعریف کمال گرایی و نکات مربوط به آن آشنا شدهاید، به این سوال پاسخ دهید که کمال گرایی مثبت دارید یا منفی؟ اصلا تاکنون به دلیل نرسیدنها و شکستهایتان فکر کردهاید که یکی از دلایل آن میتواند کمالگرایی باشد؟
این مقاله را با دقت بخوانید و در کامنتها بنویسید که چه نوع کمالگرایی دارید، اصلا فرد کمالگرایی هستید یا نه؟
دیدگاهتان را بنویسید