معرفی نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی برای رسیدن به تمام کارها
نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی به شما کمک میکنند تا بتوانید با برنامهریزی هدفمند و اصولی به تمام اهداف و خواستههای خود در زندگی برسید.
در این مقاله چند مورد از آسانترین و پرکاربردترین نرمافزارها را معرفی میکنیم. برای بهترین بودن، حتما این مقاله را بخوانید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی
اغلب افراد نمیتوانند در طول روز تمام کارهای مهم و ضروریشان را به اتمام برسانند و در نتیجه همیشه در ناراحتی، استرس و کلافگی به سر برده و کوهی از کارهای انجام نشده دارند.
اگر شما نیز اینگونه هستید باید بدانید که این اتفاق تمام زندگی شما را تحتتاثیر قرار میدهد. شما میتوانید با استفاده از نرمافزارها و برنامهریزی دقیق و اصولی، زمان و کارهایتان را مدیریت کنید تا در پایان روز بهترین عملکرد را داشته باشید.
در این مقاله برای شما چندین پیشنهاد عالی داریم که میتوانید با نرم افزارهای پرکاربرد مدیریت کارها که در ادامه بیان میکنیم، تمام فعالیتها و برنامههایتان را مدیریت کنید و به تمام اهداف و خواستههایتان برسید. حتی میتوانید زمان رویدادهای مهم مانند تولدها و سالگردها را نیز در آنها ثبت کنید تا فراموشتان نشود.
برای اینکه بتوانید برنامهریزی اصولی و دقیق را بیاموزید و با تمام نکات و تکنیکهای ضروری آشنا شوید، پیشنهاد میکنم حتما مقاله برنامه ریزی چیست را با دقت مطالعه کنید.
اهمیت نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی
اهمیت برنامه ریزی در این است که به شما میفهماند مهمترین برنامههایتان چیست. با دانستن این موضوع به راحتی میتوانید برنامههای خود را اولویتبندی کرده و برای هر کدام از آنها فعالیتها و کارهایی تعیین کنید که به راحتی محقق شوند.
برای اینکه بتوانید راحتتر برنامهریزی کنید و از آن مهمتر زمان خود را مدیریت کنید، نرمافزارهای زیادی وجود دارند. نرمافزارهایی مانند:
- Google calendar،
- Trello،
- Taskulu،
- wunder list،
- To doist،
- One note،
- Time doctor،
- Quality time،
- Harvest،
- Any do،
- To do،
- Tick tick،
- G task،
- BZ reminder،
- Like reminders،
- Leader task،
- Card, Board.
در ادامه چند مورد از سادهترین و پرکاربردترین آنها را بهطور کامل برایتان توضیح میدهیم. برای عضویت در تمام این نرمافزارها به یک حساب گوگل نیاز دارید. لازم است بدانید که اکثر نرمافزارها قابلیت استفاده از پلتفرمهای مختلفی مانند اندروید، ویندوز، وب، ios و… را دارند. بنابراین میتوانید نرمافزارها را هم روی گوشی همراهتان داشته باشید و هم روی سیستم کامپیوترتان. با این قابلیت میتوانید به برنامههایتان احاطه و تسلط بیشتری داشته باشید.
معرفی نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی
برخی از نرمافزارها به کاربر اجازه میدهند تا علاوه بر برنامهریزی شخصی بتواند با دیگر اعضای سازمان نیز برای مدیریت پروژهها تبادل داشته باشد. نرم افزارهای مدیریت کارها به شما کمک میکنند تا به خوبی روی کارکرد تیمتان و پیشروی پروژه اشراف داشته باشید.
در ادامه به معرفی برخی از نرمافزارهای بیان شده در بخش قبلی میپردازیم.
1)گوگل کلندر (Google calendar)
گوگ کلندر تقویمی است که میتوان تمام برنامهها و کارهای خود را در آن دستهبندی کرد. کار با این نرمافزار نیز بسیار ساده است. میتوانید از قسمت به علاوه پایین صفحه اصلی، هدف، یادآوری، کار و یا رویداد را انتخاب کرده و به راحتی برنامهریزی کنید.
از قسمت هدف میتوانید انتخاب کنید که هدفتان در کدامیک از این بخشها قرار دارد: تمرین، ایجاد مهارت، خانواده و دوستان، زمانی برای خودم و سازمان دادن زندگی. سپس بهطور دقیقتر هدف خود را انتخاب کنید.
در این بخش هم میتوانید از هدفهای پیشنهادی استفاده کنید و هم هدفهایی که در ذهن دارید را به لیست اضافه کنید. بعد از انتخاب از شما میپرسد که هر چند وقت یکبار، برای چه مدت و در چه زمانی قصد انجام برنامههایتان را دارید.
از قسمتهای دیگر نیز میتوانید بهطور دستی کارها و فعالیتهایتان را به عنوان کار و یا رویداد تعیین کرده و برای کارهای مهمتر یادآوری تنظیم کنید. این نرمافزار دارای طرحهای گرافیکی جذاب و زیباتری نسبت به بقیه نرمافزارها است.
ویژگیها
- مهمترین ویژگی آن این است که تقویم شمسی دارد و تمام مناسبتها و تعطیلات ایران در آن ثبت شده است،
- میتوان برای فعالیتها و کارهایی که مینویسیم، یادآوری تنظیم کنیم،
- مکان فعالیتها و کارها را نیز به راحتی میتوان اضافه کرد،
- میتوان تولدهای اطرافیان، سالگردها، قرار ملاقاتها و مناسبتهای مهم را در آن زمانبندی کرد تا در موعد مقرر به شما یادآوری شود،
- برای کارها و فعالیتها میتوان زمان شروع و پایان تعیین کرد،
- قابلیت برنامهریزی روزانه، ماهیانه و سالیانه را دارد،
- و میتوان تنظیم کرد که اعلانها به ایمیل ارسال شوند و یا گوشی همراه.
2) نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی : تسکولو (Taskulu)
تسکولو، نرمافزاری مناسب برای مدیریت پروژه است و به شما این امکان را میدهد تا روند کارهای خود را ساده و سازمانیافته پیش ببرید.
میتوانید در قسمت مدیریت اعضا، عضوهای جدیدی اضافه کرده و از روند کار اعضای سازمان خود به راحتی اطلاع پیدا کنید. همچنین این امکان را دارد از طریق گفتگوهای خصوصی و همگانی با یکدیگر ارتباط مؤثر برقرار کنید و زمانهای کاری خود را نیز در آن ثبت کنید.
در این نرمافزار میتوانید پروژههای مختلفی ایجاد کرده و کارهایتان را ماهیانه و روزانه بنویسید. در پایان هر روز نیز میتوانید کارهای انجام شده را تیک زده و از روند کار اطلاع پیدا کنید.
ویژگیها
- در بعضی از مواقع ممکن است پروژه بزرگی با تعداد نفرات زیاد در دست داشته باشید و مایل نباشید همه اعضا به تمام بخشها دسترسی داشته باشند و بتوانند تغییراتی ایجاد کنند. میتوانید از قسمت تنظیمات و بخش تیمها و سطوح دسترسی، برای اعضا محدودیت ایجاد کنید،
- در تسکولو بخشی با عنوان تحلیلگر وجود دارد که میتوانید هر از چندگاهی فعالیت و میزان پیشرفت تیم خود را بررسی کنید،
- میتوانید با اعضای تیم تلفنی صحبت کنید،
- امکان به اشتراک گذاشتن فایلها در بین اعضا در این نرم افزار مدیریت کارها وجود دارد،
- برای کسب و کارهای کوچک و حداکثر 10 کاربر رایگان است،
- و از همه مهمتر اگر یکی از اعضا در پیغام ارسالی خود، شما را منشن کند، ایمیلی از تسکولو دریافت میکنید تا متوجه آن پیام شوید.
3) نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی: تو دو (To do)
نرم افزار تو دو به شما این امکان را میدهد تا در انجام کارهایتان نظم پیدا کرده و استرستان کاهش یابد. زیرا بهطور دقیق میتوانید در این نرمافزار لیست تمام کارهای خود را وارد کنید و برای هر کدام زمان دقیقی در نظر بگیرید.
برای ورود به این اپلیکیشن میتوانید از حساب کاربری مایکروسافت، ایکس باکس و یا اسکایپ استفاده کنید. اگر هیچ کدام از این اکانتها را نداشتید تنها با کلیک روی گزینه ?Don’t have a Microsoft account و وارد کردن ایمیل و رمز عبور، کد را دریافت کرده و صاحب اکانت مایکروسافت شوید، به همین راحتی و بدون پرداخت کمترین هزینه.
میتوانید از قسمت my day که در بالای صفحه قرار دارد، لیست کارهایتان را بنویسید و سپس در دستهبندیهایی بر اساس برنامهریزی شده، محول شده به شما و وظیفهها قرار دهید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که نرمافزار تو دو جایگزین نرمافزار واندر لیست (wunder list) شده است و این دو، نرمافزارهای متفاوتی نیستند.
ویژگیها
- سادهترین نرمافزار برای مدیریت کارها است. تنها کافی است لیستی از کارهای خود را بنویسید و در صورت انجام آنها را تیک بزنید،
- میتوانید از قسمت پایین صفحه، فهرستهای جدیدی ایجاد کرده و کارهای خود را در دستهبندیهای متفاوت قرار دهید. حتی میتوانید گروههای متفاوتی برای فهرستهای ایجاد شده نیز تعیین کنید،
- در این نرمافزار میتوانید برای هر کدام از کارها و وظایف خود بهطور جداگانه زمان تعیین کنید و در زمان مقرر آلارمی برای یادآوری دریافت کنید،
- میتوانید برای تکتک کارهای خود زمان شروع و پایان در نظر بگیرید تا کارهایتان را سر موعد مقرر به اتمام برسانید،
- هر روز صبح در قسمت my day با صفحهای خالی رو به رو میشوید که میتوانید از قسمت پیشنهادها کارهای آن روز خود را انتخاب کنید. این اتفاق به این دلیل رخ میدهد تا شما روزتان را با انبوهی از کارها، شروع نکرده و استرس نگیرید.
4)نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی: تو دو ایست (To doist)
این نرمافزار را هم میتوان به صورت فردی و برای کارهای شخصی استفاده کرد و هم به صورت مدیریت پروژه و با اشتراکگذاری با دیگر همکاران.
لازم است بدانید که این نرمافزار برای استفادههای عادی رایگان است ولی اگر بخواهید از تمام ویژگیهای آن استفاده کنید باید به صورت ماهیانه و یا سالیانه حق اشتراک پرداخت کنید.
مانند دیگر نرم افزارهای مدیریت کارها، در این نرمافزار نیز میتوانید با کلیک روی به علاوه پایین صفحه لیست فعالیتها و کارهای خود را بنویسید.
ویژگیها
- مهمترین ویژگی این است که بدون اتصال به اینترنت هم این نرمافزار کار میکند و شما میتوانید تغییرات خود را وارد کنید تا بلافاصله بعد از اتصال به اینترنت، ثبت شود،
- میزان ضرورت فعالیتها و کارهای خود را میتوانید تعیین کنید تا بدانید کدامیک از آنها را باید زودتر انجام دهید و برای شما در اولویت بالاتری قرار دارند،
- برای سریعتر انجام شدن کارها میتوانید از فرمانهای حرکتی استفاده کنید. برای مثال اگر انگشت خود را روی فعالیت دلخواهتان از چپ به راست بکشید، آن کار را انجام شده اعلام خواهید کرد و اگر از راست به چپ انگشت خود را حرکت دهید، میتوانید زمان را تغییر دهید،
- میتوانید نحوه دریافت اعلانها را نیز انتخاب کنید، ایمیل، پیامک و یا یادآوری،
- این نرمافزار نمودارهایی را به شما نشان میدهد تا بتوانید ارزیابی درستی از فعالیتهایتان داشته باشید.
5)نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی: وان نوت (One note)
این نرم افزار نسبت به دیگر نرمافزارها قابلیتهای استفاده زیادی دارد. از آن میتوان برای یادداشتبرداری، ضبط اسکرینشات، ضبط صوت، طراحی، نوشتن هدفهای متفاوت و ایجاد لیستی از کارها و فعالیتها استفاده کرد.
تنها باید در صفحه one note روی به علاوه کلیک کرده و بعد از تعیین عنوان، نوشتن فعالیتهای خود را آغاز کنید. همچنین در صفحه یادداشتهای چسبی نیز میتوانید با کلیک روی به علاوه یادداشتهای خود را بنویسید و ذخیره کنید.
از قسمت search نیز میتوانید دفترچهها و یادداشتهای چسبی خود را به راحتی پیدا کنید. در ضمن این نرمافزار کاملا رایگان است و شما میتوانید به راحتی به تمام قسمتهای آن دسترسی داشته باشید. حتی میتوانید برای ثبتنام به حساب گوگل خود متصل شوید.
ویژگیها
- میتوانید فایلهای مختلفی را به صورت عکس، صوت، متن، فیلم و… در این نرمافزار قرار دهید،
- این امکان وجود دارد که یادداشتهای خود را به صورت صوتی ذخیره کنید،
- میتوانید یادداشتهای مرتبط با یکدیگر را در یک قسمت قرار دهید،
- اگر در پروژههای بزرگی شرکت دارید، میتوانید یادداشتهای خود را از طریق ایمیل با دیگر همکارانتان به اشتراک بگذارید،
- میتوانید عکسهای خود را ویرایش کرده و سپس ذخیره کنید.
6)نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی: اِنی دو (Any do)
از طریق این نرمافزار نیز میتوانید با زدن دکمه به علاوه آبی رنگ در پایین صفحه، لیست وظایف و کارهای خود را بنویسید. این نرم افزار مدیریت کارها به شما این امکان را میدهد تا بتوانید پوشههای اصلی ایجاد کرده و سپس برای هر کدام از آن پوشهها، لیستی از کارها را بنویسید.
میتوانید بعد از نوشتن کارها و فعالیتهای مهم، برای هر کدام تاریخ و زمان تعیین کرده و مشخص کنید که آن کار و وظیفه باید تکرار شود یا خیر. حتی میتوانید آلارم را نیز تعیین کنید.
در صفحه اصلی میتوانید گزینه تقویم را نیز از پایین صفحه فعال کنید تا برایتان روزشمار را در بالای صفحه نمایش دهد. همچنین میتوانید مشخص کنید که دوست دارید خودتان فهرست بنویسید و یا از فهرست هوشمند استفاده کنید.
ویژگیها
- میتوانید وظایف و فعالیتهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید،
- وظایفی که باید روزانه تکرار کنید را بهطور دقیق مشخص کنید تا روزانه به شما یادآوری شوند،
- میتوانید وظایف خود را به صورت زمان و تاریخ اولویتبندی کنید،
- دستهبندی وظایف و جستجوی هر کدام ممکن است،
- میتوان برای هر وظیفه نوشته شده شرح حال اضافه کرد،
- میتوان وظایف را با درگ کردن مرتب کرد.
حتما از نرمافزارهای معرفی شده، استفاده کنید
اینگونه نرمافزارهای مدیریتی، انجام کارها را برای شما بسیار راحت میکنند و باعث میشوند، سریعتر از آنچه فکر کنید به برنامهها و کارهای خود برسید و زمان اضافه هم داشته باشید.
توصیه میکنم حتما از یکی از نرمافزارهای معرفی شده در این مقاله استفاده کنید و اگر سوال و مشکلی در استفاده از هر یک از آنها داشتید، در کامنتها مطرح کنید تا به شما پاسخ دهیم.
در کنار یادگیری مهارت برنامهریزی، مهارت هدفگذاری نیز به شما کمک بسزایی میکند. زیرا موفقیت در برنامهریزی تنها به هدفهای اصولی و قابل دستیابی بستگی دارد. توصیه میکنم برای یادگیری این مهارت مقاله هدف چیست را مطالعه کنید.
اگر از اینگونه نرم افزارهای مدیریت کارها استفاده میکنید، لطفا نظر خود را در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید و اگر نرمافزارهای دیگری میشناسید، ممنون میشویم به ما نیز معرفی کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مقاله مفیدتون
behtime.ir هم به عنوان یک نرم افزار مدیریت زمان فارسی میتونه مفید باشه.
سلام سارای عزیز
خوشحالیم که مطالب آموزشی ما برایتان موثر بوده
از همراهیتون متشکرم
سلام
خیلی وقت بود به دنبال یک برنامه کاربردی بودم، گرچه همه اش ویژگی های خوبی دارند ولی اولی با خواسته های من مطابق است. از معرفی متشکرم
سلام، متشکرم از توجه و همراهیتون
پیشنهاد میکنم اگر مایل بودید مقاله زیر را مطالعه بفرمایید تا بتوانید برنامه ریزی بهتری داشته باشید.
در این مقاله 12 گام برنامه ریزی موفق و نکات و تکنیک های لازم بیان شده.
https://memariezendegi.com/what-is-planning/