انواع عادت ها در زندگی را بشناسید تا بتوانید در کمتر از 10 دقیقه عادت های خود را تغییر دهید
انواع عادت ها در زندگی را بشناسید تا بتوانید تصمیم بگیرید که برای رسیدن به موفقیت، چه عادتهایی را ایجاد و چه عادت هایی را تغییر دهید. در این مقاله عادتها را به 4 دسته تقسیم کرده و و برای ایجاد آنها راهحلهایی را ارائه دادهایم. خواندن این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه شناخت
به گفته ری دالیو، کارآفرین و صنعتگر: «عادتهای خود را به درستی انتخاب کنید. زیرا عادتها قویترین ابزار در جعبه ابزار مغز شما هستند.» با توجه به این گفته باید قبل از هر کاری ابتدا انواع عادتها را بشناسیم تا بتوانیم عادتهای خوب را انتخاب کرده و جایگزین عادتهای بد کنیم.
بدون شک داشتن عادتهای بد خیلی آسانتر از عادتهای خوب است. برای مثال همه ما دوست داریم دیر از خواب بیدار شویم، غذاهای فستفود و چرب بخوریم، یکجا نشستن را به ورزش و تحرک ترجیح میدهیم و دیگر کارهایی که انجام دادنشان برای ما راحتتر و لذتبخشتر هستند. اگر به رفتارهای خود و اطرافیانمان دقت کنیم به راحتی به این رفتارها پی میبریم.
این نکته را فراموش نکنید که عادتهای روزانهای که داریم، کیفیت زندگی و رضایت ما را تضمین میکنند. بنابراین همانطور که گفته شد لازم است تا قبل از اینکه تصمیم بگیریم چگونه عادتهای بد خود را ترک کرده و آنها را به عادتهای مثبت و خوب تغییر دهیم، ابتدا انواع عادتها را بشناسیم.
برای اینکه بتوانید با مفهوم عادت، نقش عادت در زندگی، راهکارهایی برای ترک عادتهای مثبت و… آشنا شوید، پیشنهاد میکنم حتما مقاله معنی عادت را بخوانید.
انواع عادت ها در زندگی را بشناسید
عادتها را میتوان به چهار گروه عادتهای بهرهوری، جسمی، ذهنی و شخصیتی تقسیم کرد.
هر کدام از این عادتها در کنار یکدیگر بهبود زندگی، موفقیت و خوشبختی را برای شما به همراه دارند. بنابراین فراموش نکنید که این 4 گروه باید در کنار یکدیگر باشند و شما باید در تمامی این موارد عادتهای خود را بهبود ببخشید تا به بهترین خود تبدیل شوید.
1)عادت بهرهوری
عادتهای بهرهوری تمام رفتارها، فرایندها و رویههایی هستند که برای انجام کارهای خود از آنها بهطور ناخودآگاه استفاده میکنید. برای اینکه بتوانید این نوع از عادت را به درستی در خود ایجاد کنید، باید موارد زیر را رعایت کنید.
1.داشتن برنامهریزی
سعی کنید برای انجام درست و به موقع کارهایتان برنامهریزی داشته باشید. برای این کار ابتدا لازم است تا اهداف خود را به خوبی تشخیص داده و برای رسیدن به هر کدام از آنها، برنامهریزی دقیقی انجام دهید.
اشتباهی که بسیاری از افراد مرتکب میشوند این است که میگویند “من در ذهن خودم برنامهریزی میکنم و میدانم که در طول روز باید چه کارهایی را انجام دهم”. این تفکر کاملا اشتباه است. شما باید برنامهریزیهای خود را روی کاغذ یادداشت کنید تا انرژی که صرف یادآوری میکنید را به خلاقیت، حل مسائل و مشکلات و تفکر اختصاص دهید.
بنابراین لازم است تا برنامهریزیهای خود را به صورت روزانه، ماهانه و سالانه بنویسید تا بتوانید فعالیتهای خود را تجزیه و تحلیل کنید و بهترین عملکرد را داشته باشید.
برای موفقیت در این امر توصیه میکنم مقالههای برنامه ریزی و هدف چیست را حتما مطالعه کنید. در این مقالات بهطور کامل نکات و تکنیکهای لازم را بیان کردهایم.
2.داشتن نظم
سعی کنید در انجام کارهای خود نظم داشته باشید. برای مثال اگر هر روز محل زندگی و محل کار خود را به هم بریزید و ریخت و پاش کنید، در پایان روز باید زمان زیادی را صرف مرتب کردن کنید.
تصور کنید که به جای زمانیکه میتوانید صرف تمیز کردن محیط اطرافتان کنید، چه کارهای دیگری میتوانید انجام دهید که به نفعتان باشد و در پایان روز شما را به آرامش برساند تا اینکه بیش از پیش شما را خسته کند. شما میتوانید فعالیتهای زیر را جایگزین کار خستهکنندهای مثل تمیزکاری کنید:
- کتاب بخوانید،
- با اعضای خانواده و دوستان صحبت کنید،
- به پیادهروی بروید،
- با فرزندانتان بازی کنید،
- در لایوها و وبینارهای انگیزشی شرکت کنید،
- آموزش ببینید،
- به کارهای مورد علاقه خود بپردازید،
- و… .
شما میتوانید کارهای دلچسب را جایگزین کنید و برای شروع روز بعد انرژی و انگیزه مضاعف داشته باشید.
3.استفاده از نرمافزارهای برنامهریزی
میتوانید از نرمافزارهای برنامهریزی مانند taskulu ،any desk ،to do ،one note و… استفاده کنید تا کارهای خود را طبق روال و برنامهای منظم پیش ببرید.
این نرمافزارها به شما یادآوری میکنند تا انجام کارهای خود را سر موعد مقرر انجام دهید. شاید ابتدا استفاده از آنها برایتان سخت باشد، اما مطمئن باشید که به مرور جزوی از زندگی شما خواهند شد. زیرا در پایان هر روز به خوبی از کارها و فعالیتهایتان آگاهی پیدا کردهاید.
برای اینکه بتوانید با ویژگیهای این نرمافزارها و روش استفاده از آنها آشنا شوید، خواندن مقاله نرم افزار های مدیریت زمان و برنامه ریزی را از دست ندهید.
2)انواع عادت ها در زندگی : جسمی
عادتهای جسمی به اندازه عادتهای بهرهوری در روند زندگی اهمیت بسزایی دارند. اگر شما برای بهتر انجام دادن کارهای خود برنامهریزی دقیق و اصولی داشته باشید اما به وضعیت جسمانی خود توجهی نکنید، خیلی زود از ادامه راه خسته خواهید شد. برای ایجاد عادتهای جسمی باید به موارد زیر دقت کرده و آنها را جزوی از زندگی خود کنید.
1.ورزش کردن
همه افراد از فواید ورزش کردن و تاثیر آن در زندگی اطلاعات کافی دارند. اما چرا به آن بیتوجهی میکنند و به ندرت آن را جزوی از برنامهها و فعالیتهای روزانه خود قرار میدهند؟
پاسخ خیلی ساده است. ما خیلی راحتطلبتر از آن هستیم که عادت تنبلی و یکجانشینی را به عادت ورزش کردن بهطور منظم تغییر دهیم.
به شما توصیه میکنم حتما ورزش کردن را به یکی از عادتهای خود تبدیل کنید. شاید هفتههای اول کمی سخت باشد و اصلا نتوانید زمانی را به آن اختصاص دهید. اما مطمئن باشید که به مرور زمان به ورزش کردن معتاد خواهید شد. مطمئن باشید که انرژی که از ورزش کردن دریافت میکنید، به سرعت نتیجه آن را در کارها و فعالیتهای روزانه خود میبینید.
2.تغذیه درست
اگر بیاموزید که چگونه در طول روز تغذیه درست داشته باشید و چه وعدههای غذایی مصرف کنید، بهترین بهرهوری را در کار خود خواهید داشت.
برای این کار توصیه میکنم که از یک مشاور تغذیه کمک بگیرید. پایبند بودن به تغذیه درست و اصولی نیز مانند پایبند بودن به ورزش، در ابتدا کار سختی است. به راحتی نمیتوان از خوردن غذاهای ناسالم دست کشید و برنامه غذایی را رعایت کرد.
اما باید خود را مجبور کنید تا به تغذیه درست عادت کنید. از همین امروز یک گام بردارید و زمانی که به خرید میروید، سعی کنید مواد غذایی سالم را انتخاب کنید.
3.استراحت و تفریح
یکی از انواع عادت ها ، عادت به استراحت و تفریح است. جسم ما برای دوری از خستگی و فرسودگی، نیاز به استراحت و تفریح دارد. به همین دلیل باید در بین کارهای روزانه خود زمانهایی را به استراحت و زمانهایی در طول هفته را به تفریح اختصاص دهید. اگر مدام مشغول به کار باشید علاوه بر بیماریهایی که به سراغتان میآیند، روحیه خود را نیز از دست میدهید.
بسیاری از افراد گمان میکنند که برای تفریح و استراحت کردن حتما باید هزینههای گزافی صرف کنند. این فکر کاملا غلط است. تنها کافی است ساعتی را در روز را به انجام کارهای مورد علاقه خود اختصاص دهید یا به پیادهروی بروید.
4.خواب کافی
فراموش نکنید که خواب کافی میتواند سلامت جسم شما را تضمین کند و انرژیتان را برای شروع روزی دوباره برگرداند.
لازم به ذکر است که نباید خود را با دیگران مقایسه کنید. برای مثال اگر فرد موفقی را میشناسید که تنها 4 ساعت در روز میخوابد، شما نمیتوانید از او تقلید کنید. ویژ”یهای افراد منحصر به فرد هستند و هر فرد نیاز به ساعت خواب متفاوتی دارد.
اما میتوانید به روشی درست، ساعت خواب خود را تنظیم کنید و شبها زودتر بخوابید تا صبحها زودتر از خواب بیدار شوید تا به کارهای بیشتری در طول روز برسید.
3)انواع عادت ها در زندگی : ذهنی
بدون شک طرز فکر شما در نحوه زندگی و کارتان تاثیرات قابل توجهی میگذارد. اگر نگرشی مثبت داشته باشید، زندگی خوبی را همراه با رضایت و آرامش تجربه خواهید کرد و برعکس. داشتن نگرش منفی زندگی شما را دگرگون خواهد کرد. در ادامه مواردی را بیان میکنیم که با تقویت آنها بتوانید زندگی خوبی را تجربه کنید.
1.مثبتاندیشی و خوشبینی
مثبتاندیشی در زندگی شما تاثیر شگرفی ایجاد میکند. شما باید در مورد تمام جنبههای زندگی خود خوشبین باشید تا بتوانید شغل مناسب را انتخاب کنید، ازدواج کنید، فرزندان صالح و سالم تربیت کنید، با اطرافیانتان ارتباط بهتری داشته باشید و… .
برای رسیدن به تمام اهداف و خواستههای خود در زندگی نیاز به خوشبینی و مثبتاندیشی دارید.
بسیاری از افراد در مورد تمام امور اطرافشان بدبین هستند و تنها نکات ضعف و منفی را میبینند و عقیده دارند که ما واقعبین هستیم. باید بگوییم که این تفکر اصلا درست نیست. باید مثبت بیندیشید تا به زندگی دلخواهتان برسید.
یکی از راههای مثبتاندیشی استفاده از کلمات و عبارات مثبت است. هر چه در صحبتهای روزانه خود با دیگران و حتی در گفتگوهای درونی و ذهنی خود از کلمات مثبت استفاده کنید، ذهنیت مثبت اندیشتری خواهید داشت. در مقاله قدرت کلمات برای استفاده درست از این راهکار توضیحاتی را ارائه دادهایم.
2.ذهنآگاهی
ذهنآگاهی در زندگی به معنای تمرکز بر رفتار، اعمال، هیجانات و… برای رسیدن به نتایج دلخواه است. به بیان دیگر ذهنآگاهی باعث میشود تا در زمان حال زندگی کنید، هدفمند باشید، خود را قضاوت نکنید و در نتیجه کارهای خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید.
برای رسیدن به ذهنآگاهی و بهترین بودن میتوانید مدیتیشن انجام دهید و یا برای خود یادآور بگذارید. برای مثال میتوانید ساعت خود را در زمانهای خاصی کوک کنید و یا نشانههایی مانند دیدن انگشتر و دستبند را که همیشه همراهتان هستند، در نظر بگیرید.
برای یادگیری بیشتر این موضوع، مقاله ذهن آگاهی چیست را مطالعه کنید.
4)انواع عادت ها در زندگی : شخصیتی
همه ما عادتهای منحصر به فردی داریم که شخصیتمان را شکل میدهند و رفتارها و اعمالمان را کنترل میکنند. مانند عادت کمک کردن به دیگران، عادت به راستگویی، عادت به سختکوشی، عادت به ورزش و… .
میتوان به جای عبارت عادتهای شخصیتی از عبارت عادتهای عاطفی نیز استفاده کرد. زیرا عادتهای عاطفی نیز جزوی از شخصیت ما هستند.
عادتهای خود را بشناسید
به نحوه زندگی خود دقت کنید. آیا از خودتان راضی هستید یا ناراضی؟ اگر ناراضی هستید حتما باید ابتدا عادتهای منفی خود را تشخیص دهید و سپس آنها را با عادتهای بیان شده در بالا جایگزین کنید. تنها باید به ایجاد عادتهای جدید، متعهد باشید.
برای ایجاد عادتهای جدید مقالههای ترک عادت های بد و چگونه عادت جدید ایجاد کنیم را حتما مطالعه کنید.
نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که از همان ابتدا نباید سعی کنید زمان زیادی را به ایجاد عادتهای جدید اختصاص دهید. برای مثال اگر قصد دارید ورزش کردن را به عادتی برای خود تبدیل کنید، در ابتدا لازم است روزانه تنها 10 دقیقه را به ورزش کردن اختصاص دهید نه یک ساعت را.
در کامنتها برای ما بنویسید که آیا عادت های خود را میشناسید؟ دوست دارید کدامیک از عادتهای بالا را در خود ایجاد کنید؟
دیدگاهتان را بنویسید