چگونه موضوع جالب برای تدریس انتخاب کنیم و به موفقیت برسیم؟
موضوع تدریس یکی از مهمترین مطالبی است که باید به آن توجه کنید. اگر بتوانید موضوعی انتخاب کنید که مخاطبان زیادی را برایتان به همراه داشته باشد، بدون شک در این حوزه پر رقابت به موفقیت خواهید رسید.
در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه میتوانید بهترین موضوع را برای آموزش دادن انتخاب کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleاهمیت انتخاب موضوع در تدریس
اگر قصد دارید معلم و مدرس شوید، باید قبل از هر اقدامی بتوانید بهترین موضوع را انتخاب کنید. موضوعی که هم شما از آموزش دادن آن لذت ببرید و هم برای مخاطبانتان کاربرد زیادی داشته باشد.
اگر به خوبی به این نکته توجه نکنید و موضوع مناسبی برای آموزش دادن انتخاب نکنید، موفقیتی در انتظارتان نخواهد بود. زیرا نه تنها از آموزش دادن لذت نمیبرید، بلکه نمیتوانید توجه مخاطبان را به خود جلب کنید.
اما اگر در انتخاب موضوع موفق عمل کنید به موفقیت خواهید رسید. زیرا امروزه افراد به دنبال آموختن مهارتها و مطالبی هستند که بتوانند با کمک آنها رشد کنند و شرایط زندگیشان را بهبود ببخشند.
اگر به دنبال یادگیری معنی و مفهوم تدریس هستید، پیشنهاد میکنم مقاله تدریس چیست را بخوانید. در این مقاله با نکات و تکنیکهای مهم تدریس آشنا خواهید شد.
چگونه موضوع جالب برای تدریس انتخاب کنیم؟
برای انتخاب بهترین موضوع حتما باید به نکات زیر توجه کنید:
1)در نظر گرفتن اشتیاق
مهمترین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که چه چیزی در شما باعث ایجاد شور و اشتیاق در این حرفه میشود؟ حتما سعی کنید به این سوال با صداقت پاسخ دهید. زیرا برای بهترین بودن نیاز دارید تا در ابتدا هدفتان را به خوبی بشناسید.
شاید به این دلیل به این حرفه علاقهمند هستید که با کمک آن میتوانید اطلاعات ارزشمندتان را با دیگران به اشتراک بگذارید، شرایط زندگی دیگران را بهتر کنید و باعث شوید به جایگاهی که انتظار آن را دارند، برسند. یا حتی ممکن این موضوع که آموزش دادن به دیگران باعث میشود تا برای متخصص شدن در این حیطه تلاش کنید در شما اشتیاق ایجاد کند.
اگر حتی برای شما کسب درامد هم اشتیاقآفرین باشد، هیچ ایرادی ندارد. بنابراین تمام مواردی که در ذهن دارید را بنویسید و برای به دست آوردن آن تلاش کنید.
2)از خودتان سوالات مرتبط بپرسید
حال که به دلیل اشتیاق خود پی بردید، از آن برای انتخاب موضوع الهام بگیرید و سوالاتی در همان حیطه از خود بپرسید.
مثلا اگر عاشق آموزش دادن و یاد دادن دانستههای خود به دیگران هستید، از خودتان بپرسید در چه حیطهای تخصص و اطلاعات کافی دارید که میتوانید آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید. لیستی از تخصصها و مهارتهای خود را بنویسید.
اصلا مهم نیست که موضوع انتخابی در رابطه با مدرک تحصیلی شما باشد، تنها کافی است موضوعی انتخاب کنید که در آن تخصص دارید و از همه مهمتر به آن علاقهمند هستید.
3)موضوع تدریس : انتخاب مکان تدریس
این نکته نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که شما دوست دارید در چه مکانهایی مشغول به تدریس و کار شوید. برای مثال اگر دوست دارید در مهد کودک کار کنید، بدون شک موضوع فیزیک بنیادی برای آموزش دادن مناسب نخواهد بود.
بنابراین مهم است که بدانید ترجیح میدهید کجا و با چه سنی از افراد کار کنید تا موضوع خود را بر اساس آن انتخاب کنید. در این صورت مطمئن باشید که بهترین انتخاب را خواهید داشت.
4)ارزیابی اهداف آینده
حتما برای آینده خود اهداف و خواستههایی در ذهنتان دارید که باید به آنها توجه کنید. برای مثال ممکن است هدف شما تحصیل در خارج از کشور باشد و یا رسیدن به درآمد بالا.
بنابراین لازم است که موضوع را در رابطه با اهدافتان انتخاب کنید و اگر لازم است در زمینه مورد نظرتان بیشتر آموزش ببینید تا مسیر را بهتر طی کنید.
هر چه در راستای اهدافتان فعالیت کنید، انرژی و انگیزه بیشتری برای تلاش بیشتر به دست خواهید آورد.
برای یادگیری نکات و تکنیکهای مهم برای هدفگذاری صحیح و اصولی مقاله مفصل هدف چیست را حتما مطالعه کنید. مهمترین موضوعی که شما را به موفقیت میرساند این است که بتوانید با توجه را تواناییها، مهارتها و ارزشهای خود هدف درست و قابل دسترسی انتخاب کنید.
5)موضوع تدریس : پرسجو کردن
تحقیق کنید که امروزه افراد به دنبال یادگیری چه موضوعاتی هستند و در چه حیطههایی ضعف تدریس وجود دارد. یا اینکه تحقیق کنید یادگیری چه مهارتی به دیگران کمک میکنند تا مسیرشان را بهتر و آسانتر طی کنند.
اگر راهی را بروید که هزاران مدرس آن را طی کردهاند و در بین مردم معروف شدهاند، پیشرفت شما در آن حیطه کار خیلی سختی خواهد بود. اما اگر راهی را بروید که در آن ضعف آموزشی وجود داشته باشد، میتوانید راحتتر به موفقیت برسید.
برای این کار میتوانید از سرچهای گوگل کمک بگیرید (این کار را میتوان با ابزارهای گوگل انجام دهید)، از اطرافیانتان پرسجو کنید، شبکههای آموزشی مانند ایسنتاگرام و یوتیوب را بررسی کنید، تحقیق کنید که دیگر مدرسان در چه زمینههای دوره برگزار میکنند و… .
6)فکر کردن به بازار کار
بسیاری از افراد موضوعاتی برای تدریس انتخاب میکنند که اصلا خواهان و متقاضی زیادی ندارند. شما باید قبل از هر کاری ابتدا بازار کار را به دقت بررسی کنید تا بتوانید در آینده در بازاریابی و جذب افراد موفقتر عمل کنید و افراد بیشتری را به کلاسهای خود جذب کنید.
حتما این نکته را در نظر داشته باشید که علاوه بر بازار کار باید علاقه خودتان را حتما لحاظ کنید. در صورت لزوم به افرادی مراجعه کنید که در حیطههای مورد علاقه شما مشغول به تدریس هستند و از آنها در رابطه با دغدغهها و چالشهایی که با آن مواجه هستند، مشاوره بگیرید. با این کار میتوانید در تصمیمگیری موفقتر عمل کنید.
نکات انتخاب بهترین موضوع تدریس
برای انتخاب بهترین موضوع باید به 3 نکته اساسی دقت کنید:
- موضوعی انتخاب کنید که خودتان به آن علاقه زیادی داشته باشید و با شور و اشتیاق آن را آموزش دهید.
- باید موضوع انتخابی شما مورد علاقه مخاطبانتان نیز باشد تا با دقت و توجه بیشتری به صحبتهای شما گوش دهند و افراد بیشتری در کلاسهایتان شرکت کنند.
- در حیطهای که قصد دارید تدریس کنید باید اطلاعات کافی داشته باشید تا در زمان تدریس مسلط باشید و از سوالات مخاطبانتان دچار استرس نشوید.
سخن پایانی
برای انتخاب موضوع جالب برای تدریس قبل از هر چیز ابتدا به قلبتان رجوع کنید و سپس به تمام راهکارهای بیان شده در این مقاله.
شما با اندکی تحقیق در گوگل و پرسجو از افراد حرفهای و کاربلد میتوانید به موضوعات مطرح و به روز دنیا آگاه شوید و در آن حیطهها فعالیت کنید.
اگر نکاتی در این زمینه میدانید و یا سوالی دارید حتما در کامنتها برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید