چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم و به انتها نمیرسانیم؟
چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم ؟ بدون شک همه ما در طول زندگی کارهای نیمه تمام زیادی داریم که از آنها غافل ماندهایم. اگر شما هم اینگونه هستید، این مقاله برای شما مناسب است.
در این مقاله قصد داریم به بیان دلایل نیمه کاره رها کردن کارهایمان بپردازیم. در ابتدا توصیه میکنم ویدیوی کوتاه زیر را ببینید و سپس متن مقاله را بخوانید. متن مقاله کاملتر از ویدیو است. پس توصیه میکنم از خواندن کامل مقاله غافل نشوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleچه کارهایی را نیمه رها کردهاید؟
کارهای نیمه تمامی که در زندگی داریم، بدون شک گوشهای از ذهن ما را همیشه به خود مشغول کرده و علاوه بر کاهش تمرکز در انجام دادن کارها، حالمان را نیز بد میکنند. زیرا احساس میکنیم:
- فرد ضعیفی هستیم،
- از عهده هیچ کاری به درستی بر نمیآییم،
- در انجام هر کاری شکست میخوریم،
- بیعرضه و ناتوانیم،
- و… .
حتی ممکن است علاوه بر خودمان، اطرافیانمان نیز ما را مورد سرزنش قرار بدهند. به خصوص اگر برای انجام کاری که در آن شکست خوردهایم، هزینهای پرداخت کرده باشیم.
تا به حال به این فکر کردهاید که چه کارهایی را شروع کرده و نیمه تمام رهایشان کردهاید؟ مطمئنا اغلب شما کارهایی مانند:
- یادگیری زبان،
- یادگیری نواختن ساز،
- ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر،
- خواندن کتابهایی که در قفسه خاک میخورند،
- دیدن فیلمهایی که با خودتان قرار گذاشتهاید ببینید،
- رژیم گرفتن و رسیدن به اندام ایدهآل،
- صبح زود بیدار شدن،
- و…
را نیمه رها کردهاید. حتی کارهایی که با اشتیاق آنها را شروع کردهایم نیز به مرور زمان آنها را بیخیال شده و از ادامه راه منصرف شدهایم.
اگر مایل هستید در مورد هدفگذاری صحیح در زندگی اطلاعات بیشتری به دست آورید، پیشنهاد میکنم مقاله هدف چیست را با دقت بخوانید. اگر سوالی داشتید در کامنتها با ما در میان بگذارید.
چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم ؟
دلایل زیادی وجود دارد که ما کارهای خود را نیمه تمام رها میکنیم. در این بخش به بیان چند مورد از آنها میپردازیم. در ویدیو تنها به دو مورد اول اشاره شده است، خواندن موارد بعدی را از دست ندهید:
1)نداشتن هدف مشخص
یکی از مهمترین دلایل این است که ما هیچ هدف مشخصی در زندگیمان نداریم و به همین دلیل کارها را نیمه تمام رها میکنیم. زمانی که ما بدون در نظر گرفتن هدفی مشخصی کاری را شروع میکنیم، بدون شک زود خسته میشویم و انجام دادن آن کار برایمان تکراری میشود. زیرا انگیزه لازم برای تحمل سختیها و ماندن در مسیر را نداریم.
برای مثال اگر هدفی از یادگیری زبان نداشته باشیم، خیلی زود از مسیر یادگیری فاصله میگیریم. اما اگر هدف داشته باشیم تا برای ادامه تحصیل و یا تفریح به سفرهای خارجی برویم و یا مرتبط با کاری که داریم، آموزشهای خارجی زبان و کتابهای زبان اصلی بخوانیم، بدون شک یادگیری زبان را نیمه کاره رها نمیکنیم.
یا اگر برای صبح زود بیدار شدنمان هدفهایی مانند سر کار رفتن، پیادهروی در هوای تازه صبح، سفر رفتن و… را نداشته باشیم، خوابیدن را به بیدار شدن ترجیح میدهیم.
بنابراین قبل از شروع هر کاری لازم است در ابتدا هدف تعیین کنیم تا دلیلی برای تحمل سختیها داشته باشیم.
2)انتخاب هدف اشتباه
چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم ؟ دلیل دوم این است که ما هدف اشتباهی را در زندگیمان انتخاب کردهایم. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه بباید متوجه شویم که هدف انتخاب شده درست است یا اشتباه؟
برای این کار چندین راه وجود دارد که یکی از مهمترین آنها توجه به استعدادها و تواناییهایمان است. اگر استعداد کافی در آن حیطه نداشته باشیم، به هدفی که داریم نمیرسیم.
برای مثال یادگیری نقاشی و متبحر شدن در آن را یکی از اهدافمان در نظر میگیریم اما موقع انتخاب این هدف به استعداد و توانایی که داریم، توجه نمیکنیم. باید به نکته این توجه کنیم که آیا ما توانایی و استعداد نقاشی کشیدن را داریم یا نه. اگر این استعداد و توانایی را نداشته باشیم، بعد از مدتی که پیشرفتی مشاهده نکردیم از انجام این کار مایوس شده و به کلی آن را رها میکنیم.
مقاله استعداد چیست را بخوانید تا بتوانید با این موضوع مهم آشنا شوید.
3)نداشتن برنامهریزی
در برخی از مواقع ممکن است اهداف درستی در زندگی انتخاب کنیم اما نتوانیم به آن برسیم. دلیل این انتخاب نداشتن برنامهریزی دقیق و اصولی است. برنامهای که کاملا با استعدادها و تواناییهای ما همسو باشد و بتوانیم در انجام کارهای تعیین شده، پایبند بمانیم.
در اغلب مواقع ما در حین برنامهریزی، بیشتر رویاپردازی میکنیم و از واقعیت دور میشویم. زیرا به افراد موفق نگاه میکنیم و میخواهیم راهی را برویم که آنها رفتهاند. این اتفاق باعث میشود تا برنامههایی بنویسیم که از انجام دادنشان خسته شده و یا توان انجام آن را نداشته باشیم.
برای مثال ممکن است در برنامهریزی شروع ساعت کاری خود را ساعت 7 صبح در نظر بگیریم، در صورتی که زودتر از ساعت 9 بیدار نمیشویم. در این صورت اگر دیر از خواب بیدار شویم، 2 ساعت از انجام برنامههایمان عقب افتادهایم و اگر زود بیدار شویم، کسل و خسته خواهیم بود.
برای یادگیری برنامهریزی اصولی و متناسب با تواناییهای خود، مقاله برنامه ریزی را با دقت بخوانید و به توصیههای نوشته شده در آن عمل کنید. با خواندن این مقاله به خوبی متوجه خواهید شد که چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم .
4)نسنجیدن مشکلات
یکی دیگر از دلایل ممکن است این باشد که ما قبل از شروع کار مشکلات و موانع موجود را بررسی نکردهایم. در این صورت در میانه راه و حتی در برخی از مواقع در آغاز راه، با مشکلاتی روبهرو میشویم که توانی برای رفع کردنشان نداریم و اصلا برای حل کردنشان از قبل برنامهریزی نکردهایم.
برای مثال ممکن است به ذهن ما برسد که کسب و کار دلخواهمان را شروع کنیم. قبل از بررسی مشکلات ابتدا نیرو استخدام کنیم، دفتر اجاره کنیم، وسایل مورد نیاز را بخریم و… . سپس در همان شروع متوجه میشویم که برای مجوز گرفتن و شروع کار باید چه کارهایی انجام دهیم که از آنها غافل بودهایم و این اتفاق مانع بزرگی بر سر راه ما خواهد بود.
اگر مشکلات را بررسی نکنیم، به راحتی ما را از پا در آورده و از ادامه راه منصرفمان میکنند. حتی ممکن است در برخی از مواقع ضررهای مالی هم داشته باشیم. ضررهایی که جبران کردنشان انرژی و زمان زیادی را از ما میگیرد.
چرا کارهایمان را نیمه کاره رها می کنیم : نکته مهم
نکته مهمی که لازم است به آن توجه کنید این است که لازم است در ابتدا اندکی از کاری که قصد دارید شروع کنید را امتحان کنید تا بتوانید تصمیم بگیرید که آن کار را دوست دارید یا نه. اما حتی برای امتحان کردن آن هم ابتدا باید تمام جوانب آن را بسنجید.
برای مثال اگر دوست دارید نواختن سازی را شروع کنید، اگر یکی از دوستان و آشنایانتان آن ساز را دارد، از او پرس و جو کنید و سختیهای آن را بپرسید. اگر میتوانید کمی پیش او تمرین کنید.
اگر هم آشنایان و دوستانتان ساز مورد دلخواه شما را ندارند، توصیه میکنم قبل از تصمیمگیری نهایی پیش فردی بروید که این ساز را تدریس میکند. از او بخواهید که یک جلسه به شما آموزش دهد. نباید بدون سنجیدن جوانب آن کار، ابتدا ساز را بخرید و هزینه کلاس را پرداخت کنید. سپس در نیمه راه به این نتیجه برسید که نواختن آن را دوست ندارید.
چگونه کارها را تا انتها تمام کنیم
اگر دوست دارید در ادامه زندگیتان دیگر کارهای نیمه تمام نداشته باشید و حالتان با خودتان بد نشود (چون بدون شک نیمه تمام گذاشتن کارها حال ما را بد میکند)، حتما در زندگی نحوه هدفگذاری صحیح و اصولی را بیاموزید. سپس تمام مشکلات و موانع پیرامون آن کار را بررسی کنید.
در این صورت کارهایی را انتخاب میکنید که در راستای هدفتان بوده و حتما برای به سرانجام رساندنشان نهایت تلاشتان را به کار میگیرید. اگر هم با مشکلی روبهرو شدید، از قبل خودتان را برای آن آماده کردهاید.
در کامنتها برای ما بنویسید که شما چه کارهایی را نیمه تمام رها کردهاید؟
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود
مقاله تأثیر گذاری بود،ممنونم🙏
سلامت باشید و امیدوار
سلام
سپاس از همراهی شما
معمار زندگی خود باشید
سلام.مطلبی که قرار دادید عالی بود.ممنون بابت زحمتی که کشیدید،من هم همیشه کارها را نیمه کاره رها میکنم مثلا مدتی تصمیم داشتم بر زبان انگلیسی مسلط شوم اما پس از یک ترم رها کردم! واقعا مشکل بزرگی هست چون شخص به هیچ موفقیتی نمیرسه.
سلام اقای عقیلی
سپاس از همراهی شما
معمار زندگی خود باشید
واقعا دیگه خسته شدم اونقدر که کارامو نیمه تمام میذارم …. الان 30 سالمه و هیچ تخصصی ندارم . قبلا کلاسهای گیتار و زبان و نقاشی رفتم و گهگاهی هم شعر می گفتم و از قضا کتابم هم چاپ شد ولی همه ی استعدادامو نیمه کاره رها کردم …. هم سن های من الان خیلی موفق تر از منن .افسوس …..
سلام خانم ساحل
برگ برنده شما این هست که الان متوجه این موضوع شدید و از امروز نیاز هست که شروع کنید موفقیت هایی که در زندگی داشتید رو مروز کنید و برای خودتون هدف تعیین کنید بهتون پیشنهاد می کنم از طریق لینک زیر دوره رایگان ساختن زندگی رو ببینید
https://memariezendegi.com/boldlife-file/
معمار زندگی خود باشید
سلام
ممنون از مقاله کامل و پر محتواتون تمام چیز هایی که گفتید رو دقیقا توی خودم دیدم و به نظرم مهمترین دلیل نرسیدن به هدفام و نا تمام گذاشتن کارهام برنامه ریزی نداشتنه
سلام وقت بخیر
خوشحالیم که همراهانی مثل شما داریم
معمار زندگی خود باشید