7 مورد از دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی های روزانه خود را بشناسید
دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی را بیاموزید تا این سوال را از خود نپرسید که چرا در برنامه ریزی های خود موفق نیستیم و نمیتوانیم مانند دیگران رشد کرده و به تمام اهدافمان برسیم؟ در این مقاله قصد داریم با بیان دلایلی که باعث موفق نشدن برنامهریزی میشوند شما را برای رسیدن به موفقیتنی که انتظارس را دارید، همراهی کنیم.
قبل از خواندن مقاله حتما ویدیوی کوتاه زیر را ببینید. در این ویدیو به 7 دلیلی که باعث انجام نشدن برنامهریزیهای شما در زندگی میشوند، اشاره کردهایم.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleبرنامهریزی چیست؟
برنامه ریزی، فرایند تفکر و تصمیمگیری در رابطه با فعالیتهای لازم برای رسیدن به هدف موردنظر است. به عبارت دیگر برنامهریزی باعث میشود از قبل برای چگونه انجام دادن کارهای خود تصمیمگیری کنید و بدانید چه کاری را باید در چه زمانی و چگونه انجام دهید.
برای یادگیری مطالب بیشتر، حتما مقاله مفصل برنامه ریزی چیست را مطالعه کنید. در این مقاله تمام نکات و تکنیکهای مورد نیاز برای داشتن برنامه ریزی اصولی را بیان کردهایم.
چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
اغلب افراد در مدیریت زمان و انجام برنامهریزیهای صحیح و اصولی دچار مشکل هستند و کارهای مهمتر را به دلیل پرداختن به کارهای غیر ضروری، انجام نداده و یا نیمهتمام رها کردهاند.
باید بدانیم که همه ما در زمان، انرژی و پول محدودیتهایی داریم که باید برنامهریزیهای خود را بر اساس آنها انجام دهیم. مهم نیست اهدافمان بزرگ و یا کوچک باشند، با برنامه ریزی اصولی و بهجا حتما میتوانیم آنها را محقق سازیم. شما حتی میتوانید ورزش کردن و رسیدن به تناسب اندام، خواندن یک کتاب، صبح زود بیدار شدن را جزوی از اهداف خود قرار دهید.
پیشنهاد ویژه
محصول نقشه راه زندگی به راحتی میتواند شما را برای پیدا کردن رسالت و هدف زندگی همراهی کند. در این دوره در ابتدا یاد میگیرید که ارزشهای وجودی و فردی خود را پیدا کنید و بر اساس آنها اهداف و رسالت خود را تعیین کنید. در این صورت میتوانید اهداف و رسالتی قابلدسترس انتخاب کنید.
دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی
در ادامه دلایلی را بیان میکنیم که شما را از برنامهریزیها و رسیدن به اهدافتان دور میکنند. با توجه به این دلایل و تطبیق تکتک آنها با برنامهریزیهای روزانه خود میتوانید به عدم موفقیتتان پی برده و ایرادها را برطرف کنید.
1)نداشتن دلیل محکم
همه ما یک سری اهداف برای خود تعیین کرده و برای رسیدن به آنها برنامهریزی میکنیم، اما دلیل محکمی برای عمل به آنها و به انجامرساندنشان نداریم. دلیلی که باعث شود برای رسیدن به اهدافمان نهایت تلاش خود را به کار بگیریم. به همین دلیل تمام برنامهریزیهای ما با شکست روبهرو شده و هیچ اتفاق مثبتی رخ نمیدهد.
قبل از برنامهریزی برای رسیدن به اهدافمان، باید دلیل محکمی برای خود تعیین کنیم تا هر روز با یادآوری آن انگیزه و انرژی لازم برای تلاش و تحمل سختیها را به دست آوریم. حتی اگر هدفی که انتخاب کردهایم کوچک است، باید آن را به هدفی بزرگتر پیوند بزنیم تا دلیل محکمی داشته باشیم.
برای مثال قصد داریم یک کتاب قطور را در عرض یک ماه به اتمام برسانیم. برای اینکه روزانه آن را بخوانیم باید دلیل محکمی برای خود در نظر بگیریم. مثلا بخوانیم تا به رشد شخصی برسیم، بتوانیم به دیگران در داشتن حال خوب کمکم کنیم، در زمینه شغلی خود پیشرفت کنیم و… .
2)دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی : در نظر نگرفتن توان
در برخی از مواقع قوانین و برنامههایی برای زندگی خود تعیین میکنیم که عمل به آنها اصلا در توانمان نیست. به عنوان مثال برای خودمان تعیین میکنیم که از فردا باید ساعت 5 صبح از خواب بیدار شویم، در صورتیکه هر روز ساعت 9 تا 10 بیدار از خواب بیدار میشویم. باید به این نکته توجه داشته باشیم که تعیین این برنامهریزی و قانون، زیادهخواهی است و اصلا در توان ما نیست. در نتیجه عمل نکردن به برنامهها باعث سرخوردگی شده و مدام از خود میپرسیم که چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
در مثال بالا شاید یکی دو بار بتوانید ساعت 5 بیدار شوید ولی مطمئن باشید که خیلی زود خسته شده و از ادامه دادن منصرف میشوید. ما باید برای زود بیدار شدن به گو.نهای دیگر برنامهریزی کنیم تا به هدفمان برسیم. باید تصمیم بگیریم از فردا به مدت یک هفته یا بیشتر ساعت 8 صبح بیدار شویم و سپس به مرور زمان ساعت بیداری را کاهش دهیم. تغییر عادت حتما ماهها طول میکشد و به یکباره اتفاق نمیافتد.
این مثال برای تمام هدفهای زندگی کاربرد دارد. ما باید هدفهای بزرگی که برای خود تعیین کردهایم را ابتدا به هدفهای کوچکتر تقسیم کنیم تا بتوانیم آن را محقق سازیم. برنامهریزیهای خارج از حد توانمان، باعث میشوند به کلی بیخیال رسیدن به آنها شویم.
مقاله چگونه عادت جدید ایجاد کنیم در این مسیر به شما کمک قابلتوجهی میکند.
3)نیاز به دانش و مهارت
برای برنامهریزی صحیح و رسیدن به هدف مورد انتظار نیاز به دانش و مهارت کافی دارید. در غیر اینصورت به هدفتان نخواهید رسید و مدام خودتان را با دیگران مقایسه کرده و از ادامه دادن راه منصرف شوید.
برای مثال اگر بخواهید در اینستاگرام محصولی را به دیگران عرضه کنید و مانند دیگران هر روز ویدیو منتشر کنید، قبل از آن باید مهارت چگونه ساختن ویدیو را بلد باشید، فن بیانتان را تقویت کنید، در رابطه با محصولتان اطلاعات کافی داشته باشید و… . اگر به این مهارتها توجهی نداشته باشید، حتما بعد از مدت کوتاهی از ادامه راه دلسرد خواهید شد.
4)دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی : یادگیری اصول برنامهریزی
مهمترین نکته این است که برنامهریزی کردن را بلد باشید. شاید برای رسیدن به هدفتان از مهارت و دانش کافی برخوردار بوده و از این بابت به مشکلی برخورد نکنید اما با ندانستن مهارت برنامهریزی نمیتوانید انتظار موفقیت داشته باشید.
اگر اصول برنامهریزی را بلد نباشید مسلما نخواهید توانست برنامهریزیهای خود را به موقع و درست به اتمام برسانید و به قوانین پایبند باشید. این اتفاق باعث بد شدن حال شما خواهد شد. بنابراین لازم است از یک متخصص کمک بگیرید تا بتوانید اصولی برنامهریزی کنید.
5)دلایل قوی برای انجام ندادن کارها
در اکثر زمانها دلایل قوی برای انجام ندادن کارها وجود دارد که با تکیه بر آنها از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و به راحتی به انجام کارهای دیگر میپردازیم.
برای مثال لذت خوابیدن خیلی بیشتر از بیدار شدن ساعت 5 صبح و انجام برنامههای روزانه است. یعنی پاداشی که از خوابیدن میگیرید خیلی لذتبخشتر از بیدار شدن است و همین پاداش و حس لذتبخش باعث میشود شما به خوابتان ادامه دهید. یا پرسه زدن در شبکههای اجتماعی و یا تماشای تلویزیون خیلی آسانتر از ورزش کردن برای رسیدن به اندام دلخواه است.
بنابراین همیشه دلایل محکمی برای انجام ندادن برنامهها وجود دارد. اما نکتهای که لازم است به آن توجه کنید این است که تنبلی دلیل محکمی برای انجام ندادن کارها نیست و با تنبلی و اهمالکاری نباید از خود بپرسیم چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
با دانستن این نکته که همواره ذهن ما به دنبال انجام کارهای آسانتر با لذت بیشتر است، نباید اجازه دهیم که انجام کارهای مهمتر به تعویق بیافتند.
6)دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی : تقلید از دیگران
همیشه این اتفاق رخ میدهد که برنامههای خود را بر اساس تواناییها و برنامههای دیگران تنظیم میکنیم. به این صورت که فرد موفقی را میبینیم و میخواهیم از فردا همان کارهایی را انجام دهیم که او انجام میدهد. این کار و تصمیم کاملا اشتباه است. آن فرد هم ماهها و شاید سالها تلاش کرده است تا بتواند با برنامهریزیهای درست و اصولی به این جایگاه برسد و موفق شود.
همان مثال قبل را تکرار میکنیم. شما نمیتوانید با دیدن فرد موفقی که هر روز ساعت 5 صبح بیدار میشود شما هم تصمیم بگیرید از فردا 5 صبح بیدار شوید. باید این کار را هدف خودتان قرار دهید و ماهها تلاش و برنامهریزی کنید تا به آن برسید.
بهطور معمول همه ما موفقیتهای دیگران را میبینیم و توجهی به شکستهای آنها نداریم. بنابراین راه درست این است که از تقلید کردن برنامههای دیگران دست بردارید و بر اساس تواناییها و سبک زندگی خودتان برنامهریزی کنید تا موفق شوید.
7)اشتباه تخمین زدن
مهمترین دلیل نرسیدن به تمام برنامههایی که در طول روز تعیین میکنیم و در انجام دادنشان زمان کم میآوریم، اشتباه تخمین زدن زمان است. برای مثال برای کاری که جزو برنامههای روزانه خود قرار دادهایم و برای آن 1 ساعت تعیین کردهایم، 2 ساعت زمان لازم بوده است. در این صورت در پایان یک روز و حتی یک هفته با کلی کار نیمهتمام مواجه میشویم.
این اتفاق باعث میشود از اغلب برنامههای خود عقب بمانیم و با کلی کار تلنبار شده مواجه شویم. بهتر است کارهای کمی را جزو برنامههای خود قرار دهید تا بدانید برای انجام هر کاری چقدر زمان لازم دارید. حتی شده یک هفته برنامه خود را آزمایشی انجام دهید تا بتوانید برای هفتههای بعدی برنامهریزی اصولیتری داشته باشید.
دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی را جدی بگیرید
علل عدم پیروزی در برنامهریزی که در بالا به آنها اشاره شد، باعث میشوند شما به اهداف و خواستههایتان نرسید و در نتیجه حال خوبی نداشته باشید. این دلایل را با زندگی خود تطبیق دهید و بدانید که باید به چه مواردی بیشتر توجه کنید تا به اهدفتان برسید.
با این کار بهتر به دلایل انجام نشدن برنامهریزیهای خود پی برده و به پاسخ این سوال میرسید که چرا در برنامه ریزی موفق نیستیم ؟
در پایان نیز توصیه میکنیم که مقاله هدف چیست را بخوانید تا بتوانید با تمام نکات و تکنیکهای مهم و اساسی برای هدفگذاری آشنا شوید.
اگر در این رابطه سوالی دارید و یا دلایل دیگری میشناسید، حتما در کامنتها با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید