نکات و تکنیک های برنامه ریزی موفق را میدانید؟!
نکات برنامه ریزی موفق را بیاموزید تا بتوانید اهداف و خواستههایتان را محقق سازید. اگر برنامهریزی دقیق و اصولی داشته باشید، حتما به آن پایبند خواهید بود. زیرا برنامه خود را با توجه به تواناییها و استعدادهایتان تنظیم کردهاید. در این مقاله به بیان 10 مورد از نکات مهم برنامهریزی میپردازیم و به شما آموزش میدهیم که چگونه برنامه ریزی کنیم تا به موفقیت برسیم.
توصیه میکنم در ابتدا ویدیوی زیر را ببنید. در این ویدیو نکات و تکنیکهای برنامهریزی را بیان کردهایم.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleهدفگذاری داشته باشید
قبل از هر چیز باید هدفی برای خود تعیین کرده و سپس برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید. در حقیقت بدون هدفی مشخص، برنامهریزی هیچ معنایی نخواهد داشت.
با تعیین هدف درست و مشخص، مطمئن باشید انگیزه بیشتری برای انجام برنامههایتان خواهید داشت و تمام تلاش خود را به کار خواهید گرفت تا به موفقیت برسید.
مقاله مفصل هدف چیست در زمینه هدفگذاری به شما کمک بسزایی میکند. خواندن این مقاله را از دست ندهید.
پیشنهاد ویژه
محصول نقشه راه زندگی به راحتی میتواند شما را برای پیدا کردن رسالت و هدف زندگی همراهی کند. در این دوره در ابتدا یاد میگیرید که ارزشهای وجودی و فردی خود را پیدا کنید و بر اساس آنها اهداف و رسالت خود را تعیین کنید. در این صورت میتوانید اهداف و رسالتی قابلدسترس انتخاب کنید.
10 مورد از نکات برنامه ریزی موفق
در این بخش 10 نکته کلیدی را برایتان شرح میدهیم که با توجه به آنها هم میتوانید اهدافتان را به خوبی تعیین کنید و هم برنامهریزیهای دقیق و اصولی داشته باشید. ادامه این مقاله را با دقت بخوانید تا بدانید چگونه برنامه ریزی کنیم .
1)هدف انگیزهبخش پیدا کنید
مهمترین نکته این است که قبل از هر چیز شما باید یک هدف محکم و انگیزهبخش برای خودتان تعیین کنید و برای رسیدن به آن تمام تلاشتان را به کار بگیرید.
هدفی که شما را برای صبح زود بیدار شدن ترغیب کند، به شما انرژی لازم برای تحمل سختیها را بدهد و باعث شود انجام هر کار لذتبخشی را کنار بگذارید. اگر هدف نداشته باشید، انگیزه هم ندارید. این هدف باید به اندازهای به شما انگیزه بدهد که با شور و شوق به سمت جلو حرکت کنید تا به آن برسید.
2)از کارهای کوچک شروع کنید
برای رسیدن به هدف اصلی و نهایی خود باید آن را به هدفهای کوچکتر تقسیم کنید. برای درک بهتر موضوع به این مثال توجه کنید. تا به حال به خوردن سیب فکر کردهاید؟ شما نمیتوانید آن را به یکباره بخورید، بلکه باید آن را به قطعههای کوچکتر تبدیل کرده و کمکم بخورید.
هدفگذاری نیز به همین شکل است. شما باید بعد از انتخاب هدف، آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا بتوانید بهتر و راحتتر به آن برسید. باید کارهای خود را به گونهای انجام دهید تا با رسیدن به موفقیتهای کوچک انگیزه بگیرید برای رسیدن به هدف اصلی و نهاییتان.
مثال
برای مثال بسیاری از افراد از اینکه زمانی برای کتاب خواندن ندارند، ابراز ناراحتی میکنند. شما باید ابتدا به خودتان قول دهید که روزی یک صفحه کتاب بخوانید یا حتی کافی است تنها کتابتان را از کتابخانه خارج کرده، در مقابل خود قرار دهید و تنها آن را ورق بزنید. این کارها همان اقدامات کوچکی هستند که باید در ابتدا انجام دهید. مطمئن باشید کمکم سرعت کتاب خواندنتان افزایش خواهد یافت و به هدفتان که مطالعه روزانه است، خواهید رسید.
3)نکات برنامه ریزی موفق : روزتان را بلوکبندی کنید
از همان ساعتی که بیدار میشوید، برای تمام ساعتهای بیداری و کارهای روزانهتان، بلوکبندی داشته باشید. به این صورت که یک بلوک را برای کارهای فردی و تفریحی، بلوکی را برای وقت گذراندن با خانواده و بلوکی را برای کسب و کارتان در نظر بگیرید. اگر 8 ساعت برای کسب و کار خود در نظر گرفتهاید، آن را نیز به بلوکهای کوچکتر تقسیم کنید تا برنامههایتان بهتر پیش برود.
برای دیگر بلوکها نیز همین کار را انجام دهید. کارهای خود را از بلوکبندیهای بزرگ به بلوکبندیهای کوچک تبدیل کنید تا بهتر بتوانید آنها را انجام داده و به موفقیت دلخواهتان برسید.
4)برای هر کاری محدوده زمانی داشته باشید
نکته مهم دیگری که در پاسخ به سوال چگونه برنامه ریزی کنیم ، باید بیان کنیم این است که تنها کافی است بازه زمانی برای هر یک از کارهای خود در نظر بگیرید. باید در مقابل تمام کارهایی که نوشتهاید، محدودیت زمانی در نظر بگیرید و بدانید که برای انجام هر کاری چقدر زمان نیاز دارید.
بسیاری از افراد در مقابل انجام این کار بهانه میآورند که زمان دقیق را نمیدانیم و نمیتوانیم محدودیت زمانی بنویسیم. باید در نظر داشته باشید که لازم نیست زمان دقیق را بنویسید، تنها کافی است زمان تقریبی را بنویسید. برای مثال تعیین کنید از ساعت 10 تا 10:30 قصد دارید کاری را انجام دهید یا اینکه بنویسید برای انجام این کار تنها نیم ساعت زمان نیاز است.
5)نکات برنامه ریزی موفق : زمان خالی در نظر بگیرید
ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که نتوانید کارها را به موقع انجام دهید و یا به اتمام برسانید. برای مثال ممکن است تلفنتان زنگ بخورد، مهمان ناخوانده داشته باشید، حالتان بد باشد و… .
نکته مهی که باید حتما رعایت کنید این است که نباید تمام ساعتهای روزانهتان را با کار پر کنید. باید حتما زمان خالی در طول روز در نظر بگیرید تا اگر نتوانستید کاری را به موقع انجام دهید و یا به اتمام برسانید، در زمان دیگری آن را جبران کنید تا کارها در یک روز به اتمام برسند. در صورت توجه به این نکته اگر در انجام یک کار نتوانستید عملکرد خوبی داشته باشید، در طول روز دلشوره انجام نشدن آن را نخواهید داشت و حالتان با خودتان بد نمیشود.
6)خودتان را با خودتان مقایسه کنید
شما باید خودتان را با خودتان مقایسه کنید، نه با دیگران. باید به گونهای برنامهریزی کنید که هر روزتان نسبت به روز قبل یک پله بالاتر بروید و پیشرفت کنید.
متاسفانه امروزه با دیدن موفقیت و پیشرفت اطرافیان در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، گمان میکنیم که از دیگران عقب افتاده و دیگر راهی برای جبران نداریم. در صورتیکه این فکر کاملا اشتباه است.
اگر خودتان را فقط با دیگران مقایسه کنید به مرور درجا زده و حالتان با خودتان بد میشود. مقایسه خود با دیگران مانع بزرگی برای رشد نکردن شما و نرسیدن به رویاها و آرزوهایتان خواهد بود.
7)نکات برنامه ریزی موفق : هیچکس کامل نیست
برای اینکه بدانید چگونه برنامه ریزی کنیم ، حتما این نکته را در نظر بگیرید که انسانها کامل نیستند. شما نباید از خودتان انتظار داشته باشید که در همه کارها به کمال برسید و هر کاری را به بهترین نحو ممکن انجام دهید. هیچکس کامل نیست، نه شما و نه آن فردی که گمان میکنید بهترین زندگی و بهترین شرایط را دارد.
آیا میشود یک ماشین همیشه در جاده با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت حرکت کند؟ جواب منفی است. لازم است سر پیچ ها و در مقابل موانعی که سر راهش قرار دارد سرعتش را کم کند تا مشکلی برایش پیش نیاید. اصلا اگر بخواهد همیشه با سرعت بالا حرکت کند، مطمئنا خیلی زود خراب میشود و از کار میافتد.
ما انسانها نیز مانند ماشین هستیم. باید در ناملایمات زندگی سرعتمان را کم کنیم و برای آهسته طی کردن مسیر، خود را سرزنش نکنیم. به بیانی دیگر باید برای انجام هر کاری، ابتدا به تواناییها و استعدادهای خودمان دقت کنیم.
8)مشکلات همه یکسان است
افراد فقط از حال و احوال خوبشان با دیگران صحبت کرده و در مورد ناملایمات و سختیهایی که پشتسر گذاشتهاند، سکوت میکنند. این نکته را بدانید که مشکلات و شرایط سختی که شما دارید برای دیگران هم اتفاق میافتد.
اگر همیشه بگوییم فلانی حالش خیلی خوب است و در زندگی هیچ مشکلی ندارد، کاملا اشتباه است. هیچکس همیشه از خودش و زندگی که دارد، خوشحال و راضی نیست.
9)نکات برنامه ریزی موفق : حالت را با خودت بد نکن
اکثر ما برنامههایی برای خودمان تعیین میکنیم و در صورت انجام ندادنشان خود را سرزنش میکنیم. در اکثر مواقع هم به خودمان میگوییم تو آدم برنامهریزی و موفقیت نیستی، تو هیچکاری را درست و به موقع انجام نمیدهی، تو مسئولیتپذیر نیستی و از این قبیل جملات.
برای اینکه بدانیم چگونه برنامهریزی کنیم تا موفق شویم، باید قبل از هر چیز دست از سرزنش خود در انجام کارها و عمل به برنامهها بردارید. وقتی حالتان را با خودتان بد کنید، دیگر نمیتوانید به موفقیتها و خواستههایتان برسید. در حقیقت همهچیز تمام شده و دیگر هدف و برنامهریزی برایتان هیچ معنایی نخواهد داشت. زیرا از خودتان و اقداماتتان متنفر خواهید شد و به این باور خواهید رسید که عرضه انجام هیچ کاری را ندارید.
10)دلیل شکست در برنامهریزی را پیدا کنید
اگر به هر دلیلی نتوانستید کاری که برای رسیدن به هدفتان انتخاب کردهاید را انجام دهید و از برنامهها و کارهایتان عقب افتادهاید، به جای اینکه برنامه جدیدی برای خود بنویسید و یا حتی با دیگران مشورت کنید، از خودتان بپرسید: چرا من نتوانستم این کار را انجام دهم؟ چه اتفاقی افتاد؟ چه دلیلی وجود داشت؟
زمانیکه بتوانید دلایل انجام ندادن کارها و برنامههایتان را بفهمید، بهتر میتوانید کارهایتان را طبق تواناییهای خودتان برنامهریزی کنید و در نتیجه راحتتر به راهتان ادامه داده تا به جایگاهی که دوست دارید برسید.
بسیاری از افراد زمانیکه نمیتوانند به کاری که میخواهند برسند و برنامهریزیهایشان را درست و به موقع انجام دهند، فردای همان روز بدون تجزیه و تحلیل، برنامه جدیدی برای خود ترتیب میدهند. این کار، اشتباهترین کار ممکن است.
باید بدانید تا زمانیکه دلیل انجام نشدن برنامهها را ندانیم، هیچ برنامهریزی را درست انجام نخواهیم داد. باید بررسی کنیم که آیا در برنامهریزیهای خود اشتباه تخمین زدهایم، تواناییهای خودمان را دستکم گرفتهایم، تواناییهای خودمان را بیش از تصور در نظر گرفتیم یا…؟ وقتی دلایل را بدانیم برنامهریزیهای بعدی را دقیقتر انجام خواهیم داد.
مقاله دلایل عدم موفقیت در برنامه ریزی در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند.
چگونه برنامه ریزی کنیم ؟
با نکات برنامه ریزی موفق بیان شده در این مقاله میتوانید روش برنامهریزی درست را بدانید تا بتوانید راحتتر به رویاها و خواستههایتان برسید. باید بدانید که برنامهریزیهای اشتباه ما را به کلی از رسیدن به موفقیت دور میکند.
در کامنتها برای ما بنویسید که برای رسیدن به کدام هدف به مشکل خوردهاید و نتوانستهاید به آن برسید. با کمالمیل در این زمینه شما را راهنمایی خواهیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید