سخنرانی انگیزشی چیست ؟
سخنرانی انگیزشی به آن دسته از سخنرانیهایی گفته میشود که سخنران با بیان جملات و عباراتی انرژیبخش و بیان راهحلهایی اساسی برای حل مشکلات، مخاطبان خود را به تلاش و کوشش بیشتر ترغیب و تشویق میکند.
در این مقاله به معرفی این نوع سخنرانی میپردازیم و به شما آموزش میدهیم که برای تبدیل شدن به یک سخنران انگیزشی به چه مهارتهایی نیاز دارید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleسخنرانی انگیزشی چیست ؟
همه ما در طول زندگی شرایط سخت و دشواری را تجربه کردهایم، شرایطی که ما را از ادامه دادن و تلاش ناامید کردهاند. در مقابل نیز زمانهایی را تجربه کردهایم که دیدن یک فیلم، خواندن متنی از یک کتاب و شنیدن جملهای از زبان دیگران ما را به آینده امیدوار کرده و باعث شده است به تلاش خود برای رسیدن به اهداف و خواستههایمان ادامه دهیم.
سخنرانیهای انگیزشی نیز نقش همان فیلمها، کتابها و جملات ناب را دارند. زمانی که سخنران شروع به صحبت میکند و از شرایط و تجربههای قابل درک خود میگوید، باعث میشود تا مخاطبان انگیزه کافی برای ادامه و تلاش را پیدا کنند و به راهکارهایی برای حل مشکلاتشان دست یابند.
هدف این نوع سخنرانی چیست؟
کلمات و عبارات میتوانند زندگی افراد را تغییر دهند. مقاله قدرت کلمات را بخوانید تا به این موضوع مهم پی ببرید. بنابراین هدف از این نوع سخنرانیها این است که با بیان عبارات و کلمات انگیزهبخش:
- به افراد انرژی لازم برای حرکت به سوی خواستهها و اهدافشان را بدهد،
- بتواند تفکر و رفتار مخاطبانش را به شکلی موثر تغییر دهد،
- در مورد تجربههای شخصی، افراد را تحریک کند و به آنها مسیر درست را نشان دهد،
- به مخاطبان ثابت کند که همه افراد مشکلاتی در زندگی دارند که بدون شک قابل حل است،
- حقیقتهای زندگی را به افراد نشان دهد و آنها را به آینده امیدوار کند،
- به مخاطبان بفهماند که باید اشتباهات گذشته را بپذیرند و از آنها درس بگیرند،
- بهطور کلی بتواند مسیر رسیدن به اهداف و خواستهها را برای دیگران هموارتر کند.
تکنیکهای سخنرانی انگیزشی
برای اینکه بتوانید اینگونه سخنرانیها را برگزار کنید و در ذهن دیگران تاثیرگذار و به یاد ماندنی باشید، باید تکنیکها و مهارتهای زیر را بیاموزید تا بتوانید به درستی از آنها استفاده کنید:
1)مهارت متقاعدسازی
این مهارت به شما کمک میکند تا بتوانید در ابتدا به مخاطبانتان بفهمانید که مشکلات برای همه افراد وجود دارد. سپس آنها را متقاعد کنید که با پذیرش مشکلات، تغییر تفکر و باورها، تغییر نحوه برخورد و… میتوانند مشکلاتشان را به درستی حل کنند.
مقاله متقاعدسازی چیست را مطالعه کنید تا با این مفهوم مهم آشنا شوید. با یادگیری این مهارت میتوانید دیگران را با حرفهایی که به زبان میآورید، به انجام کاری که در ذهنتان است، ترغیب کنید.
2)مهارت فن بیان
اگر در سخنرانی شرکت کنید که سخنران توانایی رسا و واضح صحبت کردن و بهطور کلی فن بیان مناسبی نداشته باشد، بدون شک بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از اینکه در آن سخنرانی شرکت کردهاید، پشیمان خواهید شد.
به همین دلیل یکی دیگر از مهمترین مهارتها برای جلبتوجه مخاطب این است که فن بیان مناسبی برای ارائه مطالب داشته باشید. در این صورت میتوانید با نحوه بیان موثر، نظر مخاطب را به صحبتهای خود جلب کنید.
برای یادگیری این مهارت پیشنهاد میکنم دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را دانلود کنید و در کنار آن مقاله تکنیک های بهبود فن بیان را مطالعه کنید. هر چه فن بیانتان را تقویت کنید، میتوانید نفوذ کلام و قاطعیت بیشتری در حین صحبت کردن داشته باشید.
3)مهارت ایجاد انگیزه
همه افراد به انگیزهای برای ادامه دادن به مسیر رسیدن به اهداف و خواستههایشان نیاز دارند تا بتوانند مشکلات و موانع را حل کنند. به همین دلیل شما باید به عنوان سخنران انگیزشی این مهارت را به خوبی بیاموزید و با صحبتهایی که به زبان میآورید، انگیزه لازم را در مخاطبانتان ایجاد کنید.
در مقاله انگیزه چیست بهطور کامل به مفهوم انگیزه و راههای افزایش آن پرداختهایم. خواندن این مقاله را از دست ندهید.
4)مهارت شناخت مخاطب
اگر بتوانید مخاطبان خود را به درستی بشناسید و از عواطف، عقاید، طرز تفکر و احساساتشان باخبر شوید، میتوانید راهکارهایی مناسب و تضمین شده، ارائه دهید.
برای شناخت مخاطبانتان برای ارائه سخنرانی موفق باید به سن، جنسیت، فرهنگ، موقعیت اجتماعی، میزان درآمد و تحصیلات توجه کنید. برای این کار میتوانید از برگزارکننده مراسم پرسجو کنید و یا قبل از شروع سخنرانی زمانهایی را بیرون از سالن در بین مخاطبانتان بگذرانید.
5)مهارت جلب توجه مخاطب
زمانی که به سخنرانی میپردازید باید بتوانید توجه مخاطبان را در تمام طول مدت سخنرانی به صحبتهای خود جلب کنید.
زیرا مخاطب تنها در شروع و پایان سخنرانی اشتیاق فراوانی برای شنیدن صحبتهای دارد. بدین ترتیب اگر سخنرانی کسلکنندهای داشته باشید، در میانه صحبتهایتان خود را با گوشی همراه و یا صحبت کردن با دیگران سرگرم میکنند و این اتفاق اعتماد به نفس شما را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد.
روشهایی که میتوانید از آنها استفاده کنید عبارتند از داستانگویی، استفاده از ابزار، بیان آمارهای عجیب و غریب، انجام فعالیتهای فردی و یا گروهی و… .
برای یادگیری بیشتر روشهایی جذاب و کاربردی و یادگیری نحوه استفاده صحیح و اصولی از آنها، مقاله جلب توجه مخاطب در سخنرانی را بخوانید. همه سخنرانان به یادگیری این روشها برای تاثیرگذاری بر مخاطب نیاز دارند و سخنرانان انگیزشی بسیار بیشتر.
6)مهارت داستانگویی
شما به عنوان سخنران انگیزشی باید بتوانید داستانهای شخصی خود و یا دیگران را به جذابترین شکل ممکن بیان کنید تا مخاطب با شما همراه شود.
این نکته را در نظر بگیرید که شنیدن داستان برای همه افراد بسیار لذتبخش است، به خصوص داستانهای شخصی. به همین دلیل اغلب کتابهای غیر آموزشی و توسعه فردی به صورت داستان نوشته شدهاند تا بتوانند توجه مخاطب را به خود جلب کرده و تاثیرگذاری حرفها را چندین برابر کنند.
7)مهارت برقراری ارتباط
این نوع سخنرانی برخلاف دیگر سخنرانیها به برقراری ارتباط مؤثر، صمیمی و دوستانه بین مخاطب و سخنران نیاز دارد. اگر توانایی برقراری ارتباط با مخاطب را به خوبی بیاموزید، سخنرانی موفقی خواهید داشت.
زیرا با استفاده از این مهارت میتوانید خودتان را در نظر دیگران به فردی حرفهای تبدیل کرده و در ذهنشان ماندگار شوید. حتی مطالبی که بیان میکنید نیز تا مدتها در ذهنشان باقی میماند.
اگر مایل هستید به اینگونه سخنرانیها را انجام دهید و یا اینکه بتوانید به درستی تشخیص دهید که سخنرانیهایی که در آن شرکت کردهاید، انگیزشی هست یا نه، بخش بعدی را بخوانید. در این بخش ویژگیهایی که لازم دارید را معرفی کردهایم.
ویژگیهای سخنران انگیزشی
همه افراد نمیتوانند سخنرانی انگیزهبخش داشته باشند و دیگران را به تلاش و پشتکار وادار کنند. تنها افرادی میتوانند در اینگونه سخنرانیها موفق شوند که:
- تجربههایی مشابه تجربههای دیگران در زندگی شخصی خود داشته باشند،
- خودشان به حرفهایی که میزنند و راهکارهایی که ارائه میکنند، عمل کرده باشند،
- مخاطبان خود را به درستی بشناسند تا بتوانند عواطف و احساساتشان را درک کنند،
- باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشند تا بتوانند با صلابت و محکم صحبت کنند،
- توانایی صحبت در جمع را داشته و از فن بیان قوی برخوردار باشند،
- توانایی برقراری ارتباط خوب و موثر را با دیگران داشته باشند،
- از گفتن تجربههای شخصی خود خجالت نکشند و با مخاطبانشان رو راست باشند،
- هر چیزی که بلد هستند را بدون کم و کاست به دیگران منتقل کنند،
- با صحبتهای خود افراد را به تلاش و کوشش ترغیب و تشویق کنند،
- تخصص و اطلاعات کافی در خصوص موضوع مورد بحث داشته باشند تا بتوانند راهی برای حل مشکلات ارائه دهند،
- همیشه به دنبال یادگیری مطالب به روز باشند و اطلاعاتشان را افزایش دهند،
- و….
تفاوت سخنرانی انگیزشی با دیگر سخنرانیها
اگر با دقت به تمام سخنرانیها توجه کنید به خوبی میتوانید به این نتیجه برسید که در تمام سخنرانیهایی که برگزار میشود، بدون شک سخنران از جملات انگیزهبخش برای تاکید و تاثیرگذاری بیشتر استفاده میکند.
حتی سخنرانانی که ادعا میکنند سخنرانی انگیزهبخش انجام نمیدهند، باید در بخشی از صحبتهای خود برای ترغیب و تشویق مخاطبانشان به این نوع سخنرانی بپردازند.
بنابراین میتوان گفت که هر سخنرانی باید تا اندازهای مهارت انگیزه دادن به مخاطبانش را بیاموزد تا بتواند سخنرانی موفقیتآمیزی داشته و صحبتهایش را ماندگارتر کند.
دلیل علاقه افراد به سخنرانی انگیزشی
همه ما دوست داریم با زندگی دیگران آشنا شویم و بدانیم که چگونه توانستهاند با وجود مشکلات و موانع سر راهشان به موفقیت برسند. از طرف دیگر نیز دوست داریم از زبان دیگران جملاتی را بشنویم که ما را به تلاش و تکاپوی بیشتر ترغیب میکنند و تا اندازهای راه درست رسیدن به مقصد را به ما نشان میدهند.
به همین دلیل است که شرکت در این سخنرانیها و یا دیدن فیلمهای زندگی افراد موفق را دوست داریم و حتی ممکن است پیج آنها را در اینستاگرام دنبال کنیم.
در پایان…
اگر مایل هستید به سخنران انگیزهبخش تبدیل شوید، لازم است برای به دست آوردن مهارتهایی که در این مقاله بیان کردهایم، تلاش کنید. زیرا یادگیری این مهارتها به شما کمک میکنند تا از دیگر سخنرانان متمایز شده و به موفقیت برسید.
اگر هم نیاز دارید برای تلاش بیشتر در زندگی، انگیزه و انرژی لازم را به دست آورید و با افرادی آشنا شوید که با وجود مشکلات و موانع موجود به موفقیت رسیدهاند، دیدن سخنرانیهای انگیزشی و خواندن کتابهای زندگینامه افراد موفق را از دست ندهید.
در پایان پشنهاد میکنم از خواندن مقاله جملات انگیزشی برای سخنرانی غافل نشوید. در این مقاله 43 جمله انگیزشی را از 7 کتاب انتخاب کرده و نوشتهایم تا بتوانید با انتخاب و بیان جملات جدید، از تکرار پرهیز کرده و از دیگران متمایز شوید.
اگر در این نوع سخنرانیها شرکت کردهاید، تجربه خود را در کامنتها برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید