بیزینس کوچینگ و یا کوچینگ کسب و کار چیست؟
بیزینس کوچینگ و یا کوچینگ کسب و کار به شما کمک میکند تا مسیر شغلی و حرفهای خود را آسانتر طی کنید تا به مقصد برسید.
با خواندن این مطالب میتوانید با این نوع کوچینگ آشنا شوید و بدانید که چرا به کوچ در کنار حرفهای که به آن مشغول هستید، نیاز دارید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleبیزینس کوچینگ چیست؟
کوچینگ به افراد کمک میکند تا در زمان حال زندگی کنند و با شناخت خود و پی بردن به مهارتها، استعدادها و ارزشهایی که دارند، بتوانند راهحلی برای غلبه بر مشکلات و چالها پیدا کنند. به فردی که کار کوچینگ انجام میدهد، کوچ گویند.
در مقاله کوچینگ چیست شما را با مفهوم کوچ و کوچینگ آشنا کردهایم. برای یادگیری این مفهوم پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.
کوچینگ کسب و کار به این معنی است که برای رشد و پیشرفت کارتان (در هر سطحی که هستید) به فردی نیاز دارید که شما را به مقصد برساند و بتوانید از تجربیاتش استفاده کنید.
کار کوچ این است که در ابتدا تمام جوانب کسب و کار شما را بسنجد و با خواستهها و اهداف تان به خوبی آشنا شود، سپس با توجه به بازار هدف، الویتبندی اهداف شما، چیدن استراتژی و…، برنامهای تنظیم کرده و شما را تا رسیدن به مقصد همراهی کند.
کوچ کسب و کار، باید فردی باشد که مسیر پیش روی شما را یک بار طی کرده و به خوبی به تمام مسائل و موانع سر راه تان اشراف کامل داشته باشد. شما نمیتوانید برای رسیدن به موفقیت از هر کسی کمک بگیرید. به عبارت دیگر کوچ برای شما نفش مربی را دارد.
اگر مایل هستید جلسات کوچینگ را تجربه کنید، روی کلمه کوچینگ فردی کلیک کنید.
تفاوت کوچینگ کسب و کار و مشاور کسب و کار
اگر بخواهید ورزش شنا را به صورت حرفهای بیاموزید، مربی تنیس را برای آموزش دیدن انتخاب میکنید یا مربی شنا را، حاضر هستید پول و زمان خود را صرف کدام کلاس و مربی کنید تا شنا یاد بگیرید؟
جواب این سوال کاملا بدیهی و روشن است، شما برای یادگیری شنا بدون شک به نزد فردی میروید که شنا را یاد گفته و برای آموزش دادن دوره گذرانده باشد. حتی حاضر نیستید پول خود را به مربی غیر حرفهای و مبتدی بدهید و از او آموزش ببینید.
تفاوت بیزینس کوچینگ با مشاوره نیز به همین صورت است. فردی که کوچ کسب و کار است، مسیر مقابل شما را یک بار طی کرده و شما میتوانید با استفاده از راهنماییها و تجربیات او مسیر را بدون دردسرتر طی کنید. اما مشاوره کسب و کار تنها اطلاعات و دانش برای بهتر طی کردن مسیر را به شما میدهد و به طور مستقیم تجربهای در زمینه کاری شما کسب نکرده است.
تفاوت دیگر نیز این است که کوچ کسب و کار با پرسیدن چندین سوال، به شما میفهماند که باید چه مسیری را طی کنید تا به موفقیت برسید. در حقیقت فردی که کار کوچینگ انجام میدهد، به شما کمک میکند تا خودتان بهترین تصمیم را بگیرید. اما فردی که مشاور کسب و کار است به شما راهکارهایی برای بهبود شرایط ارائه میدهد. راهکارهایی که به نظرش درست و عملی هستند و ممکن است مشکلی از شما برطرف نکند.
فواید بیزینس کوچینگ برای کسب و کار
اگر فردی در کنار شما باشد که تمام جوانب کارتان را بسنجد، مسیر درست را به شما نشان بدهد و از خطرات و مشکلات آگاهتان کند، بدون شک میتوانید:
- به نقاط ضعف خود پی ببرید و برای رفعشان اقدام کنید،
- از نقاط قوتتان آگاه شوید و به آنها بیشتر توجه کنید،
- از قابل اجرا بودن ایدهها و اهدافتان مطمئن شوید،
- کارمندانی استخدام کنید که در رسیدن به اهدافتان شما را یاری کنند،
- زمان و هزینه خود را برای انجام کارهای بیهوده هدر ندهید،
- به دنبال یادگیری مهارتهای مورد نیازتان باشید،
- محکمتر و با اطمینان بیشتر برای رشد و پیشرفت قدم بردارید،
- درآمدتان را نسبت به قبل افزایش دهید،
- و… .
باورهای اشتباه رایج در انتخاب کوچ
برخی از افراد باورهای اشتباهی در مورد کوچینگ کسب و کار دارند که لازم است به آنها توجه کنیم.
1)هزینههای کوچینگ به صرفه نیست: برخی از مدیران گمان میکنند که هزینههای کوچینگ باعث بالا رفتن هزینههایشان شده و برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
در صورتی که با کمک این نوع کوچینگ میتوانیم هزینههای خود را به درستی مدیریت کرده و به مرور زمان درآمدمان را افزایش دهیم.
2)کوچینگ به سرعت ما را به موفقیت میرساند: اگر تصور شود که با کمک کوچینگ میتوان حتما به موفقیت رسید و نیازی به کار و تفکر از طرف ما نیست، موفقیتی حاصل نخواهد شد.
کار کوچینگ نه به تنهایی، بلکه در کنار کارهای مدیر و کل تیم نتیجه پیدا میکند. در غیر این صورت توصیهها و راهکارها نتیجهبخش نخواهند بود.
3)خودم میدانم چگونه مشکلاتم را حل کنم و نیازی به کوچ ندارم: این تفکر و باور نیز باعث میشود تا بیش از حد به درایت و فهم خود تکیه کنیم و از دیگران کمک نگیریم.
استفاده از تجربیات فردی که مسیر پیش روی ما را طی کرده، به ما در رسیدن به مقصد کمک بسزایی میکند.
4)الان که کسب و کار خوبی دارم، پس فعلا نیازی به کوچ گرفتن نیست: ممکن است با بیتوجهی به کوچکترین مسائل، کسب و کار پررونق و پر سودتان با شکست مواجه شود.
فردی که کوچ کسب و کار شما را بر عهده دارد، تمام جوانب کار را میسنجد. جوانبی که شما به آن بیتوجه بوده و ممکن است با این بیتوجهی لطمه زیادی به کارتان وارد کنید.
5)هر زمان لازم داشتم از کوچ کمک میگیرم، الان لازم ندارم: این تفکر کاملا اشتباه است که با به وجود آمدن مسائل و مشکلات باید از دیگران کمک گرفت و قبل از آن لازم به هزینه اضافه نیست.
پیشگیری بهتر از درمان است. اگر بتوانیم قبل از بروز مسائل و مشکلات از کوچ کمک بگیریم از ورشکستگی و پرداخت هزینههای گزاف جلوگیری خواهیم کرد.
از امروز تصمیم بگیرید باورهای محدود کننده را کنار بگذارید تا در کسب و کاری که به آن مشغول هستید رشد چشمگیری داشته باشید و از دیگران متمایز شوید.
بیزینس کوچینگ مناسب چه کسب و کاری است؟
هیچ تفاوتی ندارد که شما صاحب یک کسب و کار موفق هستید و یا کسب و کاری ناموفق و در آستانه شکست دارید. در میانه راه و با تجربه هستید و یا کسب و کاری نوپا دارید و بیتجربه هستید. در هر کجای مسیر هم که باشید به کوچ حرفهای در کنار خود نیاز دارید.
بسیاری از افراد تصور میکنند که باید کسب و کاری را راهاندازی کنند و زمانی که با مسائل و موانع روبهرو شدند به کوچ مراجعه کنند و از دیگران کمک بگیرند. این تصور کاملا اشتباه است. شما میتوانید قبل از راهاندازی و شروع کسب و کارتان، کوچ در کنارتان داشته باشید تا مسیر را بهتر و دقیقتر جلو ببرید.
با این کار میتوانید بسیار محکمتر و با خیالی آسودهتر در مسیر کسب و کارتان قدم بردارید.
زیرا همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، کوچ فردی است که مسیر پیش روی شما را طی کرده است و تجربیات ارزشمندی دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید
امروزه با توجه به رواج کوچینگ کسب و کار و اهمیت آن در بین سازمانها و شرکتها، کتابها و دورههای زیادی وجود دارند که ممکن است شما را ترغیب کند به جای کوچ گرفتن از آنها استفاده کنید.
بدون شک خواندن کتابها و دیدن دورهها برای شما و کسب و کارتان خالی از لطف نیست. اما نکته حائز اهمیت این است که شما زمانی میتوانید با استفاده از کوچینگ به موفقیت برسید که فردی را در کنارتان داشته باشید تا توصیههای کاملا خصوصیسازی شده برای شما داشته باشد، نه توصیههایی که برای تمامی کسب و کارها انجام میشود.
زیرا هر کسب و کاری ویژگیها و مشکلات خاص خودش را دارد و نمیتوان برای همه از یک نسخه یکسان استفاده کرد. شاید نیاز داشته باشید فردی را استخدام کنید که جای آن در سازمان شما خالی است و یا فردی را اخراج کنید که به کسب و کارتان لطمه وارد میکند و کارهای دیگری که تا امروز به آن توجه چندانی نداشتهاید.
بدین ترتیب باید فردی آگاه در کنارتان حضور داشته باشد و تمام جوانب کسب و کارتان را بهطور دقیق بررسی کند. اگر در این زمینه به کوچی حرفهای در کنار خود نیاز دارید، در کامنتها برای ما بنویسید تا با شما تماس بگیریم.
اهمیت بیزینس کوچینگ
توصیه پیتر دراکر، یکی از برجستهترین نظریهپردازان مدیریت:
«شجاعت به جای تجزیه و تحلیل، قوانینی واقعا مهم برای شناسایی اولویتها تعیین میکند. به جای گذشته، آینده را مدنظر داشته باشید. به جای مشکلات، روی فرصتها و موقعیتها تمرکز داشته باشید. به جای اینکه دنبالهروی دیگران باشید، راه خودتان را بروید و هدفی عالی برای خودتان تعیین کنید. به جای انتخاب هدفهای مطمئن و ساده، هدفی انتخاب کنید که تفاوتی ایجاد کند.»
اگر تمایل دارید مانند بسیاری از افراد موفق دنیا، شما نیز در کسب و کارتان به موفقیت برسید، باید به این نوع کوچینگ توجه کنید.
در این مطالب شما را با تعریف، فواید و باورهای اشتباه رایج در کوچینگ کسبوکار آشنا کردهایم. امیدواریم بتوانید با تصمیمگیریهای درست و اصولی، به کسب و کار خود کمک کنید.
اگر در این زمینه به راهنمایی نیاز داشتید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من یه مغازه پوشاک دارم و میخوام یه کاری کنم درآمدم زیاد بشه. کوچینگ چه کمکی میتونه بکنه؟ اصلا این کار چطوری انجام میشه؟
سلام وقتتون بخیر
سپاس از همراهیتون
شما قبل از شروع هر کاری باید با تمام زوایای کارتان آشنا شوید و در کنار آن خودتان را بشناسید که چه خواستهها و علایقی دارید.
برای مثال باید بدانید مشتریهای شما چه کسانی هستند و اکثریت چه سلیقهای دارند؟ میتوانید بخشی از مغازه را به فروش اجناس مرتبط با کارتان اختصاص دهید، اجناسی که در کنار پوشاک فروش دارند مثل کیف، کفش، شال، روسری و…؟ از چه راههایی میتوانید سرمایهگذار پیدا کنید؟ چطوری میتوانید کارتان را گسترش دهید و شریک بگیرید؟ و… .
طبق تعریف کوچینگ، کوچ با پرسیدن سوالات هدفمند به شما کمک میکند تا به پاسخ اینگونه سوالات برسید، کارتان را بهتر بشناسید و خودتان به بهترین ایدهها و راهحلها برسید. ایدهها و راهحلهایی که با تواناییها و مهارتهایتان در یک راستا باشند. سپس با همفکری یکدیگر میتوانید بهترین تصمیمگیری را داشته باشید.
فقط باید بیزینس کوچ مناسبی پیدا کنید که در زمینه کسب و کار علم کافی داشته باشد و بتواند شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان قرار بدهد.
اگر به دنبال کوچ مناسب هستید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید و با شرکت در یک جلسه از روند جلسات کوچینگ اطلاع پیدا کنید.