9 راه تضمینی و آسان برای کنترل خشم در محیط کار
راه های کنترل و مدیریت خشم در محیط کار ، برای همه افرادی که در اجتماع حضور داشته و قصد پیشرفت در کار خود را دارند، لازم و ضروری است. در این مقاله قصد داریم ابتدا به شما دلیل خشونتهای محل کار را توضیح داده و سپس راهحلهایی را برای کنترل خشم به شما ارائه دهیم.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleنشانههای بروز خشم در محیط کار
شاید شما فکر کنید که تنها کتککاری و درگیری در محیط کار، نشاندهنده خشم و عصبانیت است. در صورتیکه این مورد تنها یکی از نشانههای خشم در این شرایط است.
دیگر نشانهها عبارتند از: دیر رفتن به سر کار بدون اجازه و صحبت قبلی، احساس بیمیلی نسبت به وظایف شغلی، سرباز زدن از همکاری درست با همکاران، مقصر جلوه دادن دیگران به خاطر اشتباهاتی که خود مرتکب شده، بدرفتاری با مشتریان و همکاران، زمانهای استراحت بیش از میزان تعیین شده و چندین نشانه دیگر.
تمامی این موارد نشانههای «فقدان بهرهوری شغلی» در محل کار است. یعنی تمام کارهایی که فرد عمدی انجام میدهد تا به سازمانی که در آن اشتغال دارد، آسیب وارد کند.
پیشنهاد میکنم بعد از خواندن مقاله پیشرو، حتما مقاله عصبانیت و خشم را مطالعه کنید تا بتوانید کنترل بهتری روی عصبانیت خود داشته باشید. در این مقاله روش ABC الیس البرت را که یکی از موثرین روشها است، آموزش دادهایم.
دلایل دانستن راه های کنترل خشم در محیط کار
حال ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که چه دلایلی باعث بروز اینگونه خشونتها در محیط کار شده و چرا فردی باید از روی عمد به مجموعهای که در آن مشغول به کار است، آسیب بزند؟
پاسخ این سوال، وجود احساس خشم در فرد است. زمانیکه افراد راه نشان دادن اعتراض و خشم خود را بلد نیستند، ترجیح میدهند خشم خود را نسبت به سازمان، همکاران و مشتریها با یکی از نشانههایی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم، بروز دهند.
البته اینگونه افراد، افرادی هستند که توانایی صحبت کردن و اعتراض داشتن به شرایطشان را ندارند و ترجیح میدهند از این روشها استفاده کنند. این کار نتیجهای جز توبیخ شدن و اخراج از طریق کارفرمایان و روسا نخواهد داشت.
ناتوانی در خشم…
باید بدانیم که ناتوانی در کنترل خشم ، قبل از هر چیز به خودمان ضرر وارد میکند. بنابراین چقدر خوب است که راههای مدیریت خشم را بشناسیم تا بتوانیم در این شرایط بهتر عمل کنیم. لازم به ذکر است که خشمگین شدن در محل کار به هزاران دلیلی که میتواند رخ دهد، کاملا طبیعی است.
با یادگیری اینگونه روشها، میتوانید ارتباط موثرتری با همکاران خود در محیط کار داشته باشید، منظور خود را واضح بیان کنید و در هر شغلی که هستید، بدرخشید.
فراموش نکنید تا زمانیکه صحبت نکنید، کسی به خشم و عصبانیت شما پی نمیبرد.
سه عامل اصلی عصبانیت افراد
محققان سه عامل اصلی خشم در محیط کار را بررسی کردهاند که عبارتند از:
- شاهد بیعدالتی در سازمان و ناعادلانه رفتار کردن، باشید.
- زمانیکه احساس کنید شخصی در حال رسیدن به اهداف شماست و یا اینکه مانع برنامههای شماست تا بتوانید پیشرفت کنید.
- وجود تضادهای بین فردی، مانند اختلاف در نگرش و شخصیت.
راه های کنترل و مدیریت خشم در محیط کار
در ادامه قصد داریم به شما راههایی را معرفی کنیم که با به کارگیری آنها بتوانید خشم خود را در محل کار مهار کنید.
1-با فردی مورد اعتماد صحبت کنید
در مورد خشمها و نارضایتیهایی که در محیط کار اتفاق میافتد و کاملا طبیعی است، با فردی صحبت کنید و از او مشورت بخواهید. فردی که بتوانید به راحتی به او اعتماد کنید. در اکثر مواقع تنها صحبت کردن در مورد مشکلی که پیش آمده میتواند اوضاع را برای شما روبهراه کند.
شاید لازم باشد با سرپرست و مدیر خود صحبت کنید تا خشمتان کاهش پیدا کند. مطمئن باشید که مدیر شما هم ترجیح میدهد با او صحبت کنید تا اینکه کارهایتان را به درستی انجام ندهید.
2-تمرکز بر تنفس و تا 10 بشمارید
این روش به خوبی آزمایش شده است و به کند شدن ضربان قلبتان کمک میکند. با تنفس عمیق کشیدن و شمردن تا 10 میتوانید در مورد وضعیتی که پیش آمده و خشم شما را برانگیخته، تامل کرده و با آرامش با مسئله برخورد کنید.
تنفس عمیق سطح اکسیژن خون را افزایش میدهد و شمردن نیز به شما کمک میکند تا کمی در مورد مسئلهای که باعث عصبانیتتان شده، بیاندیشید.
3-در پاسخ دادن مکث کنید
زمانیکه عصبانی هستید و به نقطه جوش رسیدهاید، یکی از راه های مدیریت و کنترل خشم در محیط کار مکث کردن در زمان پاسخ دادن به فرد مقابل است. در این صورت هیچ وقت از گفته خود پشیمان نخواهید شد.
برای این کار کافی است دقایقی به خود و تیمتان استراحت دهید تا بتوانید آرام شده و افکار خود را سر و سامان بخشید. بلافاصله جواب دادن باعث میشود تا اوضاع و شرایط بدتر شود.
4-خشمهای خود را بنویسید ولی ارسال نکنید
اگر با دو راهکار بالا همچنان خشمگین هستید، به شما پیشنهاد میکنم که تمام حرفهای خود را در قالب پیام و یا ایمیل برای آن شخص بنویسید، اما ارسال نکنید. تنها پیام را نگه دارید تا زمانیکه آرام شدید، دوباره آن را بخوانید و سپس حذف کنید. با این راه میتوانید خشم خود را کنترل کنید. حتی میتوانید خشمها و ناراحتیهای خود را روی برگهای بنویسید.
این کار باعث میشود تا در حین بازخوانی متن، به این بیاندیشید دلیلی که شما را عصبانی کرده خیلی هم غیرقابل تحمل و سخت نیست و میتوان با صحبت و یا کمی مدارا آن را برسرف کرد.
5-محل کار خود را ترک کنید
یکی دیگر از راهها این است که در برخی از مواقع فاصلهای بین خود و محیط کارتان برقرار کنید، تا خشمتان مهار شود. پیشنهاد میکنم کمی پیادهروی کنید و یا ناهار خود را بیرون از محل کارتان صرف کنید.
با این روش زمانیکه به محل کارتان باز گردید از وخامت اوضاع کم شده است. دوری از محیط ذهن شما را بازتر و آرامتر میکند.
6-راه های کنترل خشم در محیط کار :از حمایت عاطفی برخوردار شوید
یکی از بهترین و تاثیرگذارترین راهها این است که هرگاه به مشکلی برخورد کردید، به سراغ خانواده و دوستانتان بروید تا از حمایت عاطفی لازم برخوردار شوید. تنها کافی است با فردی که دوست دارید، صحبت کنید و یا او را به کافه دعوت کنید.
سپس تمام حرفها و دلایل عصبانیت خود را به او بگویید. همدردی آن فرد شما را تسکین میدهد. البته در این زمینه باید با فردی مطمئن و عاقل صحبت کنید تا آتش هیزم شما نباشد و عصبانیتتان را بیشتر نکند. تنها باید فردی را انتخاب کنید که با شما همدردی کند تا خشمتان فروکش کند.
7-محرکهای شخصی خود را بشناسید
همه ما حساسیتها و محرکهایی داریم که اگر بتوانیم آنها را بشناسیم، حتما در کنترل خشم خود موفق بوده و به راحتی میتوانید از آستانه خشم به عقب بازگردیم. این حساسیتها و محرکها، بدون اخطار واکنشهای خشمآور و خشن را بروز میدهند.
برای مثال ممکن است حرفی از دیگران و به وجود آمدن اتفاقی ما را به یاد تجربهای تلخ در گذشته بیاندازد. این یادآوری دردناک باعث ایجاد عصبانیت در ما میشود. اما اگر آن را بشناسیم و از قبل راه گریزی برای آن پیدا کنیم، در کنترل خشم موفق خواهیم بود.
پیشنهاد میکنم در طول هفته تمام عواملی که باعث ایجاد خشم در شما میشوند را در برگهای یادداشت کنید. سپس در پایان هفته تمام عوامل و محرکها را بررسی کنید و به این فکر کنید که در صورت بروز کدامیک از آنها بیشتر از کوره درمیروید و کنترلی روی خود ندارید. سعی کنید از قرار گرفتن در این شرایط پرهیز کنید.
8- راه های کنترل خشم در محیط کار : به خود پاداش دهید
توانایی مدیریت عصبانیت یک دستآورد عالی در زندگی است. هر بار که توانستید خشم خود را مهار کنید باید به خودتان افتخار کرده و پاداش دهید. با این کار بهطور ناخودآگاه ترغیب میشوید که بار دیگر که در موقعیت مشابهی قرار گرفتید، خشم خود را کنترل کنید.
9-بپذیرید که احساسات شما بر اوضاع تاثیر میگذارد
زمانیکه شما احساس استرس، ناامیدی، سردرگمی، ترس و کلافگی بیشتری داشته باشید، به سختی میتوانید خشم خود را کنترل کنید. پس باید بپذیرید که احساسات منفی و مخرب، میتوانند کنترل اوضاع را سختتر کنند.
بنابراین قبل از هر چیز باید بتوانید احساسات خود را کنترل کنید تا منطقیتر، ساختاریتر و متفکرانهتر با شرایط برخورد کنید. برای این کار میتوانید ورزش مدیتیشن و یوگا را انتخاب کنید، رژیم غذایی سالم بدون قند و کافئین و خواب کافی داشته باشید.
راه های مدیریت خشم کارکنان در محیط کار
شما باید به عنوان سرپرست و مدیر یک مجموعه بتوانید در مرحله اول، از بروز خشم در محل کار خود جلوگیری کنید و راه های کنترل خشم در محیط کار را بشناسید.
برای این کار لازم است رابطه افراد با یکدیگر و نحوه کار کردن در محیط را مدیریت کنید. در این صورت میتوانید در ایجاد محیط کاری لذتبخش برای خود و دیگران موفق عمل کنید و مطمئن باشید با توجه به این راهکارها میتوانید میزان بازدهی را افزایش دهید.
1-ایجاد فرهنگی حرفهای در محیط کار
شما باید یک استاندارد برای رفتار افراد در محل کار تعریف کنید. برای این کار تنها لازم است در مرحله استخدام، افرادی را انتخاب کنید که نگرشی مثبت نسبت به کار داشته و بتوانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند.
اگر افرادی را استخدام کنید که زودجوش و یا خودخواه باشند، با تنشهای زیادی روبهرو خواهید شد. بنابراین در انتخاب افراد دقت کافی داشته باشید.
2-مراحل انضباطی در پیش بگیرید
شما باید قوانینی در محیط کاری خود تعیین کنید که دیگران بدانند اگر نتوانند خشم خود را کنترل کنند، با عواقب بدی روبهرو خواهند شد. بدین ترتیب افراد، خود را ارزیابی کرده رفتارهای خود را کنترل خواهند کرد.
برای مثال میتوانید بگویید اگر کسی در عصبانی شود و محیط پرتنشی ایجاد کند، موظف است برای عذرخواهی از دیگران شیرینی بخرد و یا محل کار را تمیز کند.
3-آموزش دهید
شما باید کارکنان خود را بهگونهای آموزش دهید که یاد بگیرند چگونه با فرد عصبانی برخورد کنند. آنها نباید واکنش منفی از خود نشان دهند، در عوض باید با آرامش رفتار کنند.
این کار باعث میشود تا با عصبانی شدن یک فرد، دیگر همکاران بتوانند او را آرام کنند تا عصبانیتش فروکش کند.
نتیجه کنترل خشم
ما در این مقاله سعی کردهایم راه های کنترل و مدیریت خشم در محیط کار را برای شما ساده و روان توضیح دهیم. دیگر به عهده شما است که چه تصمیمی بگیرید. میخواهید خشم خود را به خوبی در مواقع حساس کنترل کنید و روابط عالی با همکاران خود داشته باشید و یا تنشهای کاری و اخراج شدن را انتخاب میکنید؟
این مقاله را پیشنهاد میکنم دوباره با دقت بخوانید و برای اطرافیانتان که شاغل هستند، ارسال کنید.
اگر شما هم راهکاری برای کنترل خشم میدانید، خوشحال میشویم برای ما در کامنتها بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید