معرفی آیین دوستیابی و چگونگی نفوذ در دیگران
آیین دوستیابی اثر دیل کارنگی با عنوان فرعی چگونگی نفوذ در دیگران، به شما آموزش میدهد که چگونه باید دیگران را درک کنید، با آنها کنار بیایید و آنها را به دوست داشتن خود ترغیب کنید. در این مقاله ما را همراهی کنید تا با دانستن مطالب این کتاب، بتوانید به روابط دوستانه خود سر و سامان دهید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمشخصات کلی کتاب
نویسنده: دیل کارنگی
مترجم: غلامحسین اعرابی
انتشارات: طلایه
کتاب دیگر این نویسنده، به اسم آیین سخنرانی را نیز مطالعه کنید تا با تقویت فن بین خود بتوانمید با دیگران ارتباط بهتر و دوستانهتری برقرار کنید.
درباره کتاب آیین دوستیابی
کتاب در مجله تایمز در سال 2011، رتبه نوزدهم را از صد کتاب تاثیرگذار قرن به خود اختصاص داد. کتاب با لحنی روان، ساده و قابل فهم نوشته شده، که این امر خواندن آن را جذابتر و لذتبخشتر میکند. ابتدای کتاب با داستانها و روایتهای کوتاهی از افراد مشهور شروع میشود. پیام روایات، انتقاد نکردن از خود و دیگران است.
در کتاب بیان شده است که 99 درصد افراد از خود انتقاد نمیکنند و معمولا از دید خودشان انسانهای بدون نقص و کاملی هستند، بلکه دیگران را مورد نقد و سرزنش خود قرار میدهند. کارنگی درباره انتقاد میگوید: «انتقاد عمل خطرناکی است، چون غرورِ با ارزش فرد انتقاد شونده را جریحهدار میکند و در نتیجه دلخوری پدید میآورد.»
قوانینی که در این کتاب مطالعه میکنید، صرفا فرضیه و حدس نیستند. آنها معجزه میکنند. پس با دقت مطالب را بخوانید و به آن عمل کنید تا بتوانید ارتبط مؤثر و موفقتری با دیگران برقرار کنید و در نتیجه به خواستهها و اهدافتان برسید.
دلیل نوشته شدن کتاب آیین دوستیابی
دیل کارنگی با تحقیق در مورد افرادی که در کسب و کار خود موفق بودند، دریافت که روابط عمومی بالا در بخش فروش به داشتن علم بالا ارجعیت دارد. این موضوع باعث شد تا برای نوشتن این کتاب ترغیب شود
او سالهای زیادی را صرف خواندن کتابهای مختلف و زندگینامه افراد مشهور کرد و روی روابط انسانی و رفتار آنها دقیق شد و در نتیجه در سال 1936، کتاب را نوشت که مورد استقبال فراوان قرار گرفت.
به همین دلیل میتوان تمام مطالب نوشته شده در این کتاب را معتبر دانست.
درباره نویسنده
کارنگی در سال 1888 در ایالت میزوری، در خانوادهای فقیر و کشاورز متولد شد. وی در نوجوانی فروشندگی میکرد و در سال 1912 به نیویورک رفت تا به آرزوی خود که تدریس و سخنرانی بود، دست پیدا کند. وی اولین تدریس سخنرانی خود را در مدرسه آغاز کرد.
در سال ۱۹۲۶ سخنان وی که در یک جزوه جمعآوری شده بود در کتابی تحت عنوان «روشهای علمی برای کسب و کار مردان» به چاپ رسید. او سال ۱۹۳۰ پس از شرکت در یک برنامه رادیویی پرمخاطب و متعاقب آن چاپ کتاب «آیین دوستیابی» طرفداران زیادی پیدا کرد و دروازههای شهرت به رویش گشوده شد. کارنگی در اول نوامبر ۱۹۵۵ در نیویورک درگذشت.
1-فلسفه اصلی وی
«سخن گفتن چیزی بیش از بیان یک سری کلمات است و آدمی از طریق سخن گفتن، شخصیت خود را به نمایش میگذارد.»
2-دیگر آثار وی
برخی از آثار وی عبارتند از:
- آیین سخنرانی
- آیین زندگی
- آیین همسرداری
- نگران نباش، زندگی کن!
- هرگز فراموش نشوید
9 توصیه در مورد چگونه خواندن این کتاب
برای اینکه بتوانید به خوبی با مطالب بیان شده در این کتاب ارتباط برقرار کنید، به توصیههای زیر عمل کنید.
- تمایل عمیق و نیرومندی در راستای یاد گرفتن و کسب مهارت در اصول روابط انسانی در خود ایجاد کنید.
- هر فصل را دو بار بخوانید و سپس فصل جدید را شروع کنید.
- در طول مطالعه، به دفعات متوقف شده و از خود بپرسید که چگونه میتوانید هر توصیه را در عمل پیاده کنید.
- نکات و موارد مهم را علامت بزنید.
- ماهی یک بار کتاب را مرور کنید.
- اصول مربوطه را در هر فرصتی به کار ببندید و از این کتاب به عنوان راهنمایی عملی برای حل مشکلات خود در مسائل روزمره استفاده کنید.
- از یک دوست و یا اعضای خانواده خود بخواهید که شما را زیر نظر بگیرند تا در مواقع نادیده گرفتن اصول و قوانین، شما را جریمه کنند.
- هر هفته پیشرفت خود را ارزیابی کنید. از خود بپرسید در طول این هفته چه اشتباهاتی مرتکب شده و چه پیشرفتهایی کردهاید.
- با ثبت دستآوردهای خود در صفحات سفید انتهای این کتاب، چگونگی و زمان کاربرد اصول را نشان دهید.
فصلهای کتاب آیین دوستیابی
دیل کارنگی در این کتاب، سه بخش را عنوان کرده و در هر بخش به یک سری از اصول پرداخته است که در ادامه به طور مختصر به معرفی بخشها و فصلها میپردازیم:
1-بخش اول: روشهای بنیادی در مراوده با مردم
1-انتقاد، سرزنش یا شکایت نکنید
90 درصد مردم، صرفنظر از اینکه چه کار بد و اشتباهی انجام داده باشند، هرگز خود را مورد انتقاد قرار نمیدهند بلکه همواره دیگران را مقصر میدانند و مورد انتقاد و سرزنش خود قرار میدهند. باید بدانید که ما با انتقاد کردن از دیگران تغییرات پایداری در آنها به وجود نمیآوریم، بلکه غالبا باعث میشویم آنها از ما دلخور و ناراحت شوند.
به قول دکتر جانسون: «خدا نیز قصد ندارد انسان را مورد قضاوت قرار دهد تا اینکه روزگارش به سر آید.» پس چرا من و شما چنین نکنیم؟
2-دیگران را صادقانه تمجید کنید
بیایید برای لحظهای، فکر کردن به دستآوردها، نیازها و خواستههای خود را متوقف کنیم و سعی کنیم جنبههای خوب و مثبت دیگران را پیدا کنیم. آنگاه تصمیم بگیریم چاپلوسی را فراموش کرده و تمجید صادقانه را جایگزین آن کنیم.
این گفته دیل کارنگی در این بخش را به یاد داشته باشید: «تحسین و تمجیدی که از قلب برآید، چنان مطبوع است که دیگران آن را ارج نهاده و در تمام طول زندگی تکرار خواهند کرد، حتی سالها بعد از آنکه خودتان آن را فراموش کردهاید».
3-اشتیاق به خواستن را در دیگری به وجود آورید
در کتاب آیین دوستیابی در این فصل نوشتهاینگونه نوشته شده است: «فراموش نکنید که بیش از هر چیز اشتیاق به خواستن را در شخص دیگر بیدار کنید. اگر بتوانید چنین کاری انجام دهید، تمام دنیا را با خود دارید و اگر نتوانید، تمام عمر در جاده تنهایی گام برمیدارید.
نگاه کردن از دیدگاه شخص دیگر و ایجاد تمایل به خواستن چیزی در او، به معنی تحمیل کردن آن چیز به آن شخص نیست و اینکه او کاری را انجام دهد که سود آن متعلق به شما باشد و تنها بهایش را او بپردازد. بلکه در یک معامله، هر دو طرف باید سود ببرند».
2-بخش دوم: شش راه برای جلب علاقه دیگران
1-صمیمانه و بهطور واقعی به دیگران علاقهمند شوید
اگر میخواهید دیگران شما را دوست داشته باشند، اگر مایل هستید دوستی واقعی و صمیمانهای بین خود و دیگران به وجود آورید و اگر میخواهید همزمان با آنکه به خودتان کمک میکنید به دیگران نیز کمکی کرده باشید، همواره از صمیم قلب به دیگران علاقه خود را ابراز کنید.
با این کار به خواستههای خود خواهید رسید.
2-لبخند بزنید
لبخند زدن هزینهای ندارد ولی بازده بالایی دارد. «عمل» بلندتر از حرف سخن میگوید و یک لبخند به ما میگوید: «من تو را دوست دارم. از دیدنت خوشحالم. تو مرا سرشار از شادی کردهای.»
لبخند شما پیامآور خوشقلبی و خیرخواهی شماست. باید بدانید که لبخند شما زندگی تمام کسانیکه آن را میبینند، روشن میکند. شما با لبخند زدن قادر هستید امور را بهتر اداره کنید، بهتر یاد بدهید و بهتر بفروشید و بهطور کلی در همه زندگی خود موفق عمل کنید.
3- به یاد داشته باشید که اسم هر شخص زیباترین و مهمترین صدا در گوش اوست.
در کتاب آیین دوستیابی بیان شده که اسمها هستند که آدمها را از یکدیگر متمایز میکنند و به هر کس شخصیت منحصر به فردی در میان دیگران میبخشد. دیل کارنگی معتقد است اطلاعاتی که ارائه میدهیم و یا درخواستی که میکنیم، اگر همواره با اسم فردی باشد که چیزی از او میخواهیم، اهمیت بسزایی پیدا میکند.
4- شنونده خوبی باشید و دیگران را تشویق کنید تا درباره خودشان حرف بزنند.
اگر میخواهید همصحبت خوبی برای دیگران باشید، باید در ابتدا شنونده خوبی باشید. برای اینکه مورد توجه دیگران قرار بگیرید و برایشان جذاب باشید، به آنها علاقه و توجه نشان دهید. سوالاتی بپرسید که طرف مقابلتان از جواب دادن به آنها لذت ببرد. به این معنی که از آنها بخواهید در مورد خودشان و دستآوردهایشان برای شما صحبت کنند.
5-درباره چیزهایی حرف بزنید که طرف مقابلتان به آن علاقه دارد.
این کار به نفع هر دو طرف است. شما باید قبل از صحبت با مخاطب خود، در مورد او اطلاعات کافی به دست آورید و علاقههای او را بشناسید تا موضوع صحبت خود را بهگونهای انتخاب کنید تا مورد علاقه او باشد.
صحبت کردن در مورد علایق افراد باعث میشود تا مخاطب خود را به موضوع مورد بحث علاقهمند کرده و در نتیجه به همصحبت خوبی برای او تبدیل شوید.
6- کاری کنید که طرف شما احساس امنیت کند و این کار را صادقانه انجام دهید.
در این فصل از کتاب ایین دوستیابی گوشزد شده است که در فرد مقابل خود به دنبال نکتهای بگردید تا بتوانید صادقانه او را تحسین کنید. با این کار به مخاطب خود احساس امنیت میدهید. حتی یک تعریف ساده از وضع ظاهری او میتواند روحیه او را تغییر داده و حال او را بهتر کند.
اگر قرار باشد آنقدر خودخواه باشیم که نخواهیم کمی شادی به دیگران منتقل کنیم و با تحسین صادقانه دیگران را خوشحال کنیم، بهطور قطع در زندگی خود با شکست روبهرو خواهیم شد. این شکست حق ماست.
3-بخش سوم: چگونه میتوانید دیگران را با خود همفکر کنید؟
1- تنها راه بهرهگیری از یک مجادله این است که از آن اجتناب کنید.
همیشه قبل از ایجاد مجادله و شروع درگیری، از خودتان در مورد حرفی که از طرف مقابل شنیدهاید، بپرسید: آیا ممکن است حق با او باشد؟ آیا واکنش من مشکل را حل میکند با بر آن اضافه میکند؟ آیا در این مجادله برنده میشوم یا بازنده؟ و چندین سوال مهم و اساسی دیگر. با این کار شما به راحتی میتوانید از ایجاد مجادله جلوگیری کنید.
2- برای نقطه نظرات شخص دیگر، احترام قائل شوید.
بنابر نظر دیل کارنگی در کتاب آیین دوستیابی ، شما نباید با مشتری، همسر، والدین و حتی با دشمن خود بحث کنید. هرگز به آنها نگویید «تو اشتباه کردهای» و تحریکشان کنید. در زندگی خود کمی سیاست به خرج دهید.
3- اگر در اشتباهید، بلافاصله و با تاکید اقرار کنید.
این ضربالمثل را به یاد داشته باشید: «با جنگیدن هرگز به اندازه کافی به دست نمیآورید، بلکه با کوتاه آمدن میتوانید خیلی بیش از آنچه انتظارش را داشتهاید، به دست آورید.»
دلیل پیشنهاد کتاب آیین دوستیابی
موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی آرزوی قلبی همه ماست و این آرزو تنها در شکلگیری روابط دوستانه است که تحقق پیدا میکند. خواندن این کتاب به شما کمک میکند تا اعتماد به نفس، نفوذ و تاثیرگذاری خود را بالا ببرید تا بتوانید با دیگران ارتباط موثر داشته و در ارتباطات خود تعادل ایجاد کنید.
مطمئن باشید که با افزایش تواناییهای خود به هر جایی که دوست داشته باشید، خواهید رسید. امتحان کنید.
اگر این کتاب را مطالعه کردهاید، نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید