سیلی واقعیت اثر گرانبهای دکتر راس هریس
سیلی واقعیت نوشته راس هریس ، به ما آموزش میدهد که چگونه از مشکلات سربلند خارج شده و آنها را پشت سر بگذاریم.
همه ما در طول زندگی با واقعیتهای سخت و دور از انتظاری مواجه شدهایم و از آنها ضربه خوردهایم. در این مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی این کتاب ارزشمند و بخشهایی از آن بپردازیم.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمشخصات کلی کتاب
نویسنده: دکتر راس هریس
مترجم: دکتر علی صاحبی و مهدی اسکندری
انتشارات: سایهی سخن
پیشنهاد میکنم مقالههای معنی باور و راه های تغییر باور را بخوانید تا بتوانید باورهای منفی خود را با باورهای مثبت جایگزین کنید.
درباره کتاب سیلی واقعیت
نویسنده در این کتاب میکوشد ما را برای اتفاقات ناگوار و طوفانهای زندگی آماده کند. اتفاقات و طوفانهایی که فرار از آنها امکانپذیر نبوده و همه ما را خواه ناخواه درگیر میکند.
او در این کتاب توضیح میدهد که بزرگترین شوک و طوفان زندگیاش زمانی اتفاق میافتد که متوجه میشود فرزندش به بیماری اوتیسم مبتلا است. هریس در این کتاب برای ما به خوبی مینویسد که چگونه توانست از این طوفان خارج شود و زندگی خود را به روند عادی و طبیعی گذشته بازگرداند.
راس هریس ، متخصص درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) است. وی در این کتاب مفاهیم علمی و روانشناسانه را به سادگی برای مردم عادی بیان میکند، به گونهای که برای خواندن و بهرهمندی از مطالب آن، به هیچ زمینهای در دانش روانشناسی احتیاج نداریم. کتاب کاربردی، ساده و با زبانی طنز نوشته شده که برای خواننده بسیار دلنشین است.
متن پشت جلد کتاب سیلی واقعیت
به زبان استیون هیز، بنیانگذار ACT (درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد):
دیر یا زود واقعیتها به شما سیلی خواهند زد. از دست دادن کسی، بیماری، خیانت و یا وقایع ناخوشایند دیگر، بهطور غیر منتظره به سراغتان میآید و شما را از درون سست می کند. در آن لحظات، این کتاب خردمندانه همان خیری است که میتوانید به آن چنگ بیندازید تا نجات پیدا کنید. کاری بیشتر از تسکین دردها انجام میدهد، هدایتتان میکند و در مرحله رشد و بازپروری کمکتان میکند.
صرف زمان برای مهربانی و آگاهانه رفتار کردن با خود؛ درد و رنج شما را از بین نمیبرد، بلکه آنها را گرامی میدارد و به معلمی تاثیرگذار برای شما تبدیل میکند. به کمک این کتاب، درسهایی که درد و رنج به شما میآموزد را فرا میگیرید. طرفدار این کتاب خواهید شد، نه فقط به خاطر خودتان، بلکه به خاطر کسانیکه دوستشان دارید و میدانید دیر یا زود واقعیتها به آنها سیلی خواهند زد.
در مورد نویسنده کتاب سیلی واقعیت
راس هریس در سال 1962، در انگلیس متولد شد. وی در آموزش پذیرش و تعهد فعالیت دارد و از طریق ضبط فایلهای ویدیویی، آموزههایش را روزانه در اختیار هزاران نفر میگذارد. زمانی خبرنگاری از هریس پرسید «آیا میتوان افکار منفی را از بین برد و در ذهن خود پاک کرد؟»
وی پاسخ داد: «در یک کلام نه! هیچ رویکرد درمانی، هیچ چیزی در علم روانشناسی، هیچ مذهبی و هیچ تمرین ذهنیای وجود ندارد که ذهن انسان را از تولید افکار منفی باز دارد. افکار منفی نرمال و طبیعی هستند و گاهی بسیار مفیدند! با این حال، ما میتوانیم راههای جدیدی برای پاسخ به افکار منفی خود بیاموزیم، تا تحتتاثیر و نفوذ آنها قرار نگیریم. ما نمیتوانیم مانع ظهور آنها شویم، اما میتوانیم آنها را به خوبی اداره کنیم.»
دیگر آثار وی
- تلهی شادمانی با عنوان فرعی دست از تقلا کردن بردار و زندگی کن، ترجمه علی صاحبی
- در جستجوی شادی، ترجمه مریم فاتحیزاده
- عمل عاشقانه، ترجمه شیرعلی خرامین
- شکاف اعتماد به نفس، ترجمه سحر محمدی
- رهایی از اضافه وزن، ترجمه محسن فاطمی
- اکت پرسشها و پاسخها، ترجمه سحر محمدی
نظرات دیگران در مورد کتاب سیلی واقعیت
برخی از افراد مشهور نظر خود را درباره این کتاب ارزشمند بیان کردهاند. در ادامه چند مورد از آنها را بیان میکنیم:
پاول گیلبرت، نویسنده کتاب غلبه بر افسردگی و ذهن مهربان: «کتابی است که عمیقا تاثیرگذار بوده و فهم آن آسان است، ما را به قلب انسان بودن میبرد تا به راستی به ما برای تغییر از درون کمک کند. راس هریس هدیهای بسیار دلسوزانه به ما داده است و توضیح میدهد چگونه میتوانیم در گذر از میان طوفانها به آرامش برسیم. من هنگام خواندن این کتاب، لحظات روشنیبخش زیادی را تجربه کردم».
آنتونی گرنت، نویسنده هشت گام تا خوشبختی: «این کتاب عمیقا شخصی، عمیقا روشنگر، و مهمتر از همه بسیار کاربردی است و به شما نشان می دهد که چگونه میتوانید با “سیلیهای واقعیت” کنار بیایید».
دکتر تاد بی کاشدان، نویسنده کتاب کنجکاوری: «مهم نیست چقدر تلاش کنیم، ولی باز هم درد و رنج خواه و ناخواه به زندگی ما میخزند. از این رو برای رسیدن به حس رضایتمندی، ظرفیتی برای مدیریت این درد و رنج نیاز است. اگر میخواهید سطح فکری ثابت از ذهنآگاهی، معناداری و هدف را در زندگی خود ایجاد کنید و توانایی مدیریت درد و رنج را بهطور کارآمد در خود رشد دهید، این کتاب همان چیزی است که به دنبالش هستید».
این کتاب برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب را به افرادی پیشنهاد میکنیم که در ناملایمات و طوفانهای زندگی سردرگم شده و راه خلاصی از آنها را نمیدانند. شما با خواندن این کتاب با واقعیتهای زندگی (زشت و زیبا) روبهرو شده و راه مقابله با آنها را یاد گرفته و در نتیجه هیچ ترسی از مواجه شدن با آنها نخواهید داشت.
فصلهای کتاب سیلی واقعیت
راس هریس این کتاب را در 5 بخش و 22 فصل نوشته است که بخشهای آن عبارتند از:
- بخش اول: بعد از خوردن سیلی،
- بخش دوم: با خود مهربان باشید،
- بخش سوم: لنگرها را بیاندازید،
- بخش چهارم: موضع بگیرید،
- بخش پنجم: گنج را بیابید.
جملاتی از کتاب سیلی واقعیت
در این قسمت، بخشهای مهمی از کتاب را برای شما آوردهایم:
1)شکاف واقعیت
گاهی اثر ضربه سیلیهای واقعیت به سرعت از حافظهمان پاک میشود. میتوان آن را “لحظه گذار” یا یک “هشیارسازی کوتاه دردناک” نامید. اما گاهی این ضربه به گونهای نواخته میشود که بیحس میشویم و تا چند هفته حیران و سرگردان میمانیم. اما این سیلی و ضربه هر طور هم که نواخته شود یک ویژگی مشخص دارد، دردناک است. نه انتظارش را داریم و نه علاقهای به آن و قطعا آن را نمیخواهیم.
راس هریس بیان میکند که متاسفانه این سیلی تازه شروع کار است و آنچه در ادامه آن رخ میدهد به مراتب سختتر خواهد بود. در ابتدا، بیدارمان میکند و سپس خود را با شکاف روبهرو میبینیم. من این مسئله را شکاف واقعیت نامیدم، زیرا در یک سمت واقعیتی قرار دارد که حقیقت زندگی ماست و در سمت دیگر واقعیتی که تمایل داریم آن را داشته باشیم. هر چه شکاف و فاصله میان این دو واقعیت، یعنی آنچه هست و آنچه تمایل داریم باشد، بیشتر شود احساسات برانگیخته شده در ما دردناکتر خواهد بود.
احساساتی از قبیل: حسادت، حسرت، ترس، ناامیدی، شوک، غم و اندوه، خشم، اضطراب، احساس گناه، شاید حتی تنفر، ناامیدی و انزجار. در حالیکه ضربه سیلی بسیار سریع رخ میدهد، ولی شکاف حاصل از آن چند روز، هفته، ماه یا سال و حتی چند دهه باقی میماند.
2)بهترین دوست خود باشید
لحظهای تصور کنید که میتوانید جایتان را در رابطه تغییر دهید و به بهترین دوست خود تبدیل شوید. زمانیکه یاد بگیرید چگونه این کار را انجام دهید، موقعیت فوقالعادهای خواهید داشت.
زیرا هر کجا که بروید و هر کاری که انجام دهید، بدون توجه به شدت سیلی واقعیت که با آن مواجه میشوید، بهترین دوست شما همراهتان خواهد بود تا حمایتتان کند: زمانیکه متحمل درد و رنج میشوید، با شما همدردی میکند، وقتی مرتکب اشتباه میشوید، درکتان میکند و زمانی که شهامت خود را از دست میدهید، به شما دلگرمی میدهد.
3) هستهی اصلی ارزشها
هسته اصلی اغلب ارزشها سه اصلاند:
- رابطه
- توجه
- مشارکت
برای مثال در فرزندپروری، ابتدا باید با فرزند خود رابطه عاطفی، منطقی و انسانی برقرار کنید و برایش وقت بگذارید. سپس به نیازهایش، به سلامتش و به تحصیلاتش توجه کنید و در آخر در برخی تفریحات و علایق و فعالیتها با وی مشارکت کنید.
در پایان…
اگر شما فردی هستید که توان مقابله با ناملایمات زندگی را نداشته و در اینگونه مواقع به شدت افسرده و منزوی میشوید، پیشنهاد میکنم حتما کتاب سیلی واقعیت نوشته راس هریس را مطالعه بفرمایید.
اگر این کتاب را خواندهاید ممنون میشویم نظر خود را برای ما کامنت بگذارید تا دیگران از آن بهره برده و به خواندن این کتاب علاقهمند شوند.
دیدگاهتان را بنویسید