کتاب خودآموز سخنرانی ؛ کتابی برای موفقیت در تمام مراحل زندگی
کتاب خودآموز سخنرانی اثر آماندا ویکرز و استیو باویستر ، یکی از کاملترین کتابهایی است که تمام جوانب سخنرانی موفق را بررسی کرده است. در این مقاله همراه ما باشید به خوبی با این کتاب ارزشمند آشنا شوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمشخصات کلی کتاب
نویسنده: آماندا ویکرز و استیو باویستر
ترجمه: ابوذر کرمی
ناشر: مینیاتور
برای آشنایی با کتابهای بیشتر در این زمینه، پیشنهاد میکنم حتما مقاله معرفی کتاب فن بیان را بخوانید.
درباره کتاب خودآموز سخنرانی
«سخنرانی یک مهارت ضروری زندگی است». کتاب در فصل اول با این جمله شروع میشود و اهمیت سخنرانی را با رسم نمودارها و مثالهایی از سخنرانان بزرگ به خوانندگان نشان میدهد.
نویسنده در این کتاب عقیده دارد که هر تعاملی یک سخنرانی است. به این معنی که حتما لازم نیست حرفه شما سخنرانی باشد و یا بخواهید برای جمعی صحبت کنید تا مجبور باشید فن بیان خود را تقویت کنید. بلکه حتی صحبتهای دو نفره شما با نزدیکان و خانواده نیز یک سخنرانی محسوب میشود.
بنابراین همه ما برای برقراری ارتباط موثر با دیگران، گرفتن حق خود از دیگران و بیان عقاید و باورهایمان نیاز داریم این مهارت کاربردی و ارزشمند را آمورش ببینیم.
این کتاب به صورت گام به گام به شما آموزش میدهد به این مهارت دست پیدا کرده و بتوانید در تمام موقعیتهای فردی و اجتماعی، موفق عمل کنید. در ادامه به چند مورد از نکات مهمی که در این کتاب بیان شده، اشاره میکنیم:
1-فصل اول و توضیحاتی برای اهمیت سخنرانی
در کتاب خودآموز سخنرانی نوشته شده است: «اگرها، اماها و شایدها را کنار بگذارید. اگر امروزه میخواهید در هر کسب وکاری که هستید، موفق باشید، باید بتوانید بهطور اثربخش سخنرانی کنید. این مهارت یک مهارت حرفهای ضروری است، نه یک مهارت اختیاری که گمان کنید خوب است آن را در اختیار داشته باشید. به همین خاطر است که میگوییم سخنرانی از همهچیز مهم تر است.
شما دائما در حال تعامل با دیگران هستید، نظر میدهید و سعی میکنید دیگران را تحتتاثیر قرار دهید یا متقاعد کنید که کاری را که میخواهید انجام دهند. هر تعاملی یک سخنرانی است. سخنرانیها از هر نوع که باشند فرصتی برای شما هستند تا مهارتها، استعدادها و دانش خود را نیز به نمایش بگذارید. وقتی شما حضار را تحتکنترل دارید، توانایی رهبری آنان را نیز در اختیار دارید.
باید مخاطبین را علاقهمند کنید، درگیر کنید، برانگیزید و به آنها الهام دهید. در اکثر مواقع زمانیکه دارید سخنرانی میکنید، در واقع دارید عمل فروش را انجام میدهید. اگر نتوانید به صورت اثربخش سخنرانی کنید، در تلاشهای فردیتان نیز احتمالا درهای زیادی به رویتان بسته خواهد شد.
2- 10 اشتباه که مخاطبان از آن متنفرند
در کتاب خودآموز سخنرانی، نویسنده به 10مورد از اشتباهاتی اشاره میکند که مخاطبان از آنها متنفر هستند و یک سخنران حرفهای برای رسیدن به موفقیت، باید از انجام آنها پرهیز کند. 10 اشتباه عبارت است از:
- نداشتن هدف مشخص
- عدم شناخت حضار
- مرگ به وسیله پاورپوینت
- سخنرانی با صدای یکنواخت
- نداشتن آمادگی کافی
- نداشتن سازماندهی و برنامه ریزی منظم
- برقرار نکردن ارتباط موثر با حضار
- ارائه شواهد و مدارک ضعیف
- طول دادن سخنرانی بیش از زمان اعلام شده
- استفاده نامناسب از لطیفه و شوخی
3-چهار مرحله یادگیری
در بخشی از کتاب خودآموز سخنرانی ، به 4 مرحله یادگیری اشاره شده که قبل از شروع هر یادگیری و آموزشی بهتر است آنها را بشناسیم.
1)ناتوانی ناآگاهانه
در این مرحله، نه تنها نمیدانید چطور کاری را انجام دهید بلکه حتی نمیدانید که نمیدانید. به عبارت دیگر به عدم آگاهی خود آگاه نیستید.
2)ناتوانی آگاهانه
در این مرحله، شما متوجه میشوید که نمیدانید چه کاری باید انجام دهید و از ناتوانیتان آگاه میشوید.
3)توانمندی آگاهانه
برای مثال شما به خوبی میدانید که چطور پیانو مینوازند ولی اگر به اندازه کافی و مستمر تمرین نکنید، هیچوقت در این حرفه توانمند نخواهید شد.
سخنرانی هم اینگونه است. شما تمام اصول را میآموزید، خوب میایستید، با اثربخشی بیشتر ایما و اشاره میکنید، برای تاکید بیشتر مکث میکنید و در تماس چشمی مهارت کافی دارید ولی ناشیانه عمل میکنید. مهارت فقط با تمرین به دست میآید.
4)توانمندی ناآگاهانه
ما عادت جدید را به سرعت یاد میگیریم. برای مثال بعد از چند جلسه رانندگی قادر خواهیم بود دنده عوض کنیم بدون اینکه مجبور باشیم فکر کنیم و راهنما بزنیم. چون ما توانمندی ناآگاهانه پیدا کردهایم.
سخنرانی نیز چنین است. مدت زیادی طول نمیکشد که همهچیز برایتان عادت میشود و به صورت خودکار آنچه را آموختهاید اجرا میکنید و به مرور زمان به سخنرانی حرفهای تبدیل میشوید.
متن پشت جلد کتاب خودآموز سخنرانی
هدف: موفقيت حرفهای
محتوا:
1)سخنرانی تاثيرگذار و با اعتماد به نفس
2)يادگيری نحوه ايجاد ارتباط خوب در هر موقعيت
3)شناخت مخاطبان يا حضار
آيا ميخواهيد اعتماد به نفستان را در سخنرانی افزايش دهيد؟
آيا ميخواهيد سخنرانیهایتان فوقالعاده باشد؟
آيا دوست داريد كلا قدرت ارتباطیتان را بهبود بخشيد؟
پس اين كتاب راستكار شما است. خودآموز سخنرانی به شما نشان میدهد چطور بر اعصابتان مسلط شويد و تشويق حضار را برانگيزيد.
اين كتاب كه حاوی بخشهايی مثل نمودارها، مورد پژوهیها، فعاليتها و گزيدهايی از سخنرانیهای مشهور است، روشهای سخنرانی را به شما میآموزد. هر كاری در زندگی آموختنی است، درست مثل سخنرانی و هر كسی میتواند يك سخنران موفق و دارای اعتماد به نفس شود.
فصلهای کتاب خودآموز سخنرانی
این کتاب در 20 فصل نوشته شده که عناوین آن عبارتند از:
- فصل اول: سخنرانی، همهچیز است
- فصل دوم: چطور یک سخنران توانمند شویم
- فصل سوم: اهمیت آماده شدن برای سخنرانی
- فصل چهارم: نتیجه حاصله
- فصل پنجم: درک حضار
- فصل ششم: شکل دادن به سخنرانی
- فصل هفتم: شروع انفجاری و پایان انفجاری
- فصل هشتم: اضافه کردن چاشنی برای ایجاد علاقه
- فصل نهم: استفاده از متن و یادداشت
- فصل دهم: استفاده اثربخش از وسایل کمکی دیداری
کتاب خودآموز سخنرانی
- فصل یازدهم: تمرین و زمانبندی
- فصل دوازدهم: مواجهه با ترس
- فصل سیزدهم: آمادگی نهایی
- فصل چهاردهم: جذب حضار
- فصل پانزدهم: وضعیت بدن، زبان بدن و حرکت بدن
- فصل شانزدهم: به حداکثر رساندن میزان صدا
- فصل هفدهم: زبان، مهم است
- فصل هجدهم: مواجهه موفقیتآمیز با سوالات
- فصل نوزدهم: مواجهه با مشکلات
- فصل بیستم: سخنرانی در موقعیتهای متفاوت
بخشهایی از کتاب خودآموز سخنرانی
بخشهای مهمی از کتاب را در این قسمت برای شما مینویسیم تا با سبک کتاب آشنا شده و به خواندن آن ترغیب شوید.
- سه نکته مهم که در مورد سخنرانی باید بیشترین توجه را به آن داشته باشید: آمادگی، آمادگی و آمادگی است. “آماده نشدن یعنی آماده شدن برای شکست”.
- سخنرانی به این معنی است که افراد را وادار کنید به شکلی تغییر کنند.
- اگر میخواهید حضار سخنانتان را دنبال کنند، باید یک ساختار منطقی داشته باشید تا وقتی میخواهید شروع کنید، سخنرانیتان را راحتتر به یاد بیاورید. بین پیامهای کلیدی و موضوعات تمایز قائل شوید.
- هدف سخنرانیتان را پیشاپیش روشن کنید و به حضار بگویید از آنها چه انتظاری دارید. بروید سر اصل مطلب. قرار نیست مسابقه «چه کسی میدونه؟» راه بیندازید و جواب معما را در صفحه آخر فاش کنید. اگر تاخیر کنید و آنها را در شک و تردید نگه دارید، احتمال دارد آنها کسل، گیج یا سرخورده شوند.
فن بیان خود را تقویت کنید
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، لازم است فن بیان خود را تقویت کنید تا بتوانید افکار و عقایدتان را به خوبی به دیگران انتقال داده و ارتباط مؤثر برقرار کنید.
برای موفقیت در تمام مراحل زندگی، تقویت فن بیان الزامی است. بنابراین کتاب خوداموز سخنرانی اثر آماندا ویکرز و استیو باویستر را تهیه کنید و به تکتک نکات آن توجه کرده و تمرینات را انجام دهید. مطمئن باشید که با انجام تمرینات بیان شده و توجه به نکات، موفق خواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید