چگونه با رعایت اصول آداب معاشرت با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط مان را بهبود بخشیم؟
چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط بهتری داشته باشیم ؟ اصول آداب معاشرت و رفتار اجتماعی صحیح چیست ؟ چگونه میتوانیم شخصیت قویتری داشته باشیم ؟
بدون شک همه ما دوست داریم روابط اجتماعی بهتر و رفتار صحیحتری با اطرافیانمان، چه در زندگی شخصی و چه در زندگی اجتماعی و محیطهای کاری داشته باشیم. در طول روز نیز موقعیتهای مختلفی به وجود میآید که باید بتوانیم با ادب و با ملاحظه با دیگران رفتار کنیم.
در این مقاله قصد داریم روی شما متمرکز شویم و به تمام سوالات بیان شده در ابتدای مقاله پاسخ دهیم. با ما همراه شوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمعنای آداب معاشرت و روابط اجتماعی
پیشرفتهای علمی و پزشکی، روش زندگی انسانها را در سرتاسر کره زمین سادهتر کردهاند. اما در مقابل، فشارهای روانی زیادی به سبب افزایش جمعیت، وجود شبکههای اجتماعی، شنیدن خبرهای تکاندهنده، سرگرمیهای پوچ و از بین رفتن روابط خانوادگی ایجاد شده که منجر به بروز مشکلات و مسائل جدیدی در رفتارها و عملکردها شده است.
نمیتوان بهطور حتم گفت که رفتارهای مردم بدتر شده است. اما با وجود فشارهای روانی که زندگی امروزه و مدرن به وجود آورده، برخی از آداب و فرهنگهای اصولی و ابتدایی در بین مردم از بین رفته و هر روزه شاهد ناهنجاریهایی در بین افراد هستیم.
این اتفاقات به این دلیل رخ دادهاند که فشارهای روانی، ما را از اصول و قوانین آداب معاشرت و رفتار اجتماعی صحیح غافل کرده است. ما باید بدانیم که:
- چگونه به رفتارهای مطابق با عرف جامعه پایبند بمانیم،
- چه رفتارهایی داشته باشیم که مورد تعریف دیگران قرار بگیریم،
- چگونه در شرایط بحرانی و سخت بتوانیم رفتارهای خود را کنترل کنیم،
- چگونه احترام دیگران را حفظ کنیم و با ملاحظ رفتار کنیم،
- و بهطور کلی چگونه بهترین خود باشیم.
زمانیکه بتوانیم به این سوالات پاسخ داده و رفتار اجتماعی صحیحی داشته باشیم، آداب معاشرت را آموختهایم. برای یادگیری این مفهوم ارزشمند و خواندن نکات و مطالبی که تکمیلکننده این مقاله هستند، حتما مقاله آداب معاشرت چیست را بهطور کامل مطالعه کنید.
چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم :با نگاهی به خود
بسیاری از افراد تصور میکنند تنها باید در محیطهای رسمی و در دفتر رئیس مودب باشید و اجازه دارند در محیطهای دوستانه و خانوادگی هر طور که دوست دارند، رفتار کنند. این تفکر به کلی اشتباه است. داشتن رفتارهای شایسته و صحیح هر روز و در هر مکانی لازم هستند و تنها به زمان و مکان خاصی بستگی ندارند.
به این فکر نکنید که اغلب افراد از آداب معاشرت به دور هستند و رفتارهای ناهنجاری از خود نشان میدهند، در نتیجه رفتار صحیح داشتن هیچ جایگاهی در بین مردم ندارد. در هر موقعیتی تلاش کنید که ادب و نزاکت داشته و ارزش خود را حفظ کنید. زیرا این رفتارها هستند که شخصیت و عزت نفس شما را میسازند.
بنابراین به رفتارهای خود به دقت توجه کنید. شما باید با مردم به گونهای رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند. تنها در این صورت است که میتوانید به این سوال پاسخ دهید که چگونه روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم .
تمرین موثر
دفترچهای بردارید و در طول یک هفته هر رفتار ناخوشایندی که از خودتان بروز دادید را در آن یادداشت کنید. بدون شک رفتارهای دارید که علاوه بر دیگران، خودتان را نیز آزار میدهند. سپس سعی کنید رفتارهای خود را به مرور زمان اصلاح کنید.
برای این کار رفتارهایی که دوست ندارید را به صورت لیست بنویسید و هر روز در مقابل آن علامت بزنید که این کار را انجام دادهاید یا نه. شما برای تغییر عادتها و رفتارهایتان به 21 روز زمان نیاز دارید. پس سعی کنید در طول 21 روز از انجام آن رفتار دور کنید.
نکته مهم در ترک عادت به این روش این است که هر روزی که از رفتارهایتان غافل شدید، روز بعد را شروع 21 روز در نظر بگیرید. در پایان نیز برای خود پاداش تعیین کنید تا تشویق شوید رفتارهای منفی دیگر خود را نیز اصلاح کنید.
برای یادگیری این روش، مقاله ترک عادت های بد را مطالعه کنید. در این مقاله میتوانید فرم ترک عادتها را نیز دانلود کنید.
احتمالا شما این ذهنیت را در مورد خود دارید که «من رفتار خوبی دارم، پس چرا باید اصول آداب معاشرت و رفتار اجتماعی را بیاموزم. آنقدر سختگیری لزومی ندارد». در بهش بعدی کاملا به شما توضیح خواهیم داد که یادگیری این اصول و قوانین میتواند چه تاثیرات مثبتی روی زندگی شما داشته باشد.
چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم :تاثیر روی دیگران
شما در ثانیههای اول ملاقات روی فرد مقابلتان تاثیر میگذارید. به این صورت که در همان ثانیههای اول فرد مقابلتان از روی نوع رفتار و ظاهرتان شما قضاوت میکند. به این معنی که قبل از اینکه صحبت کنید و حرفی به زبان بیاورید، زبان بدن و نوع حرکاتتان نشاندهنده شخصیت شما است.
بنابراین باید به نحوه لباس پوشیدن، نحوه راه رفتن، حرکت دستها و زبان بدن خود توجه کنید و سپس از عبارات مثبت و تاثیرگذار استفاده کنید.
اصول آداب معاشرت و رفتار اجتماعی صحیح چیست؟
برای اینکه بدانیم چگونه با دیگران ارتباط موثر برقرار کنیم و روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم ، ابتدا باید اصول و قواعد مورد نیاز را بشناسیم. در ادامه به معرفی این اصول و قوانین میپردازیم:
1)آرام صحبت کنید
سعی کنید در جمعهای مختلف آرام و شمرده شمرده صحبت کنید. هر چه در جمع بلند صحبت کنید، باعث آزار و اذیت دیگران شده و افراد را از همصحبتی با خود منصرف میکنید.
بسیاری از افراد گمان میکنند که یکی از راههای جلبتوجه مخاطب، بلند صحبت کردن است. در صورتیکه اینگونه نیست. هر چه آرامتر صحبت کنید، در نظر دیگران به فردی با وقار و با ملاحظه تبدیل خواهید شد.
2)به موقع صحبت کنید
اغلب افراد گمان میکنند که همیشه باید صحبت کنند و در مورد هر مسئلهای اظهارنظر کنند. این رفتار اصلا صحیح و شایسته نیست. تنها باید زمانی صحبت کنید که فرد مقابلتان مستقیما با شما صحبت میکند و از شما نظر میخواهد.
3)چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم :صادق باشید
در رفتارها و نحوه صحبت کردنتان صادق باشید و صادقانه از دیگران تحسین و تمجید کنید، نه از روی چاپلوسی و تملقگویی. در این صورت میتوانید مطمئن باشید که دیگران نیز در برابر شما صادقانه رفتار خواهند کرد.
4)از کلمات مودبانه استفاده کنید
سعی کنید در جملاتی که بیان میکنید از کلمات مودبانه مانند «متشکرم»، «ممنون»، «لطفا»، «معذرت میخواهم»، «لطف کردید» و… استفاده کنید. طلبکارانه صحبت کردن ابدا کار درستی نیست، حتی با خانواده و دوستان نزدیکتان.
5)تفاوتها را بپذیرید
شما نباید تنها با افرادی مراوده داشته باشید که با شما همسو و همفکر هستند. با اشخاصی که متفاوت از شما هستند نیز آشنا شوید و تفاوتها را بپذیرید. در این صورت انسان آگاه، روشن فکر و با ملاحظهای خواهید شد. مخالفت کردن با دیگران و خود را متمایز نشان دادن، هیچ سودی به جز تنهایی برایتان ندارد.
6)به لحن بیان خود دقت کنید
یکی دیگر از پاسخهای این سوال که چگونه میتوانیم با دیگران روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم ، توجه به لحن در بیان است. لازم است به این نکته با دقت توجه کنید که چه کلماتی را چگونه بیان میکنید. زیرا انتخاب کلمات و نحوه بیان آنها تاثیر زیادی در برقراری ارتباط با دیگران دارد. بنابراین به لحن بیان و حرف زدنتان دقت کنید و با احترام، با همه افراد، در هر سنی که هستند، صحبت کنید.
بیان حتی یک جمله مثبت از طرف شما میتواند آینده و نحوه زندگی یک نفر را تعییر دهد.
مقالههای قدرت کلمات و لحن در فن بیان را حتما بخوانید تا بتوانید در انتخاب کلمات و لحن مناسب موفق عمل کنید.
7)چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم :خوشقول باشید
اگر قرار است کاری برای کسی انجام دهید و یا سر ساعت معینی با کسی قرار ملاقات دارید، سعی کنید خوشقول باشید. بدقولی در مورد هر کدام از این موقعیتها باعث میشود تا فرد مقابلتان، شما را جدی نگیرد و به شما توجهی نکند.
8)به دیگران کمک کنید
نمیگوییم همیشه اما سعی کنید در برخی از مواقع نیازها و خواستههای دیگران را قبل از نیازها و خواستههای خودتان در نظر بگیرید و برای محقق ساختنشان به آنها کمک کنید. این کار احساس بسیار خوبی را به شما منتقل میکند.
البته نباید در انجام این کار افراطی عمل کنید و خواستههای خودتان را کنار بگذارید. در انجام این کار حد اعتدال را رعایت کنید.
9)معذرتخواهی کنید
بسیاری از افراد ابدا حاضر نیستند در برابر اشتباهاتی که مرتکب شدهاند، معذرتخواهی کرده و سعی در جبران آن کنند. این رفتار خسارات جبرانناپذیری را به افراد وارد میکند.
بنابراین عذرخواهی کردن را تمرین کنید و اگر اشتباهی انجام دادید، فورا معذرتخواهی کنید. سپس تمام تلاش خود را به کار ببرید تا اشتباهتان جبران شود.
اگر عذرخواهی از دیگران برای شما کار دشواری است، در ابتدا در بین اعضای خانواده تمرین کنید تا به مرور زمان به عادتی برای شما تبدیل شود.
10)از قضاوت دوری کنید
ممکن است برخی از افراد سعی کنند از قضاوت دوری کنند، اما مطمئنا هر کسی در اولین برخورد با فرد مقابل از روی ظاهر و رفتار شروع به قضاوت میکند. بنابراین ادب حکم میکند که سعی کنید از این رفتار ناشایست دوری کنید.
چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم ؟
در این مقاله به اهمیت اصول آداب معاشرت و رفتار اجتماعی پرداختیم و به خوبی دانستیم که چگونه با ارتباط صحیح با دیگران میتوانیم روابط اجتماعی بهتری داشته باشیم .
پیشنهاد میکنم که دفترچه یادداشتی تهیه کنید و به چگونگی رفتار خود تا به امروز دقت کنید و به رفتارتان نمره دهید. در این دفترچه بنویسید که در چه موقعیتها و مکانهایی رفتار شایستهای از خود نشان نمیدهید و لازم است رفتارتان را اصلاح کنید. بدون شک انجام این کار در مدت زمان طولانی میتواند نحوه رفتار شما را تغییر داده و بهبود ببخشد.
شما چه اصول دیگری را پیشنهاد میدهید که رعایت آن در روابط اجتماعی و آداب معاشرت اهمیت زیادی دارد و در برخورد با دیگران کمبود آن را احساس میکنید؟ در کامنتها برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید