چگونه دیگران را قانع کنیم تا به نتیجه دلخواه خود برسیم؟
چگونه دیگران را قانع کنیم ؟ بدون شک در موقعیتها و شرایط بسیاری قرار گرفتهاید که از متقاعد کردن دیگران ناامید شده و بهطور کلی از ادامه دادن به موضوع مورد بحث و رسیدن به نتیجه دلخواهتان دست کشیدهاید.
ناتوانی در متقاعد کردن دیگران در بیشتر مواقع تنها اوضاع و شرایط را وخیمتر میکند. اما اگر روشها و تکنیکهایی را بیاموزید و با کمک آنها بتوانید شرایط را به نفع خود تغییر دهید و دیگران را متقاعد کنید، به خواستههای خود خواهید رسید.
در این مطلب به بیان روشها و تکنیکهای مورد نیاز برای پیروز شدن در صحبت و مذاکره پرداختهایم. با ما همراه باشید.
پیشنهاد میکنم برای یادگیری مفهوم متقاعدسازی، در ابتدا مقاله متقاعدسازی چیست را مطالعه کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleچگونه میتوانیم دیگران را قانع کنیم ؟
ترفندهایی که در این بخش مطرح میکنیم به شما کمک میکنند تا سریعتر از تصورتان بتوانید دیگران را متقاعد کنید. خواه آن فرد والدین و یکی از اعضای خانواده شما باشد، خواه مدیر، همکارتان و یا فردی غریبه.
کارها و ترفندهایی وجود دارند که در ابتدا لازم است به آنها توجه کنیم و سپس به سراغ ترفندهایی برویم که عمل به آنها در حین صحبت ضروری هستند. بنابراین راهکارها را به دو بخش پیش متقاعدسازی و حین متقاعدسازی تقسیم میکنیم.
- ترفندهای پیش متقاعدسازی
مهمترین مسئله این است که قبل از شروع صحبت، برای آمادهسازی مخاطب و همچنین شرایط متقاعدسازی اقدام کنید.
آماده کردن مخاطب پیش از شروع صحبت، احتمال موفقیت را افزایش میدهد.
بنابراین باید در ابتدا ترفندهای جلبتوجه مخاطب را بیاموزید و سپس به این نکته توجه کنید که هر اندازه هم پیشنهاد عالی و وسوسهکنندهای داشته باشید، اگر در شرایط مساعدی مطرح نکنید، نمیتوانید به نتیجه آن امیدوار باشید.
هیچ کس نمیتواند در شرایط عادی تصمیم دلخواهی که در ذهن شما وجود دارد را بگیرد، مگر اینکه از قبل پیش متقاعدسازی کرده باشید.
روشهای پیش متقاعدسازی عبارتند از:
1)چگونه دیگران را قانع کنیم :تغییر مرجع ذهنی
اکثر افراد قبل از اینکه تصمیمی بگیرند و کاری انجام دهند، بدون شک پیش زمینهای در ذهن خود دارند. برای مثال فردی را تصور کنید که برای خوردن غذا به رستوران رفته و در ابتدای منو با غذاهای گرانقیمت روبهرو میشود. سپس در میانه و یا انتهای منو لیست غذاهایی را میبیند که هزینه کمتری نسبت به غذاهای ابتدای منو دارند و یکی از آنها را سفارش میدهد.
این فرد قبل از آمدن به رستوران و نگاه کردن به منو، اصلا فکر نمیکرد که حاضر شود این مبلغ را برای غذا پرداخت کند. اما با نگاه کردن به غذاهای گرانقیمت، قیمت این غذا در ذهنش معقولتر به نظر رسید و از آن استقبال کرد.
ترفند تغییر مرجع ذهنی به همین شکل است. ما باید ذهن مخاطب را از قبل بخوانیم و سپس برای تغییر آن برنامه ریزی کنیم. نمیتوان با همان ذهنیت قبلی مخاطب انتظار داشته باشیم تا به خواسته خود برسیم.
برای درک بهتر این موضوع به این مثال ملموس دقت کنید. اگر برای خرید موبایل به مغازه بروید، در همان لحظه بدون شک حاضر هستید تا هزینه اضافهتری برای جلد و یا یک هندزفری بهتر پرداخت کنید. اما اگر روزهای بعد برای خرید لوازم جانبی موبایل خود اقدام کنید، حتما مبلغ کمتری را پرداخت خواهید کرد. زیرا در مقابل چند میلیونی که در آن لحظه برای خرید موبایل هزینه کردهاید، پرداخت چند صد هزار تومان مبلغ ناچیزی به نظر میرسد.
2)چگونه دیگران را قانع کنیم :توجه به طرز فکر مخاطب
راهکار مهم بعدی این است که به این نکته توجه کنید در آن لحظه مخاطب شما در چه فکری است و روی چه موضوعی تمرکز دارد. زمانیکه فرد مقابل شما روی یک موضوع مهم متمرکز است، به طور حتم برای آن موضوع بیشتر از صحبتهای شما ارزش قائل است.
شاید این سوال در ذهنتان شکل بگیرد که پی بردن به این موضوع چه ارتباطی به متقاعد شدن فرد مطابق با خواسته ما دارد؟
باید به این نکته توجه داشته باشید که تغییر در چگونه فکر کردن دیگران کار سخت و دشواری است، اما تغییر در موضوع فکر کردن کار آسانتری است. به همین دلیل لازم است بدانید مخاطب شما در مورد چه موضوعی فکر میکند تا بتوانید آن را تغییر دهید.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مغز انسانها تنها میتواند روی یک موضوع متمرکز باشد. بنابراین به جای اینکه با دلیل و منطق اصرار داشته باشید تا مخاطب خود را متقاعد کنید، بهتر است به گونهای صحبت کنید تا توجه و تمرکز او را به سمت موضوع مدنظرتان ببرید. این کار باعث میشود تا موضوع فکری تغییر کرده و در نتیجه تصمیمگیری نیز تغییر کند.
مثال
تصور کنید قصد دارید در مورد افزایش حقوق با مدیرتان صحبت کنید. اگر به شرایطی که مدیرتان در آن قرار گرفته است بیتوجه باشید، نه تنها به مقصودتان نخواهید رسید بلکه ذهنیت مدیرتان را نیز نسبت به خودتان تغییر میدهید.
بنابراین باید توجه کنید که مدیرتان در حال گفتگو با دیگران و یا صرف غذا نباشد، موضوع مهمی ذهنش را درگیر نکرده باشد و… . با توجه به این موضوع میتوانید به افزایش حقوقتان دلگرم باشید، البته اگر درخواستتان معقول و بهجا باشد.
3)آماده کردن سوالات حساب شده
برای اینکه بتوانید تمرکز و توجه افراد را به صحبتهایتان افزایش دهید، سوال پرسیدن راهکار عالی و حسابشدهای است. اما باید دقت داشته باشید که سوالات خود را چگونه بپرسید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
طی تحقیقاتی که در کانادا انجام شد، از دو گروه از افراد سوالات زیر را پرسیدند:
- آیا شما از زندگی خود راضی هستید؟
- آیا شما از زندگی خود ناراضی هستید؟
این دو سوال به نظر یکسان هستند اما نتایج کاملا متفاوتی را به همراه داشتند. افرادی که از آنها سوال دوم پرسیده شده بود، 4 برابر ناراضیتر از افرادی بودند که از آنها سوال اول را پرسیده بودند. زیرا سوال دوم توجه و تمرکز افراد را روی نارضایتی سوق داده بود.
بنابراین باید از قبل برنامهریزی کنید که چه سوالاتی را، چگونه با مخاطب خود در میان بگذارید. سوالاتتان را باید با کلمات مثبت عنوان کنید تا ذهن فرد مقابل به سمت موضوعات مثبت برود نه منفی. به عبارت دیگر در سول پرسیدن به قدرت کلمات توجه کنید.
با یک سوال سنجیده برای جلب توجه مخاطب، میتوان گام بزرگی در متقاعد کردن او برداشت.
حال که در این مقاله آموختیم چگونه میتوانیم دیگران را قانع کنیم . در کامنتها به این سوال پاسخ دهید که شما جزو آن دسته از افرادی هستید که توانایی متقاعد کردن دیگران را دارید یا اینکه برعکس، همیشه از این مشکل رنج میبرید؟
در روزهای آتی این مقاله را در بخش ترفندهای متقاعدسازی در حین صحبت کاملتر میکنیم. لینک مقاله را ذخیره کنید و همراه ما باشید.
دیدگاهتان را بنویسید