شما هم از زمان پاسخ به سوال در سخنرانی ترس دارید؟
پاسخ به سوال در سخنرانی یکی از مهمترین چالشهای سخنرانان است. در این فایل ویدیویی سعی کردهایم این مشکل شما را حل کرده و روش پاسخ گویی به سوالات مخاطبان را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
پیشنهاد میکنم در ابتدا ویدیوی کوتاه زیر را ببینید و سپس به خواندن متن مقاله بپردازید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleمهمترین چالش سخنران
یکی از چالشها و دغدغههای مهم افراد، بهخصوص سخنرانان این است که از آنها سوالی پرسیده شود و جواب آن را بلد نباشند. اغلب در اینگونه مواقع این احساس را دارند که معلوماتشان زیر سوال رفته و دچار قضاوتهای نادرستی از طرف دیگران قرار خواهند گرفت. این احساس کاملا اشتباه است. شما به عنوان یک سخنران باید بتوانید به راحتی تمام سوالات مخاطبان خود را با اعتماد به نفس جواب دهید و جواب هر سوالی که نمیدانید را با زیرکی به زمانهای دیگری واگذار کنید.
برای یادگیری راهکارهای موثر برای رفع این دغدغه خود، ادامه مقاله را از دست ندهید.
نکته مهم در هنگام پاسخ به سوال در سخنرانی
موضوعی که باید به آن دقت کنید این است که اگر پاسخ سوالی را نمیدانید، سعی نکنید هر طور شده به آن جواب دهید و با پاسخهای غلط آن را توجیه کنید. باید در مقابل مخاطب خود با این موضوع بهگونهای قاطعانه رفتار کنید که مخاطب متوجه شود که این اتفاق کاملا طبیعی است و لزومی ندارد که یک فرد پاسخ تمام سوالات را بداند.
در ادامه انواع قرار گرفتن در این موقعیتها را نام برده و به شما راهحلی ارائه میدهیم تا بتوانید در پاسخ گویی به سوالات مخاطبان ، عالی عمل کنید.
پیشنهاد میکنم دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را دانلود کنید تا بتوانید با تقویت این مهارت ارزشمند، واکنشهای مناسبی از خود نشان داده و با اعتماد به نفس رفتار کنید.
پاسخ به سوال در سخنرانی : 3 نوع سوال
در زمان جواب دادن به سوالات مخاطبان در سخنرانی، 3 نوع سوال میتواند مطرح شود که شما را به چالش بکشند. این 3 نوع سوال عبارتند از:
1)سوالی نامربوط با حیطه تخصصی شما
اگر مخاطب سوالی را مطرح کرد که در حیطه تخصصی شما نبود و جوابی برای آن نداشتید، اصلا لازم نیست به آن سوال پاسخ دهید. تنها کافی است بگویید من در مورد این موضوع اطلاعاتی ندارم و اگر فردی را میشناسید که در آن حیطه فعالیت دارد، مخاطب را ارجاع دهید به آن فرد مطمئن.
امروزه افراد گمان میکنند که استفاده از کلمه «نمیدانم» در برابر دیگران کار اشتباهی است و از بیان آن اجتناب میکنند. در صورتیکه با بیان این کلمه میتوانید اعتماد به نفس خود را به مخاطب نشان دهید.
2)سوالی که در حیطه تخصصی شما هست ولی جواب را نمیدانید
گاهی پاسخ به سوال در سخنرانی به دلیل خستگی و یا داشتن اطلاعات کم، بسیار سخت و چالشبرانگیز میشود. مخاطب سوالی از شما میپرسد که با وجود اینکه در حیطه تخصصی شما هست، ولی جواب آن را نمیدانید و یا در آن لحظه و موقعیت جوابی به ذهن شما نمیرسد و پاسخ را فراموش کردهاید.
در اینگونه مواقع میتوانید یک راه ارتباطی به مخاطب داده و به او اطمینان دهید که سوالات را بررسی میکنید و در اولین فرصت به او جواب میدهید و یا اینکه به آن شخص بگویید که بعد از پایان سخنرانی به او جواب خواهید داد. این روشی بسیار عالی در پاسخ گویی به سوالات مخاطبان است.
3)محتوای اشتباهی بیان کردهایم و مخاطب به ما گوشزد میکند
این اتفاق هم ممکن رخ بدهد که شما به عنوان سخنران، محتوای اشتباهی را بیان کرده باشید و مخاطب به شما بگوید که موضوع و محتوایی که در حال بیان کردن آن هستید، اشتباه است.
در اینگونه مواقع نباید سردرگم شده و احساس ضعف از خود نشان دهید، بلکه کافی است به مخاطب بگویید که من از این منظر به این موضوع نگاه نکرده بودم. در اینجا توجه کنید که لازم است بعد از اتمام سخنرانی محتوایی را که بیان کردهاید از دیدگاه مخاطب نیز بررسی کنید تا از صحت و درستی آن مطمئن شوید.
پاسخ به سوال در سخنرانی : صحبت پایانی…
در اغلب مواقع شما با این سوالات از طرف مخاطبان خود روبهرو میشوید. امیدوارم با استفاده از نکاتی که بیان کردیم، بتوانید در پاسخ گویی به سوالات مخاطبان در سخنرانی عالی عمل کنید.
البته در اکثر مواقع نیز باید به یاد داشته باشید که مخاطب تنها قصد سنجیدن اطلاعات شما را دارد و میخواهد با سوالاتی که عنوان میکند، شما را محک بزند. در اکثر مواقع اگر با اعتماد به نفس بالا و با اطمینان صحبت کنید، میتوانید از این اتفاق عبور کنید.
اگر تجربهای در این مواقع دارید، در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید