درون گرا و برون گرا چیست؟ 5 راه تشخیص افراد درونگرا و برونگرا
درون گرا و برون گرا موضوعی است كه اغلب آن را شنيدهايم. این دو ویژگی يكی از چهار بعد تيپ شخصيتی است. در اين مقاله قصد داریم مطالبی را در این مورد با شما به اشتراك بگذاریم.
برای درک بهتر موضوع، مقاله را با یک داستان شروع میکنیم.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleداستان آقا ميلاد
در زمان دانشجويی همكلاسی به نام ميلاد داشتم. فردی با قد متوسط، كه كمتر صحبت میكرد و هر زمان هم كه شروع به صحبت میكرد، حرف حساب میزد. هميشه صحبت کردنش كوتاه، خلاصه و مفيد بود و حضور كمرنگی در جمع همكلاسیها داشت. اهل مشهد بود و با چهرهای نورانی حسابی جای خود را در دل بچهها باز كرده بود. از طرفی هم زرنگترين دانشجوی ورودی ما بود. هر كسی در درسها دچار مشكل میشد، آقا ميلاد مشكلش را حل میكرد.
تولد ميلاد با اخرين امتحان دانشگاه در ترم اول، همزمان در یک روز بود. در نتیجه همكلاسیها تصميم گرفتند با گرفتن جشن تولد، از ميلاد بابت تمام كمکهایی که کرده بود، تشکر كنند. تمامی هماهنگیها صورت پذيرفت و يك مراسم مفصل تدارک ديده شد.
بعد از امتحان، مراسم تولد در سالن مطالعه دانشگاه برگزار شد و دو نفر از بچهها مامور آوردن ميلاد به مراسم شدند. ميلاد پس از ورود به سالن و با پی بردن به برنامه بچهها، دچار شک روحی شد. با اين كار ما نه تنها ميلاد خوشحال نشد بلكه مدتها از كسانیكه اين مراسم را تدارک ديده بودند، دوری میكرد.
چرااین اتفاق رخ داد؟
اما داستان از چه قرار بود؟ چرا ميلاد از اين اتفاق خوشحال نشد؟
ميلاد فردی درونگرا بود و به همين دليل سورپرايز شدن رو دوست نداشت. اگر يكی از همكلاسیها به اين موضوع توجه کرده بود و قبل از جشن موضوع را به ميلاد گفته بود، هم ميلاد از اين برنامه لذت میبرد و هم بقيه به خواستهشان که خوشحال کردن او بود، میرسيدند.
حال به این موضوع توجه کنید که در روابط خانوادگی، محيط كار، دانشگاه، مدرسه و در جامعه چقدر با اين موضوع درگير هستيم؟ چند بار باعث شدهايم ديگران بابت کارهایی که ناخواسته انجام دادهایم، دلخور و ناراحت شوند. شايد خود من هم يكی از اين افراد باشم.
در اين مقاله چه چیزی میآموزیم؟
در این مقاله میآموزیم:
- معنی درونگرا و برونگرا چیست؟
- روش شناخت افراد درونگرا و برونگرا چگونه است؟
- درونگرا بودن بهتر است يا برونگرا؟
- رفتار دیگران با این دو تیپ شخصیتی چگونه است؟
- هر دو طرف بيشتر دوست دارند چه كارهايی را انجام دهند؟
- اینگونه افراد زمانشان را چگونه صرف میكنند؟
معنی درون گرا و برون گرا چیست ؟
کارل گوستاو یونگ، فیلسوف و روانپزشک سوییسی، اولین فردی است که مفهوم درونگرایی و برونگرایی را بیان کرد. در مدل یونگ افراد یا برونگرا هستند و یا درونگرا. در این مدل تعریف این دو ویژگی مهم عبارتند از:
- فرد درونگرا تمام توجهها، علاقهها، آرزوها و دغدغههایش به احساسات، افکار و دنیای درونیاش معطوف میشود.
- در مقابل فرد برونگرا تمام توجهها، علاقهها، آرزوها و دغدغههایش به احساسات، افکار و دنیای بیرونیاش معطوف میشود.
شناخت افراد درونگرا و برونگرا چه فايدهای داره؟
زمانیكه بتوانيم این دو تیپ شخصیتی را در اطرافیان خود تشخيص دهيم، بدون شک میتوانیم فواید زیر را در زندگی شخصی و اجتماعی خود ببینیم.
1)استخدام پرسنل
زمانیکه به عنوان صاحب كسب و كار قصد استخدام و توسعه کارکنان خود را دارید، باید به این مورد توجه کنید که در چه موقعیتهایی باید از افراد درونگرا و در چه موقعیتهایی از افراد برونگرا استفاده کنید. زیرا انتخاب نادرست افراد شما را به رشدی که انتظارش را دارید، نمیرساند.
برای مثال:
- برای شغل فروشندگی به فرد برونگرا و برای مدیر فروش به فرد درونگرا نیاز دارید.
- در بخش حسابداری به فرد درونگرا و در بخش حسابرسی به فرد برونگرا نیاز دارید.
- و… .
البته به این نکته توجه کنید که نباید صددرصد گفت که فرد درونگرا نمیتواند شغل فرد برونگرا را داشته باشد. برای مثال در امر فروش، هر دو نفر میتوانند فروش داشته باشند. اما فرد درونگرا باید انرژی بیشتری برای این کار صرف کند. در نتیجه به مرور زمان اگر علاقهای به این حرفه نداشته باشد، خسته و فرسوده میشود.
2)برقراری ارتباط با دیگران
برای برقراری ارتباط مؤثر و اصولیتر با همكاران و اطرافیان، دانستن اين موضوع که هر فرد برونگراست و یا درونگرا، بسيار مهم و ضروری است.
به این معنی که با شناخت افراد میتوانید رفتار بهتری داشته باشید و در مقابل نیز از رفتارهای آنها عصبانی و خشمگین نشده و تعبیر منفی نداشته باشید.
به عنوان مثال همكار شما فردی برونگراست و دائم در حال صحبت كردن با ديگران است و اگر شما تیپ شخصیتی مخالف او را داشته باشيد، به خودتان میگوييد چقدر حرف میزند و در نتیجه عصبانی میشود.
3)شناخت مشتریان
اگر يك فروشنده هستيد اين موضوع در شناخت مشتريان به شما کمک بسزایی میكند و در نتیجه میتوانید فروش خود را افزایش دهید. به این صورت که شناخت مشتریان سبب میشود تا رفتارها و نیازهای آنها را به درستی بشناسید و بر اساس آن به مشتریانتان پیشنهاد دهید.
بنابراین با شناخت درون گرا و برون گرا بودن افراد میتوانيم:
- فروش بيشتری داشته باشيم،
- كارمندان مناسبی در محيط كار استخدام کنیم،
- روابط خود را با اطرافیانمان بهبود ببخشیم،
- مادر بهتری برای فرزند خود باشيم،
- همسر بهتری باشيم،
- از رفتارهای دیگران سوء برداشت نداشته باشیم،
- و بهطور کلی میتوانيم در تمامی نقشهايی كه در جامعه داريم به فردی تاثيرگذار تبديل شويم.
البته باید بدانید که علاوه بر دیگران، خود شما فردی درونگرا یا برونگرا هستید. این خودآگاهی باعث میشود تا دلیل رفتارها و کارهای خود را بهتر متوجه شده و رابطه بهتری با دیگران برقرار کنید. بنابراین لازم است در ابتدا خود را بشناسید و سپس به شناخت دیگران اقدام کنید.
روش تشخيص افراد درون گرا يا برون گرا
در این قسمت از مقاله برخی از روشهایی که برای شناخت افراد وجود دارند را توضیح میدهیم.
1.انرژی
مهمترین روش برای تشخيص تیپ شخصیتی افراد، میزان انرژی آنهاست. برای استفاده از این روش به دو عامل زیر توجه کنید:
الف.انرژی خود را چگونه دريافت میكنند؟
افراد برونگرا برای دريافت انرژی خود دائما با ديگران در ارتباط هستند و انرژی خود را از طریق برقراری ارتباط با ديگران افزایش میدهند. اینگونه افراد علاقه زیادی به همصحبتی با دیگران و حضور در جمعهای مختلف دارند.
در مقابل افراد درونگرا انرژی خود را در زمانهایی که تنها هستند به دست میآورند و سعی میكنند كمتر در جمع حضور داشته و با سكوت و تنها بودن سطح انرژی خود را بالا ببرند.
ب.انرژی خود را چگونه صرف میكنند؟
افراد برونگرا انرژی خود را با شركت در كارهای تيمی، ورزشهای گروهی و همصحبتی با دیگران صرف میكنند و افرادی هستند كه پر انرژی بودن آنها كاملا واضح است. معمولا دوستان زيادی دارند و دائما با آنها در ارتباط هستند و جمع را به تنهایی ترجیح میدهند.
افراد درونگرا انرژی خود را در تنهايی صرف میكنند و معمولا یک يا دو دوست دارند و مدتها با همين دوستان در ارتباط هستند.
2.درون گرا و برون گرا :دوران كودكی
يكی ديگر از راههای تشخيص درونگرا يا برونگرا بودن افراد، رفتار آنها در دوران كودكی است.
معمولا افراد درونگرا در كودكی كمتر در جمع حضور یافته و با بچهها ارتباط برقرار میكنند و بيشتر دوست دارند تنهایی بازی کنند.
افراد برونگرا در كودكی دائما با كودكان ديگر در ارتباط هستند، با آنها بازی میكنند و از همان دوران دوستان زيادی دارند.
3.كميت يا كيفيت
براي افراد درونگرا كيفيت مهمتر از هر چیزی است. اين افراد رابطه كمتری با دیگران برقرار میكنند و دوستان كمتری دارند ولی در مقابل ارتباط قویتر و مستحكمتری با دوستان اندک خود برقرار میكنند. در موارد كاری نیز سعی میكنند اطلاعات خود را در رابطه با يک موضوع مشخص كامل كنند و در يک موضوع تخصص کامل داشته باشند.
برای افراد برونگرا كميت كار مهم است. به اين معنی كه دوستان فراوانی دارند ولی ارتباطات قوی برقرار نمیكنند و هر روز با افراد جديدی در ارتباط هستند. این افراد در زمينههای مختلفی اطلاعات دارند و به دنبال اين موضوع نيستند كه متخصص يك كار باشند به همين دليل دائم در حال تغيير شغل و از این شاخه به آن شاخه پریدن هستند.
افراد درونگرا یک پروژه را شروع میكنند و تا اين پروژه به نحو مطلوب به پايان نرسد پروژه جديدی را آغاز نمیكنند و اولويت كاری آنها اتمام يك پروژه با كيفيت مطلوب است. در حالیكه افراد برونگرا همزمان چند پروژه را آغاز میکنند و هر كدام را مقداری پيش میبرند.
4.درون گرا و برون گرا : اقدام یا تفکر؟
مورد ديگری كه میتوان در افراد درونگرا مشاهده كرد اين است كه اين افراد قبل از اينكه كاری را انجام دهند يا صحبتی را با دیگران در میان بگذارند، ابتدا خوب درباره آن فكر میكنند و سپس آن كار را انجام میدهند يا مطلب مورد نظرشان را بيان میكنند.
اما اين موضوع در افراد برونگرا کاملا متفاوت است. افراد برونگرا ابتدا کار را شروع میکنند و سپس به آن فكر میكنند و يا ابتدا صحبت خود را بیان میکنند و سپس به گفتههای خود توجه میكنند. شاید هم اصلا به کارها و صحبتهای خود فکر نکنند.
مری مك كاولی:
اگر نمیدانيد فرد برونگرا در چه فكری است، دلیلش این است که خوب گوش ندادهايد. زيرا برونگرا خيلی زود افکار خود را با شما درميان میگذارد. اما اگر نمیدانيد كه فرد درونگرا به چه موضوعی فكر میكند، دليلش اين است كه از او سوال نكردهايد.
5.عمومی يا خصوصی؟
زمانیکه در کنار افراد برونگرا حضور داشته و با آنها همصحبت شوید، اين افراد تمامی مطالب خصوصی خود را بدون اينكه شما سوالی از آنها پرسيده باشيد، برایتان بازگو میكنند. برای كسب اطلاعات از افراد برونگرا اصلا نيازی به سوال پرسيدن نيست.
اما تا زمانیکه از افراد درونگرا سوالی نپرسيد؛ آنها صحبت نمیكنند يا مطلبی را بيان نمیكنند. اين افراد كمتر صحبت میكنند و البته اصلا دوست ندارند به بیان زندگی شخصی و خصوصی خود ندارند.
يكي از گلههای برونگراها از درونگراها اين است كه برونگراها میگويند درونگراها رمز و رازگونه هستند و قابل شناسايی نيستند و كمتر حرفهایشان را مطرح میكنند. به عبارت دیگر عقیده دارند که درونگراها مرموز هستند، در صورتیکه اینطور نیست. آنها صحبت کردن در مورد هر مسئلهای را دوست ندارند.
درون گرا بودن بهتر است و يا برون گرا ؟
سوالی كه در اكثر اوقات پرسيده میشود اين است كه درونگرا بودن بهتر است يا برونگرا؟ سعی کنیم کدام تیپ شخصیتی را داشته باشیم؟ چگونه برونگرا شویم؟
موضوعی كه باید به آن توجه شود اين است كه اين سوال از اصل و پایه اشتباه است. چون هر فردی خصوصيات و افکار مخصوص به خود را دارد و منحصر به فرد است و زندگی و شرايط افراد درونگرا و افراد برونگرا با يكديگر متفاوت است و نمیتوان اين دو را با يكديگر مقايسه كرد. چون هر فردی در زمينه خاص خود توانمند است.
شما نمیتوانید فرد درونگرا را وادار کنید که در هر جمعی صحبت کند و یا مهارتهای خود را به دیگران نشان دهد و در مقابل از افراد برونگرا بخواهید که در خانه بمانند و دوستان کمتری داشته باشند. بنابراین اصلا درست نیست که بگوییم کدامیک از این شخصیتها بهتر از دیگری است و بخواهیم خود را بر اساس آن تغییر دهیم.
با شناخت خود و دیگران زندگی همراه با آرامش و شادی را تجربه خواهید کرد.
در کامنتها برای ما بنویسید که با توجه به مطالب بیان شده در این مقاله، شما فردی برونگرا هستید یا درونگرا؟
دیدگاهتان را بنویسید