متن سخنرانی جلسات را چگونه جذاب بنویسیم؟
متن سخنرانی جلسات باید از قبل نوشته شده و با آمادگی لازم همراه باشد نه اینکه در لحظه بداههگویی صورت بگیرد. زیرا زمانیکه مشغول سخنرانی در یک جلسه مهم و کاری هستید، هر کلمهای که به زبان میآورید مهم و ارزشمند خواهد بود. در این مقاله با ما همراه باشید تا چگونگی نوشتن متن سخنرانی جذاب را بیاموزید و در جلسات از آن کمک بگیرید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه داشتن متن سخنرانی در جلسات
در حین سخنرانی خود به متنی نیاز دارید که از قبل نوشته شده باشد. اگر متن داشته باشید، در صورت عدم آگاهی و یا فراموشی نکتهای دچار استرس نشده و به راحتی از آن کمک میگیرید. حتی میتوانید متن را به صورت جزوه در اختیار مخاطبانتان قرار دهید تا بهتر بتوانند صحبتهای شما را درک کنند.
به خاطر داشته باشید که تمام جملاتی که در متن سخنرانی جلسات مینویسید، باید با موضوع و هدف سخنرانی مرتبط باشد. زیرا مخاطبان دوست ندارند زمان خود را برای موضوعی غیر از آنچه برایش حضور یافتهاند، صرف کنند.
توصیه میکنم بعد از نوشتن متن، حتما آن را بازخوانی کنید و از خود بپرسید کدام یک از جملات نوشته شده به موضوع سخنرانی ارتباطی ندارند و مخاطب با شنیدن آنها احساس لذت و هیجان نمیکند و با حذف کدامیک از جملات میتوان زیادهگویی را کاهش داد؟ اگر جملاتی از این قبیل یافتید، حتما آنها را حذف و یا اصلاح کنید.
در ادامه توصیه میکنم حتما مقاله تکنیک های بهبود فن بیان را بخوانید تا بتوانید متن سخنرانی خود را به خوبی اراده دهید. فراموش نکنید که هر متنی نیاز به بیانی قوی و جذاب دارد، در غیر این صورت موفقیتی در انتظارتان نخواهد بود.
فکر کردن مداوم به موضوع
سعی کنید در اوقات فراغت به موضوع سخنرانی خود، که از پیش آن را تعیین کردهاید، فکر کنید. شاید اغراقآمیز به نظر برسد ولی لازم است که در تمام روزهای هفته به آن بیندیشید و شب با این رویا به خواب بروید.
برای داشتن سخنرانی موفق بهتر است:
- در طول روز در مورد موضوع آن با دوستان خود صحبت کنید،
- تمامی سوالات احتمالی در این زمینه را از خود و اطرافیانتان بپرسید،
- کتابهای مختلف را در رابطه با این موضوع مطالعه کنید،
- به بررسی تحقیقاتی در رابطه با موضوع مورد نظرتان باشید،
- و… .
هر چه بیشتر با موضوع سخنرانی خود در ارتباط باشید، به نتایج و اطلاعات ارزشمندتری برای نوشتن متن خود خواهید رسید.
باریکبینی و گشادهدستی در نوشتن متن سخنرانی
متن سخنرانی جلسات باید تا حدودی با روحیه باریکبینی و گشادهدستی همراه باشند. این نکته همان راز نیروی ذخیره و یکی از فاکتورهای مهم و اساسی ایجاد آمادگی است. به این صورت که باید از صدها ایده و اندیشهای که در سر دارید، 99تای آنها را دور بریزید. آنقدر باید مطلب و اطلاعات جمعآوری کنید تا در آن زمینه استاد شوید. این کار به افزایش اعتماد به نفس و تسلط شما کمک بسزایی خواهد کرد.
لازمه رعایت ترتیب زمانی در متن سخنرانی جلسات
مهمترین نکته در نوشتن متن سخنرانی این است که اگر از ترتیب زمانی استفاده کنید، کار بسیار نتیجهبخش خواهد بود. به این صورت که سعی کنید صحبتهای خود را بر اساس گذشته، حال و آینده دستهبندی کنید. یعنی اینکه کجا بودیم، کجا هستیم و قصد داریم به کجا برویم. رعایت این نکته بسیار مهم بوده و سخنرانی شما را برای مخاطبان قابلفهمتر میکند.
داشتن دستهبندی برای ارائه موضوعات به شما کمک میکند تا از فراموشی محتوا و استرس نیز رها شوید. زیرا به خوبی میدانید که سخنرانی شما چه روندی را طی خواهد کرد.
چگونگی نوشتن شروع و پایان متن سخنرانی در جلسات
طراحی و نوشتن متن سخنرانی زمان میبرد و نیازمند تفکر و نیروی اراده قوی است. در ادامه برای نوشتن شروع و پایان متن سخنرانی، به چند نکته کاربردی در این زمینه اشاره میکنیم که رعایت کردنشان باعث حرفهایتر شدن متن شما میشود:
1-شروع و مقدمه متن
شروع سخنرانی و مقدمه خود را به گونهای بنویسید که مخاطب را میخکوب و به شنیدن ادامه سخنان شما تشویق کند. به گفته دیل کارنگی: «اگر قصد دارید در سخنرانی خود از مقدمه استفاده کنید، باید به کوتاهی تابلوهای تبلیغاتی باشد. مخاطبان معمولی زندگی مدرن تقریبا همینقدر حوصله دارند: حرفی برای گفتن داری؟ بسیار خوب سریع و بیحاشیه حرفت را بزن. سخنوری ممنوع! سریع اصل مطلب را بگو و بنشین.»
چند نکته مهم در متن سخنرانی جلسات
- از چند جمله کوتاه و مختصر استفاده کنید.
- از شروع با داستانهای طنز اجتناب کنید. غالبا افراد مبتدی فکر میکنند به عنوان یک سخنران، باید شوخطبع باشند و این فکر کاملا اشتباه است.
- با عذرخواهی آغاز نکنید. از اشتباهات رایج بهکارگیری جملات در شروع سخنرانی، میتوان به این موارد اشاره کرد: «من سخنران نیستم، آمادگی سخنرانی ندارم، حرفی برای گفتن ندارم و…». از بیان این جملات پرهیز کنید زیرا حس بیفایده بودن ادامه راه را در مخاطب به وجود میآورد.
- کنجکاوی مخاطبان را برانگیزید. بهترین زمینه برای یادگیری این کار، روشهایی است که نویسندگان مجلات برای جلب توجه خوانندگان به کار میگیرند، سعی کنید آنها را به خوبی بیاموزید.
- در شروع متن سخنرانی جلسات ، بهتر است از مخاطب خود سوال بپرسید. این کار بهترین شیوه برای شروع است.
- حتما خود را در شروع صحبت معرفی کنید.
- موضوع سخنرانی خود را لازم است در ابتدای شروع صحبت بیان کنید تا مخاطب بداند که چه چیزی در انتظارش است و قرار است چه اطلاعاتی در پایان به دست آورد.
برای اینکه بتوانید شروع جذابی را ارائه دهید حتما مقاله جملات زیبا برای شروع سخنرانی و نحوه معرفی خود را مطالعه کنید. این مقالات به شما راهکارهایی را ارائه میدهند تا بتوانید بهترین متن را بنویسید.
2-متن پایانی
پایان سخنرانی مهمترین بخش سخنرانی است، پس در نوشتن متن آن دقت و توجه لازم را داشته باشید. چون مخاطب در پایان بیش از قبل به صحبتهای شما توجه میکند و شما میتوانید با پایانی عالی، سخرانی را در ذهن مخاطب ماندگار کنید.
بنابراین سعی کنید آن را از قبل طراحی کرده و تمرین کنید. غیرحرفهایترین جملهای که میتوانید به کار ببرید: «این تمام چیزی بود که قصد بیان آن را داشتم، بنابراین صحبت خود را به پایان میرسانم» و یا اینکه بگویید «بیش از این حرفی ندارم». این جملات مخاطب را به زمانی که تا الان صرف کرده، منصرف میکند.
6 راه پیشنهادی برای نوشتن متن سخنرانی پایانی
- میتوانید نکات اصلی خود را خلاصه کرده و آنها را در پایان، به شکلی فهرستوار مرور کنید.
- درخواست کنید تا مخاطبان کاری را انجام دهند و عمل به اقدام داشته باشید.
- از مطلب و یا جملهای مذهبی استفاده کنید.
- از مخاطبان صادقانه تعریف کنید.
- شعر مناسبی بخوانید.
- مخاطبان را بخندانید.
مقاله پایان سخنرانی را نیز حتما بخوانید. در این مقاله به بیان نکات و تکنیکهایی پرداختهایم که متن پایانی سخنرانی شما را فوقاعاده تاثیرگذار میکند.
نکات مهم در نوشتن متن سخنرانی جلسات
علاوه بر نکات و تکنیکهای بیان شده در بالا، لازم است تا نکاتی که در این بخش بیان میکنیم را نیز حتما در متن خود مدنظرتان قرار دهید.
- پاراگرافها بهتر است از 3 تا 5 جمله تشکیل شوند. نوشتن پاراگرافهای طولانی، هر بخش را طولانی میکند.
- جملات متن نباید بیشتر از 20 کلمه باشند. اگر جملات خیلی طولانی نوشته شوند، باعث سردرگمی و درک کمتر مخاطب میگردند. تا میتوانید از جملات کوتاه استفاده کنید.
- از کلمات قابلفهم و آسان استفاده کنید تا برای همگان آشنا باشند. توجه داشته باشید که اگر از کلمات سنگین و تخصصی استفاده کنید، تا مخاطب بخواهد به مفهوم آن پی ببرد، بهطور حتم کلمات و جملات بعدی که بیان میکنید را از دست خواهد داد. اصلا فکر نکنید که هر چه پیچیدهتر صحبت کنید، کلاستان بیشتر حفظ شده و مخاطبان روی شما حساب بیشتری باز میکنند.
- به موضوع مورد بحث اشراف کامل داشته باشید تا بتوانید به خوبی و بدون دستپاچه شدن، به سوالات مخاطبانتان پاسخ دهید. اگر اشراف کامل داشته باشید، به فردی قابل اعتماد در این زمینه تبدیل خواهید شد و استرستان کاهش خواهد یافت.
- از عباراتی مانند «به عنوان مثال» و یا «میخواهم تجربهای شخصی را با شما در میان بگذارم» استفاده کنید. استفاده از این عبارت مخاطب را هوشیارتر کرده و در نتیجه باعث انسجام و ادامه سخنرانی میشود.
- حتما در متن سخنرانی خود بنویسید تا فراموش نکنید که ساعاتی را به جواب دادن به سوالات مخاطبانتان و انجام بازیها و فعالیتهای اختصاصی قرار دهید.
- از نوشتن کلمات مترادف در متن سخنرانی خود دوری کنید تا بتوانید جملاتی کوتاه بنویسید.
سخن آخر…
اگر به نکات بالا در مورد نوشتن متن سخنرانی جلسات توجه نکنید، سخنرانی شما کسلکننده و طولانی خواهد شد و در نتیجه مخاطبان خود را برای همیشه از دست خواهید داد. موفقیت در این راه بدون تمرینات مستمر و مکرر نتیجهبخش نخواهد بود، بنابراین نهایت تلاش خود را به کار بگیرید تا سخنرانی شما روز به روز قدرتمندتر شود و شما حرفهایتر شوید.
در کامنتها برای ما بنویسید که تاکنون در سخنرانیهایی شرکت کردهاید که سخنران متن قدرتمندی برای ارائه نداشته است؟ تجربه شما از شرکت در این سخنرانی چگونه بود؟
دیدگاهتان را بنویسید