سخنرانی احساسی چه ویژگی هایی دارد؟
سخنرانی احساسی بهترین نوع سخنرانی است. زیرا مخاطب را با شما همراه کرده و شما را به سخنران موفقی تبدیل میکند. اگر قصد دارید در حین نوشتن متن سخنرانی های خود به سراغ این نوع سخنرانی بروید و حتی در حین صحبت با اطرافیانتان نیز بتوانید احساساتشان را برانگیخته کنید تا به اهدافتان برسید، در این مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleسخنرانی احساسی چیست؟
همواره در طول تاریخ، سخنرانیهایی صورت گرفته که سالیان سال ماندگار شده و در ذهن و روح مخاطب تاثیر شگفتانگیزی بر جای گذاشته است. ماندگاری این سخنرانیها به این دلیل است که آنها توانستهاند، احساسات مخاطبان را تحتتاثیر خود قرار دهند.
این جمله را نمیتوان نادیده گرفت که در اکثر مواقع در انتخاب و گزینش تصمیمات آدمی، احساس بر منطق پیشی گرفته و بر آن پیروز میشود. بنابراین اگر بتوانیم در سخنرانیهای خود از احساسات استفاده کنیم، بدون شک شانس بیشتری در تاثیرگذاری روی مخاطبان خواهیم داشت و به تبع آن موفقتر خواهیم شد.
در ادامه پیشنهاد میکنم بعد از خواندن مقاله پیشرو، برای تقویت سخنرانی و بیان خود مقالههای روش های سخنرانی جذاب و تکنیک های بهبود فن بیان را حتما مطالعه فرمایید.
چرا استفاده از سخنرانی احساسی در موفقیت لازم است؟
اگر سخنران هستید این موضوع را فراموش نکنید که مردم به جلسات سخنرانی میآیند تا با حل مسئلهای که با آن دست و پنجه نرم میکنند، حال خود را بهبود ببخشند. این بزرگترین خواسته و انتظار مردم از سخنرانی است که در آن شرکت میکنند. شما وظیفه دارید حال خوبی داشته باشید تا بتوانید حال خود را با کمک انتقال احساسات، به مخاطب خود منتقل کنید.
اهمیت روز سخنرانی
همواره به یاد داشته باشید که ما در مقام یک سخنران نباید روز بد و پراسترسی را تجربه کنیم، خبرهای بد بشنویم، با آدمهای موج منفی و به اصطلاح «خونآشامهای انرژی» معاشرت کنیم، اخبار ناراحت کننده ببینیم و انتظار داشته باشیم سخنرانی موفقی را در زمینه آموزشی و انگیزشی ارائه دهیم.
متاسفانه اگر سخنرانی احساسی خوبی را ارائه نکنیم، مورد قضاوت مردم قرار گرفته و تمام تلاشی که برای سخنرانی انجام دادهایم، از بین میرود. زیرا دیگران در بیشتر مواقع هنگام قضاوت در مورد یک سخنران، به اینکه آیا او روز بدی را پشت سر گذاشته فکر نمیکنند. بلکه در بیشتر موارد به این فکر میکنند که سخنران حتما گذشته خوبی ندارد که صدای او اینگونه است و چهرهاش را اینطور غرق در استرس میبینیم.
تمامی احساسی که در طول روز تجربه میکنیم، در صدایمان خودنمایی میکند. بنابراین برای داشتن یک سخنرانی موفق ، هوشمندانه است که در روز اجرای سخنرانی ارتباطمان را با دیگران قطع کنیم. یعنی شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای ارتباطی خود را در مدت زمان کوتاهی غیر فعال کنیم و تمام تمرکز خود را روی متن سخنرانی و مطالبی که قرار است عنوان کنیم، بگذاریم.
همراه کردن مخاطب با خود در طول سخنرانی
اگر در طول سخنرانی مخاطب را با خود همراه نکنید، سخنرانی خستهکننده و یکنواختی ارائه داده و مخاطب را کلافه خواهید کرد. برای اجتناب از این اتفاق، میتوانید روشهای مختلفی را برنامهریزی کنید. روشهایی مانند:
- پرسیدن سوال از مخاطب،
- بیان آمارهای عجیب و غریب،
- بیان داستان و نقلقول،
- انتخاب بازی و یا فعالیت گروهی،
- استفاده از ابزار،
- و… .
برای اینکه بتوانید کار با این روشها را به درستی بیاموزید و با روشهای دیگری نیز آشنا شوید، حتما مقاله جلب توجه مخاطب در سخنرانی را حتما بخوانید.
هیجان و اشتیاق، لازمه یک سخنرانی احساسی و موفق
اگر در جایگاه سخنران، به موضوع سخنرانی خود علاقهمند و مسلط باشید، بهطور ناخودآگاه در طول آن هیجانزده بوده و شور و اشتیاق فراوانی از خود نشان خواهید داد. با داشتن این حسها بدون استرس و اضطراب سخنرانی را به پایان رسانده و میتوانید سخنرانی فوقالعادهای را ارائه دهید. نتیجه این سخنرانی انتقال احساسات خوشایند به مخاطب خواهد بود.
برای موفقیت در انتخاب موضوع، مقاله موضوع سخنرانی را حتما بخوانید.
زبان بدنتان را کنترل کنید
هرگز نباید برای انتقال احساس به مخاطب صدای خود را بالا برده و یا از حرکات اغراقآمیز دست و بدن خود استفاده کنید. این کار نه تنها مخاطب را به وجد نمیآورد، بلکه از همراهی با شما و شرکت در سخنرانی خیلی زود پشیمان شده و در اغلب مواقع سالن را ترک میکند. برای تبدیل شدن به یک سخنران موفق و حرفهای، لازم است روی تن صدا و زبان بدن خود کنترل کافی داشته باشید.
نقاط اوج یک سخنرانی موفق
تمام سخنرانیها از سه بخش آغاز، میانه و پایان تشکیل شدهاند که این قسمتها نقاط اوج سخنرانی را تشکیل میدهند.
1-درگیر کردن مخاطب در شروع سخنرانی احساسی
شروع سخنرانی همیشه سختترین و حساسترین بخش است. نقطهای که نه ما مخاطب را میشناسیم و نه مخاطب ما را. وظیفه ما است که با صحبتهایی سخنرانی را آغاز کنیم که مخاطب با ما همراه شده و احساس رضایت کند. بهطور حتم اگر در شروع موفق عمل نکنیم، مخاطبان منتظرند تا هرچه زودتر سخنرانی تمام شده و سالن را ترک کنند. در اینجاست که استفاده از احساسات در شروع سخنرانی میتواند ما را نجات دهد.
برای اینکار باید آغاز متن سخنرانی را به گونهای بنویسیم تا مخاطب به این نتیجه برسد که سخنرانی برای او بسیار مفید بوده و در پایان، مطالب ارزشمندی را فرا خواهد گرفت. توجه داشته باشید که میزان احساسات در متن انتخاب شده باید با محیط، مخاطب و شرایط کاملا مطابقت داشته باشد تا بیمعنی جلوه نکند.
بنابراین اگر قصد دارید که مخاطب تا پایان سخنرانی با اشتیاق همراهتان باشد، فراموش نکنید که در شروع باید مخاطب را درگیر سخنان خود کنید.
نکاتی برای شروع
- باید در مخاطب این احساس را ایجاد کنید که شرکت در سخنرانی به بهتر شدن حالش کمک بسزایی میکند و فوایدی به همراه خواهد داشت.
- به مخاطب اطمینان دهید که در پایان سخنرانی دست پر سالن را ترک خواهد کرد.
- میتوانید برای پایان سخنرانی به مخاطب وعده هدیه بدهید. این کار احساس باارزش بودن به مخاطب میدهد و پی میبرد که بودن و همراهیشان چقدر برای شما مهم است.
مقاله جملات زیبا برای شروع سخنرانی شما را در این زمینه همراهی میکند. این مقاله تمام اطلاعاتی که برای شروع صحبت به آن نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهد.
2-همراه کردن مخاطب در میانه سخنرانی احساسی
مخاطب بیشترین تاثیرپذیری را در میانه سخنرانی از صحبتهای شما دریافت میکند. بدین ترتیب باید در هنگام نوشتن متن سخنرانی دقت کنید که در میانه متن روی احساسات مخاطب بیشتر مانور دهید. اگر در این قسمت مخاطب با گریه یا خنده شما را همراهی کند، بدانید که درست عمل کردهاید و سخنرانی موفقی خواهید داشت.
کارهایی برای میانه
- بهتر است از داستان زندگی خود و یا افراد مشهور دنیا استفاده کنید تا مخاطب به طور عینی سخنان شما را درک کرده و درگیر صحبتهای شما شود.
- از موسیقی و یا شعر استفاده کنید. این کار حس خوبی را به مخاطب القا میکند.
- استفاده از تصاویر مرتبط با موضوع سخنرانیتان، بر روند سخنرانی تاثیر مثبت میگذارد.
3- رضایتمندی مخاطب در پایان سخنرانی احساسی
بررسیها نشان میدهند که مخاطب در پایان سخنرانی هوشیارتر میشود، زیرا میداند که پایان نزدیک است. بنابراین با علم به این موضوع، در پایان با یک سخنرانی جذاب بحث را تمام کنید. اگر مخاطب با حس خوب و رضایتبخش سالن را ترک کند، مطمئن باشید که در سخنرانیهای بعدی شما نیز شرکت خواهد کرد و چه بسا شما را به دیگران نیز معرفی کند.
پیشنهاداتی برای پایان
- سخنرانی خود را با یک لطیفه و یا داستان جذاب به اتمام برسانید.
- در آغاز سخنرانی اگر به مخاطبان وعده هدیه دادهاید به آن عمل کنید. این کار باعث ایجاد اطمینان مخاطب به شما میشود.
- برای پایان، یک سوپرایز و یا درصد تخفیفی از محصولات خود در نظر بگیرید. مطمئن باشید مخاطب بعد از پایان سخنرانی نیز با شما همراه خواهد بود.
برای اینکه بتوانید بهترین پایان را داشته باشید، مقاله مفصل پایان سخنرانی را حتما مطالعه کنید.
چند نکته مهم در اجرای سخنرانی احساسی
در کنار تمام مطالب بیان شده در قسمتهای قبل، لازم است تا به چند نکته مهم نیز در حین اجرا و یا نوشتن متن سخنرانی توجه کنید:
- خودتان باشید. سعی کنید در حین اجرا خودتان باشید، نه فردی که گمان میکنید دیگران او را دوست خواهند داشت. مخاطب بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، به خوبی به صداقت و یا دروغگویی شما پی میبرد.
- یکنواخت صحبت نکنید. برای اینکه بتوانید احساسات مخاطبان را برانگیخته کنید، باید بدانید که در چه مواقعی با صدایی آرام صحبت کنید و در چه مواقعی با صدایی بلند.
- مخاطبانتان را سوپرایز کنید. اگر قصد دارید مخاطبانتان را احساساتی کنید، باید هر از چندگاهی آنها را با جملاتی که بیان میکنید، سوپرایز کنید. برای مثال میتوانید صحبتهای خود را به گونهای عنوان کنید که مخاطب تعجب کند از اینکه شما به تمام مشکلات او به خوبی آگاه هستید و درد او را متوجه میشوید.
- به مخاطب اطمینان دهید که برای زمانی که صرف گوش دادن به صحبتهای شما کرده است، احترام قائل بوده و قدردانشان هستید. زیرا تا مخاطبی در سالن حضور نداشته باشد، سخنرانی نیز در کار نخواهد بود.
سخن آخر
اگر به عنوان سخنران از احساسات در متن سخنرانی خود استفاده کنید، در چشم مخاطب حرفهایتر و مسلطتر خواهید بود و در نتیجه مخاطب روی صحبتهای شما حساب کرده و با دل و جان شنونده آنها میشود. دقت داشته باشید که اگر به توصیههای بیان شده در این مقاله عمل کنید، سخنرانی احساسی موفقی خواهید داشت.
پیشنهاد میکنم سخنرانیهای متفاوتی را ببینید و تمرین کنید، تا به تسلط کافی برسید.
دیدگاهتان را بنویسید