جملات و نکات طلایی فن بیان در فروشندگی
فن بیان در فروشندگی ، برای تمام افرادی که در زمینه فروش محصول یا خدمات فعالیت دارند، لازم و ضروری است. همه شما آماده هستید تا با بالاترین و با کیفیتترین سطح ممکن، خدمات و محصولات خود را به مشتری ارائه دهید. اما در این راه مشکلات فراوانی وجود دارد که تنها میتوانید آنها را با یادگیری آموزش فن بیان حل کنید. در این مقاله با ما همراه شوید تا بتوانید فروش موفقی داشته باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه یادگیری مهارت فن بیان در فروشندگی
اگر شما فن بیان خوب و جذابی در برخورد با مشتری داشته باشید و بتوانید به گونهای صحبت کنید که آنها را راضی نگه دارید، مطمئن باشید که در زمان رکود اقتصادی هم فروش خواهید داشت و از رقیبان خود متمایز خواهید بود.
تحقیقات نشان میدهند که تنها 10% افزایش تلاش در حفظ و رضایت مشتری، منجر به افزایش 30% فروش و سودآوری شرکت شما خواهد شد. بنابراین لازمه رسیدن به سود و درآمد بیشتر در زمینه کسب و کار، برخورداری از فن بیان خوب و مناسب در فروش است.
پیشنهاد میکنم مقاله فن بیان در بازاریابی و تکنیک های بهبود فن بیان را در جهت پیشرفت هر چه بیشتر خود در بازاریابی مطالعه فرمایید.
در کنار خواندن این مقالات نیز پیشنهاد میکنم برای تقویت مهارت فن بیانتان دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را دانلود کرده و مشاهده کنید. در این مقاله تمام نکات و ترفندهای لازم برای رسیدن به این مهارت ارزشمند را بیان کردهایم.
5 باور شگفتانگیز فن بیان در فروشندگی
تقویت فن بیان با این 5 باور شگفتانگیز، به راحتی ممکن خواهد شد و شما را در امر فروش و تجارت از دیگران متمایز خواهد کرد.
1-معامله با افراد دوستداشتنی
اشخاص همواره مایل هستند با کسانی معامله کنند که آنها را دوست داشته باشند تا بتوانند ارتباط مؤثر برقرار کنند.
هرگز دچار این اشتباه نشوید که در امر فروش و تجارت تنها محصول و خدماتی که ارائه میدهید، مهم هستند. بلکه از آن مهمتر اشخاص و مشتریانی هستند که در طول روز با آنها در ارتباط هستید. شما در صورتی به هدف خود یعنی فروش و سودآوری میرسید که بهگونهای رفتار کنید تا دیگران شما را دوست داشته باشند.
2-به حداکثر رساندن جنبههای مثبت
فن بیان در فروش به معنای به حداکثر رساندن جنبههای مثبت و به حداقل رساندن جنبههای منفی است.
به این معنی که شما باید به تواناییها و نقاط قوتی که در اختیار دارید، فکر کنید و سعی کنید آنها را پررنگتر کنید. مانند شخصیت خوب، تبسم دلپذیر و یا داشتن کلامی رسا. بنابراین به جنبههای منفی خود فکر نکنید، بلکه به جنبههای مثبت خود فکر کنید.
3-زیبا شکست بخورید
هر انسان موفقی میداند که چگونه زیبا شکست بخورد و آن را جبران کند.
به این معنی که این افراد این توانایی را دارند که زودتر از جای خود بلند شوند و زندگی را از سر بگیرند. اگر شما به این موضوع باور داشته باشید که شکست در کسب و کار امری طبیعی است، در این راه موفق خواهید بود و در مواجهه با مشتری، فن بیان بهتری خواهید داشت. ترس از شکست روی رفتار و بیان شما تاثیرات ناخوشایندی میگذارد. این نکات از مهمترین نکات آموزش فن بیان است.
4-اهداف مشترک
همه آن چیزی را میخواهند که دیگران میخواهند. این اولین اصل در روانشناسی فروش است.
شما باید با استفاده از تکنیکهای فن بیان در فروشندگی ، به گونهای با مشتری خود صحبت کنید تا به این باور برسد که محصول و خدمات شما بهترین چیزی است که در این دنیا وجود دارد و میتواند با خرید آن مسائل و مشکلاتی که با آنها روبهرو است را حل کند.
5-موفقیت موقتی است
موفقترین افراد معتقد هستند، که موفقیت موقتی است. جالب است بدانید که تولیدکنندگان و فروشندگان خوب آنهایی هستند که فکر کنند سال آینده هرگز به اندازه امسال فروش نخواهند کرد.
آنها با خودشان رقابت میکنند. به اینگونه که اگر با خود بگویند دیگر فروشی مثل الان نخواهیم داشت، تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا با این گفته مبارزه کنند و کیفیت محصول و خدمات خود را بالاتر ببرند. نتیجه این کار چیزی جز فروش بیشتر نخواهد بود.
نکات مهم فن بیان در فروشندگی
شما در هر زمینهای فعالیت و فروش داشته باشید، شخصیت و رفتارتان برند کالای شما خواهد بود. باید فن بیان خود را بهگونهای تقویت کنید تا با برقراری ارتباط صحیح با دیگران بتوانید مشتری بیشتر و در نتیجه فروش بیشتری داشته باشید. در زمینه آموزش فن بیان چند نکته را به شما معرفی میکنیم. این نکات عبارتند از:
1-کاری کنید تا خواستار کالای شما شوند
به گونهای کالای خود را به مشتری معرفی کنید تا برای خرید ترغیب شود و احساس کند بدون محصول و یا خدمات شما چیزی کم دارد. برای این کار باید صداقت داشته باشید و این صداقت در صدای شما نمایان باشد.
باید به نحوی با مشتری صحبت کنید تا متوجه شود در کنار منافع خود به منافع او نیز اهمیت زیادی قائل هستید.
2-از لحن حرفهای استفاده کنید
شما به عنوان فروشنده در موقعیتهای متفاوت، با مشتریهای گوناگونی مواجه میشوید که اگر برخورد و بیان خود را برای این موقعیتها و اشخاص حرفهای نکنید، چیزی جز شکست در انتظارتان نخواهد بود. شما باید بهگونهای رفتار کنید که به نظرات و تجربیات دیگران اهمیت میدهید
داشتن فن بیان مناسب در فروش ، به مشتریان میفهماند که شما قصد کمک به آنها را دارید.
3-دو کلمه مهم را فراموش نکنید
در برخورد با مشتریان دو کلمه «ببخشید» و «متشکرم» را هرگز فراموش نکنید و هر کدام را در جای مناسب خود به کار ببرید. شما حتما در هر حیطهای که فعالیت میکنید با مشتریانی عصبانی و ناراحت برخورد داشتهاید. در اینگونه مواقع مشتریان میخواهند تنها از آنها عذرخواهی کنید. این کار را برای بهبود شغل خود و موقعیت کسب و کارتان انجام دهید، حتی اگر شما مقصر نباشید.
در مورد کلمه تشکر نیز لازم است از مشتری به خاطر خرید، نظرات و پیشنهاداتشان تشکر کنید. این کلمه باعث محبوبیت شما نزد آنها میشود.
4-لبخند بزنید و دوستانه رفتار کنید
به گفته بی. سی. فوربز، موسس یکی از مشهورترین مجلههای اقتصادی آمریکا و جهان، «یک عنصر مهم در خدمات به مشتری که غالبا از دست میرود، لبخند زدن است».
لازم است فن بیان خود را در برخورد با مشتری دوستانه کنید. لبخند زدن و دوستانه رفتار کردن، باعث میشود که مشتریان احساس بهتر و آرامش بیشتری در برخورد با شما داشته باشند.
فن بیان در فروشندگی با مشتری ناراضی
مهمترین آموزش فن بیان ، برخورد با مشتری ناراضی است. در همه کسب و کارها مشتریان ناراضی وجود دارند.
شما باید زمانیکه با مشتری ناراضی برخورد میکنید، درصدی احتمال دهید که شاید مقصر این مشکل شرکت شما باشد، نه مشتری. اگر همواره این نکته را در نظر داشته باشید، بهتر میتوانید از پس مشکلات برآیید. در این زمینه شما باید حرفهای عمل کنید، مسئولیت را به عهده گرفته و درصدد جبران آن اقدام کنید.
1-خونسرد رفتار کنید
مهم است که در اینگونه مواقع گیج و دستپاچه نشده و با خونسردی مشکل را شناسایی و برطرف کنید. دقت کنید که عصبانیت میتواند کار را خرابتر کند و اعتبار شما را زیر سوال ببرد. بنابراین مراقب رفتار خود باشید زیرا مشتریان میتوانند یکی از عناطر تبلیغاتی مهم برای کسب و کار شما باشند. البته اگر درست رفتار کنید.
2-اشتباه را بپذیرید
اگر مشکل پیش آمده از طرف شما و یا شرکت شما است، با حفظ آرامش و گفتن جمله «به نظر میرسد که ما اشتباه کردهایم»، ذهنیت مشتری را آرام کنید. فقط توجه داشته باشید که بیان این جمله از جمله «مشکل از طرف ماست»، بسیار بهتر و موثرتر است زیرا دیگر مشتری از دست شما شاکی نخواهد شد.
راهکارهایی برای حل مشکل
برای اینکه بتوانید در برخورد با مشتری ناراضی موفق عملی کنید، یکی از راهکارهایی که در ادامه بیان میشود را انتخاب کرده و به آن عمل کنید.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که تنها عذرخواهی کردن شما برای مشتری کافی نیست و حتما باید چارهای برای حل مشکل پیش آمده، پیدا کنید.
- آیا مایل به تعویض هستید یا بازپرداخت؟
بیان این جمله بسیار مفید خواهد بود زیرا شما به مشتری ناراضی خود حق انتخاب میدهید و از آنها میپرسید که ترجیح میدهند چگونه مشکلشان را بر طرف کنید.
- اگر مایل باشید محصول جدید را با تخفیف به شما تقدیم کنم.
با این روش مشتری احساس بهتری نسبت به شما و کسب و کارتان پیدا میکند، چون برخلاف تصورش شما او را با یک محصول جدید و برگشتن مقداری از هزینه، بدرقه خواهید کرد.
- برای خرید بعدی میتوانم به شما کوپن تخفیف ارائه دهم.
با بیان این راهکار، شما مشتری را به خرید محصولی دیگر تشویق و وسوسه میکنید و او را به یکی از مشتریهای خود تبدیل خواهید کرد.
نحوه عذرخواهی در فن بیان در فروشندگی
در برخی از مواقع ممکن است نتوانید با توجه به سیاستهای کاری و اصول کسب و کار با مشتری ناراضی سازش کنید و به او پیشنهاداتی که در بخش قبلی توضیح دادیم را بدهید. در این مواقع باید بدانید که با بیان چه جملاتی میتوانید مشتری را راضی کرده و از بروز جنگ و جدل جلوگیری کنید. باید به او توضیح دهید که چرا قادر به کمک در این شرایط به خصوص نیستید.
جملاتی که در ادامه بیان میکنیم، در این زمینه به شما کمک میکنند.
- متاسفم، اما این کار خلاف سیاست شرکت ماست.
- کاش میتوانستم به شما کمک کنم اما این موضوع خارج از کنترل ماست.
- من با تمام وجود میخواهم برای شما کاری انجام دهم اما در این مورد به خصوص کاری از دست من بر نمیآید.
- شما حق دارید ناراحت شوید، از آنچه اتفاق افتاده عذرخواهی میکنم. اما متاسفانه حل آن از عهده من خارج است.
یادگیری آموزش فن بیان در فروشندگی
با رعایت نکات و جملات بیان شده در این مقاله، بدون شک به فروشندهای خوب و موفق تبدیل خواهید شد.
اگر شما نیز در زمینه فروش و فروشندگی تجربه و یا خاطرهای دارید، ممنون میشویم با ما در میان بگذارید.
برای فروشنده موفقی بودن باید اعتماد به نفس کافی نیز داشته باشید. پیشنهاد می کنم مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید تا با کتابهای ارزشمند در این زمینه آشنا شوید.
دیدگاهتان را بنویسید