نکات انتخاب آیه و حدیث برای پایان سخنرانی مذهبی
پایان سخنرانی مذهبی یکی از روشهای پایان دادن به سخنرانی است که برای استفاده به موقع و مناسب از آن لازم است به نکاتی که در این مقاله بیان میکنیم توجه کافی داشته باشید. در این مقاله چند مورد از رایجترین آیات و دعای پایان سخنرانی را ذکر کردهایم. با خواندن این مقاله میتوانید به درستی تصمیمگیری کنید که برای پایان سخنرانی استفاده از این روش مناسب است یا خیر.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleجملات پایان سخنرانی مذهبی باید چگونه باشد؟
همانطور که در مقالات مربوط به فن بیان و سخنرانی بارها تکرار کردهایم، پایان سخنرانی نیز مانند شروع آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. مخاطبان در پایان سخنرانی هوشیارتر بوده و مفاهیم و پیامهای پایانی را بهتر درک میکنند. در این مقاله قصد داریم شما را برای داشتن پایانی مذهبی همراهی کنیم.
پشنهاد میکنم مقاله پایان سخنرانی را بخوانید تا با روشهای دیگر پایان دادن به سخنرانی آشنا شده و متناسب با موضوع سخنرانی خود پایان مناسبی انتخاب کنید.
توجه به مخاطبان و انتخاب پایان سخنرانی مذهبی
به عنوان یک سخنران لازم است بدانید که در کدامیک از سخنرانیهای خود صحبتهایتان را با آیه و حدیث به اتمام برسانید، میتوانید دیگران را تحتتاثیر قرار دهید. همیشه انتخاب دعا و آیات برای پایان سخنرانی مناسب نیستند. شما باید تمام شرایط را بسنجید. در ادامه مکانهایی که بهتر است سخنرانی خود را به صورت مذهبی به اتمام برسانید را ذکر میکنیم.
- سخنرانی در جلسات رسمی و اداری
- سخنرانی در شهرهای مذهبی
- سخنرانیهای برگزار شده در ماه محرم
- سخنرانی در جمعهای مذهبی مانند روحانیون
نکات مهم جملات پایان سخنرانی مذهبی
نکاتی که در ادامه بیان میشوند به شما کمک میکنند با ویژگیهای انتخاب آیات و دعای پایان سخنرانی بهتر آشنا شوید.
1)آیه و دعا باید کوتاه باشد
مهمترین نکتهای که حتما باید به آن توجه کنید این است که آیه و دعایی کوتاه انتخاب کنید تا مخاطب از شنیدن آن کلافه و بیحوصله نشود.
2)سادهترین آیه را انتخاب کنید
انتخاب سادهترین آیات به شما کمک میکنند تا بتوانید کلمات را به راحتی و بدون استرس ادا کنید. حتما این نکته را در نظر بگیرید. بیان اشتباه کلمات باعث میشود مورد قضاوت مخاطبانتان قرار بگیرید.
3)پایان سخنرانی مذهبی : حتما معنی آیه را بیان کنید
لازم است معنی آیه را بعد از بیان متن عربی، بیان کنید. در این صورت مخاطبان به خوبی متوجه منظور شما از انتخاب آیه خواهند شد.
4)مرتبط با موضوع سخنرانی باشد
آیه و دعایی که انتخاب میکنید باید با موضوع سخنرانی شما مرتبط باشد تا مخاطب بتواند ارتباط بین آن و موضوع سخنرانی را متوجه شود.
5)پایان سخنرانی مذهبی : انگیزهبخش باشد
در انتخاب خود دقت کرده و آیه و دعایی انتخاب کنید که برای دیگران انگیزهبخش باشد و آنها را به تحرک وادار کند.
6)به روز سخنرانی توجه کنید
حتما به مناسبت روزی که قرار است سخنرانی کنید، توجه ویژهای داشته باشید. اگر روز سخنرانی شما با شهادتها و ماههای محرم و صفر مصادف شده است، بهتر است از احادیث و دعای پایان سخنرانی استفاده کنید.
7)سن مخاطبان را در نظر بگیرید
به میانگین سنی مخاطبانتان توجه کنید. اگر میانگین سنی افراد بالا بود، پایان مذهبی میتواند گزینه خوبی باشد ولی اگر میانگین سنی افراد پایین بود و بیشتر جوانان و نوجوانان در سالن حضور داشتند، روشهای دیگری برای پایان دادن به صحبتهای خود انتخاب کنید، مانند شعر، بیان داستان، نقلقول و… .
آیات پایان سخنرانی مذهبی
در ادامه آیههای مناسب برای اتمام سخنرانی را ذکر میکنیم تا بهتر بتوانید متناسب با موضوع سخنرانی خود از آنها استفاده کنید.
1-اللهم عجل لولیک الفرج
2-ربنا اغفرلی و لوالدی و للمومنین یوم یقوم الحساب (سوره ابراهیم – آیه 41)
3-وَ ما مِنْ دابَّهٍ فیالْأرْضِ اِلاّ عَلَی اللهِ رِزْقُها وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلُّ فی کِتابٍ مُبینٍ. (سوره هود – آیه 6)
معنی آیه: و نیست هیچ جنبندهای در زمین مگر آنکه روزی دادن او بر عهده خداست و خدا میداند قرارگاه و آرامگاه هر جنبندهای کجاست، همه اینها در علم خداست.
جملات پایان سخنرانی مذهبی
4-قُل لَنْ یُصیبَنا اِلاّ ما کَتَبَ اللهُ لَنا هُوَ مَوْلنا وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَّکَّلِ الْمُؤمِنُون (سوره توبه – آیه 51)
معنی آیه: بگو هرگز چیزی برای ما اتفاق نمیافتد مگر آنچه را خدا مقدر کرده باشد. اوست صاحب اختیار ما و مومنان فقط و فقط بر خدا توکل میکنند.
5-ما یَفْتَحِ اللهُ لِلنّاسِ مِنْ رَحْمَهٍ فَلا مُمْسِکَ لَها وَ ما یُمْسِکْ فَلا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَ هُوَ الْعَزیزُ الْحَکیمُ. (سوره فاطر – آیه 2)
معنی آیه: آنچه خدا از رحمت خویش بر مردم فرو میفرستد، کسی را توانای جلوگیری از آن نیست و آنچه را باز گیرد. پس نیست کسی که بتواند آن را فرو فرستد و اوست قدرتمند و غالب و حکیم.
حدیث و دعای پایان سخنرانی مذهبی
میتوانید به جای آیات پایان سخنرانی از حدیث و دعا استفاده کنید. مانند:
1-لا تقل ما لا تعلم بل لا تقل کل ما تعلم
معنی حدیث: آنچه را نمیدانی مگو، بلکه همه آن چه را نیز میدانی، مگو. (پیامبر اکرم ص)
2-اَللِّسانُ سَبُعٌ إنْ خُلِّی عَنْهَ عَقَرَ
معنی حدیث: زبان، درندهای است که اگر رهایش کنند، میدرد. (امام علی ع)
3-اَلْمُؤْمِنُ يَصمُتُ لِيَسلَمَ و يَنطِقُ لِيَغنَمَ
معنی حدیث: مومن سكوت میكند تا سالم ماند و سخن میگويد تا سود برد. (امام سجاد ع)
جملات پایان سخنرانی مذهبی
4-إیّاکَ وَ ما یَستَهجَنُ مِنَ الکَلامِ فَإنَّهُ یَحبِسُ عَلَیکَ اللِّئامَ وَ یُنَفِّرُ عَنک الکِرامَ
معنی حدیث: از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع میکند و گرانمایگان را از تو فراری میدهد. (امام علی ع)
5-من كان يؤمن باللّه و اليوم الآخر، فليقل خيرا، أو يسكت
معنی حدیث: هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد. (رسول اکرم ص)
6-إِنَّ لِلْمُؤْمِنِ عَلَى الْمُؤْمِنِ سَبْعَةَ حُقُوقٍ فَأَوْجَبُهَا أَنْ يَقُولَ الرَّجُلُ حَقّاً وَ إِنْ كَانَ عَلَى نَفْسِهِ أَوْ عَلَى وَالِدَيْهِ فَلَا يَمِيلُ لَهُمْ عَنِ الْحَقِّ
معنی حدیث: مومن را بر مومن، هفت حق است. واجبترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر چند بر ضد خود يا پدر و مادرش باشد و به خاطر آنها از حق منحرف نشود. (امام صادق ع)
7-لا تَقُل ما لا تُحِبُّ أن يُقالَ لَكَ؛
معنی حدیث: آنچه دوست ندارى دربارهات گفته شود، درباره ديگران مگوى. (امام علی ع)
سخن پایانی
به نکات بیان شده در این مقاله دقت کنید تا بتوانید پایان مناسبی داشته باشید. هر چه بهتر بتوانید روشهای پایان سخنرانی را، متناسب با موضوع و مخاطبانتان انتخاب کنید، حرفهایتر خواهید شد. آیات ، احادیث و دعای پایان سخنرانی اگر در شرایط مناسب استفاده شوند، بدون شک بهترین روش برای پایان دادن به صحبتها خواهند بود.
شما برای جملات پایان سخنرانی مذهبی چه آیه، دعا و حدیثی پیشنهاد میکنید؟ در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید