مشخصات و ویژگی های افراد کمال گرا و اثرات منفی آن در زندگی را بشناسید
مشخصات و ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا را به خوبی بشناسید تا با درک رفتارهای خود و دیگران، بتوانید در برقراری ارتباط عملکرد بهتری داشته باشید. در این مقاله سعی کردهایم به 22 مورد از این ویژگیها اشاره کنیم و در مورد هر کدام بهطور مختصر توضیحاتی ارائه دهیم. در پایان نیز به اثرات مخرب کمالگرایی در زندگی پرداختهایم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleلازمه شناخت مشخصات افراد کمال گرا
در ذهن تمام افراد کمالگرا برخی از باورها، اعتقادات و افکار تثبیت شدهای وجود دارند که باعث میشوند فرد نتواند زندگی همراه با آرامش و رضایت را تجربه کند. زیرا ذهن فرد کمالگرا پر است از اجبارها و باید و نبایدهایی که به هیچ عنوان حاضر به تغییرشان نبوده و تمام رفتارها، عملکردها و تفکراتش را ساماندهی میکنند.
اگر بتوانید با ویژگی افراد کمال گرا آشنا شوید، میتوانید رفتارها و کارهای خود و اطرافیانتان را تحلیل کنید تا به این موضوع پی ببرید که خودتان یا اطرافیانتان تا چه اندازه کمالگرا هستید. سپس برای رفع آنها اقدام کنید. نتیجه این اتفاق زندگی بهتر و همراه با آرامش خواهد بود.
پیشنهاد میکنم بعد از خواندن این مقاله، حتما مقاله کمال گرایی چیست را مطالعه کنید تا به خوبی بتوانید با مفهوم کمالگرایی و تاثیر آن در زندگی آشنا شوید.
مشخصات و ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا
ویژگیهای افراد کمالگرا عبارتند از:
1)عصبی بودن
به دلیل تضادهایی که در درون این افراد وجود دارد، مدام با خود در جنگ و ستیز بوده و به فردی عصبی تبدیل میشوند. آنها برای هر کاری که انجام میدهند، مدام خود را سرزنش میکنند.
اینگونه تضادها و عصبانیتها ریشه در تجربیات ناخوشایند دوران کودکی فرد دارد. برای مثال ممکن است والدین بدون توجه به تواناییها و استعدادهایش از او انتظارات بیجا داشتهاند و زمانیکه نتوانسته انتظارات والدین را برآورده کند، مورد سرزنش و تحقیر قرار گرفته است.
این اتفاق باعث میشود تا در سنین بالاتر فرد بپذیرد که هیچ کاری را نمیتواند به درستی انجام دهد و بیعرضه است.
2)من واقعی و من غیر واقعی
فرد کمالگرا از لحاظ شخصیتی دارای دو نوع «من» است. من اول او خود واقعیاش است که محدودیتها، تواناییها و استعدادهای خود را میشناسد و من دوم او غیرواقعی و ایدهآلگرا است، منی که دوست دارد به او تبدیل شود، فردی کامل و بینقص.
او بهطور افراطی در رویاها و آرزوهایش غرق است و خود را دهها یا صدها برابر برتر میبیند. در صورتیکه اگر واقعبین باشد احتمالا تاکنون تنها به قسمتی از رویاها و آرزوهایش رسیده است.
3)مشخصات و ویژگی های افراد کمال گرا : خیالپردازی
در اکثر مواقع فرد کمالگرا در ذهن خود خیالپردازی و رویاپردازی میکند و از اینکه بخواهد واقعیت را بپذیرد، ممانعت میکند. زیرا باور کرده که در هر کاری بهترین بوده و فردی بینقص است.
به همین دلیل در برابر انتقاد و اظهارنظر دیگران در مورد کارها و رفتارهایش به شدت واکنش نشان داده و ناراحت میشود، زیرا با دنیای خیالی او در تضاد است.
4)ترس از شکست
فرد کمالگرا همیشه از شکست میترسد و گمان میکند که اگر نتواند در انجام هر کاری بهترین و کاملترین باشد، بدون شک شکست خورده و مورد تحقیر و سرزنش دیگران قرار میگیرد.
ترس از شکست نیز باعث میشود فرد تصمیم بگیرد تا زمانیکه تمام مهارتهای لازم را تمام و کمال آموزش ندیده هیچ کاری را شروع نکند. یادگیری 100% تمام امور نیز امری غیر ممکن و محال است.
5)جاهطلب
فرد کمالگرا به اندازهای جاهطلب است که نمیتواند تحلیل درستی از استعدادها و تواناییهای خود داشته باشد. اینگونه افراد هیچگاه در زندگی به جایگاهی که دوست دارند نمیرسند زیرا از خود انتظارات غیرواقعی دارند و دوست دارند به بهترین جایگاهی که در ذهنشان هست به یکباره برسند.
6)مغرور و خودشیفته
اینگونه افراد همیشه به فکر قهرمان شدن هستند و به قدری توهمات و تصورات کاذب درباره خود دارد که دیگران آنها را فردی خودشیفته و مغرور میدانند. البته دور از واقعیت نیست زیرا اینگونه افراد خود را کامل و بینقص میدانند و با این تصور به دیگران از بالا و مغرورانه نگاه میکنند.
8)ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : مقایسهگر و رقابتی
اینگونه افراد مدام در حال مقایسه خود با دیگران هستند و از این کار به شدت عصبی میشوند. زیرا زمانیکه خود را با هوش و ذکاوت، شجاعت، زیبایی، مهربانی و ثروت دیگران مقایسه کرده و خود را عقبتر از آنان میبیند به شدت بههم ریخته و عصبی میشود.
فرد کمالگرا دوست دارد در تمام موارد از دیگران بهتر و موفقتر باشد و دیگران حسرت زندگی او را بخورند. اما به دلیل داشتن این ویژگی هیچ تلاشی برای رسیدن به این جایگاه نکرده و دچار حس حسادت میشوند.
آنها برای حذف رقیبان خود بدون عذاب وجدان دست به هر کاری میزنند. از جمله:
- ایجاد شایعهپراکنی
- تهمت زدن
- بدگویی کردن
و هر کاری که رقیبانشان را در نظر دیگران به فردی کم ارزش تبدیل کند.
7)عقل کل
فرد کاملگرا خود را عقل کل میداند و در مورد همهچیز و همهکس اظهارنظر میکند. او هیچگاه حاضر نیست صحبتهای دیگران را بپذیرد و حتی دانش خود را در مورد مسائل بالا ببرد.
در اغلب جملاتی که استفاده میکند به وضوح میتوان کلمه باید را شنید و این کاملا به ویژگی عقل کل بودن او ارتباط دارد. فرد کمالگرا برای تمام صحبتها و نظراتش آنقدر پافشاری میکند تا دیگران او را تایید کنند.
اغلب افراد مقابل کمالگراها زود تسلیم میشوند، بدون اینکه صحبتهایش را قبول کنند. زیرا میدانند که اگر این کار را انجام ندهند جنجال به پا خواهد شد.
9)سلطهجو
افراد کمالگرا، دیکتاتور و سلطهجو هستند. میتوان این ویژگی را در تمام رفتارها و عملکردهایشان دید. با ویژگی کمالگرایی فرد بسیار خودخواه و خودرای میشود و خود را باهوش، جدی، کاربلد و پر قدرت میداند. در نتیجه:
- با دیگران مانند شی رفتار میکند،
- آزادی دیگران را محدود میکند،
- مالکیت همهچیز را در اختیار خود قرار میدهد،
- نظر خود را به دیگران تحمیل میکند،
- در مسائل خصوصی دیگران نیز دخالت میکند،
- دیگران را تحقیر میکند و احساساتشان را نادیده میگیرد.
10)مشخصات و ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : تایید شدن
همه افراد دوست دارند که مورد تایید و توجه دیگران قرار بگیرند. اما این ویژگی در مورد افراد کمالگرا بسیار شدید بوده و در برخی از موارد غیر قابل کنترل است. زیرا نظر دیگران برای آنها خیلی مهم است و حاضر هستند برای جلبتوجه هر کاری را انجام دهند تا مورد تایید قرار بگیرند.
حتی اگر به نیازمندان هم کمک کنند تنها برای جلبتوجه دیگران است. آنها در مورد تواناییها و استعدادهای خود مبالغه میکنند و در این راه سیریناپذیر هستند. توقع دارند دیگران نیز تواناییها و استعدادهای آنها را بپذیرند و مورد تحسین قرار دهند.
11)انتقادناپذیری
یکی از ویژگیهای اصلی آنها رد کردن و نپذیرفتن انتقادات است. زیرا انتقاد تمام ساختهها و ایدهآلهای آنان را نابود میکند. همانطور که گفته شد، فرد کمالگرا خود را عقل کل و همهچیزدان میداند. او کمتر گوش میکند و بیشتر حرف میزند.
اینگونه افراد در برابر انتقادهای دیگران برخوردهای ناخوشایندی از خود نشان میدهند:
- فرد مقابل را سرکوب کرده و مورد تمسخر قرار میدهند،
- از موقعیت پیش آمده فرار میکنند،
- سعی میکنند نقصهای فرد انتقادکننده را مورد حمله قرار دهند،
- تمام فعالیتهای فرد را زیر سوال میبرند،
- به ظاهر نشان میدهند که انتقاد را پذیرفتهاند اما در ذهن خود فرد مقابل را قبول ندارند.
12)تملکگرایی
این افراد در برقراری رابطه دوستانه با اطرافیان خود به شدت ناتوان هستند. زیرا بیش از حد نسبت به دیگران احساس مالکیت میکنند. همین احساس نیز باعث میشود تا دیگران را زیر نظر بگیرند و بنده خود کنند.
برای مثال اگر فرد کمالگرایی مدیر یک مجموعه باشد، عقیده دارد که: «تنها من مالک این مجموعه هستم و هر دستوری که میدهم باید بدون چون و چرا پذیرفته شود. اگر کسی اعتراض کند، صد در صد اخراج خواهد شد».
13)وسواسِ کنترل
این ویژگی از مهمترین ویژگیهای این افراد است که باعث میشود مشکلات زیادی را به وجود آورد. فرد کمالگرا به طور ناخودآگاه و وسواسگونه میخواهد همهچیز را در کنترل خود درآورد. این فرد گمان میکند که باید از هر کاری به طور کامل اطلاع داشته باشد و حتی در اموری که به او مربوط نمیشود، دخالت کند.
فرد کمالگرا معتقد است که به هیچکس نمیتوان اعتماد کرد. زیرا با اعتماد هیچ کاری درست پیش نمیرود و به همین دلیل لازم است که در همه امور دخالت کنند. این ویژگی مشکلات جدی در رابطه با همسر، فرزند، همکار و… به وجود میآورد.
برای مثال خانمی که کمالگرایی دارد، موقع رفتن به مهمانی روی لباس پوشیدن، نوع حرف زدن و رفتار کردن افراد خانواده خود کنترل دارد.
14)ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : شک و تردید
فرد کمالگرا با وود خودشیفته بودن، در مورد سلامتی، هوش، آینده، عشق، زندگی خوب و هر موضوع دیگری دچار شک و تردید است. او همیشه با خود میگوید:
- من به توانمندیهایم ایمان ندارم،
- من از هوش کافی برخوردار نیستم،
- من مطمئنم که سلامت نیستم و فکر میکنم که بیماری لاعلاجی دارم،
- من به آینده شغلی خودم اعتماد ندارم،
- من بدون شک در ازدواج شکست میخورم،
و دهها شک و تردید دیگری که در تمام مراحل زندگی فرد کمالگرا وجود دارد.
با اینکه فرد کمالگرا خود را برتر از همه میبیند و سعی دارد دیگران به تواناییهای و استعدادهای وجودی او پی ببرند، اما در درون احساس پوچی داشته و دچار شک و تردید میشود.
15)تعصب
به این دلیل که خود را از دیگران برتر و کاملتر میدانند، در مورد نظرات و صحبتهای خود تعصب داشته و روی آن پافشاری میکنند. هیچکس حق ندارد روی حرف آنها حرف بزند و یا مخالفت کند، زیرا در این صورت با واکنش تندی روبهرو خواهد شد.
16)وسواسِ انتخاب
برای انتخاب و خرید هر چیزی وسواس به خرج میدهند. آنها دوست دارند همه جا را بگردند تا در نهایت بهترین وسیله مورد نیاز خود را خریداری کنند. زیرا میخواهند بهترین باشند.
17)مشخصات و ویژگی های افراد کمال گرا : صفر و یک
این افراد در رابطه با هر چیزی به گونهای قضاوت میکنند که آن مورد یا کامل است یا ناقص، به عبارتی یا همه یا هیچی. در نتیجه به صحبتهای خود مهر تایید میزنند و با قطعیت بیان میکنند. برای مثال میگویند این شی زشت است یا این فرد یک احمق کامل است. همهچیز در نظرشان یا خوب است یا بد، یا سیاه است یا سفید.
18)بیاعتماد
آنها به همهچیز بی اعتماد هستند، حتی به خودشان. برای مثال در انجام هر کاری معتقد هستند که هیچکس مانند آنها نمیتواند کارها را درست، با دقت و کامل انجام دهد. اما بعد از انجام شدن آن کار توسط خودشان باز هم در مورد درست انجام شدن آن اعتماد ندارند.
19)نارضایتی
افراد کمالگرا همیشه و در همهجا، از همهچیز ناراضی و شاکی هستند. آنها مدام در حال غر زدن، گلایه کردن و ناله کردن هستند و هیچچیزی نمیتواند رضایتشان را جلب کند.
این نارضایتی نیز باعث میشود تا فرد مقصر تمام اتفاقات ناخوشایند زندگی خود را دیگران و یا شرایط جامعه بدانند، نه رفتارها و عملکردهای خودشان.
20)کارهای ناتمام
فرد کمالگرا هیچ کاری را نمیتواند تمام کند زیرا هیچگاه از نحوه کار کردن و نتیجه کار خود راضی نیست. او در زندگی همیشه به دنبال مقصری برای تمام کارهای نیمهتمامش است و نمیداند که مقصر اصلی خود او است.
حتی اگر کاری را به پایان برساند، ماهها و سالها طول خواهد کشید. البته به این نکته توجه کنید که شما ابدا نباید در مورد کارهای نیمهتمام او صحبت و یا انتقاد کنید. زیرا با شما به تندی برخورد خواهد کرد.
21)ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : گوشهگیری
گوشهگیری افراد کمالگرا دو علت دارد. علت اول این است که هر چه فرد بیشتر درگیر کمالگرایی شود، رفتهرفته در مورد انتخاب دوست و اطرافیانش سختگیرتر میشود و دیگر حاضر نخواهد شد با هر فردی به راحتی مراوده و رفت و آمد داشته باشد.
علت دوم نیز این است که اطرافیان فرد کمالگرا به مرور از دور او پراکنده میشوند زیرا نمیتوانند رفتارها و اخلاقهایش را تحمل کنند.
به همین دلیل فرد کمالگرا به مرور زمان تنها و گوشهگیر میشود.
22)سرزنش خود
برای هر کاری خود را به شدت سرزنش میکنند. آنها نسبت به خود بدترین منتقد هستند و به همین دلیل است که اغلب کارها را یا شروع نمیکنند و یا نیمهتمام رها میکنند. زیرا اصلا به خود انگیزهای برای ادامه راه و تلاش کردن، نداده و مدام خود را مورد سرزنش و تحقیر قرار میدهند.
واکنش دیگران در برابر مشخصات افراد کمال گرا
فرد کمالگرا بدون شک اطرافیان خود را خسته و کلافه کرده و بعد از مدتی متوجه میشود که آدمهای اطرافش کم شدهاند. این واکنش کاملا طبیعی است زیرا هیچکس نمیتواند با فردی که بیشتر ویژگیهای بالا را دارد، رابطه رضایتبخشی داشته باشد.
بیشتر از هر کسی همسر و فرزندان در مواجهه با فرد کمالگرا آسیب میببنند، زیرا باید با فردی که حرف باید حرف او باشد، هر کاری مطابق با نظر و سلیقه او پیش برود، کسی حق اعتراض و انتقاد از او را ندارد، گمان میکند تمام کارهایش درست و بینقص است و…، زندگی کنند. زندگی با این افراد نیز کاری سخت و طاقتفرسا است.
اثرات منفی ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا در زندگی
همه ما در طول زندگی ممکن است چند مورد از ویژگیهای کمالگرایی را داشته باشیم و اگر بگوییم نه من مطلقا کمال گرا نیستم کمی دور از واقعیت است. اگر بدانیم داشتن ویژگیهایی که در بالا به آنها اشاره کردهایم چه اثرات منفی و مخربی در زندگی ما دارند، بدون شک بهتر میتوانیم کمالگرایی خود را کنترل کنیم.
در ادامه به چند مورد از اثرات منفی کمالگرایی میپردازیم، اثراتی که زندگی ما را تحتتاثیر خود قرار میدهند:
1)انتخاب شغل
کمالگرایی باعث میشود به سختی بتوانیم شغلی را انتخاب کنیم. زیرا به دنبال شغلی هستیم که از نظر درآمد و تیپ شخصیتی و اجتماعی مورد تایید ما و از همه مهمتر مورد تایید و حسرت دیگران باشد.
لازم به ذکر است که اگر شغلی هم انتخاب کنیم، به قدری در عالی و کامل انجام دادن کارها وسواس خواهیم داشت که خود و دیگران را عذاب میدهیم. در اکثر مواقع نیز ممکن است آن کار را در مدت زمان کوتاهی ترک کنیم.
مقاله شغل مناسب افراد کمال گرا را حتما بخوانید تا بتوانید با شغلهایی که کمالگرایی میتواند عامل تاثیرگذاری برای آنها باشد، آشنا شوید.
2)انتخاب همسر
کمالگرایی باعث میشود برای ازدواج فردی را انتخاب کنیم که از همه نظر عالی باشد. یعنی از نظر تیپ ظاهری و شخصیتی، وضعیت مالی، تحصیلات و خانواده بهترین فرد باشد.
به همین دلیل است که کمالگراها یا در سنین بالا ازدواج میکنند و یا در اکثر مواقع تا آخر عمر مجرد میمانند. زیرا انتخاب فردی که بتواند تمام معیارهای آنها را داشته باشد، برایشان امر مشکل است.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که اگر فرد کمالگرا بتواند فردی را به عنوان همسر انتخاب کند، دلیلی بر داشتن زندگی عالی همراه با آرامش نخواهد بود. زیرا زندگی با فرد کمالگرا کار بسیار دشواری است و او سعی دارد همسر خود را به فرد مدنظرش تبدیل کند.
در مقاله ازدواج با افراد کمال گرا بهطور کامل به مسائلی پرداختهایم که به شما کمک میکنند زندگی خود را بهبود ببخشید.
3)ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : وسواس فکری
به این دلیل که کمالگرایی باعث میشود برای انجام هر کاری استانداردهای خاص خود را داشته باشیم، به وسواس فکری دچار میشویم. این وسواس باعث میشود کارهای خود را بیش از اندازه سخت و افراطی انجام دهیم. به این صورت که برای انجام هر کاری به جزئیات آن بیشتر توجه کنیم و نتیجه برای ما مهمتر است.
4)وسواس ظاهری
اغلب به دلیل کمالگرایی به وسواس ظاهری دچار میشویم زیرا همیشه دوست داریم بهترین، زیباترین، خوشتیپترین و خوشپوشترین باشیم. به همین دلیل بیشتر عمر خود را صرف خرید، اهمیت دادن به پوست و مو، پیگیری مد، جراحیهای زیبایی و… میکنیم.
5)بیماری
برخورداری از ویژگیهای کمالگرایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، باعث میشوند تا مدام درگیر بیماری باشیم. این اتفاق کاملا طبیعی است زیرا ما همیشه در اضطراب، ناراحتی، نارضایتی و وسواس به سر میبریم که باعث به وجود آمدن بیماریهایی مانند بیماری قلبی، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بالا رفتن ریسک ابتلا به سرطان و دیابت، افزایش وزن و کوتاهی طول عمر میشوند.
بنابراین اگر مدام درگیر بیماری هستیم قبل از هر درمانی باید سعی کنیم به این موضوع پی ببریم که آیا فردی کمالگرا هستیم یا خیر و اگر جوابمان مثبت است، حتما برای درمان آن اقدام کنید.
برای آموختن راهکارهای رفع کمالگرایی مقاله درمان کمال گرایی را با دقت بخوانید.
6)مشخصات و ویژگی های افراد کمال گرا : افسردگی
در ابتلا به افسردگی عوامل زیادی نقش دارند که یکی از مهمترین آنها کمالگرایی است. زیرا فرد کمالگرا مدام در حال بد به سر میبرد، حتی ممکن است به خودکشی هم فکر کند. بنابراین حتما باید مراقب افسرگی خود باشیم و برای درمان آن اقدام کنیم.
7)کاهش اعتماد به نفس
به دلیل اینکه برای انجام هر کاری شروع به سرزنش خود میکنیم و از انجام هیچ کاری رضایت کامل نداریم، به مرور زمان دچار کاهش اعتماد به نفس میشویم.
این اثر منفی و مخرب در طولانی مدت ما را از شروع هر کاری متوقف کرده و انگیزه و شور و شوق ما را نابود میکند.
یکی از راههای افزایش اعتماد، مطالعه کردن است. پیشنهاد میکنم مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید. در این مقاله به معرفی بهترین کتابها در این زمینه پرداختهایم.
8)ویژگی های شخصیتی افراد کمال گرا : احساس گناه
از اینکه در زندگی هیچ کاری را شروع نمیکنیم و یا اینکه شروع کرده ولی به پایان نمیرسانیم، در برابر خود و دیگران احساس گناه و خجالت میکنیم. به خصوص اگر در این راه هزینهای صرف کرده ولی نتیجهای نگرفته باشیم این احساس در ما شدیدتر خواهد بود.
9)بدبینی
باور غلطی که به دلیل کمالگرایی در ما به وجود میآید این است که هیچ کاری را نمیتوانیم به بهترین شکل به سرانجام برسانیم و عقیده داریم که رسیدن به ایدهآلها و بهترین بودن در زندگی غیر ممکن است. این باورهای محدود کننده باعث میشوند که همیشه از شروع و به سرانجام رساندن کارها ناامید و بدبین باشیم.
10)انعطافناپذیری
به این دلیل که دوست داریم همهچیز کامل و بینقص باشد و متناسب با خواستههایمان پیش برود، در زندگی انعطافناپذیر و سختگیر میشویم.
انعطافناپذیری باعث میشود تا در برخورد با مسائل و مشکلات مختلف، بتوانیم فشارهای زیادی را تحمل کنیم.
مشخصات و ویژگی های افراد کمال گرا را بشناسید
لازم به ذکر است که همه ما انسانها به میزان اندکی ویژگی های کمال گرایی بیان شده در بالا را در وجود خود داریم. برای مثال چه کسی خودشیفته، عصبی و سلطهجو نیست، خودش را با دیگران مقایسه نمیکند و یا خودش را در برابر کارهای اشتباهی که انجام میدهد، سرزنش نمیکند.
این ویژگیها تا زمانی طبیعی است که این ویژگیها به صورت افراطی و بیمارگونه ظاهر شوند. در این صورت نشاندهنده کمالگرایی فرد خواهند بود.
اگر در اطرافیان خود فردی را میشناسید که کمالگرا است، در کامنتها برای ما بنویسید که کدامیک از ویژگیهای او شما را اذیت میکند؟ خودتان کدامیک از ویژگیهای بالا را دارید؟
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله ای که نوشته اید بسیار خوب و مفید است، خسته نباشید…
سلام وقتتون بخیر
ممنون از همراهی و حسن نظرتون
اگر تمایل دارید در زمینه کمالگرایی اطلاعات بیشتری به دست بیارید، مقاله زیر را مطالعه کنید.
https://memariezendegi.com/what-is-perfectionism/
خب برا حل این مشکلمون باید چه کنیم
ممنون از همراهیتون
مقاله زیر را مطالعه بفرمایید تا با استفاده از راهکارهایی که در آن بیان شده بتوانید با کمال گرایی خودتان مبارزه کنید:
https://memariezendegi.com/cure-and-overcome-perfectionism/
پیشنهاد می کنم این مقاله را هم مطالعه کنید تا با شغل افراد کمال گرا، نحوه برخورد با کمال گرایان و… نیز آشنا شوید:
https://memariezendegi.com/what-is-perfectionism/
اگر باز هم سوالی داشتید در خدمتتون هستیم.