13 مهارت کاربردی فن بیان در خواستگاری
فن بیان در خواستگاری مهمترین مهارت برای تاثیرگذاری روی طرف مقابل است. اگر شما مهارت کافی در این زمینه داشته باشید و بدانید چه سوالاتی را در جلسات خواستگاری خود مطرح کنید، میتوانید در تصمیمگیری موفق عمل کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا مهارت های گفتگو و نحوه بیان در خواستگاری را بیاموزید. این مقاله هم برای دختران مناسب است و هم برای پسران.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleقبل از هر چیز…
لازم است قبل از هر چیز با خانواده خود در مورد ملاکها و معیارهای زندگیتان و ویژگیهای همسر دلخواهتان صحبت کنید. حتی لازم است بر سر مسائلی مانند میزان مهریه، چگونگی برگزاری مراسم عقد و عروسی، محل زندگی، جهیزیه و… با خانواده خود به توافق برسید.
به این نکته توجه داشته باشید که در مراسم خواستگاری اهمیت زیادی دارد که حرفها و نظرات شما با خانوادهتان یکی باشد و اگر برخلاف این باشد، اعتماد و احترامها از بین خواهند رفت.
پیشنهاد میکنم با مطالعه مقاله تکنیک های بهبود فن بیان و دانلود رایگان دوره آموزش فن بیان و سخنرانی، اقدام به تقویت فن بیانتان کنید.
لازمه یادگیری مهارت فن بیان در خواستگاری
کلمات، ابتدا و انتهای معاشرت بوده و بار احساسی و عاطفی گستردهای دارند. شما با نحوه استفاده از کلمات و برخورداری از فن بیان صحیح، به طرف مقابل شخصیت، منش، سواد و فرهنگ خود را نشان میدهید و در مقابل احترام او را به خود جذب میکنید.
بنابراین لازم است هر فردی برای موفقیت در این زمینه دایره واژگان خود را افزایش دهد، قدرت کلمات را بشناسد و بداند که چگونه از کلمات مناسب در صحبت کردن و فن بیان خود استفاده کند.
مهارتهای فن بیان در خواستگاری
در ادامه مهارت های گفتگو و نحوه بیان در خواستگاری را برای شما عنوان میکنیم. بهکارگیری این مهارتها در جلسات خواستگاری بسیار برای شما مفید خواهند بود.
1-آمادگی داشته باشید
قبل از حضور در جلسه خواستگاری باید بدانید قصد دارید چه چیزهایی را به زبان بیاورید. به همین دلیل در ابتدا باید خودتان را به خوبی بشناسید و بدانید که عقاید، باورها، دغدغهها و اهدافتان در زندگی چیست و چه انتظاراتی از همسر آینده خود دارید.
باید ابتدا بدانید که در زندگی خود، چه میخواهید و چه نمیخواهید. در اصطلاح با دست پر در جلسه خواستگاری حاضر شوید، ذهن آماده، جسم آماده و اطلاعات آماده.
2-لیست تهیه کنید
بعد از اینکه به خودشناسی کامل رسیدید، لیستی از سوالات و خواستههای خود تهیه کنید تا بتوانید تمام آنها را مطرح کنید. تهیه این لیست شما را از سردرگمی نجات میدهد و باعث میشود تا در حین صحبت به دنبال موضوع نباشید. چه بسا بتوانید با این روش جلسه را به سود خود تمام کنید و در پایان این شما باشید که تصمیم نهایی را برای دیدار دوباره میگیرید.
توصیه میکنم حتما چندین بار مطالبی که نوشتهاید را مرور کنید تا نکتهای از قلم نیافتد.
3-فن بیان در خواستگاری :خوب گوش دهید
نحوه صحبت کردن در خواستگاری دو وجه مهم و اساسی دارد: حرف زدن و گوش دادن.
برخی از افراد گمان میکنند که برای محبوبیت در برابر فرد مقابل خود باید مدام صحبت کنند. اینگونه افراد اصلا مجالی برای صحبت کردن به فرد مقابلشان نمیدهند.
بنابراین اولین و مهمترین مهارت و شرط لازم برای کارساز شدن کلام شما در فرد مقابل این است که شنونده بودن را بیاموزید. شما برای اینکه بتوانید شنونده خوبی باشید، لازم است ذهنی آرام و صلحآمیز داشته باشید. البته لازم به ذکر است که سراپا گوش بودن نیز مانند یک سره حرف زدن اصلا روش درستی نخواهد بود. باید بین این دو تعادل برقرار کنید.
در مقاله چگونه شنونده خوبی باشیم، بهطور کامل به این موضوع پرداختهایم و تمام نکات و تکنیکهای لازم را بیان کردهایم. به همین دلیل در این بخش تنها به توضیحات مختصری اکتفا میکنیم.
4-صادق باشید
از مهمترین مهارت های گفتگو در خواستگاری این است که شما باید در جلسه خواستگاری صادق باشید و بدون ابهام و پیچیدگی صحبت کنید. مطمئن باشید که صداقت و راستگویی شما بیشتر در دل فرد مقابل مینشیند. افراد بسیاری هستند که با دروغگویی زندگی خود را آغاز کرده و با برملا شدن دروغشان با شکست بدی مواجه شدهاند.
5-به خودتان ایمان داشته باشید
شما باید در ابتدا به گفتههای خودتان ایمان و باور داشته باشید تا با بیانی محکم و مطمئن بتوانید روی دیگران تاثیر بگذارید.
در این صورت دیگران نیز به راحتی میتوانند به شما به عنوان فردی نگاه کنند که میشود به آن تکیه کرد.
6-با اعتماد به نفس صحبت کنید
فردی که اعتماد به نفس پایینی دارد، قابل اعتماد نخواهد بود. زیرا از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و اصلا اهل ریسک و بهبود بخشیدن به شرایط خود و خانوادهاش نیست.
شما باید نحوه فن بیان در خواستگاری به قدری تقویت کنید که اعتماد به نفستان در صحبتها، حرکات و رفتارهایتان به خوبی قابل تشخیص باشد.
اعتماد به نفس باعث میشود تا:
- واضح و رسا صحبت کنید،
- تمام حرفهایی که در ذهن دارید را به زبان بیاورید،
- سوالات مناسبی مطرح کنید،
- در مورد اعتقادات و باورهای خود به راحتی صحبت کنید،
- و… .
برای اینکه بتوانید در این زمینه آموزش ببینید و پیشرفت کنید، پیشنهاد میکنم مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را بخوانید. در این مقاله به معرفی ارزشمندترین کتابها در این زمینه پرداختهایم.
7-استرس خود را کنترل کنید
یکی دیگر از مهارت های گفتگو و نحوه بیان در خواستگاری کنترل استرس است. ابدا خوب نیست که شما در جلسه خواستگاری دچار استرس شوید. زیرا استرس داشتن باعث میشود تا:
- تمام کارها و برنامههای شما به هم بریزد،
- قادر به صحبت کردن به شکلی واضح و رسا نباشید،
- سوالات مهم خود را فراموش کنید،
- مورد تمسخر و تحقیر قرار بگیرید،
- و… .
میتوانید با تنفس عمیق شکمی، بالا بردن تن صدای خود، دور کردن تفکرات منفی، کنترل کردن ذهن و لبخند زدن، استرس خود را کنترل کرده و از خود دور کنید.
مقاله چگونه استرس را مدیریت کنیم در این زمینه به شما کمک بسزایی میکند.
8-فن بیان در خواستگاری : خجالتی نباشید
خجالتی بودن نیز مانند استرس داشتن، در فن بیان شما تاثیرات منفی بسیاری میگذارد و شما قادر نخواهید بود در تصمیمگیریهای مهم مانند تعیین مهریه، نحوه برگزاری مراسم عقد و عروسی و… خواستهها و نظرات خود را به راحتی مطرح کنید.
اگر فردی خجالتی هستید، حتما تلاش کنید تا این ویژگی را از خود دور کنید.
9-تن صدای خود را کنترل کنید
در جلسه خواستگاری، بلند صحبت کردن و یا آرام صحبت کردن نشاندهنده شخصیت شما خواهد بود. شما باید از این مهارت به درستی برخوردار باشید تا بتوانید تن صدای خود را کنترل کنید و بیش از حد آرام و یا بیش از حد بلند صحبت نکنید. دقت داشته باشید که یکنواخت صحبت کردن هم، باعث خستگی طرف مقابل شما میشود.
برای اینکه بتوانید کنترل مناسبی روی صدای خود داشته باشید مقاله تغییر صدا را حتما بخوانید.
10-لبخند فراموش نشود
در حین صحبت کردن همواره لبخند داشته باشید. لبخند زدن احساس اعتماد را در مخاطب شما ایجاد میکند و باعث میشود مخاطب از همصحبتی با شما بیشتر لذت ببرد. بدون شک لبخند زدن چهره شما را جذابتر خواهد کرد.
11-فن بیان در خواستگاری :واقعبین باشید
در بیان خواستهها و دغدغههای خود رویاپردازی نکنید. زندگی واقعی و اجتماعی با رویاهای شما کاملا تفاوت دارد. باید فرد مقابل خود را به درستی و واقعبینی بسنجید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید.
12-زبان بدن داشته باشید
زبان بدن از مهمترین مهارت های گفتگو و نحوه بیان در خواستگاری است که در نحوه صحبت کردن شما بسیار تاثیرگذار است و باعث میشود فرد مقابل صحبتهای شما را بهتر بپذیرد و درک کند. جنب و جوش داشتن در حین صحبت، جلسه را نیز از یکنواختی خارج میکند، البته به اندازه و به جا.
خواندن مقاله زبان بدن در سخنرانی را از دست ندهید.
13-بیش از حد شوخی نکنید
بسیاری از افراد گمان میکنند با شوخی کردن به فردی جذاب و بانمک تبدیل میشوند، در صورتیکه کاملا اشتباه است. شوخی کردن مثل راه رفتن روی لبه تیغ است. اگر ناشیانه رفتار کنید و حرف ناشایستی را بر اساس شوخی به زبان بیاورید، دیگران با دید خوبی به شما نگاه نخواهند کرد و شما را به عنوان شریک زندگی نخواهند پذیرفت.
توصیه پایانی فن بیان در خواستگاری
فراموش نکنید که با یادگیری تمام مهارتها و بهکارگیری آنها در جلسات خواستگاری، به راحتی میتوانید مسیر را به سمت و سوی دلخواهتان پیش ببرید و به نتیجه دلخواهتان برسید. بنابراین با دقت مقاله را بخوانید و برای تقویت و بهبود فن بیان خود اقدام کنید.
از همین امروز نوشتن سوالات و دغدغههای خود را شروع کنید.
اگر تجربیاتی در مراسمهای خواستگاری داشتهاید، در کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید