11 روش عالی و تاثیرگذاری برای درمان اعتماد به نفس پایین
درمان اعتماد به نفس پایین را بشناسید تا بتوانید به خود و اطرافیانتان کمک کنید. معمولا افراد در طول زندگی با پشت سر گذاشتن تجربههای تلخ و ناکامیهای مکرر، اعتماد به نفس خود را از دست داده و به تواناییهایشان شک میکنند. در این مقاله دلایل کاهش اعتماد به نفس و راهکارهای رفع آن را بیان کردهایم. خواندن این مقاله را از دست ندهید و به دیگران نیز پیشنهاد کنید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleاعتماد به نفس چیست؟
باید بدانید که اعتماد به نفس نوعی مهارت اکتسابی است، نه موهبت الهی. بنابراین همه ما میتوانیم با آموزش دیدن، اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم.
اعتماد به نفس به معنای باوری است که به تواناییها و استعدادهای خود دارید. لازم است بدانید که اعتماد به نفس یک ویژگی کلی نیست. برای مثال ممکن است شما در آشپزی به دلیل مهارت زیاد، اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، اما در خیاطی اعتماد به نفس کافی نداشته باشید. بنابراین در بیان این ویژگی باید به مهارتها و تواناییهایتان توجه کنید.
اگر قصد دارید اطلاعات کاملتر و بیشتری در زمینه اعتماد به نفس به دست آورید، پیشنهاد میکنم حتما مقاله اعتماد به نفس چیست را مطالعه کنید.
پیشنهاد ویژه
اگر مایل هستید اطلاعات و آموزشهای بیشتری در این زمینه به دست آورید و برای همیشه از کمبود اعتماد به نفس خلاص شوید، پیشنهاد میکنم فیلمهای وبینار خودباوری و قدرت را تهیه کنید و در این راستا آموزش ببینید. اگر سوالی در مورد دوره دارید و یا برای تصمیمگیری به مشاوره نیاز دارید، با کمال میل شما را همراهی میکنیم.
در این دوره علاوه بر ویژگی اعتماد به نفس، میتوانید با ویژگی عزت نفس نیز آشنا شوید و برای افزایش و حفظ آن مهارتهایی را بیاموزید.
دلایل اعتماد به نفس پایین چیست؟
اگر بدانیم چه دلایلی باعث کاهش اعتماد به نفس در وجود ما و اطرافیانمان میشوند، بهتر میتوانیم برای افزایش اعتماد به نفس تلاش کنیم و به اعتماد به نفسی که انتظارش را داریم، برسیم.
این نکته مهم را هرگز فراموش نکنید که همه ما در کاهش و یا افزایش اعتماد به نفس در خود و دیگران نقش داریم. بنابراین لازم است بیاموزیم که برای جلوگیری از کاهش آن از چه رفتارها و صحبتهایی دوری کنیم. دلایلی که در ادامه بیان میکنیم را جدی بگیرید.
1.درمان اعتماد به نفس پایین :بازخوردهای منفی مکرر
ممکن است در کودکی بعد از هر شکست یا ناکامی در انجام کامل کارها یا حتی بازیهای بچهگانه، بازخوردهای منفی گرفته باشید. جملاتی مثل «تو نمیتوانی»، «تو بیعرضه هستی» و… در هفت سال اول زندگی، فرد را در بزرگسالی به انسانی با اعتماد به نفس پایین تبدیل میکند. زیرا این جملات در ذهن کودک باورهای محدود کننده ایجاد میکند.
انتقادهای پی در پی از دیگران و تاکید بر بیعرضه بودن، اعتماد به نفس فرد را در مدت زمان کوتاهی از بین میبرد. به همین دلیل همه ما باید مراقب رفتارهای خود باشیم و بیمورد از دیگران انتقاد نکنیم.
البته لازم به ذکر است که خود شما نیز میتوانید با گفتگوهای درونی منفی، ایرادات مکرر و نقدهای نابجا از خود، اعتماد به نفستان را از بین ببرید و به این باور برسید که نمیتوانید هیچ کاری را درست و اصولی انجام دهید.
2.کمالگرایی والدین
یکی دیگر از مهمترین دلایل اعتماد به نفس پایین در بزرگسالی کودک، کمالگرایی والدین است. اغلب والدین از کودک خود انتظاراتی بیش از آنچه در توانش هست، دارند و در نتیجه موفقیتهای کوچک او را نمیبینند.
این اتفاقات باعث میشود که کودک به مرور زمان از انجام هر کاری سر باز زند و باور داشته باشد که در انجام آن کار، اطلاعات و مهارت کافی ندارد، زیرا همیشه از کارهای او ایراد گرفته شده و او را سرزنش کردهاند.
مقایسه کودکان با یکدیگر نیز یکی از پرتکرارترین اشتباهات والدین است. آنها دوست دارند فرزندشان از دیگران بهتر و موفقتر باشد. در صورت عدم رسیدن به این خواسته، مدام کودک خود را در انجام هر کاری سرزنش میکنند. غافل از اینکه اعتماد به نفس کودک را کاهش میدهند.
در مقاله کمال گرایی چیست، بهطور کامل میتوانید با این ویژگی مخرب آشنا شوید و راهکارهای رفع آن را نیز بیاموزید.
3.درمان اعتماد به نفس پایین :شکستهای پیاپی
از مهمترین دلایل اعتماد به نفس پایین تجربه شکستهای کوچک و بزرگ است. انتخاب اهداف بزرگ و دور از دسترس، کسب نکردن مهارت و اطلاعات کافی، نسنجیدن چالشها و مشکلات رایج در مسیر، از تلههایی هستند که شما را با شکست مواجه کرده و به دام اعتماد به نفس پایین میکشانند.
برای رهایی از این مشکل باید به درستی مهارت هدفگذاری را بیاموزید. در این راستا پیشنهاد میکنم مقاله هدف چیست را مطالعه کنید تا بتوانید اهدافی متناسب با ارزشها، تواناییها و مهارتهایتان انتخاب کنید.
4)بیتوجهی والدین
اغلب والدین در تمام مدت به انجام کارهای خود مشغول بوده و نسبت به هر کاری که فرزندانشان انجام میدهد، بیتوجه هستند. کودکان دوست دارند مورد توجه والدین قرار بگیرند و برای رسیدن به کوچکترین موفقیت، تشویق شوند.
اگر این احساس در ذهن کودک شکل بگیرد که کارها و فعالیتهایش برای دیگران اهمیتی ندارد، به مرور زمان دلسرد شده و اعتماد به نفسش کاهش پیدا خواهد کرد. زیرا تصور میکند که برای هیچ کس ارزش ندارد.
این اتفاق باعث میشود تا کودک نتواند در بزرگسالی موفقیتی کسب کند.
5)نداشتن حامی
همه ما دوست داریم در طول زندگی، حامی و پشتیبان داشته باشیم. بزرگترین حامیهای ما اعضای خانواده و دوستان صمیمی ما هستند.
اگر در این زمینه بیتوجهی صورت بگیرد و فرد احساس کند در انجام کارهایش هیچ کس او را حمایت نمیکند، رفته رفته اعتماد به نفس خود را از دست میدهد.
اگر در طول زندگی خود با هریک از این دلایل مواجه شدید و احساس کردید که بنابر این دلایل اعتماد به نفس خود را از دست دادهاید، زمان آن رسیده به فکر راهحلی برای افزایش اعتماد به نفستان باشید.
درمان اعتماد به نفس پایین و نقش آن در احساسات اولیه
احساسات اولیه یا اولین تجربههای حسی که در شما شکل گرفتهاند، یکی دیگر از مهمترین مسائلی هستند که اعتماد به نفس شما را تحتتاثیر قرار میدهند. اولین باری که راه رفتید، اولین باری که قهر کردید، اولین باری که حرف زدید.
اینکه در هر کدام از این اولینها چه بازخوردهایی از اطرافیانتان گرفتهاید و چه حسی در شما بیدار شده است، باعث میشود در بزرگسالی نیز هر زمان که این اتفاقات شبیه گذشته برایتان رخ داد، همان احساسات در شما بیدار شوند.
تجربه احساسات اولیه نقش مهمی در شکلگیری اعتماد به نفس در افراد دارد. برای مثال زمانی که کودک برای اولین بار تلاش ناکامی در برداشتن شیء بالای میز دارد، بازخوردی که از اطرافیان میگیرد میتواند هر یک از این موارد باشد:
- تو نمیتونی بذار من بهت بدم،
- چه تلاش فوقالعادهای کردی،
- الان کمکت میکنم تا خودت برداری.
اولین بازخورد باعث پایین آمدن اعتماد به نفس و باور ناتوانی در کودک میشود. دومین بازخورد که نتیجهگرا نبوده و تلاش کودک را مورد تشویق قرار میدهد، باعث شگلگیری احساسی از جنس موفقیت در او میشود. بازخورد سوم نیز به فرد میفهماند که برای انجام کارها میتواند روی حمایت دیگران حساب کند.
نکته مهم
اگر فرزندی دارید، از همان ابتدای کودکی به احساسات و واکنشهایی که در موقعیتهای مختلف از خودتان نشان میدهید به خوبی دقت کنید. همین احساسات هستند که میتوانند در بزرگسالی فرزندتان، جلوی ورشکستگی، حقکشی، ضعیف بودن و… را بگیرند و فرزندتان را قوی کنند.
لازمه درمان کمبود اعتماد به نفس در زندگی
اعتماد به نفس پایین همه جنبههای زندگی شما را تحتتاثیر خود قرار میدهد. زمانی که اعتماد به نفستان پایین است:
- در روابط خود دچار سردرگمی شده و نمیتوانید مسئولیت بار عاطفی یک ارتباط مؤثر را به درستی بپذیرید،
- خودتان را همواره در انجام کارها دست کم میگیرید و با این باور که توانایی و مهارت کافی ندارید، دیگران هم به شما برای انجام کارها اعتماد نمیکنند،
- نمیتوانید حق خود را از دیگران بگیرید و در نتیجه حالتان بد میشود،
- باور خواهید داشت که توانایی و عرضه شروع هیچ کاری را ندارید و به راحتی از رسیدن به آرزوها و اهدافتان دست میکشید،
- و… .
راههای درمان اعتماد به نفس پایین
اگر متوجه شدهاید که اعتماد به نفس پایینی دارید و در مقابل به اهمیت و لزوم درمان آن پی بردهاید، این بخش را با دقت بخوانید.
1.کمی خودخواهی
بیاموزید به خودتان احترام بگذارید. به خواستههای نابهجای دیگران در انجام کارهایی که از توان و وقت شما خارج است، نه بگویید و برای احساس ارزشمندی خود دنبال تایید دیگران نباشید.
کمی خودخواه بودن هیچ ایرادی ندارد. حتی برعکس باعث میشود تا مورد احترام و تشویق دیگران قرار بگیرید. زیرا دیگران، شما را فردی محکم و با اعتماد به نفس میبینند.
نه گفتن را با کمک مقاله مهارت نه گفتن بیاموزید.
2.ایجاد حریم در روابط
برای روابطتان با دیگران، حد و اندازه تعیین کنید. اصلا لازم نیست در هر زمان و مکان و برای هر کدام از آشنایانتان، همیشه در دسترس باشید تا دیگران را راضی نگه دارید. یادتان باشد راضی کردن همه اشخاص امری محال است.
اگر بر خلاف این عمل میکنید، باید بدانید که تنها زمان و فرصت خود را برای پرداختن به کارهای مهم و اساسی زندگیتان تلف کرده و راه رسیدن به اهدافتان را طولانیتر میکنید.
3. درمان اعتماد به نفس پایین :حفظ آرامش
آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید به احساساتتان در شرایط مختلف مسلط باشید. برای حفظ آرامش لازم است بررسی کنید که چه چیزی باعث برانگیختگی احساسات شما شده است. سپس با رسیدن به این آگاهی میتوانید موقعیت تنشزایی که در آن قرار دارید را ترک کنید و در آرامش تصمیم بگیرید که بهتر است چه کاری انجام دهید.
4.تعهد بیش از اندازه ممنوع
خود را بیش از اندازه متعهد به انجام کاری نکنید و تمام زمانتان را برای انجام آن صرف نکنید. کمالگرایی را کنار بگذارید و از خودتان توقع نداشته باشید در ۲۴ ساعت شبانهروز اندازه یک هفته کار کنید. این روش یکی از بهترین راههای درمان اعتماد به نفس پایین است.
تعهد بیش از اندازه به انجام یک کار باعث میشود تا از خودتان و اطرافیانتان غافل شوید و تحمل شکست نداشته باشید.
5.شناسایی نوع اضطراب
نوع استرس و اضطراب خود را شناسایی کنید. به این صورت که بررسی کنید استرس شما به این دلیل است که توانایی انجام کاری را ندارید یا از احساس ناتوانی است؟ این دو با یکدیگر تفاوت دارند. اگر در انجام یک کار احساس ناتوانی میکنید، ممکن است این احساس غیر واقعی بوده و تنها به باورهایتان بستگی داشته باشد.
بنابراین لازم است مراقب باشد به دام اضطرابهای کاذب و بیهوده که از احساس ناتوانی سرچشمه میگیرد، نیفتید.
6. درمان اعتماد به نفس پایین : دیدن ترسها
با ترسهایتان مواجه شوید. برای این کار لازم است بررسی کنید که از چه چیزی ترس دارید. برا رسیدن به پاسخ صحیح باید با خودتان صادق باشید. سپس با شناخت ترسهایتان میتوانید به درون آنها پا بگذارید تا متوجه شوید چیزی که شما را میترساند حاصل عدم توانایی نبوده، بلکه احساس ترس کاذب است.
7.خوب گوش کردن
با دقت به حرفهای دیگران گوش کنید. هیچ تفاوتی ندارد به حرفهای دوستتان گوش میدهید یا رییستان، مهم این است که به خوبی و با تمام وجود، حرفها را بشنوید و اگر سوالی داشتید یا بخشهایی از صحبت را متوجه نشدید، بپرسید.
حتی میتوانید مطلبی که از حرفها متوجه شدهاید را دوباره بیان کنید تا بتوانید ارزیابی درستی از حرفها و در نتیجه از خودتان داشته باشید. این کار باعث میشود تا کارهایی که به عهده شما قرار داده میشود را با دقت و کامل انجام دهید.
یادگیری مهارت گوش دادن، اعتماد به نفستان را کاهش میدهد. زیرا به شما کمک میکند تا از اشتباهات و کجفهمیها دوری کنید.
8. درمان اعتماد به نفس پایین : اظهار نظر
خودتان را وادار کنید در جمعهای مختلف و در رابطه با موضوعی که از آن اطلاعات کافی دارید، اظهار نظر کنید. این کار اعتماد به نفستان را به شکل چشمگیری افزایش میدهد.
بنابراین از اینکه نظر و عقیده خود را با دیگران در میان بگذارید، واهمهای نداشته باشید. حتی اگر متوجه شدید که دیگران در مورد شما نظر اشتباهی دارند، با صراحت و محکم در برابر آنها بایستید و از خودتان دفاع کنید.
9.احساس ارزشمندی
به خودتان یادآوری کنید که حتی اگر برخی از مهارتها را به خوبی بلد نیستید، برای مثال آشپز ماهری نیستید و یا نمیتوانید به خوبی در هر جمعی صحبت کنید، باز هم انسان ارزشمندی هستید. احساس ارزشمندی مهمترین رکن اعتماد به نفس است.
فراموش نکنید که دیگران زمانی به شما احترام میگذارند و شما را فرد ارزشمندی میدانند که خودتان به این باور رسیده باشید.
10.درمان اعتماد به نفس پایین : مقایسه ممنوع
خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. مطمئن باشید شما و دیگری هر کدام در جایگاه خود بهترین هستید. این باور را کنار بگذارید که مثلا اگر خیاط خوبی هستید، حتما باید مدیر یا حسابدار خوبی هم باشید.
شما در هر جایگاهی که هستید، با شرایط روحی و جسمی که دارید، سنجیده میشوید. پس خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و باعث کم شدن اعتماد به نفستان نشوید. هر انسانی با توجه به استعدادها و تواناییهایی که دارد، منحصر به فرد است.
11.مشاهده داراییها
شما هستید، خانوادهای دارید که دوستتان دارند، دوستانی دارید که با آنها رابطه برقرار میکنید و چندین و چند نکته مثبت دیگر که جزوی از داراییهایتان محسوب میشوند.
برای مثال اگر مشغول مطالعه این مقاله هستید، میتوان گفت که چشمها و انگشتهای سالمی دارید. داراییهای خود را ببینید و مطمئن باشید در حل مشکلات و مسائلتان تنها نیستید و بدون شک میتوانید روی داراییهایتان حساب کنید.
به یاد داشته باشید که اگر به نکات منفی زندگی خود توجه کنید، به هیچ موفقیتی نمیرسید. زیرا اعتماد به نفس کافی برای انجام کارها ندارید.
درمان اعتماد به نفس پایین در یک گام
مقابل آینه بایستید و به نقاط قوت خود فکر کنید. شاید شما دو نوع غذا را به خوبی بپزید، خط خوشی داشته باشید، صدای خوب و طبع لطیفی داشته باشید. همه اینها داشتههای شما هستند که میتوانید به آنها افتخار کنید و حالتان با آنها خوب باشد.
توصیه میکنیم دفتری تهیه کنید و بهطور روزانه 3 مورد از تواناییهایتان را بنویسید. در نوشتن تواناییهایتان باید جزئینگری داشته باشید. در مدت زمان کوتاهی متوجه میشوید که شما تواناییهای زیادی دارید که تا به امروز به آنها هیچ توجی نداشتهاید.
شما چه راهکارهای مهم دیگری را برای رهایی از اعتماد به نفس پایین پشنهاد میکنید؟ در کامنتها برای ما بنویسید.
پیشنهاد میکنیم مقالههای زیر را درباره اعتماد به نفس مطالعه نمایید:
4 روش افزایش اعتماد به نفس در زنان
روش های افزایش اعتماد به نفس در زندگی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من چند سالی هست که متاسفانه وقتی به میهمانی دعوت میشم یا میهمانی میگیرم وقتی جمعیت زیاد وارد خونه میشن بعد از چند دقیقه بصورت ناخداگاه بدنم داغ میشه وعرق زیاد از سر و صورتم سرشارمیکنه بحدی که حتی جرات خوردن یه استکان چایی یا غذا را ندارم دستهایم شروع به لرزیدن میکنه به حدی که همه متوجه وضعم میشن اینقدر این مسئله واسم حاد شده که خدایش دارم دیونه میشم محض رضای خدا کمکم کنید سپاسگزارم 🌺💞🙏❣️🌺
سلام وقت شما بخیر
از همراهیتون متشکرم
پیشنهاد میکنم ویدیو رایگان تقویت اعتماد به نفس رو از طریق لینک زیر ببینید
https://memariezendegi.com/how-to-have-confidence/
سلام.من باوجود اینکه از توانایی های بسیاری که خداوند بهم داده شکرگزارم اما توی جمع جدید بشدت اعتمادبنفسم صفر میشه وبااینکه میدونم توانایی سخنوری رو هم درمورد توانایی هایی که خدابهم داده دارم اما باز هم از حضور درجمع معذبم وتنهایی رو ترجیح میدم.البته نا گفته نمونه با جمعی که خو میگیرم راحتم اما در مقابل یک عده خاص یا جمع جدیدبشدت صفر میشم.
سلام دوست عزی از همراهیتون با سایت معماری زندگی متشکرم
اینکه در جمع جدید صحبت کردن واستون سخت میشه یک امر طبیعی هست چون نشان از اینه که در حال رشد هستید
برای این موضوع پیشنهاد می کنم از طریق لینکن زیر دوره رایگان فن بیان رو ببینید
https://memariezendegi.com/product/%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d8%b1%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%81%d9%86-%d8%a8%db%8c%d8%a7%d9%86/
سلام دکتر من اعتماد به نفسم خیلی پایین هست فکر میکنم یک جای هستم خیلی تنها هستم همیشه فکر میکنم باید حتما یک کاری برای مردم یا فامیل انجام بدم تا خدا منو بخدا یا اینکه فکر میکنم مردم حرف بدی پشت سرم میزنن احساس کناه میکنم همیشه احساس میکنم قلبم داره میسوزه
سلام وقت بخیر
پیشنهاد میکنم از طریق لینک زیر اموزش رایگان اعتمادبنفس رو ببینید
https://memariezendegi.com/how-to-have-confidence/
سپاس از همراهی شما
همه بهم میگن باوجود برخورد خوبو انسان بسیارمهربان ک سعی درراضی نگه داشتن همه داره، همیشه شکست میخورم و همگی متفق القول میگن اعتمادبنفست درحدفاجعس، الان نودتا کلونازپام دو و هشتادسیسی متادون اماده کردم برای پرواز بسوی ارامش، اخرین تیرم درتاریکی شما هستین
سلام دوست عزیز، وقتتون بخیر
ما میتوانیم همیشه فرد مهربانی باشیم، اما با اقتدار.
ما میتوانیم انسان خوبی باشیم، بدون اینکه بخواهیم همه را از خودمان راضی نگه داریم.
چون انسانها در ارزشها، اهداف، خواستهها و… با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوت باعث به وجود آمدن خواستهها و انتظارات متفاوت میشود.
ابتدا به شما پیشنهاد میکنم تا مقاله مفصل ارزش ها را بخوانید. در ادامه لینک این مقاله را برای شما قرار میدهیم.
خواندن این مقاله به شما کمک میکند تا به راحتی ارزشهای خودتان را بشناسید و با توجه به آنها رفتار کنید.
چون شما ارزشهایی دارید که به آنها توجهی نمیکنید و این باعث حال بد شما شده.
https://memariezendegi.com/%d8%a7%d8%b1%d8%b2%d8%b4-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa/
برای اینکه بتوانید اعتماد به نفستان را افزایش دهید، اولین گام این است که به خودتان بیش از قبل اهمیت بدهید و به خواستهها، ارزشها، تواناییها و استعدادهایتان توجه کنید.
به جای اینکه سعی در راضی نگه داشتن دیگران داشته باشید باید روی خودتان تمرکز کنید و به این فکر کنید که چگونه میتوانید از لحاظ فردی رشد کنید و به انسان خودساخته و مقتدری تبدیل شوید.
در ادامه نیز به شما پیشنهاد میکنم دو مقاله زیر را بخوانید. در مقاله اول به شما راههایی را برای تقویت اعتماد به نفس ارائه دادیم و در مقاله دوم به معرفی 10 کتاب ارزشمند در این زمینه پرداختیم.
https://memariezendegi.com/%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d9%87-%d9%86%d9%81%d8%b3-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d8%9f-3-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d8%aa%d9%82%d9%88%db%8c%d8%aa-%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a8/
https://memariezendegi.com/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%81%db%8c-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d9%87-%d9%86%d9%81%d8%b3-10-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%b1%d8%aa%d8%b1/
در انتها نیز به شما توصیه میکنم برای داشتن حال خوب، به صورت حضوری از یک مشاور کمک بگیرید.
با عرض سلام و تشکر بابت مقاله زیبا و کاربردیتون من تا یکی دو سال پیش واقعا ادم بدون اعتماد بی نفسی بودم و این رو به وضوح حس میکردم و دوستان نزدیکم هم این رو به من گوشزد میکردن . کم کم تصمیم گرفتم که اعتماد به نفسم رو تقویت کنم خیلی توی اینترنت گشتم و مقاله خوندم تمام علایم نبود اعتماد به نفس رو داشتم سعی کردم کم کم روی خودم کار بکنم و هنوزم نمیتونم بگم که اعتماد به نفسم حتی نرمال شده باشه اما مقاله ی شما خیلی به دلم چسبید و حاوی نکاتی بود که قبلا مطالعه نکرده بودم و لازم دونستم از این مقاله ای که با دقت و دلسوزی نوشته شده تشکر کنم . شک ندارم که نکاتی که توی مقاله شما بود موجب ارتقا اعتماد به نفس من میشه . واقعا ممنونم
سلام جناب راد، وقتتون بخیر
ممنون از حسن نظرتون و انرژی که منتقل کردید
همراهی شما باعث افتخاره و بسیار خرسندیم که مقاله مورد توجه شما قرار گرفته و برای شما مفید بوده
اگر مایل هستید محتوای بیشتری در این زمینه به دست آورید، پیشنهاد میکنم ویدیوی قرار داده شده در مقاله زیر را ببینید
در این ویدیو با زبان بدن افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، تمرینات افزایش اعتماد به نفس و موانع و مشکلات آشنا میشوید
https://memariezendegi.com/how-to-have-confidence/
در لینک زیر هم 10 کتاب در زمینه اعتماد به نفس معرفی شده
https://memariezendegi.com/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%81%db%8c-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d9%87-%d9%86%d9%81%d8%b3-10-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%a8%d8%b1%d8%aa%d8%b1/
اگر سوالی در این زمینه داشتید با کمال میل شما را همراهی میکنیم.