معرفی کلمات تمرینی فن بیان + مزایایی که براتون به همراه داره و زمان تمرین
معرفی جملات و کلمات تمرینی فن بیان در این مقاله به شما کمک میکند تا بتوانید فن بیان قوی داشته باشید و کلمات را صحیح و واضح ادا کنید.
بیان به معنای هنر سخن گفتن به شیوه موثر است. کلمات و جملاتی وجود دارند که اگر آنها را به صورت روزانه تمرین و تکرار کنید، در مدت زمان کوتاهی میتوانید تاثیر آنها را در بیانتان مشاهده کنید. تکرار این جملات میتواند در لکنت زبان و ادای واضح برخی از حروف نیز موثر واقع شود. اگر مایل هستید به بیانتان را تقویت کنید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
پیشنهاد میکنم حتما مقالههای فن بیان و تکنیک های بهبود فن بیان را مطالعه بفرمایید تا مفهوم فن بیان و اهمیت آن بهتر درک کنید. سپس در کنار این مقالهها، دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را تهیه کنید تا با تمرینات عملی و تکنیکهای اثرگذار در فن بیان آشنا شوید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleفواید معرفی جملات و کلمات تمرینی فن بیان ؟
همانطور که در ابتدای مقاله مطرح کردیم، جملات فن بیان تنها در صورتی میتوانند برای شما فوایدی به همراه خواهند داشت که بهطور مستمر تکرار شوند. قطعا هر چه بیشتر این جملات را تکرار کنید، قدرت کلامتان افزایش خواهد یافت.
در ادامه به معرفی فواید تکرار این کلمات و جملات میپردازیم:
1.ادای راحت جملات
زمانی که به تمرین اینگونه کلمات و جملات سخت بپردازید، بعد از گذشت زمان کوتاهی میتوانید برخی از حروف و کلمات را راحتتر ادا کنید. به عبارت دیگر این تمرین باعث میشود تا در حین صحبت:
- تپق نزنید،
- منظور خود را به خوبی به دیگران انتقال دهید،
- و به دنبال پیدا کردن کلمات نباشید.
اگر بتوانید این جملات پر چالش را به خوبی بیان کنید، بدون شک بیان جملات و کلمات سادهتر برایتان سخت نخواهد بود.
2.تقویت فک
به واسطه بیان جملات و کلمات تمرینی و سخت فن بیان ، فکتان تقویت میشود. زمانی که در حال تمرین این کلمات و جملات هستید، برای اینکه بتوانید حروف را بهتر ادا کنید، عضلات فکتان بیشتر باز و بسته میشود. در نتیجه به واسطه این باز و بسته شدنها تقویت میشود.
اگر عضلات فکتان تقویت شوند، میتوانید بدون خستگی در مدت زمان طولانی صحبت کنید و یا برخی از کلمات سخت را بهطور مداوم تکرار کنید. در نتیجه صحبت کردن برایتان به کار لذتبخشی تبدیل شده و به راحتی میتوانید ساعتها در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید.
3.مدیریت جملات
با تمرینات فن بیان و ادای واضح کلمات، به خوبی میتوانید جملاتی که قصد بیان کردنشان را دارید، مدیریت کنید.
برای مثال در برخی از مواقع ممکن است به دلایل مختلفی مانند کم آوردن نفس، فراموش کردن محتوا، خشکی گلو، حواسپرتی، استرس زیاد و… نتوانید به گونهای که انتظار دارید، به صحبتهایتان ادامه دهید.
بدون شک اگر این جملات سخت را تکرار کنید، میتوانید این مشکل اساسی را به مرور رفع کرده و در مدیریت جملات موفقتر عمل کنید.
4.بیشتر شدن نفس
به این مورد در پاراگراف قبلی اشاره کوتاهی داشتهایم. بیتوجهی به یادگیری مهارت فن بیان باعث میشود تا مدام در حین صحبت نفس کم بیاورید و کلمات را منقطع بیان کنیم. اما اگر به بیان جملات تقویتی معرفی شده در این مقاله اهمیت دهید و بهطور روزانه آنها را تکرار کنید، تنفستان را تقویت کنید.
بیان این جملات به شما کمک میکند تا در یک بازه معین بتوانید جملات بیشتری را بیان کنید، بدون اینکه نفس کم بیاورید. این اتفاق یک مزیت فوقالعاده برای شما به حساب میاد.
برای اینکه بتوانید این موضوع را درک کنید، در یک یازه زمانی مشخص در رابطه با موضوعی خاص تند تند صحبت کنید و صدایتان را ضبط کنید. حتی میتوانید از روی صفحه یک کتاب بخوانید. سپس چند روز بعد از بیان جملات مجدد این کار را انجام دهید. بدون شک متوجه خواهید شد که میتوانید جملات بیشتری را بیان کنید.
مقاله تنفس صحیح در صداسازی به شما کمک میکند تا تنفس شکمی یا دیافراگمی را بیاموزید. توصیه میکنم از خواندن این مقاله غافل نشوید.
5.شمردهتر صحبت کردن
مزیت بعدی هم مربوط به شمردهتر صحبت کردن است. برخی از افراد بهطور ناخودآگاه بسیار سریع صحبت میکنند، به گونهای که مخاطب به سختی میتواند معنی صحبتهایشان را درک کند. در مقابل نیز برخی از افراد بسیار آرام صحبت کرده و مخاطب را کلافه میکنند.
با تکرار کلمات تمرینی فن بیان میتوانید شمردهتر و بهتر صحبت کنید تا به همصحبت خوبی برای مخاطبانتان تبدیل شوید.
6.افزایش مهارت بداههگویی
بداههگویی مهارت فوقالعادهای است که همه افراد از آن برخوردار نیستند. بداههگویی به این معنی است که در حین صحبت با دیگران بتوانید بهترین جملات و کلمات را بیان کنید. برای یادگیری این مهارت میتوانید مقاله سخنرانی بداهه چیست را مطالعه کنید. در این مقاله به بیان گامهای اساسی و کاربردی پرداختهایم.
بسیاری از افراد مدام از این شکایت دارند که نمیتوانند در لحظه پاسخهایی دندانشکن به دیگران بدهند و قدرت ذهنی بالایی داشته باشند. اگه شما هم بعد از صحبت کردن با دیگران با این مشکل مواجه هستید و زمانی به پاسخهایی دندانشکن میرسید که دیگر کار از کار گذشته است، تکرار جملات تمرینی و سخت فن بیان به خوبی میتواند مشکلتان را حل کند.
تا اینجای مقاله سعی کردهایم به معرفی تمام مزایای تکرار جملات تمرینی بپردازیم تا به تکرار و تمرین این جملات ترغیب شوید. در ادامه قصد داریم بهطور کامل برایتان شرح دهیم که در چه زمانهایی میتوانید این جملات را تمرین کنید. سپس در پایان پرکاربردترین و موثرترین جملات را برای تمرین پیشنهاد میدهیم. همراه ما باشید.
زمان تکرار کلمات تمرینی فن بیان
تمرینات خود را میتوانید به 2 صورت انجام دهید:
1)در اوقات فراغت
بهترین زمان برای تکرار این کلمات و جملات، زمانهای فراغتتان است. زیرا در این مواقع دغدغه و کار مهمی ندارید و میتوانید روی بیان جملات و تمرینات تمرکز بالایی داشته باشید. هر چه ذهنتان از انجام کارهای مهم روزانه خالی باشد، نتیجه بهتری به دست خواهید آورد.
باید اعتراف کنیم که همه ما در طول روز زمانهای زیادی داریم که میتوانیم از آنها بهترین استفاده را داشته باشیم. به گونهای که از این زمانها برای ارتقاء مهارتهای خود استفاده کنیم.
2)به صورت مسابقه و سرگرمی
به خاطر داشتن جنبه فان و سرگرم کننده این تمرین، میتوانید در جمعهای خانوادگی و دوستانه، به عنوان مسابقه و تفریح از آن استفاده کنید و مهارتهای خود را بالا ببرید.
نکته مهم برای تقویت فن بیان
تا میتوانید در زمینههای مربوط به کسب و کار و رشته تحصیلیتان مطالعه کنید. با برخورداری از اطلاعات بیشتر میتوانید دایره واژگانتان را افزایش داده و در نتیجه روانتر صحبت کنید.
هر چه بیشتر کتاب بخوانید، با کلمات بیشتری آشنا خواهید شد و بهتر میتوانید کلمات را ادا کنید. توصیه میکنم قسمتهای مورد علاقه کتاب را بلند بخوانید و صدای خود را ضبط کنید.
با این کار به خوبی متوجه میشوید که حروف و کلمات را چگونه ادا میکنید و چگونه باید ایرادهای صحبت کردنتان را رفع کنید. هر چه صفحهای که انتخاب میکنید دارای جملات و کلمات سختتری باشد، برای شما بهتر است. فایده دیگر این کار این است که بعد از گذشت چندین هفته و انجام تمرینات مستمر، با گوش دادن به صدای خود، تغییرات بیانتان را احساس خواهید کرد.
معرفی کلمات تمرینی فن بیان
اکنون که مزایای کلمات تمرینی را متوجه شدهاید و دانستید که در چه زمانهایی میتوانید جملات را تمرین کنید، نوبت به بیان مهمترین و جالبترین جملات رسیده است.
در ادامه جملاتی را معرفی میکنیم که میتوانند باعث رفع مشکل شما در بیان حروفی مانند چ، سین و شین، ر و لام باشند. حروفی که اکثر افراد در بیانشان مشکل دارند.
1) جملات تمرینی و سخت فن بیان برای حرف لام و ر
- کانال کولر، تالار تونل،
- لیره رو لوله، لوله رو لیره،
- رالی لاری،
- لورل رو ریل راه میرفت،
- کوکتل کتلت، کتلت کوکتل،
- قوری گل قرمزی،
- یه یویوی یه یورویی،
- کارل و لرل کارها رو رله کردند،
- غولارو با قند، گول میزنیم.
2)معرفی جملات و کلمات تمرینی فن بیان برای حرف چ
- چایی داغه، دایی چاغه!
- تاجر تو چه تجارت میکنی؟ تو را چه که من چه تجارت میکنم؟
- منوچهر با یه بقچه پر ترپچه، توی باغچه، خورد پیازچه!
- آهویی رفته بود چرا، که هم چرد و هم چراند بچه را، نه خود چرید نه بچه را، بگید چرا؟
2)جملات تمرینی و سخت فن بیان برای حرف سین و شین
- چه ژست زشتی،
- سپر عقب ماشین جلویی خورد به سپر جلوی ماشین عقبی،
- افسر ارشد ارتش اتریش،
- اگزیستانسیالیسم،
- ریش شیری سیبیل شیری، سیبیل شیری ریش شیری،
- چیپس، چسب، سوسک،
- سه سیر سرشیر سه شیشه شیر،
- شیش سیخ کباب، سیخی شیش هزار،
- دستم در دبه بود، دبه درش دستم بود.
نکته مهم
نکتهای که لازم است به یاد داشته باشید، تکرار مداوم جملات تمرینی است که باعث میشود نتیجه کار شما چندین برابر شود. لازم به ذکر است که تاثیر این تمرینات را در طولانی مدت مشاهده خواهید کرد. بنابراین نباید توقع داشته باشید که با گذشت چند روز فن بیانتان تقویت شده و به نتیجه دلخواهتان برسید.
پیشنهاد میکنم زمانی را در طول روز برای تمرین کردن در نظر بگیرید و آلارم گوشی خود را تنظیم کنید تا فراموشتان نشود.
معرفی کلمات تمرینی فن بیان توسط شما
شما برای جملات و کلمات تمرینی و سخت فن بیان چه پیشنهادی دارید که میتواند باعث تقویت فن بیان شود؟ خوشحال میشویم که در بخش نظرات آنها را با ما در میان بگذارید.
در کنار تمرین کلمات مهم برای تقویت فن بیان، لازم است تمرینات تقویت اعتماد به نفس را نیز انجام دهید. در مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس ، به معرفی مهمترین کتابهای نوشته شده در این زمینه پرداختهایم. با خواندن کتابهای تخصصی به خوبی میتوانید به تمرینات تقویت اعتماد به نفس دست پیدا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود برشما. استاد بزرگوار آقای دباغیان.
مقاله بسیار ارزشمندی بود نهایت استفاده رو بردم از اینکه مطالب گهربارتان رو سرلوحه زندگی ما قرار میدهید کمال تشکر و قدردانی رو دارم
درود بر شما
ممنون از همراهیتون
معمار زندگی خود باشید
سلام با تشکر استفاده کردم موفق باشید.
سلام دوست عزیز
از شما ممنونیم که نظر خودتون رو در مورد مقالات آموزشی مجموعه معماری زندگی با ما به اشتراک گذاشتید.
خوشحالیم که در این مسیر همراهانی چون شما داریم.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
معمار زندگی خود باشید
سلام جناب حیدری
از شما ممنونیم که نظر خودتون رو در مورد مقالات آموزشی مجموعه معماری زندگی با ما به اشتراک گذاشتید.
خوشحالیم که در این مسیر همراهانی چون شما داریم.
ما رو در جریان موفقیت هاتون قرار بدید.
معمار زندگی خود باشید
پنج من پشم پنج من کشک +پنج من کشکِ پنج من پشمش کم +پنج من پشم پنج من کشکش کم
در این درگَه که گه گه کَهُ کوهُ کوه شود ناگَه به امروزت مشو غرِه که از فردا نی آگه
متشکرم جناب فراهانی عزیز
لای رولت رنده ی لیمو رفته
تیر و تبر ببر به بر پیر تیزگر
گو پیر تیر تیز کن تبر از تیر تیز تر
در لرستان نه لرند و هر لری نه نره لر
نره لر چه نره لر؟ هر نره لر نه نره لر
از همراهیتون متشکریم