تکنیک های ضروری و مهم برای فن بیان در بازاریابی
فن بیان در بازاریابی یکی از مهمترین مهارتهایی است که عدم توجه به آن شما را از بهدست آوردن سود و درآمد بیشتر دور میکند. افرادی که کار فروش و بازاریابی را در سازمانها و موسسات انجام میدهند، همیشه به دنبال جلبتوجه بیشتر مشتریها و در نتیجه سود بیشتر هستند. اما اغلب آنها از یادگیری تکنیکهای مهم و ضروری برای افزایش مهارت فن بیانشان غافل بوده و به همین دلیل در همان دقایق ابتدای فروش، مشتری خود را از دست میدهند.
بنابراین اگر شما به عنوان بازاریاب به یادگیری این مهارت اهمیت دهید و و تکنیکهای مهم را بیاموزید، میتوانید از دیگران متمایز شوید. در این مطلب به بیان تکنیکهای موردنیاز در امر فروش و بازاریابی پرداختهایم، با ما همراه باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleاهمیت فن بیان در بازاریابی
بهترین محصولات و خدمات نیز با نداشتن بیان مناسب فروشنده و بازاریاب، میتوانند سالیان سال در گوشه انبار و مغازه خاک بخورند، حتی اگر مشتری و مخاطب به آن محصول و خدمات احتیاج زیادی داشته باشد.
در نتیجه باید به فن بیانتان اهمیت دهید و همواره تمریناتی را برای تقویت آن انجام دهید. حتی اگر مدیر مجموعهای هستید که خدمات و محصولاتی برای عرضه دارید، باید به نحوه بیان کارمندانتان که کار فروش انجام میدهند، توجه زیادی نشان دهید و کسانی را استخدام کنید که از این مهارت برخوردار هستند.
بنابراین قبل از پرداختن به تکنیکها و نکات مهم، پیشنهاد میکنم دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی را دانلود کرده تا بتوانید مهارت صحبت کردن و بیان خود را افزایش دهید. با یادگیری این مهارت هم در زندگی شغلی و هم در زندگی شخصی خود به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا خواهید کرد.
تکنیکهای طلایی فن بیان در بازاریابی
در ابتدا باید بپذیرید که تواناییهای شما محدود بوده و در ابتدا نمیتوانید تمام تکنیکها و نکات را به خاطر بسپارید و به آنها مسلط شوید. اما به مرور زمان و با انجام تمرینات مکرر میتوانید تسلط کافی بهدست آورده و بدون اشتباه کار فروش را با موفقیت به انجام برسانید.
تکنیکهای لازم برای افزایش قدرت بیان در بازاریابی عبارتند از:
1.ظاهر آراسته
شاید با خودتان بگویید که ظاهر آراسته تاثیری در بیان و صحبتهای ما ندارد و تنها باید به جملاتی که قصد بیان کردنشان را داریم، اهمیت دهیم. این تصور کاملا اشتباه است. زمانی که ظاهری آراسته و مرتب داشته و لباسهای خوب و تمیز به تن داشته باشید، علاوه بر تاثیرگذاری روی مخاطب، اعتماد به نفستان افزایش یافته و در نتیجه در مقابل مخاطبان قدرتمند ظاهر میشوید.
اما زمانی را تصور کنید که نامرتب و شلخته در مقابل مخاطبانتان قرار گرفتهاید. در این شرایط حتی خود شما نیز با توجه به ظاهرتان احساس خوبی نخواهید داشت.
این نکته را به یاد داشته باشید که مخاطبان در همان چند ثانیه اول ملاقات و قبل از صحبت کردن با شما، از روی ظاهرتان شما را مورد قضاوت قرار میدهد. بنابراین اگر دوست ندارید مورد قضاوتهای منفی قرار بگیرید باید به ظاهر خود اهمیت دهید.
2.فن بیان در بازاریابی : زبان بدن مناسب
مورد بعدی که باعث فروش بیشتر شما میشود، برخورداری از زبان بدن مناسب است. به این معنی که بتوانید با حرکات و رفتاری صحیح، توجه مخاطب را به صحبتهای خود جلب کنید.
برای اینکه بتوانید به خوبی این کار را انجام دهید و تاثیر فوقالعادهای روی مخاطبانتان به جای بگذارید، به تکنیکهایی که در ادامه مطرح شدهاند توجه کنید.
- صاف بایستید و بدنتان را کج و یا خمیده نکنید،
- در صورتیکه لازم است با مشتری دست بدهید، با اقتدار و محکم این کار را انجام دهید اما بیش از حد دست مخاطب را فشار ندهید،
- حتما لبخند بزنید؛ با لبخند مشتری احساس خوبی نسبت به شما پیدا میکند،
- در حین صحبت کردن مشتری، سرتان را تکان بدهید و حالتهای رفتاری را از خودتان نشان بدهید که مشتری به خوبی متوجه شود که شما به حرفهای او گوش میدهید،
- با مخاطبانتان تماس چشمی برقرار کنید.
رعایت این نکات به شما کمک میکنند تا به راحتی مخاطبان را به همصحبتی با خود و در نتیجه خرید ترغیب کنید.
پیشنهاد میکنم مقاله زبان بدن در سخنرانی را حتما مطالعه بفرمایید. در این مقاله علاوه بر بیان تکنیکها، به توضیح اشتباهات رایج در زبان بدن نیز پرداختهایم. اشتباهاتی که به سرعت مخاطبان را از خرید و حتی گوش دادن به صحبتهای شما پشیمان میکند.
2 تکنیک قبلی به بیان این موضوع میپرداختند که چگونه باید در برابر مخاطبانمان ظاهر شویم، اما در ادامه به بیان تکنیکهایی میپردازیم که به شما کمک میکنند تا در حین صحبت کردن بتوانید مخاطبان را به خود جذب کنید.
3. فن بیان در بازاریابی :بیشتر سوال بپرسید
یکی از بهترین ترفندها و تکنیکها این است که از مشتری خود سوال بپرسید. بسیاری از بازاریابها و فروشندهها این تکنیک مهم را نادیده گرفته و در برخورد با مخاطبانشان تنها به بیان محتوایی میپردازند که از قبل برنامهریزی کردهاند و هیچ توجهی به مخاطبانشان ندارند.
شما با سوال پرسیدن اصولی از مخاطب و گوش دادن به پاسخهای او میتوانید محصول خود را به گونهای به مخاطب معرفی کنید تا به این نتیجه برسد که بسیاری از مشکلات و دغدغههایش با این محصول حل میشود.
در حقیقت اینکه تنها مزیتهای محصول خود را پشت سر هم بیان کنید، منجر به فروش نمیشود. زیرا در برخی از مواقع چند مورد از مزیتها برای مخاطب ارزش چندانی نداشته و آنها را به سرعت فراموش میکند. اما مطمئن باشید مزیتهایی که به مخاطب ثابت کند که مشکلی از او را حل میکند، در ذهنش باقی مانده و منجر به فروش میشود.
بنابراین به یاد داشته باشید که در مذاکره تنها پرحرفی شما را به موفقیت نمیرساند، بلکه باید با پرسیدن سوالاتی مهم و با توجه به پاسخهای مشتری، در مورد محصول خود صحبت کنید.
4.توضیحات خلاصه و اندک
ارائه توضیحات خلاصه هم یکی از بهترین تکنیکها برای بیان در بازاریابی هست. شما زمان اندکی برای صحبت با مخاطبتان در اختیار دارید و هر چه پرحرفی کنید او را به سرعت از دست میدهید. زیرا مخاطب زمانیکه احساس کند باید در برابر خدماتی که دریافت میکند، هزینهای پرداخت کند، توجه چندانی به صحبتهای شما نمیکند. این وظیفه شماست که به گونهای صحبت کنید تا باعث حفظ مخاطب شود.
به گونهای محتوای صحبتهای خود را از قبل برنامهریزی کنید که در کمترین زمان ممکن بتوانید مهمترین موارد را بیان کنید. داشتن برنامهریزی شما را از بیان مطالب اضافی و بیمورد دور میکند.
5. فن بیان در بازاریابی :بحث نکردن بر سر قیمت
بسیاری از بازاریابها و یا فروشندهها به این تکنیک توجه چندانی ندارند. باید بدانید که هر زمان مخاطب متوجه شود که محصول شما برای او کاربردی است و یکی از دغدغدههایش را حل میکند، دیگر توجه چندانی به قیمت محصول ندارد.
به همین دلیل بهجای اینکه زمان خود را صرف منطقی جلوه دادن محصول کنید تا به مخاطب ثابت کنید که قیمت معقولی را در نظر گرفتهاید و تخفیفی در کار نیست، در مورد کاربردهای محصولتان صحبت کنید.
میتوانید با توجه به تکنیک سوال پرسیدن، نقطهضعفهای مشتری را پیدا کنید و سپس روی کاربردهای محصولتان مانور بدهید. شما باید به مخاطب ثابت کنید که سودی که او میبرد خیلی بیشتر از سودی است که شما از فروش محصول نصیبتان میشود.
در حقیقت باید کاری کنید که قیمت محصول شما برای مخاطب اهمیت چندانی نداشته باشد. البته میتوانید از قبل راههایی را برای پرداخت اقساطی و… در نظر بگیرید.
نظر شما در مورد فن بیان در بازاریابی
با عمل به این تکنیکها میتوانید به بازاریاب و فروشندهای حرفهای تبدیل شود. اگر در موقعیتهایی قرار گرفتید که نتوانستید به این تکنیکها عمل کنید، نگران نباشید و به سراغ دیگر تکنیکها بروید. برای مثال اگر فروش تلفنی انجام میدهید، لازم به یادگیری مهارت زبان بدن ندارید اما باید لبخند به لب داشته باشید. زیرا لبخند زدن در نوع صحبت کردنتان بسیار تاثیرگذاری است.
بدون شک اگر حرفه بازاریابی و فروش را تجربه نکردهاید با بازاریابها و فروشندههای زیادی همصحبت شدهاید، نظرتان در مورد تاثیر بیان در بازاریابی چیست؟ در کامنتها با ما در میان بگذارید.
مطمئنا اگر اعتماد به نفس کافی داشته باشید، این مهارتها را بهتر میتوانید به کار ببرید. توصیه میکنم خواندن مقاله معرفی کتاب های اعتماد به نفس را از دست ندهید. در این مقاله کتابهایی را معرفی کردهایم که با خواندن آنها میتوانید این ویژگی ارزشمند را در خود تقویت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید