آموزش سخنرانی حرفه ای با 3 متد تاثیرگذار
آموزش سخنرانی حرفه ای را بیاموزید تا بتوانید به سخنرانی موفق و ماندگار در ذهن مخاطبانتان تبدیل شوید. شما با یادگیری مطالب بیان شده در این مقاله به خوبی میتوانید شرایط محیط و واکنشهای جمع را کنترل کنید.
در این مقاله به معرفی 3 متد عالی و تاثیرگذار میپردازیم که با کمک آنها میتوانید به سرعت پیشرفت کنید و به موفقیتی که انتظار دارید، برسید. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleآموزش سخنرانی حرفه ای با بهترین متدها
هر کدام از متدهایی که در ادامه بیان شدهاند، میتوانند به صورت مجزا به موفقیت یک سخنران کمک کنند. اما اگر بتوانید به هر سه متد معرفی شده عمل کنید و روی هر سه مورد تمرکز کافی داشته باشید، میتوانید از دیگران سخنرانان متمایز شوید و به سخنرانی حرفهای تبدیل شوید.
این سه متد کاربردی عبارتند از:
1)مخاطب شناسی
یکی از موثرترین نکات این است که مخاطبانتان را بشناسید، خواه قرار باشد با 1 نفر صحبت کنید و خواه با چندین نفر. سپس با شناختی که به دست آورید، سخنرانیتان را برنامه ریزی کنید.
برای شناخت مخاطبانتان میتوانید به ویژگیهایی که در ادامه بیان کردهایم، توجه کنید:
سن: تصور کنید که قرار است برای افراد بالای پنجاه سال سخنرانی داشته باشید. در این صورت برای جلبتوجه این افراد به موضوع سخرانی لازم است برخی از اصول را رعایت کنید. برای مثال نباید هر حرفی را به زبان بیاورید و شوخیهایی زننده داشته باشید. شما نباید مثالها و یا داستانهایی که برای افراد زیر 30 سال و یا نوجوانان به کار میبرید را در جمع افراد مسن مطرح کنید.
جنسیت: در سخنرانیهایتان لازم است به جنسیت مخاطبانتان نیز توجه کنید و بدانید که بیشتر افراد خانم هستند و یا آقا. با این شناخت میتوانید مثالهایی کاربردیتر و قابل درکتر به کار ببرید.
شخصیت: شخصیت افراد حاضر در یک جمع را نمیشود یکسان در نظر گرفت. اما میتوانید به شرایط اقتصادی که در آن قرار دارند و یا شرایط روحی و جسمیشان اهمیت دهید. به عنوان مثال اگر قصد دارید برای جمعی که از مشکل افسردگی رنج میبرند، صحبت کنید، باید از شوخیهای بیش از اندازه پرهیز کنید تا به عنوان فردی بیخیال و سرخوش شناخته نشوید و یا در جمعی که اکثر افراد آن شاد و سرزنده هستند، نباید تنها خشک و ساده صحبت کنید.
2)اشراف کامل به موضوع سخنرانی
یکی دیگر از مهمترین روشهای آموزش سخنرانی حرفه ای ، تسلط کامل به موضوع سخنرانی و محتوایی است که قصد دارید در مورد آن صحبت کنید. زیرا مخاطب به خوبی به تسلط شما در رابطه با موضوع مورد بحث پی میبرد و شما را مورد قضاوت قرار میدهد.
تسلط کافی داشتن روی موضوع سخنرانی باعث میشود تا:
- ترس از فراموشی محتوا را نداشته باشید،
- در صورت فراموشی محتوا بتوانید با پرداختن به موضوع دیگری مشکل را برطرف کنید،
- بتوانید به تمام سوالات مخاطبان به راحتی پاسخ دهید،
- با اعتماد به نفس بالا و با اطمینان کافی صحبت کنید،
- و… .
برای انتخاب موضوع مناسب برای سخنرانی لازم است به نکات زیر توجه کنید:
- موضوعی انتخاب کنید که اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشید،
- باید به موضوع مورد بحث علاقه داشته باشید تا در وجود مخاطبانتان اشتیاق ایجاد کنید،
- و در نهایت باید مخاطبانتان نیز به موضوع انتخابی شما علاقهمند باشند تا با اشتیاق به صحبتهایتان گوش دهند.
اگر بتوانید در انتخاب موضوع به این 3 مورد توجه کافی داشته باشید، بدون شک موضوع مناسبی انتخاب کرده و در بیان مطالب تسلط کافی خواهید داشت. برای یادگیری بهتر این موضوع، توصیه میکنم مقاله مفصل موضوع سخنرانی را بهطور کامل مطالعه کنید. در این مقاله به بیان تمام نکات و تکنیکهای ضروری پرداختهایم.
فراموش نکنید که بدون انتخاب موضوع مناسب نمیتوانید سخنرانی مناسبی داشته باشید.
3)فن بیان مناسب
فن بیان یکی از مهمترین مهارتهایی است که در آموزش سخنرانی حرفه ای باید به آن پرداخته شود. زیرا هر سخنران باید آن را به خوبی بیاموزد تا بتواند توجه مخاطبان را به صحبتهای خود جلب کند.
فن بیان به معنای سخن گفتن به شیوه موثر است. فواید داشتن این مهارت این است که بتوانید:
- مخاطب را به شنیدن صحبتهایتان مشتاق کنید،
- آنها را متقاعد کنید تا کاری انجام دهند که شما میخواهید،
- منظورتان را به راحتی به دیگران منتقل کنید،
- در حین صحبت کردن تپق نزنید و لکنت زبان نگیرید،
- در موقیتهای مناسب از طنز و شوخی استفاده کنید،
- مهارت نفوذ کلام را به دست آورید،
- با مخاطبانتان ارتباط مؤثر برقرار کنید،
- و… .
تکنیکهای فن بیان برای تبدیل شدن به سخنران حرفهای عبارتند از:
- شمرده شمرده صحبت کنید،
- اعتماد به نفس کافی داشته باشید،
- واضح و رسا صحبت کنید،
- به اندازه کافی در رابطه با موضوع تحقیق کنید،
- لبخند زدن را فراموش نکنید،
- نحوه تنفستان را بهبود بخشید،
- و… .
به یاد داشته باشید که سخنران با کلامش میتواند مخاطبان را وادار کند تا ساعتها به صحبتهایش گوش دهند. خواندن مقاله تکنیک های بهبود فن بیان را از دست ندهید. در این مقاله میتوانید با تمام تکنیکهای یادگیری این مهارت به خوبی آشنا شوید.
نظر شما در مورد آموزش سخنرانی حرفه ای چیست؟
در این مقاله به بیان 3 روش مهم و اساسی پرداختهایم. روشهای که اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند میتوانند سخنرانی شما را به کلی تغییر دهند و شما را به جایگاهی برسانند که انتظارش را دارید.
در هر بخش به معرفی مقالاتی پرداختهایم که با خواندن آنها بهتر میتوانید روشهای بیان شده را بیاموزید. بنابراین از خواندن مقالات مکمل غافل نشوید.
برای تبدیل شدن به سخنران حرفهای لازم است کتاب بخوانید، آموزش ببینید و ویدیوها و یا صوتهای سخنرانهای موفق را تماشا کنید.
شما چه روشها دیگری را پیشنهاد میکنید؟ در کامنتها برای ما بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید